Sramota na party.u Mark Wilkinsona

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tranquil

Post by tranquil »

kilam wrote:malo mi je cudno ovo ovdje...
hocete reci da nema tuca na rock/metal/punk koncertima ovog kalibra (dakle svirka u manjem klubu i sl)??
jel se to porede u2, purple i mark wilkinson?
ako me sjecanje dobro sluzi nirvana je znala dobiti finih batina, da ne kazem sex pistolsi itd i svi oni su veca imena u svojim pravcima od wilkinsona.
opet da ponovim, nije bitno ko šta svira i pred koliko publike. tačno je da će tuča prije izbiti kada lole u seoskoj birtiji zabavlja Viki Sisotresić nego na spektaklu poput U2 ili Deep Purple, ali to ne mijenja činjenicu da je to primitivizam. mislim da bi većina raje reagovala ovako i da se to desilo na nekom punk koncertu.

i šta sada, ako nije muzičar nego DJ, i ako radi pred malo publike u nekom klubu, i još ako ta publika "nabobana", onda ga je u redu malkice namlatiti, ipak nije to ništa ozbiljno što bi dovelo u pitanje visoki nivo kulture ovog grada ? a da je neki papak isto uradio na koncertu Deep Purple-a jer ga nerviraju "oti hašišari što lupaju po šargiji i dreče ko da ih žive deru", e onda bismo se, jelde, kolektivno zgražavali nad primitivizmom ?
tranquil

Post by tranquil »

sesalmir wrote:Kao sto i DaysleepeR rece pa sto ga niste odbranili, kako sam shvatio bilo ih je 5-6, nek je bilo 50 ljudi, mogli ste ih fino noqama izgazat ako vam je vec toliko zao ovakve jedne spodobe. Tako da mi je jako drago sto je ovakva ubleha zaplatila i neka bude porukama i svim ostalim talentima njegovoga ranga. Jos jednom bravo momci i pozdrav od primitivca kako me vec ovdje nazvaste. :zzzz:
ma nije mi žao "spodobe", dešava se jebiga, žao mi je grada u kojem živim
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Previše dramite, ako ko treba da se crveni to je organizator.

Nema grad veze sa tim, grad je pokazao svoj stav brojem prisutnih ljudi i vozdra.

Slične stvari se dešavaju svugdje.
kilam

Post by kilam »

DaysleepeR wrote: Ako je kratko trajala sto dizete galamu.
Sigurno nije popio batine bez razloga.
Kao sto ti rece, nije neuobicajeno da se dobije batina u manjem klubu.

Jedina sramota pada na jednog od VAS koji slusate muziku a koji je ukrao covjeku instrumente - pardon cd-ove.
Taj koji je ukrao znao je sta da ukrade.

Prema tome, zakljucajte temu nikud ne vodi.
u prvom postu pise razlog zbog kojeg je sve i pocelo.
igrom slucaja sam saznao ko je inicijator - i mogu ti reci nijedan od tih momaka nije dosao u slogu zbog housa, i da su ukrali prvo sto se dalo ukrasti (naime bilo je teze doci do playera i mixete)
i bez obzira na vas prezir prema ovoj vrsti muzike cudi me da opravdavate ovako nesto, jer lose vijesti se sire brzo (kradja ploca se desila prije 4-5 godina pa smo dosta dugo cekali da jedno renomirano ime house muzike posjeti nas... ocigledno da je slicna situacija i sa ostalim vrstama muzike - bitan koncert svake 3-4 godine)
i smijesno je reci i prljavi mali gitarista (evo ja sam gitarista, doduse bas, pa nisam ni prljav ni mal) ili fensi metro partijaner (evo ja volim ici na partije pa nisam ni fensi ni metro niti uzimam exove)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ako znaš ko je prijavi policiji.
Kad vam policija vrati cd-ove pošaljite ih čovjeku zajedno sa izvinjenjem.

Uradite nešto konkretno, nemojte kukat po forumu.
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

potpuno se slazem sa tobom da je to sramota, meni su prvenstveno krivi organizatori, mislim trebali su obezbjediti jace osiguranje, nisi ti dosao na koncert da se bijes niti bilo koga drugog da branis.
a to sto neko to smatra opravdanim samo zato sto ne slusa taj tip muzike je jos veca sramota.
jeza u ledja

#32 Re: Sramota na party.u Mark Wilkinsona

Post by jeza u ledja »

vr4g wrote:ubise nam jadnog Marka

u 4 ujutro poceo gazda da mu gasi zvuk. mi poceli svi sinhronizovano od srece da vristimo da mu damo podrsku da nastavi svirati. i tako mark ubaci dva nova cedeja i nastavio. eh poslje gazda krenuo skroz da ga umukne, mark nesto popizdi i ljutito pogasi miksetu. tu ga neko poprska, nesto mu pocese pricat... okrenu se on i poprska njih vodom......

ni pet ni 6 pocese ga gadjat flasama, zaletise se uzese mu ruksak sa cedejima, mark skoci na tipa da bi ga jedno petorica sacekala. jedan frajer je cak fino 4 puta uspio da ga opali u isto mjesto preko osiguranja. razbjeza se ekipa da uzima flase po stolovima, pepeljare i tu je cak popusio i stolicu u glavu, bacase stolice po stolu sa miksetom i premlatise nekog frajera iz osiguranja.

sramotno, i bunimo se sto nam niko ne zeli doc' ...
Iz ovoga sto si ti napisao ja ne vidim sta je tu cime se neko, posto ti govoris o 'nama', treba stidjeti vise nego taj dj? Ako 'gazda gasi struju' onda GAZDA GASI STRUJU. Ako nastavljas dalje sam sebe dovodis u situaciju da te neko silom mora skinuti. Dalje, ako se svadjas i raspravljas se publikom ili nekim njenim dijelom, ocekuj da te neko od njih moze i stolicom po glavi. Desava se i desavalo se X puta svim mogucim i nemogucim zvijezdama i zvjezdicama bilo gdje na planeti.

Okarakterisati sam sebe, tj. grupu ljudi kojoj pripadas kao 'sramotne' zbog toga sto je doslo do takve situacije je bespotrebno (da ne kazem odraz kompleksa). DJ, muzicar, sta je vec je tu radi tebe, a ne ti radi njega. Nisi ti tu da njemu ugadjas vec on tebi. jer ti njemu placas to zadovoljstvo.

Dobio je batine, bio je glup, neki papci ga istabali, ma njihov problem. Na tebi je da dodjes i uzivas dok mozes. To sta ce se liku desiti i kakve ce imati impresije o SA ili o vama kao publici ne treba da te brine, osim ako nisi tinejdzer koji lijepi postere takvih likova po zidu.
vr4g

#33 Re: Sramota na party.u Mark Wilkinsona

Post by vr4g »

jeza u ledja wrote:

u 4 ujutro poceo gazda da mu gasi zvuk. mi poceli svi sinhronizovano od srece da vristimo da mu damo podrsku da nastavi svirati. i tako mark ubaci dva nova cedeja i nastavio. eh poslje gazda krenuo skroz da ga umukne, mark nesto popizdi i ljutito pogasi miksetu. tu ga neko poprska, nesto mu pocese pricat... okrenu se on i poprska njih vodom......

ni pet ni 6 pocese ga gadjat flasama, zaletise se uzese mu ruksak sa cedejima, mark skoci na tipa da bi ga jedno petorica sacekala. jedan frajer je cak fino 4 puta uspio da ga opali u isto mjesto preko osiguranja. razbjeza se ekipa da uzima flase po stolovima, pepeljare i tu je cak popusio i stolicu u glavu, bacase stolice po stolu sa miksetom i premlatise nekog frajera iz osiguranja.

Iz ovoga sto si ti napisao ja ne vidim sta je tu cime se neko, posto ti govoris o 'nama', treba stidjeti vise nego taj dj? Ako 'gazda gasi struju' onda GAZDA GASI STRUJU. Ako nastavljas dalje sam sebe dovodis u situaciju da te neko silom mora skinuti. Dalje, ako se svadjas i raspravljas se publikom ili nekim njenim dijelom, ocekuj da te neko od njih moze i stolicom po glavi. Desava se i desavalo se X puta svim mogucim i nemogucim zvijezdama i zvjezdicama bilo gdje na planeti.

Okarakterisati sam sebe, tj. grupu ljudi kojoj pripadas kao 'sramotne' zbog toga sto je doslo do takve situacije je bespotrebno (da ne kazem odraz kompleksa). DJ, muzicar, sta je vec je tu radi tebe, a ne ti radi njega. Nisi ti tu da njemu ugadjas vec on tebi. jer ti njemu placas to zadovoljstvo.

Dobio je batine, bio je glup, neki papci ga istabali, ma njihov problem. Na tebi je da dodjes i uzivas dok mozes. To sta ce se liku desiti i kakve ce imati impresije o SA ili o vama kao publici ne treba da te brine, osim ako nisi tinejdzer koji lijepi postere takvih likova po zidu.
toliko je kontradikcije u ovom sto pises da nisi ni svjestan... ne znas o kojoj grupi se ljudi radi, generaliziras previse.
jeza u ledja

#34 Re: Sramota na party.u Mark Wilkinsona

Post by jeza u ledja »

vr4g wrote:
jeza u ledja wrote:

toliko je kontradikcije u ovom sto pises da nisi ni svjestan... ne znas o kojoj grupi se ljudi radi, generaliziras previse.
Sta je to konkretno kontradiktorno u onome sto sam ja napisao?

Ti si taj koji generalizira jer koristis fraze poput 'mi svi', 'bunimo se'....

ps: pretpostavljam da znam o kojoj se 'grupi ljudi' radi. :D ali eto mogao bi nam ti reci, da mi ne bi nagadjali. ;)
rashomon

Post by rashomon »

http://www.youtube.com/watch?v=B-ON6sUvkf0

Jebeš DJ-a koji pušta pumpperse i slične patetičare...pa makar i u remixu...

I zaslužio je tinabaš...

Meni je puno bolje bilo noć prije...

:D :D :D
Ali_G

Post by Ali_G »

On se nas'o junacit' i svadjat' s publikom. Nek' su ga malo nagazali. Nece mu vise pasti na um
testament

Post by testament »

Baš me briga što su ga neki narkosi-lopovi namarisali.Mislim jeste to sramota,ali prvo publika nije "normalna" već nadrogirana.Bio sam x puta na party-ima,i mimo party-ja i vidio svojim očima šta extaze i speed rade,tako da me belaj apsolutno ne čudi.I bio sam na 100 rock koncerata i NIKAD nije bilo nešto slično ovome,iz jednostavnog razloga što raja dolazi pijana,i napušena,i ako bude agresive to je između publike a ne na relaciji publika-izvođač.E prije rata je bio belaj na obali,bilo je to 1990 koliko se sjećam,svirao je američki HC slapshot,izbila je tuča u publici,onda je pjevač počeo srati,onda se neko popeo na binu i počeo marisati pjevača,onda je uletio njihov bodyguard,pa je došla murija(KOMUNISTIČKA A NE OVI MIŠEVI)...užas :D
U svakom slučaju loše je to zbog slike o gradu(koju nažalost nemože više NIŠTA pogoršati),ali niti je to neki planetarno veliki izvođač,a bogami ni publika nije baš nešto,tako da je šteta samo za publiku,koje je za ovu vrstu muzike sve manje i manje
sumiko

Post by sumiko »

rashomon wrote:
Meni je puno bolje bilo noć prije...

:D :D :D
Sorry ljudi, ja cu malo off topic :oops:

@ Rashomon, kakav je zvuk bio???
Dvoumila se, ne odoh ipak, sad mi žao :sad:

Mada je vec slijedeći petak odličan elektro!!! Slušala sam momka više puta, mada zadnji put prije par godina, nadam se da odrzava kondiciju :roll:
Možda i znaš ko je Mirel..

http://www.clubvibes.info/events.php?f=incoming

Ps. divi ko je 14-og u domu mladih, dze njega iskopaše
rashomon

Post by rashomon »

Juka i Borgie...electro-disco-techno...otprilike...
Samo što u Slozi ne dopuštaju jači zvuk!

Meni je sad veći gušt ove naše slušati...tako da je Mirel već planiran...

Evo baš komentarišem sa prijateljima šta li Terry Francis danas pušta...Nisam odavno to čuo...morat ću se poslije zaroviti...
sumiko

Post by sumiko »

rashomon wrote:Juka i Borgie...electro-disco-techno...otprilike...
Samo što u Slozi ne dopuštaju jači zvuk!

Meni je sad veći gušt ove naše slušati...tako da je Mirel već planiran...

Evo baš komentarišem sa prijateljima šta li Terry Francis danas pušta...Nisam odavno to čuo...morat ću se poslije zaroviti...
Znam ko su ljudi, u so.bi sam ih slušala više puta, meni leže skroz, nego me zanimalo kako to u slozi zvuči.. Kako god, vidjeću tj. čuti u petak..
A za Terry- ja ćeš se baš morati zaroviti, ja sam sad pokušavala preko torrentza, nigdje ništa na prvu, meni se sad ne da kopati.. pozz
rashomon

Post by rashomon »

Pa, loš je zvuk bio...ali su ljudi bili OK...i super atmosfera...
teco

Post by teco »

DaysleepeR wrote:
_BosanaC wrote:
Neelix wrote: :lol: :lol: :lol: :thumbup: kud ga nisu natjerali da pojede te cd-ove :D
Jarane vec 15 godina drkam po gitari da bi mi svaki nedojebani balavac koji je naucio kako se instalira winamp i koji je pocuclao dovoljan broj ekstazija poceo da prica o tome kako je muzicar :-) :-)

Interesantno je da recimo ovakvih stvari nema na koncertima tipa Deep Purple-a :D
Samo da pozdravim brata po instrumentu i po stazu, kod mene je samo jedna godina vise.

A i potpisujem post svakako.
jos jedan koji je svirao godinama qrzu :D
Post Reply