opet da ponovim, nije bitno ko šta svira i pred koliko publike. tačno je da će tuča prije izbiti kada lole u seoskoj birtiji zabavlja Viki Sisotresić nego na spektaklu poput U2 ili Deep Purple, ali to ne mijenja činjenicu da je to primitivizam. mislim da bi većina raje reagovala ovako i da se to desilo na nekom punk koncertu.kilam wrote:malo mi je cudno ovo ovdje...
hocete reci da nema tuca na rock/metal/punk koncertima ovog kalibra (dakle svirka u manjem klubu i sl)??
jel se to porede u2, purple i mark wilkinson?
ako me sjecanje dobro sluzi nirvana je znala dobiti finih batina, da ne kazem sex pistolsi itd i svi oni su veca imena u svojim pravcima od wilkinsona.
i šta sada, ako nije muzičar nego DJ, i ako radi pred malo publike u nekom klubu, i još ako ta publika "nabobana", onda ga je u redu malkice namlatiti, ipak nije to ništa ozbiljno što bi dovelo u pitanje visoki nivo kulture ovog grada ? a da je neki papak isto uradio na koncertu Deep Purple-a jer ga nerviraju "oti hašišari što lupaju po šargiji i dreče ko da ih žive deru", e onda bismo se, jelde, kolektivno zgražavali nad primitivizmom ?