spokojan wrote:
Sta je tebi covjece? Kakvo pravdanje zlocina u Ahmicima? Strasno je to kako ti apstrahiras zlocin u Trusini.
Kako to ti mjeris zlocine? Velis u Ahmicima je pobijeno 120 ljudi, a u Trusini 30, pa se stoga ne smiju ni spomenuti u slicnom kontekstu??? Cak ni pored cinjenice da su ova dva zlocina pocinjena istovremeno te da postoje podaci i koordinirano? Kod tebe je zlocin cista matematika izgleda. Sram te bilo.
A gdje ti vidis da ja pravdam zlocine u Trusini.Ja sam samo rekao da u Hagu nisu nasli dokaze o odgovornosti generala Halilovica,Trusina je mozda osveta a kao posljedica predhodnih zlocina koji su se desavali od Capline preko Stoca,Prozora,Mostara,Livna Duvna i drugih etnicko ociscenih zlocinackom ideologijom po uzoru na Karadzicevu ,stvaranjem zlocinacke uskrsnute Erceg kamenjarske guberije.Konc logori,etnicko ciscenje kao i rusenje Bogomolja Islamskih i Pravoslavnih su fakti koje nemozes osporiti i pobiti.Koja je razlika izmedu Genocidne SANU tvorevine u BiH i zlocinacke Erceg uskrsnute ? u nijansama stvaranja istih i velicini zlocina koa i zaokretu koji ji nacinjen nakon pritiska Amerike i posljedica po BH Hrvate .Jedna je najavljena od Dabica za skupstinoskom govornicom 91 a druga je uradzena hinjski i podmuklo u rukavicama .Zlocin je zlocin i svako ko je odgovoran u njegovom planiranju i izvrsenju neka bude primjerno kaznjen.Zlocinacki projekat je ideologija zla koju zelis opravdati zlocinom u tom Konjickom selu koja je bila osvetnicka od bolesnih pojdinaca ili grupe istih ,ti zlocini nisu bili planirani niti podsticani od vrha ARBiH u svom RiK niti je bila ideoloski i planski osmisljena za razliku od svevisne Erceg uskrsnute.
Analiziraj sve sto je bilo do tada u Erceg zlocinackoj pa se umi nekoliko puta potom stavi prst na glavu i stavi ispred sebe hronologiju zlocina uskrsnuca iste ,redosljedom zlocina koji su se desavali od kraja 92.Ja tebi necu reci sram te bilo vec biraj rijeci.Ti meni zelis nametnuti nesto sto ne stoji jer ja nigdje i nikada nisam pravdao zlocin na bilo kojoj strani pa tako ne zelim pravdati ni taj u Trusinu ma kakva pozadina i motiv bio ,zasigurno mogu reci da podrzavam osude tih bolesnika ,koji zasluzuju maksimalnu kaznu a posebno zbog ubistva dijece i civila.
Zlocince ne smijemo stititi jer pravdanje zlocina je podrska istima a sto nikada ne bi podrzao bez obzira motive pa cak i osvettu zbog predhodno ucinjenih zlocina prema nekome,Jer ljudsko bice mora da zna kontorlisati svoje emocije i uzdrzati se od cinjenja onog sto ne bi zelio da ucine tebi.
Otvori oci i nemoj da dajes zakljucke na precac.