plain vanilla wrote:Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vatromet ... /150525126
Hoce li biti vatromet i dernek na godisnjicu Markala?
Nek se srami ko god da je organizovao ovo sranje
Da ne bi rasprava isla u pogresnom smjeru, prepravit cu uvodni post.
Nek jedu govna oni koji su organizovali ovu proslavu, oni koji su slavili i oni koji podrzavaju istu, pa bili oni iz Sarajeva, Tuzle,...
Ono bi zabranjivalo slavljenje Dana mladosti
Koji prikaz netolerancije,jednoumlja,zadrtosti,zatucanosti i mrznje. Zanimljivo da su ovi desnicari koji prednjace u osudi "totalitarnih rezima" ubjedljivo najnetolerantniji i najtotalitarniji.
Svako ima svoja prava da tuguje ili slavi,da pjeva ili place a minimum tolerancije i ljudskosti je da postujemo svaciju odluku i uvazamo medjusobne razlicitosti.Naravno,ako se ne radi o krsenju zakona,sto ovdje svakako nije slucaj. Zanimljivo,da niko u Tuzli,nije odgovarao,za okupljanje ljudi,koje je u slucaju ratnoga stanja zabranjeno a trebao bi. To. nam nedostaje,postovanje zakona i postovanje prava na razlicitost.
Meni licno je jako zao izginule omladine u Tuzli a znam da mnogo kome nije.Smatram da mu to nije eticki ispravno ali ipak prihvatam i takav stav. 25 maja 92 je pobijeno 48 civila u srpskom selu Bradini i selo potpuno spaljeno,meni je njih zao a ima ljudi kojima nije zao. Takvi ljudi postupaju eticki neispravno ali ih prihvatam,jer svi smo drugaciji a imamo pravo biti drugaciji.
No,nijedna tragedija ne moze uticati na slavljenje Dana mladosti,koji predstavlja suprotnost bratoubilackim masakrima i ludilu,netoleranciji i mrznji. Dan mladosti je zracak svjetla u vasem fasistickom ludilu.