Sramota UPRAVE glavnog grada BiH-2007/08!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DobroJutroKolumbo

#1 Sramota UPRAVE glavnog grada BiH-2007/08!!!

Post by DobroJutroKolumbo »

Nakon sto su nam ispraznili djepove raznoraznim poskupljenjima , lopovlucima , marifetlucima itd. ukrali su nam i praznicni duh! Evo praznici su bio je Bajram, danas je Bozic , cekamo Novu Godinu 2008. a grad izgleda ,usporedbe radi ,bas kako Andric jednom rece "tamni vilajet" ,pa zar, barem ,ovom napacenom i jadnom narodu nisu mogli priustiti sjajan i ukrasen grad u praznicnom raspolozenju...Ljudi jesu gladni i potroseni, ali zar tim cinom bar nisu mogli malo napuniti srca onih koji zive u gradu Sarajevu , pa da gradjani ovog grada osjete malo topline u srcu!?
Za druge gradove BiH nista ne govorim, jer ne znam kakva je situacija tamo , pa kome nije mrsko nek napise!

Stidite se svi klosari foteljaski, zvanicno smo tamni vilajet , ugasite nam i struju , sramota me reci , veseliji smo bili u ratu!!! :x :x
Last edited by DobroJutroKolumbo on 26/12/2007 12:32, edited 3 times in total.
sulesavic

Post by sulesavic »

Vi¹e lampica -> veæa potro¹nja struje -> veæi raèun na kraju mjeseca...

A ima i onih ekolo¹kih razloga...
-JUBA-

Post by -JUBA- »

sulesavic wrote:Više lampica -> veća potrošnja struje -> veći račun na kraju mjeseca...

A ima i onih ekoloških razloga...
I na kraju bi mi to sve platili kao sve ostalo, kad mogu bez lampica 350 dana mogu i tih 6.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

ima na C Vili na okretaljci par onih lampica :D
pitt

Post by pitt »

cuj da okite za Bozic....vela havle :D:D:D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

dobro je, ja mislio nešto gore
Skyfox

Post by Skyfox »

Fakat izgleda sumorno, kad se vozis od Ilidze prema gradu svako 50 stablo je okiceno... koma :?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Nazalost moram se slozit.
Sumorno i tuzno izgleda...nigdje nema onog praznicnog duha, kao sto ima svudgje na zapadu..I mislim da nema nikakve veze sa ekonomskom situacijom tih zemalja...Ali zar nam jednostavno ne bi mogli priustiti jednom da nam grad izgleda svjetski bar u ovo doba... :(
jasko_ba

Post by jasko_ba »

ovdje u zavidovicima bas lijepo :D
Neelix

Post by Neelix »

dajem desnu ruku, da je svako drvo okiceno i da su lampice na svakoj banderi da bi se nasao lik koji bi otvorio temu kako se pare trose na gluposti. nikad narodu udovoljit u pm.
Tesssa

Post by Tesssa »

Neelix wrote:dajem desnu ruku, da je svako drvo okiceno i da su lampice na svakoj banderi da bi se nasao lik koji bi otvorio temu kako se pare trose na gluposti. nikad narodu udovoljit u pm.
ma ima i toga, ali daj bar da je ovo drvece okiceno kako treba.Nego isto ko da je neko one lampice bacio sa ceste i one se slucajno na drvo zakacile.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#12 Re: Sramota glavnog grada BiH!!!

Post by mIRCerka »

DobroJutroKolumbo wrote:Nakon sto su nam ispraznili djepove raznoraznim poskupljenjima , lopovlucima , marifetlucima itd. ukrali su nam i praznicni duh! Evo praznici su bio je Bajram, danas je Bozic , cekamo Novu Godinu 2008. a grad izgleda ,usporedbe radi ,bas kako Andric jednom rece "tamni vilajet" ,pa zar, barem ,ovom napacenom i jadnom narodu nisu mogli priustiti sjajan i ukrasen grad u praznicnom raspolozenju...Ljudi jesu gladni i potroseni, ali zar tim cinom bar nisu mogli malo napuniti srca onih koji zive u gradu Sarajevu , pa da gradjani ovog grada osjete malo topline u srcu!?
Za druge gradove BiH nista ne govorim, jer ne znam kakva je situacija tamo , pa kome nije mrsko nek napise!

Stidite se svi klosari foteljaski, zvanicno smo tamni vilajet , ugasite nam i struju , sramota me reci , veseliji smo bili u ratu!!! :x :x
:-D Cafiru Cafirski...ti bi da kitis...za Bozic i NG...vela havle, luka i jozhe....

Svake godine sve manje i manje ukrasa, svake godine ISTI ukrasi... ukrasi od SFF FAMILY DAY ( :x ) Jos uvijek vise u Vilsonovu...

i tako dalje...

Hvala Predsjednistvu BiH i Opcini Novi Grad sto su okitili jelke :D pred glavnim ulazima :D
Makar njih Deda Mraz nece zaobici :D
fixer

Post by fixer »

lijepo bi bilo da se okiti sta priznam, ali nasa financijaska situacija je takva da nam to stvarno nije potrebno.
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

fixer wrote:lijepo bi bilo da se okiti sta priznam, ali nasa financijaska situacija je takva da nam to stvarno nije potrebno.
Mislim da to sto grad izgleda ovako kako izgleda ( nikako i tuzno ) apsolutno nema veze s tim sto se nema para...Upravo bi trebalo biti suprotno...da osjetimo i mi tu neku praznicnu radost.... :-)
Medjutim ovi u foteljama nemaju nikakvog sluha za to.....Nazalost .....Jednostavno bas ih briga, njima je fino ....... :x
costacurta

Post by costacurta »

Ko ce svake godine skidati pa opet stavljati one dzigabeze.. poso je to!
Mahalac

Post by Mahalac »

Da hoce ko premijera "postaviti" gdje ko ukras :-?
obuca

Post by obuca »

mene cudi da i ovo postavljenog jada ne pocupaju gradani :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

obuca wrote:mene cudi da i ovo postavljenog jada ne pocupaju gradani :D
u sridu!
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Ti koji pocupaju ukrase su "sumski gradjani". Ja se sjecam da je odmah poslije rata alija htio zabraniti Djeda Mraza. Valjda se trebao zvati "Dedo Mraz" :lol: :lol: :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Taština,taština,sve je taština! :D na mrak smo navikli :D kupjmo IC-naočale sarajlije,bit će računi debeli,Desetogodišnje blagostanje Vladara Kantona je pri koncu..a na kmetovima Kantona je da stegnu kaiš i dobave svijeću za blagdane&mubarek dane :D
obuca

Post by obuca »

Fox Mulder wrote:
Ti koji pocupaju ukrase su "sumski gradjani". Ja se sjecam da je odmah poslije rata alija htio zabraniti Djeda Mraza. Valjda se trebao zvati "Dedo Mraz" :lol: :lol: :lol:
namjerno nisam stavila navodnike :D . al fakat nesto ne vidim da vuku one sijalice i penju se na bandere da dokuče fenjere.nesto mi cudno. klupa ne moze ostat a sijalice su tu. grad je okičen ko karina :x
a to za džedu e vako: prije par godina u vrticu djecji grad na mojmilu sam se frapirala kad sam vidjela bajram džeda u zelenom odjelu. kad stignem postavicu sliku :D djeca placu oko njega a on selami ko veliki i viče nesto tipa ajte vamgor po paket a djeca pitaju roditelje sto je pozelenio :lol:
luciferino

Post by luciferino »

Ja samo imam jedan konstruktivan prijedlog, a to je da se malkice izmjeni naslov teme jer nije kriv glavni grad kao grad nego oni koji ga vode. A vala i oni koji žive u njemu su pasivni do bola. Uglavom je sve već rečeno...stoji i ona da bi neko rondao i da se grad šljašti ko seoska mlada.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Fox Mulder wrote:
misliš da nije uspio i misliš da ta zabrana ne vrijedi i danas?

hmm :roll:
fixer

Post by fixer »

SsTtEeLlAa wrote:
fixer wrote:lijepo bi bilo da se okiti sta priznam, ali nasa financijaska situacija je takva da nam to stvarno nije potrebno.
Mislim da to sto grad izgleda ovako kako izgleda ( nikako i tuzno ) apsolutno nema veze s tim sto se nema para...Upravo bi trebalo biti suprotno...da osjetimo i mi tu neku praznicnu radost.... :-)
Medjutim ovi u foteljama nemaju nikakvog sluha za to.....Nazalost .....Jednostavno bas ih briga, njima je fino ....... :x
dok god u ovom gradu ima ljudi koji nemaju za lijekove, za hranu ja smatram da ovo i nije bas primarno. znam da ove pare koje su trebale da se potrose na ukrase sigurno nece otici za lijekove i hranu. jednostavno ne smijemo biti ljuti na to sto nam grad nije ukrasen kako dolikuje glavnom gradu dok je ovakva situacija. par jebenih lampica nece mi nista promjeniti u zivotu.samo jos treba da se zbog tog sekiram. :D
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

luciferino wrote:Ja samo imam jedan konstruktivan prijedlog, a to je da se malkice izmjeni naslov teme jer nije kriv glavni grad kao grad nego oni koji ga vode. A vala i oni koji žive u njemu su pasivni do bola. Uglavom je sve već rečeno...stoji i ona da bi neko rondao i da se grad šljašti ko seoska mlada.

Eto naslov ispravljen , nadam se da si zadovoljan! :D
Post Reply