Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cober

#1 Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by Cober »

BH portal Bjesak.info afirmtivno prikazuje devastiranje prirode i odnos uništavanja iste. Sramotan odnos portala Bljesak.info prema očuvanju prirode pokazuje prvenstveno sramotni tekst FENE koji prenosi nazadna uređivačka politika portala.

Image
http://www.bljesak.info/content/view/23192/155/
"Dragomir Popadić, član Lovačkog društva ''Čauš'' iz Bratunca, ulovio je prošlog vikenda ogromnog vuka kakvog mnogi lovci do sada nisu ni vidjeli. ''Ovo je stvarno vuk kapitalac. Star je desetak godina i težio je oko 40 kilograma. Ustrijelili smo ga u naselju Poloznik kod Bratunca, ali je on, iako ranjen uspio pobjeći. Sva je sreća da smo imali vrijednog psa terijera koji je pratio tragove i pronašli smo vuka nekoliko kilometara dalje, priča Dragomir, kome je ovo prvi veći lovački trofej. Da bi se pohvalili bratunački lovci, koji su bili u grupi s Dragomirom, danas su svoj ulov predstavili građanima Srebrenice."
mycy

#2 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by mycy »

Pa stvarno sramota!!!!

Bas zato sto je kapitalac su ga trebali jadnog ostaviti da bude kao fenomen i umjesto puske mogli su koristiti fotoaparat (jos kad bi znali sta je to!!).

Fuuuuuuuuj!!!
VeljaPas

#3 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by VeljaPas »

Nije ovo nikakva sramota za prosjecnog BiHovca, nego "junastvo".
Ovo je samo jedan od mnogobrojnih dokaza do kojeg smo civilizacijskog nivoa dobacili i kako rezemo granu na koju smo se jedva popeli.
Ali nije nicija do zore, pa tako ni lovacka.
Stupanjem na snagu Zakona o zastiti i dobrobiti zivotinja dolazi im crni petak.........kako njima............. tako i svima onima koji su se do sada na raznorazne nacine izivljavali nad bespomocnim zivotinjama.
Zivi bili pa vidjeli.
mycy

#4 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by mycy »

Daj Boze da bude kako treba.
daduli_sa

#5 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by daduli_sa »

mycy wrote:Daj Boze da bude kako treba.
:skoljka:
atko

#6 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by atko »

Krkanluk bez granica :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by PipiDugaDevetka »

Slabo nešto u Evropi ima slobodnoživućih vukova, medvjeda,....BiH bi mogla unaprijediti turizam samo od ovih što bi ih snimali, posmatrali njihov život u prirodi, ali eto, viva krkanluk,..što reče prethodnik.

Tetrijeba i muflona smo istrijebili, bjelogrlog supa, orla, isto,...Gledam turističke sajtove i ima dio turizma koji se zove POSMATRANJE PITCA - BIRD WATCHING,...

Postalo je redovno da svake 2 godine neko potpali šašu, šiblje i ostalo u Hutovom blatu, odmorištu ptica, na putu za jug i obratno.
Jednog dana Skandinavci će se organizovati i pred federalnom vladom protestvovati jer su te ptice i njihove. Biće tako sto posto.

Zivi bili pa ne vidjeli.

VIVA KRKANLUK! :(
VeljaPas

#8 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by VeljaPas »

PipiDugaDevetka wrote:Slabo nešto u Evropi ima slobodnoživućih vukova, medvjeda,....BiH bi mogla unaprijediti turizam samo od ovih što bi ih snimali, posmatrali njihov život u prirodi, ali eto, viva krkanluk,..što reče prethodnik.

Tetrijeba i muflona smo istrijebili, bjelogrlog supa, orla, isto,...Gledam turističke sajtove i ima dio turizma koji se zove POSMATRANJE PITCA - BIRD WATCHING,...

Postalo je redovno da svake 2 godine neko potpali šašu, šiblje i ostalo u Hutovom blatu, odmorištu ptica, na putu za jug i obratno.
Jednog dana Skandinavci će se organizovati i pred federalnom vladom protestvovati jer su te ptice i njihove. Biće tako sto posto.

Zivi bili pa ne vidjeli.

VIVA KRKANLUK! :(
Razgovaram prosle godine (prilikom oslobadjanja Alfa vucice na platou Domanovici) sa covjekom koji se predstavio kao "drzavni zastitar" o tome kako se mora zastititi vec, beznadezno, prorijedjena divljac.
Jasno da treba kaze "drzavni zastitar": nece meni vise strani lovci ubijati medvjede po 10.000 KM................nego po 30.000 kaemova.
travar

#9 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by travar »

Meni su lovci, inače, živi primjeri što neko reče "krkanluka" ne samo kod nas!
Neku večer na vijestima govore da hoće da uvezu ili su već uvezli 13 ženki i 2 mužjaka (jadni oni :D ) muflona (mislim da se radi o njima) iz slovenije!
Zašto, sigurno ne da se naše šume obogate novom životinjskom vrstom već da bi "lovci" mogli uživati u svojoj rekreaciji nakon što se životinje prilagode našim prostorima! :-?
A sva šuplja da lovci samo održavaju ravnotežu u prirodi, barem kod mene ne pali, što se vidi i iz samog primjera ovog vuka!
Jadno! :-?
Josip

#10 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by Josip »

sada je portal kriv što prenosi nešto što je sasvim legalna aktivnost i u nikojem smislu kažnjiva ako se obavlja u vrijeme lovačke sezone.

portal samo prenosi vjest, a vi se pravite neki dušebrižnici.
i ja osobno nikada ne bih bio lovac niti ubijao životinje. ali ako to netko želi i zakon mu dozvoljava ja sve što mogu učiniti je to da se borim da se lov zabrani a ne da napadam neku treću stranu.
Cober

#11 Re: Sramota: Bljesak.info o ubijanju

Post by Cober »

Josip wrote:sada je portal kriv što prenosi nešto što je sasvim legalna aktivnost i u nikojem smislu kažnjiva ako se obavlja u vrijeme lovačke sezone.

portal samo prenosi vjest, a vi se pravite neki dušebrižnici.
i ja osobno nikada ne bih bio lovac niti ubijao životinje. ali ako to netko želi i zakon mu dozvoljava ja sve što mogu učiniti je to da se borim da se lov zabrani a ne da napadam neku treću stranu.
Sredstva informisanja, pa tako i navedeni portal znatno utiče na javno mijenje načinom kako prenosi ili komentariše određeni događaj. Ovaj put afirmativno prenose ono što su mogli, trebali i morali društveno osuditi. Jadno za portal Bljesak.info.
Post Reply