SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1 SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vatromet ... /150525126
Hoce li biti vatromet i dernek na godisnjicu Markala?
Nek se srami ko god da je organizovao ovo sranje
Da ne bi rasprava isla u pogresnom smjeru, prepravit cu uvodni post.
Nek jedu govna oni koji su organizovali ovu proslavu, oni koji su slavili i oni koji podrzavaju istu, pa bili oni iz Sarajeva, Tuzle,...
Da ne bi rasprava isla u pogresnom smjeru, prepravit cu uvodni post.
Nek jedu govna oni koji su organizovali ovu proslavu, oni koji su slavili i oni koji podrzavaju istu, pa bili oni iz Sarajeva, Tuzle,...
Last edited by plain vanilla on 26/05/2015 01:00, edited 1 time in total.
- Tesla10
#2 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Četnici su željeli da unište mladost, život i dušu ovoga naroda. Vatromet je bar po meni dokaz da to nisu uspjeli! Ovo je i tužan ali i radostan dan. Tužan jer je mnogo mladih poginulo, ali radostan jer zločinci nisu uspjeli da urade ono što su željeli, a to je da ponavljam, da nam unište mladost, život i dušu za sva vremena.
Znam da nećeš ovo dobro primiti ali šta ćeš, ne mogu svi isto misliti kao i ti
.
Poštovanje.
Znam da nećeš ovo dobro primiti ali šta ćeš, ne mogu svi isto misliti kao i ti
Poštovanje.
- insomnia78
#3 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Jos jutros debili sa Klix-a dopuste komentare na dva clanka o "Kapiji" presjede mi dan
- titinho
#4 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
kakvo spinovanje Boze sacuvaj !
- plain vanilla
#5 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Pa ako organizuju vatromet i muziku i na godisnjicu Markala, onda cu reci da si u pravu. Medjutim, nema to veze s ovim. Ovo je nesto drugo, ali toliko sam ljuta da je bolje da sutim.Tesla10 wrote:Četnici su željeli da unište mladost, život i dušu ovoga naroda. Vatromet je bar po meni dokaz da to nisu uspjeli! Ovo je i tužan ali i radostan dan. Tužan jer je mnogo mladih poginulo, ali radostan jer zločinci nisu uspjeli da urade ono što su željeli, a to je da ponavljam, da nam unište mladost, život i dušu za sva vremena.
Znam da nećeš ovo dobro primiti ali šta ćeš, ne mogu svi isto misliti kao i ti.
Poštovanje.
- insomnia78
#6 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ne pametuj hljeba tiTesla10 wrote:Četnici su željeli da unište mladost, život i dušu ovoga naroda. Vatromet je bar po meni dokaz da to nisu uspjeli! Ovo je i tužan ali i radostan dan. Tužan jer je mnogo mladih poginulo, ali radostan jer zločinci nisu uspjeli da urade ono što su željeli, a to je da ponavljam, da nam unište mladost, život i dušu za sva vremena.
Znam da nećeš ovo dobro primiti ali šta ćeš, ne mogu svi isto misliti kao i ti.
Poštovanje.
Koji kurcev dan mladosti, praznik iz bivse drzave, transparenti Titu i to bas danas?
Nije se mog'o za dan mladosti, koji bi pokazivao upravo taj neuspjeh cetnika, izabrati neki drugi datum, nego bas ovaj najcrnji u tuzlanskoj istoriji?
- plain vanilla
#7 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ovo mi je vec 20 godina najtezi dan u godini, jedva ga prezivim, i jos kad sam ovo vidjela.. nevjerovatnoinsomnia78 wrote:Jos jutros debili sa Klix-a dopuste komentare na dva clanka o "Kapiji" presjede mi dan
- dobojlija81
#8 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
vidim pjeva se i loče piva iz plasticnih čaša,primjereno bas za poslati poruku,ako je kome to i naumpalo od nazočnih
-
kox
#9 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ovo je stvarno neumjesno, ali treba biti svjestan da ne slavi Sarajevo nego je u jednom kafiću organizovana proslava 25.05.
A nema u Sarajevu nekog velikog obilježavanja godišnjice Markala ni bilo kojeg drugog masakra, i uopšte ne bi bilo čudno da se i na taj datum organizuje neka terevenka, veliki koncert ili nešto slično (ako već i nije).
A nema u Sarajevu nekog velikog obilježavanja godišnjice Markala ni bilo kojeg drugog masakra, i uopšte ne bi bilo čudno da se i na taj datum organizuje neka terevenka, veliki koncert ili nešto slično (ako već i nije).
Last edited by kox on 25/05/2015 23:54, edited 1 time in total.
- Romanista 101%
#10 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ovo ni Tito vise ne slavi 
- dobar osjecaj
#11 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Nisam u tom drustvu koje vec godinama na slican nacin s vatrometom obiljezava 25. maj kao Dan mladosti u kontekstu Titovog rodjendana i zaostavstine te bivse zemlje ali smatram da pretjerujes. Ta dva dogadjaja nemaju uzrocno-posljedicnu vezu. Ne slave u Sarajevu sjecanje na pogibiju tuzlanske mladosti. Ne slave u Sarajevu 25. maj uprkos tuzlanskom crnom 25. maju.plain vanilla wrote:Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj
Pa bas lijepo od Sarajlija, sto na dan kad Tuzla place, oni imaju dernek s vatrometom.
- Danguba
- plain vanilla
#13 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
ne znam ko slavi, ali u Sarajevu je, u sarajevskom kaficu...rado bih ja njih legitimisala i po shamar im zalijepila, vjeruj mi, taman da je mati mojakox wrote:Ovo je stvarno neumjesno, ali treba biti svjestan da ne slavi Sarajevo nego je u jednom kafiću organizovana proslava 25.05.
A nema u Sarajevu nekog velikog obilježavanja godišnjice Markala ni bilo kojeg drugog masakra, i uopšte ne bi bilo čudno da se i na taj datum organizuje neka terevenka (ako već i nije).
- Matzan
#14 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
plain vanilla wrote:Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj
Pa bas lijepo od Sarajlija, sto na dan kad Tuzla place, oni imaju dernek s vatrometom.
Slažem se sa napisanim, izuzev što mi malo para uši ono Tz-Sa.
Stalno se to nešto vrti Ze-Sa, Tz-Sa, Bi-Sa, Gž-Sa...
Ne znam ko tačno stoji iza organizacije, bilo bi zanimljivo da nam napiše neko ko zna.
To bi svakako bilo korektnije nego napisati Sarajevo.
Drugo, ne čudi me da se ne vodi računa o nekim bitnim datumima naše nedavne (praktično jučerašnje) istorije.
Sve što je valjalo u ratu, sve žrtve, sva prolivena krv, dijelovi tijela, najveća ratna priznanja...,
sve je to godinama sistematski obevezvrjeđivano.
Treće, niti smo izvukli kakve pouke, niti ćemo.
A istorija se ponavlja.
- Danguba
#15 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
pa sta slave?dobar osjecaj wrote:
Nisam u tom drustvu koje vec godinama na slican nacin s vatrometom obiljezava 25. maj kao Dan mladosti u kontekstu Titovog rodjendana i zaostavstine te bivse zemlje ali smatram da pretjerujes. Ta dva dogadjaja nemaju uzrocno-posljedicnu vezu. Ne slave u Sarajevu sjecanje na pogibiju tuzlanske mladosti. Ne slave u Sarajevu 25. maj uprkos tuzlanskom crnom 25. maju.
- Rockefeller
#16 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Dobro, nalazi se u Sarajevu kafić ali na omladini je sramota koja je bila tu. Odron!
- insomnia78
#17 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Pocetak clanka objasnjava sve "Za razliku od prosle godine kada nije bilo vatrometa zbog katastrofalnih poplava..."
Jebo Tuzlu
Jebo Tuzlu
- plain vanilla
#18 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Nema ti sta parati usi, nemam ja nista protiv Sarajlija, niti sam ikad imala. Osvrnula sam se na naslov teksa, koji je s Klixa, sarajevskog portala. Lijepo pise da je Sarajevo proslavilo 25. maj. Iza organizacije stoji vlasnik kafica, a skup su uvelicali gosti na slikamaMatzan wrote:plain vanilla wrote:Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj
Slažem se sa napisanim, izuzev što mi malo para uši ono Tz-Sa.
Stalno se to nešto vrti Ze-Sa, Tz-Sa, Bi-Sa, Gž-Sa...
Ne znam ko tačno stoji iza organizacije, bilo bi zanimljivo da nam napiše neko ko zna.
To bi svakako bilo korektnije nego napisati Sarajevo.
Drugo, ne čudi me da se ne vodi računa o nekim bitnim datumima naše nedavne (praktično jučerašnje) istorije.
Sve što je valjalo u ratu, sve žrtve, sva prolivena krv, dijelovi tijela, najveća ratna priznanja...,
sve je to godinama sistematski obevezvrjeđivano.
Treće, niti smo izvukli kakve pouke, niti ćemo.
A istorija se ponavlja.
- dobar osjecaj
#19 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Slave iluziju. Sjecanje na bivsu zemlju koju uglavnom nisu ni dozivjeli ni mogli zapamtiti. Slave sta zele. Nigdje ni na koji nacin nisu vrijedjali sjecanje na 25. maj 1995. u Tuzli. Imaju pravo da velicaju ideju zemlje o kojoj im se prica kao nekom boljem svijetu. Mozemo misliti o njima sta god zelimo, ismijavati ih, cuditi im se. Svejedno kakva je njihova ideja sanjara, budala, idealista, meni je ogavna ova tema i nagon da se podize na ravan simboliziranja neke netrpeljivosti na relaciji Sarajevo - Tuzla.Danguba wrote:pa sta slave?dobar osjecaj wrote:
Nisam u tom drustvu koje vec godinama na slican nacin s vatrometom obiljezava 25. maj kao Dan mladosti u kontekstu Titovog rodjendana i zaostavstine te bivse zemlje ali smatram da pretjerujes. Ta dva dogadjaja nemaju uzrocno-posljedicnu vezu. Ne slave u Sarajevu sjecanje na pogibiju tuzlanske mladosti. Ne slave u Sarajevu 25. maj uprkos tuzlanskom crnom 25. maju.
Kakav nam je protektorat od zemlje, takva su nam i sjecanja i osjecaj za ispravno. Svejedno, ta grupa djecurlije i malo starije djecurlije i sanjara su mi najmanji problem i u ovoj zemlji i na 25. maj.
- plain vanilla
#20 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
jos da nas vojska te drzave nije pobila, gdje bi nam kraj biodobar osjecaj wrote:Slave iluziju. Sjecanje na bivsu zemlju koju uglavnom nisu ni dozivjeli ni mogli zapamtiti. Slave sta zele. Nigdje ni na koji nacin nisu vrijedjali sjecanje na 25. maj 1995. u Tuzli. Imaju pravo da velicaju ideju zemlje o kojoj im se prica kao nekom boljem svijetu. Mozemo misliti o njima sta god zelimo, ismijavati ih, cuditi im se. Svejedno kakva je njihova ideja sanjara, budala, idealista, meni je ogavna ova tema i nagon da se podize na ravan simboliziranja neke netrpeljivosti na relaciji Sarajevo - Tuzla.Danguba wrote:pa sta slave?dobar osjecaj wrote:
Kakav nam je protektorat od zemlje, takva su nam i sjecanja i osjecaj za ispravno. Svejedno, ta grupa djecurlije i malo starije djecurlije i sanjara su mi najmanji problem i u ovoj zemlji i na 25. maj.
i predugo sam ja na ovom forumu da bi mi iko mogao prigovoriti da imam i mrvicu netrpeljivosti i da to zelim postici
-
ciza_bliza
#21 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Najbolje da zatvorimo sve kafiće jer je u BiH svaki dan, dan neke tragedije.
A Tuzlaci su zadnji koji imaju pravo nekom nešto spočitavati, prvi su kad treba podržati neko maslo iz Srbije.
A Tuzlaci su zadnji koji imaju pravo nekom nešto spočitavati, prvi su kad treba podržati neko maslo iz Srbije.
- insomnia78
#22 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Fujciza_bliza wrote:Najbolje da zatvorimo sve kafiće jer je u BiH svaki dan, dan neke tragedije.
- plain vanilla
#23 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
ma nek jede govna i ko je ovo organizovao i ko je prisustvovao i ko podrzava
et, hvala lijepo
et, hvala lijepo
-
Gabrielo
#24 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Jesu ono Tuzlaci aplaudirali na srpsku himnu?
- strong69
#25 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Kafana Tito je organizator. Nalaze se kod Importanne centra. To cine svake godine na ovaj datum. Veoma tuzno i jadno s njihove strane ali savjest, saosjecanje i postovanje ne mogu se ugraditi ljudima niti im to mozes narediti. Ni organizatoru a ni posjetiocima. Najmanje sto su mogli uciniti je da ne prave taj vatromet.plain vanilla wrote:Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj
Klix kao medij koji je zelio izaci iz lokalnog sarajevskog okvira ocito to nije uradio i nije svjestan da objavljivanjem ove vijesti uznemirava gradjane Tuzle.
Usput, kao Sarajliju me iritira ovo "bas lijepo od Sarajlija".