Sramota na Vlašiću
-
jefferson
#1 Sramota na Vlašiću
Ja kako sam dosao na odmor u BiH vecinu vremena provodim na skijanju na vlasicu. E, pored frustracija od zenice do turbeta tj. do raskrsnice za vlasic, gdje prosjecna brzina po board computeru 28km/h, te blatnjavog parkinga na vlasickom platou, neku noc sam bio svjedok ultimativne sramote BH turisticke ponude.
Na nocnom skijanju doslo je do nesrece gdje je skijas uputivsi se na neosvjetljenju stazu pao i dozivio visestruke lomove.
Sada, nastranu njegova glupost, ali na Vlasicu i pored toga sto dnevno zna biti preko 5,000 ljudi, a za novu godinu se ocekuje 10,000 gostiju, nema ambulante sa kolima hitne pomoci!
Skijasa je gorska sluzba spasavanja izvukla na sankama, a prevezen je u Citroenu C8, koji je zbog velicine bio najpogodniji za transport. Kada su skijasa prebacivali sa nosila u automobil on se naravno derao iz sveg glasa, da bi na to jedan od članova gorske službe rekao " ma nek se dere, ko mu j... mater"
E sad, pored svih političkih problema, zar stvarno neko misli da mi možemo izgraditi turističku ponudu a da centri nisu opremljeni najobicnijom ambulanotm koja može pružiti prvu pomoć?
Pa tu se skija, neigra se šah pa da nema povreda, međutim, bosanski javašluk i bezobzirnost stvarno nemaju granica.
Naravno, kvazi biznismeni koji jure na sankama među skijašima su poseban problem, koji zahtjeva posebnu psihološku analizu i vjerovatno treba da neko pogine da bi se neko sjetio da otvori ambulantu sa nekoliko tehničara i bar jednim doktorom.
Ali znam ja nas, jebo ti nas...
Na nocnom skijanju doslo je do nesrece gdje je skijas uputivsi se na neosvjetljenju stazu pao i dozivio visestruke lomove.
Sada, nastranu njegova glupost, ali na Vlasicu i pored toga sto dnevno zna biti preko 5,000 ljudi, a za novu godinu se ocekuje 10,000 gostiju, nema ambulante sa kolima hitne pomoci!
Skijasa je gorska sluzba spasavanja izvukla na sankama, a prevezen je u Citroenu C8, koji je zbog velicine bio najpogodniji za transport. Kada su skijasa prebacivali sa nosila u automobil on se naravno derao iz sveg glasa, da bi na to jedan od članova gorske službe rekao " ma nek se dere, ko mu j... mater"
E sad, pored svih političkih problema, zar stvarno neko misli da mi možemo izgraditi turističku ponudu a da centri nisu opremljeni najobicnijom ambulanotm koja može pružiti prvu pomoć?
Pa tu se skija, neigra se šah pa da nema povreda, međutim, bosanski javašluk i bezobzirnost stvarno nemaju granica.
Naravno, kvazi biznismeni koji jure na sankama među skijašima su poseban problem, koji zahtjeva posebnu psihološku analizu i vjerovatno treba da neko pogine da bi se neko sjetio da otvori ambulantu sa nekoliko tehničara i bar jednim doktorom.
Last edited by jefferson on 31/12/2007 16:11, edited 1 time in total.
- pitt
moze li se tu kakva dzamija ili crkva napraviti
:D
Salu na stranu, po svim izvjestajima svjetske banke, UNDP, USAID, i ostalih, koje sam citao kao jedan od velikih potencijala za Bosnu se spominje i turizam. Zalosno je cuti da se to ignorise od strane nasih mudrih vodja
Salu na stranu, po svim izvjestajima svjetske banke, UNDP, USAID, i ostalih, koje sam citao kao jedan od velikih potencijala za Bosnu se spominje i turizam. Zalosno je cuti da se to ignorise od strane nasih mudrih vodja
- chuchumbamayumbe
Meni se Vlasic zgadio ima nekoliko godina kada je rulja nagrnula i napravila vikendice i na skijaskim stazama, kada su napravili cirkus od lijepe planine. Isto vazi i za Bjelasnicu, Jahorinu, Prokosko jezero....Sve nam je isto, odron i papanluk, tako da me i to ponasanje krezave spasilacke sluzbe kockastih glava nimalo ne iznenadjuje.
- Amazonka27
ja sam losa na skijama...i desilo mi se da mi dijete na sankama izleti na sred staze...uspjela sam se baciti u stranu da nebi preko djeteta pala...ne znam kako se nisam polomila..a lik je iza mene projurio ogromnom brzinom...to su momenti bili...kako sam pala, lik je vidio i dijete...pa se na kraju sve super zavrsilo...nikad ja vise na skije nisam stala. redari nisu radili svoj posao, a da ne pricam sta bi u tom trenutku nesrece znacila kola hitne pomoci...
-
Neregistrirani
Jesu konacno postavili table upozorenja od mina na Vlasicu, pogotovo od Babanovca ka Galici? Nije ih lijepo vidjeti, ali su te oznake jako, jako neophodne!
-
Umjetnik a
tako ti je sve moja mircimIRCerka wrote:moras imati 3 ekipe najmanje, gorivo za auto, plate, topli obrok...jefferson wrote:Kako to misliš?mIRCerka wrote:Ko ce platiti to?
ko ce to platiti?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
opcina koja daje subvenciju za stocharstvo, a leglo bruceloze, kao sto zedo kanton daje subvencije za jagodicasto voce, a znamo sta je bilo sa urodom u Zeljeznom polju..jefferson wrote:hahaha, e pa hoće turizam?, općina, kanton???mIRCerka wrote:moras imati 3 ekipe najmanje, gorivo za auto, plate, topli obrok...jefferson wrote: Kako to misliš?
ko ce to platiti?
how yes no
- karanana
Vlasic mi se gadi, i tebi, ako si ljubitelj skijanja ne bi trebalo biti mrsko otici do boljih mjesta kao sto su jahorina ili bjelasnica. Vlasic je jedno ruglo gdje se okuplja samozvana bal.... bosnjacka elita, koja je napravila vikendice kupila spyder kombinezone i rosignol skije i misle da su na vrhu svijeta. steta sta uradise od ja vjerujem, ranije predivne planine. pretvorise je u smetljarnik, a tek ko sve tamo dolazi za nove godine. prije par godina budalasi sve redom isli ulicom i parali auta kljucevima i busili gume. Ja svoje auto parkiro na jednom mjestu a nasao ga na drugom, odgurali mi ga... ma uzas i jedno veliko FUJ.
- karanana
zar vlasic nije u srednjobosanskom kantonu?mIRCerka wrote:opcina koja daje subvenciju za stocharstvo, a leglo bruceloze, kao sto zedo kanton daje subvencije za jagodicasto voce, a znamo sta je bilo sa urodom u Zeljeznom polju..jefferson wrote:hahaha, e pa hoće turizam?, općina, kanton???mIRCerka wrote: moras imati 3 ekipe najmanje, gorivo za auto, plate, topli obrok...
ko ce to platiti?
how yes no
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Jeste. Srednjobosanski kanton - leglo bruceloze. UNDP je kupio janjad tu, donirao u srebrenicki kraj, pomrlo sve od bruceloze. Citaj novine bez golih teta na naslovnojkaranana wrote:zar vlasic nije u srednjobosanskom kantonu?mIRCerka wrote:opcina koja daje subvenciju za stocharstvo, a leglo bruceloze, kao sto zedo kanton daje subvencije za jagodicasto voce, a znamo sta je bilo sa urodom u Zeljeznom polju..jefferson wrote: hahaha, e pa hoće turizam?, općina, kanton???
how yes no
A ze do kanton em nema odgovarajucu klimu em im svake godine katastrofa bude s malinama, pa eto daju subvencije...
- Orhanowski
Pa sta ti predlazes?mIRCerka wrote:Jeste. Srednjobosanski kanton - leglo bruceloze. UNDP je kupio janjad tu, donirao u srebrenicki kraj, pomrlo sve od bruceloze. Citaj novine bez golih teta na naslovnojkaranana wrote:zar vlasic nije u srednjobosanskom kantonu?mIRCerka wrote: opcina koja daje subvenciju za stocharstvo, a leglo bruceloze, kao sto zedo kanton daje subvencije za jagodicasto voce, a znamo sta je bilo sa urodom u Zeljeznom polju..
how yes no
A ze do kanton em nema odgovarajucu klimu em im svake godine katastrofa bude s malinama, pa eto daju subvencije...
- Orhanowski
#16 Re: Sramota na Vlasiću
Koje auto vozis? Da nije mozda 300C TOURING? Koje je godiste?jefferson wrote:Ja kako sam dosao na odmor u BiH vecinu vremena provodim na skijanju na vlasicu. E, pored frustracija od zenice do turbeta tj. do raskrsnice za vlasic, gdje prosjecna brzina po board computeru 28km/h, te blatnjavog parkinga na vlasickom platou, neku noc sam bio svjedok ultimativne sramote BH turisticke ponude.
- chuchumbamayumbe
Ja predlazem da se preorijentishemo na churetinu, a sto se tice vocha, na banane!Orhanowski wrote:Pa sta ti predlazes?mIRCerka wrote:Jeste. Srednjobosanski kanton - leglo bruceloze. UNDP je kupio janjad tu, donirao u srebrenicki kraj, pomrlo sve od bruceloze. Citaj novine bez golih teta na naslovnojkaranana wrote: zar vlasic nije u srednjobosanskom kantonu?
- Orhanowski
Smije l se curetina jest? Mislim, ako je halal zaklana i ako nije isteko datum vazenja.chuchumbamayumbe wrote:Ja predlazem da se preorijentishemo na churetinu, a sto se tice vocha, na banane!Orhanowski wrote:Pa sta ti predlazes?mIRCerka wrote: Jeste. Srednjobosanski kanton - leglo bruceloze. UNDP je kupio janjad tu, donirao u srebrenicki kraj, pomrlo sve od bruceloze. Citaj novine bez golih teta na naslovnoj
- chuchumbamayumbe
Smije. ali samo bataci, nista iznad toga!Orhanowski wrote:Smije l se curetina jest? Mislim, ako je halal zaklana i ako nije isteko datum vazenja.chuchumbamayumbe wrote:Ja predlazem da se preorijentishemo na churetinu, a sto se tice vocha, na banane!Orhanowski wrote:Pa sta ti predlazes?
- Alfa159
Kada su skijasa prebacivali sa nosila u automobil on se naravno derao iz sveg glasa, da bi na to jedan od članova gorske službe rekao " ma nek se dere, ko mu j... mater"
hahahahahahah pa taj lik nije normalan, ja bih ga tukao slomljenom nogom.
Joj teroriste.)))))))))))))))))))))
- chuchumbamayumbe
Ja bih ga tukao schapom!Alfa159 wrote:Kada su skijasa prebacivali sa nosila u automobil on se naravno derao iz sveg glasa, da bi na to jedan od članova gorske službe rekao " ma nek se dere, ko mu j... mater"
-
Vozdra_123
ko ce platiti?
skijaliste! naplacuju se karte i od toga se sredstva izdvoje za ski patrolu i hitnu itd..
a malo sam mozda glup
ali kako se ljudi mogu sankati na ski stazama?
skijaliste! naplacuju se karte i od toga se sredstva izdvoje za ski patrolu i hitnu itd..
a malo sam mozda glup
- chuchumbamayumbe
Hladnokrvno, na sankama!Vozdra_123 wrote:ko ce platiti?
a malo sam mozda glup
Koliko sam ja vidio Vlasic je takav da se vecine staza mogu koristiti i za sankanje i za skijanje. Na Bjelasnici i Jahorini bi to bilo malo teze, ako ne i nemoguce.
-
callmethebreeeze
kad sam sa jednom kolegicom svedjnakom putovao kroz bosnu, ona je, gledajuci u prirodu, rekla:
"boze, nigdje ljepse zemlje, ni ludjih ludi".
i to je, na zalost, to.
"boze, nigdje ljepse zemlje, ni ludjih ludi".
i to je, na zalost, to.