Sramota

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ahmmed

#1 Sramota

Post by Ahmmed »

Dok su se Tuzlaci večeras sjećali svojih najmilijih, stradalih od četničke granate na današnji dan prije 12 godina, Sarajevo je, vatrometom i ostalim prigodnim sadržajima, slavilo Dan mladosti....Fuj!

I sve ovo nema nikakve veze sa Titom, njegovim rođendanom, odnosom prema tom danu....Ima veze sa mrvom obraza, kratkim pamćenjem i , na kraju krajeva, bezobrazlukom!
Ddur

Post by Ddur »

e pa ja sam bas slavio rodjendan covjeka koji je iste te cetnike postavio gdje i trebaju biti....ja sam mlad al samo ja znam sta su moj otac i moj brat prezivili u ovom..i moj deda i moja baka prezivili u onom ratu....furaj mali

a tvoj problem nije taj sto je sto hiljada mladih u BiH dernecilo iz ovog ili onog razloga veceras...tvoj problem je sto se bas u TITU slavio TITIN rodjendan..
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ddur wrote:e pa ja sam bas slavio rodjendan covjeka koji je iste te cetnike postavio gdje i trebaju biti....ja sam mlad al samo ja znam sta su moj otac i moj brat prezivili u ovom..i moj deda i moja baka prezivili u onom ratu....furaj mali

Nema mjesta derneku i vatrometu u Sarajevu, dok u isto vrijeme Tuzlaci oplakuju svoje najmilije.....I ponavljam, ne želim priču dovoditi u kontekst Tita, onih koji su za njega,onih koji nisu....
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ddur wrote:e pa ja sam bas slavio rodjendan covjeka koji je iste te cetnike postavio gdje i trebaju biti....ja sam mlad al samo ja znam sta su moj otac i moj brat prezivili u ovom..i moj deda i moja baka prezivili u onom ratu....furaj mali

a tvoj problem nije taj sto je sto hiljada mladih u BiH dernecilo iz ovog ili onog razloga veceras...tvoj problem je sto se bas u TITU slavio TITIN rodjendan..
Ni najmanje nisi u pravu.....
bos

Post by bos »

Stvarno...danas bas kontam, haj sto smo mi majmuni nego sto i kad neko sa strane ko zna sta se desilo na taj dan prije 12 godina u Tuzli prati ove nase medije sigurno se ne moze cudom nacuditi sta se ovdje desava.

I sve je "zacinjeno" besmislenim vatrometom sa malte i to se vec ponavlja godinama...
Last edited by bos on 26/05/2007 10:59, edited 1 time in total.
aycoola

Post by aycoola »

Vise i ptice na grani znaju.. al zbog takvog odnosa prema nama samima desava nam se svakih 50 godina to sto se desava :x

@Ddur dijete drago ti nemas veze o cemu pricas, znam ja sta sam ja prezivio i prozivio.. i nije to problem neke kafane, nego problem stanja duha ovog naroda..

hajte svi u Sj. Koreju pa jedite kupusa i idite na sletove kad vam toliko fali "voljeni Vodja"..
Ahmmed

Post by Ahmmed »

aycoola wrote:Vise i ptice na grani znaju.. al zbog takvog odnosa prema nama samima desava nam se svakih 50 godina to sto se desava :x

@Ddur dijete drago ti nemas veze o cemu pricas, znam ja sta sam ja prezivio i prozivio.. i nije to problem neke kafane, nego problem stanja duha ovog naroda..

hajte svi u Sj. Koreju pa jedite kupusa i idite na sletove kad vam toliko fali "voljeni Vodja"..
Ajkula, nema to veze sa "Vođom"....
Patron of Formello

#8 Re: Sramota

Post by Patron of Formello »

Ahmmed wrote:Dok su se Tuzlaci večeras sjećali svojih najmilijih, stradalih od četničke granate na današnji dan prije 12 godina, Sarajevo je, vatrometom i ostalim prigodnim sadržajima, slavilo Dan mladosti....Fuj!

I sve ovo nema nikakve veze sa Titom, njegovim rođendanom, odnosom prema tom danu....Ima veze sa mrvom obraza, kratkim pamćenjem i , na kraju krajeva, bezobrazlukom!
Ja sam bas uzivao u proslavi Titovog rodjendana. :)
Lijepo je bilo slaviti dan mladosti sa 500 mladih ljudi ispred Tita. :)
A sto se tice cetnika i Tita dovoljno govori ovaj clanak http://www.sarajevo-rs.com .
A ti seri ko foka, nista novo od tebe i slicnih tebi. :zzzz:
Bumbar

#9 Re: Sramota

Post by Bumbar »

Patron of Formello wrote:
Ahmmed wrote:Dok su se Tuzlaci večeras sjećali svojih najmilijih, stradalih od četničke granate na današnji dan prije 12 godina, Sarajevo je, vatrometom i ostalim prigodnim sadržajima, slavilo Dan mladosti....Fuj!

A sto se tice cetnika i Tita dovoljno govori ovaj clanak http://www.sarajevo-rs.com .

ok...jesam li ja luda ovdje???...covjek zeli reci da je sramota kako se nigdje u BiH nitko nije sjetio tuzlanske mladosti...nase mladosti koja je pobijena u tuzli na ovaj dan...ni minutom sutnje...pa ni u sarajevu, a moglo se i ispred tita odcutati minutu....a vi napali po njemu...

ne radi se ljudi o titu...da je slavljen ispred palme ne bi se radilo o palmi...nego se radi o nasem zaboravu onoga sto se na ovaj dan desilo tokom rata u BiH u tuzli...

nevjerovatno...

Neka im je rahmet... :( :(
Shoshana

Post by Shoshana »

Ahmede, evo pokusavam da objektivno razmislim o svemu...

Na stranu politizacija, kafane i preseravanja...I ovi kojekakvi kometari proizasli iz nedostatka sive mase :roll:

Da li je zaista neprimjereno da se omladina veseli na dan mladosti? Ne uprkos, nego bas zato sto su se zivoti tolikog broja omladine ugasili - cak i na taj dan? Dan mladosti simbolise i slavi zivot... isti onaj zivot koji je uskracen mnogim mladim ljudima, ukljucujuci 71-og mladog Tuzlaka 1995-e. Nije pitanje da li i ko zali, ne samo mlade Tuzlake - nego i sve mlade ciji je zivot prekinut ovim ratom. Pitanje je da li je ljepse - u njihovu slavu - kukati i plakati, ili - u njihovu slavu - slaviti mladost?

Roditeljima i ostaloj rodbini - nikad i niko nece vratiti njihovu djecu, niti umanjiti bol...

Ali potpuno sam sigurna da bi, kad bi mogao pitati poginulu omladinu Tuzle - odgovor bio jednoglasan... Slavite zivot i veselite mu se, bar jedan dan u godini, bas na ovaj dan kada su mnogi mladi zivoti tako nepravedno prekinuti. Da se nikad ne zaboravi kako se lako prekidaju mladi zivoti...Bar jedan dan u godini se sjetite sta ste prezivjeli i budite sretni zbog toga.

Uh, dragi Ahmede - knedla mi zapinje u grlu - nadam se da si shvatio sta sam htjela reci...
Patron of Formello

#11 Re: Sramota

Post by Patron of Formello »

Bumbar wrote:
Patron of Formello wrote:

ok...jesam li ja luda ovdje???...covjek zeli reci da je sramota kako se nigdje u BiH nitko nije sjetio tuzlanske mladosti...nase mladosti koja je pobijena u tuzli na ovaj dan...ni minutom sutnje...pa ni u sarajevu, a moglo se i ispred tita odcutati minutu....a vi napali po njemu...

ne radi se ljudi o titu...da je slavljen ispred palme ne bi se radilo o palmi...nego se radi o nasem zaboravu onoga sto se na ovaj dan desilo tokom rata u BiH u tuzli...

nevjerovatno...

Neka im je rahmet... :( :(
Mislis da su ovi koji su slavili ispred Tita sisli sa Pala i da nisu nikoga izgubili u ovome ratu? :-)
A sto se tice sjecanja sto nije izasao recimo Lepi ili reis Ceric danas pa se sjetio te mladosti sto je poginula?Nisu stigli od pljacke i lopovluka!
Licno ja sam se sjetio te mladosti danas koja je poginula ali sam se veceras sjetio i boljeg doba kad je mladost bezbrizno zivjela u normalnoj drzavi i normalnim zivotom.Kad su imali vecu perspektivu od play stationa i od speed-a.Kad su mogli da imaju neku perspektivu od skola i fakulteta koje su zavrsavali a ne kao sad klosarenje sa diplomom po ulici.:-?
Šandor

Post by Šandor »

Shoshana wrote:Ahmede, evo pokusavam da objektivno razmislim o svemu...

Na stranu politizacija, kafane i preseravanja...I ovi kojekakvi kometari proizasli iz nedostatka sive mase :roll:

Da li je zaista neprimjereno da se omladina veseli na dan mladosti? Ne uprkos, nego bas zato sto su se zivoti tolikog broja omladine ugasili - cak i na taj dan? Dan mladosti simbolise i slavi zivot... isti onaj zivot koji je uskracen mnogim mladim ljudima, ukljucujuci 71-og mladog Tuzlaka 1995-e. Nije pitanje da li i ko zali, ne samo mlade Tuzlake - nego i sve mlade ciji je zivot prekinut ovim ratom. Pitanje je da li je ljepse - u njihovu slavu - kukati i plakati, ili - u njihovu slavu - slaviti mladost?

Roditeljima i ostaloj rodbini - nikad i niko nece vratiti njihovu djecu, niti umanjiti bol...

Ali potpuno sam sigurna da bi, kad bi mogao pitati poginulu omladinu Tuzle - odgovor bio jednoglasan... Slavite zivot i veselite mu se, bar jedan dan u godini, bas na ovaj dan kada su mnogi mladi zivoti tako nepravedno prekinuti. Da se nikad ne zaboravi kako se lako prekidaju mladi zivoti...Bar jedan dan u godini se sjetite sta ste prezivjeli i budite sretni zbog toga.

Uh, dragi Ahmede - knedla mi zapinje u grlu - nadam se da si shvatio sta sam htjela reci...
I ja sam te shvatio. U pravu si. Ljudi se trebaju veseliti na taj dan. Slaviti mladost.

Ali mnogi koji su emotivno vezani za 25. maj zgražavaju se kad se pomene šta se desilo tog dana 1995. godine u Tuzli. To sam davno primijetio u realnom životu a evo takvi su se pojavili i ovdje na ovoj temi u svijetu nula i jedinica. Mada mislim da smo svi krivi što se zločini ne obilježavaju. A posebno vlast. Niti jedna vlast nakon rata tome nije posvetila pažnju.
danas

Post by danas »

ma kakav dan mladosti i njegova proslava, to je najmanji problem... problem je generali nemar i nedostatak bilo kakvog morala (nijedan drugi termin mi ne pada na pamet trenutno) kada su u pitanju zrtve proslog rata. ne mogu ni da pocnem da pricam o odnosu vlasti prema ovome a da mi se stomak ne pocne okretati... pa evo, i na ovom forumu -- da nema truda i rada fukare_tz (covjek svojerucno drzi par tema 'zivim'), ne bi bilo sacica ljudi da nesto kaze i obiljezi ovu tragediju... udarna vijest na portalu trenutno je (evo sad pogledah) -- Na pijaci u Subotici ubio djevojku i sebe :roll: :? (da ne lazem, ima vijest i o danu mladosti i o komemoraciji tuzlanskog masakra; obje izdvojene sa strane)...

ahmmede, zgrazavati se nad ponasanjem obicnih ljudi, pogotovo onih koji i dalje zive od sjecanja na neka bolja vremena, nece mislim rijesiti nista... jer ova sramota je ipak necija tudja...
spreca

Post by spreca »

Ako zaboravimo sta nam se je desilo ,moze nam se ponoviti (nesaj boze)a vlasti u TZ kantonu bi ovaj dan za uvijek trebali proglasiti danom zalosti za sta bi bili svi mi gradjani TZ kanona.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Preci vam je Tito od izgubljene Tuzlanske mladosti.Sram vas bilo.
neshto

Post by neshto »

25.5. treba proglasiti danom žalosti!!!
zašto slaviti praznike neke davno uginule zemlje, sistema koji nije uspio kad nas se pola toga ni ne sjeća?
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Ahmede po tvojim riječima ispada da je cijelo Sarajevo slavilo, to je samo grupa ljudi, mene i ne zanima Tito, a što se tiče tragedije u Tuzli, baš mi je bilo žao, pogotovo što su mladi ljudi
Ipak mora se gledati i u budućnost
Što svi gleate u Sarajevo(možda zbog toga štoje glavni grad) a što to nekažeš nekome u drugom gradu
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

nemarni smo mi po pitanju dosta toga, pa me ni ovakva vijest nije iznenadila.
u toku rata smo gubili zivote svaki dan, svake minute, sekunde... roditelji, braca, sestre ce se sjetiti tih datuma dok za nas izgubljeni zivoti mozda predstavljaju samo jedan broj registrovan u sistemu i to je to. :sad: :sad:

hvala ti @fukara_tz sto ulazes svoj trud.
svim izgubljenim zivotima neka je la`ka zemlja. :sad:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

kontam sad kakvo bi pljuvali svi po TZ da se kojim slucajem desilo obrnuto!
a izvjestavanje na SA-X o masakru je sramota, u clanku o Titu to nisu ni spomenuli. :-?
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ima nas dosta koji smo do sada naucili da se pojedine stvari na ovom forumu ne trebaju raspravljati ni spominjati, jer nismo svi bili isto ugrozeni i nismo prolazili kroz ista *ovna.
zalosno je da je sramota samo 10 godina nakon rata spomenuti sta nam se desilo... kao da je danas situacija nesto bolja i kao da su se oni koji su nas ubijali promijenili... jesu, kako da ne.
Bosanac sa dna kace

cHupjahalic@ wrote:ima nas dosta koji smo do sada naucili da se pojedine stvari na ovom forumu ne trebaju raspravljati ni spominjati, jer nismo svi bili isto ugrozeni i nismo prolazili kroz ista *ovna.
zalosno je da je sramota samo 10 godina nakon rata spomenuti sta nam se desilo... kao da je danas situacija nesto bolja i kao da su se oni koji su nas ubijali promijenili... jesu, kako da ne.
da, svakako nekibi da nam odzumu pravo da se sjecamo sta nams e desilo, a drugima bi dali pravo da se sjecaju Kosova polja i drugih polja i nakon 500 godina. :-?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Hajmo sada malo biti iskreni prema samim sebi: koliko ljudi bi se uopste sjetilo Kapije na ovom forumu da nije ovog clanka bilo? :roll: I da nije uopste bilo vijesti na nekom od portala?

Hajmo se ostaviti patetike...
Dok su se Tuzlaci večeras sjećali svojih najmilijih, stradalih od četničke granate na današnji dan prije 12 godina, Sarajevo je, vatrometom i ostalim prigodnim sadržajima, slavilo Dan mladosti....Fuj!

Nije slavilo Sarajevo. Sarajevo se zvanicno nije sjetilo ni jednog ni drugog.

I, Ahmmede, koga treba da bude stid? One ljude koji su sinoc stajali ispred Tita i pratili vatromet, ili one koji se nisu sjetili Kapije i ako nista obiljezili to u svojim srcima?

Izvini, ali moram pitai, posto tema ode, kao i vecine ovakvih tema, u sasvim petom pravcu.
tempora

Post by tempora »

Shoshana wrote:Ahmede, evo pokusavam da objektivno razmislim o svemu...

Sve stoji.Ali se postavlja pitanje, zasto nije moguce u jednom takvom danu ( bas u takvom) prilikom proslave dana mladosti, obiljeziti i zrtve, upravo-mladost koja je pala ne tako davno!? Ovako, mozda nekima ostaje osjecaj da se neki prosli datumi vise vrjednuju nego ovi nedavni i time brise svako sjecanje na zrtve. :? :oops:
basta sljezove boje

#24 Re: Sramota

Post by basta sljezove boje »

u potpunosti se slazem s tobom. Suosjecam sa svim zrtvama, a posebno mi je zao onog malog djecaka koji je poginuo sjedeci pokraj roditelja, imao je, mislim, samo 2 godine
Bosanac sa dna kace

_BosanaC wrote:Hajmo sada malo biti iskreni prema samim sebi: koliko ljudi bi se uopste sjetilo Kapije na ovom forumu da nije ovog clanka bilo? :roll: I da nije uopste bilo vijesti na nekom od portala?

Hajmo se ostaviti patetike...

Nije slavilo Sarajevo. Sarajevo se zvanicno nije sjetilo ni jednog ni drugog.

I, Ahmmede, koga treba da bude stid? One ljude koji su sinoc stajali ispred Tita i pratili vatromet, ili one koji se nisu sjetili Kapije i ako nista obiljezili to u svojim srcima?

Izvini, ali moram pitai, posto tema ode, kao i vecine ovakvih tema, u sasvim petom pravcu.
ja bi najvise okrivio medije....
Post Reply