Sramni čin Sefera Halilovića

Post Reply
harisgt

#1 Sramni čin Sefera Halilovića

Post by harisgt »

Sve zavrzlame i peripetije oko održavanja demokratske skupštine na kojoj su trebali predstavnici, odnosno delegati iz mjesnih ogranaka sa područja opštine tuzla izabrati izvršni odbor i predsjednika bps-sh tuzla su pale u vodu. Gospoda ponukana strahom od gubljenja vlastitih položaja i fotelja u reginalnom odboru tuzlanskog BPS-SH su "plačući" otrčali našem generalu da mu predoče stvarnu sliku stanja u ovoj opštinskoj organizaciji. (et oni znaju kakvo je stanje jednom bili na sastanku). Naravno kada su svoje žalopoljke izložili generalu, pardon predsjedniku bps-sh Seferu Haliloviću on je opet na stari demokratski način (lupio šakom od sto), svojim bezgraničnim ovlastima koje ga sleduju po njegovom statutu stranke (ovlasti koje ni tito nije imao u bivšoj jugoslaviji), donio pravosnažnu odluku, naravno ne slušajući šta druga strana ima za reći (bolje rečeno ostalih 17 aktivnih mjesnih ogranaka, kojom se raspuštaju) ovi što su trebali održati demokratsku skupštinu stranke bps-sh.
Po onoj narodnoj " ti njega hljebom on tebe kamenom" naš cijenjeni predsjednik i par "uplakanih" (do koljena ) ali istaknutih i veoma priznatih i poznatih članova regionalnog odbora (toliko su poznati da ih jedva poznaju komšije u zgradi u kojoj stanuju)riješili su ovu dilemu oko održavanja toliko planirane, organizovane i pripremane skupštine BPS-SH Tuzla.
Naš predsjednik (nije više), nije se udostojio da sasluša, ne samo drugu stranu ove "horor" priče i ljude koji su pripremali i organizovali skupštinu, nego je zamemario činjenicu da se u ovom organizacionom odboru nalaze predstavnici 17 mjesni odbora BPS-SH Tuzla iza kojih opet stoji članstvo (prosjek oko 100 članova po mjesnom ogranku) koje je ovom prilikom baš ostalo (i ako nije postalo je ) "glasačka mašina " koja treba da se upali samo neposredno i u toku izbora.
Mislim ipak da se ne trebamo čuditi ovakvim slijedom događaja jer ako će mo iskreno "ruku na srce" i u nazivu ove stranke ne postoji riječ "demokratska", tako da sve iluzuje o tome ovdje prestaju.
Samo je jedna žalosna činjenica da su ljudi koji su vjerovali u predsjednika (izvinjavam se nije više, bar ne nama) i zaklinjali se na parolu "poštenje i pravda" izvarani od istih ljudi koji su to tobože propagirali.
Ima li Sefer obraza da pred ovim izvaranim ljudima ( a njhov broj prelazi preko 1000 članova)koji su založili i svoj život za BPS-SH pogleda u oči i kaže " izvinite ljudi ovi su me baš nasukali "??!!
Da traži oprost-halal i sa suzama u očima zamoli ove ljude da se vrate u stranku koja ih je iznevjerila??!!
Da im obeća da će ova stranka biti baš demokratska i da će napokon iz tog naziva stranke nestati onaj dodatak "sh" (sefer halilović) poznatiji pod nazivom djl (društvo jednog lica).
Hoće li konačno Statut ove stranke, po kojoj predsjednik stranke odrređuje ko će u stranku ući, pa makar to bilo i na nekoj "čuki" (dok "šef" ne potpiše ferman nemožes ući care moj )naše razgranate Bosanske države.
Hoće li nekad u ovoj stranci baš zaživjeti demokratija prilikom izobra organa stranke ili će baš opet biti po starom "kako tata kaže" ??!!(pa ljudi ni Titinoj državi nije ovako bilo).
Kako bilo da bilo, ova stranka na narednim izborima može da za glasače ima "havu" i nekoliko veoma vrijednih članova regionalnog odbora (toliko su vrijedni da se neznaju dobro ni međusobno) koji će nesumljamo u ovom "dream time" spoju izvojevati ubjedljuvu pobjedu na "žačelju" izborne tabele. :)
idealnaM

#2 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by idealnaM »

da nisi malo poranio sa predizbornim huškanje... :zzzz:
Nekako s proljeća

#3 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Nekako s proljeća »

:)

Eto sad' znamo da ti nije vise Predsjednik.Posalji i njemu e mail nek' i on zna i ne zaboravi mu pojasniti i sta je razlog.Ako ti odgovori , zamolio bih te da nas upoznas sa njegovom sadrzinom.

Pozdrav domovini.
trofej

#4 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by trofej »

sh je amanet ai bih, sposoban da komunicira samo sa samim sobom i da i tada laže.
kiky

#5 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by kiky »

šta je sh ... ??
:-)
vox-populi

#6 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by vox-populi »

Joj jake vijesti, ni manje ni vise problem OO BPS-SH Tuzla. Mislim, ako ovo ne proprati CNN onda su nista.
kosmos

#7 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by kosmos »

pa dali ti prijatelju mislis, posto u politickom zivotu bosnjaka nema demokracije generalno, da ce je biti u stranci gdje je predsjednik general a prvi do njega komandant vojne policije? Zao mi je sto si se na tako brutalan nacin uvjerio. O njihovim ratnim i poratnim "zaslugama" govori situacija na terenu
mocentz

#8 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by mocentz »

Baš me interesuje kako će poznati iz regije Sjeveroistočna Bosna koje spominješ,mislim da se to odnosi na ;Senaida Hažića,Mirsadu Prašo,Amira i Emira Arnautalića,Edina Suhonjića i ostalu "elitu" iz doktorskih redova koji se danas više bave politikom nego onim čime bi trebali(jedan od primjera je i ginekolog Genjac ministar sigurnosti BiH,smješno) ,proći bez cca.1900 glasova koliko su dobili na prošlim opštim izborima na TK i na osnovu tih glasova samo ove godine od skupštine TK dobili 45000 maraka za rad stranke.Ko i kako troši ta budžetska i ostala sredstva to samo bogom dati i nezamjenjivi Sefer zna.
Shvatili su ljudi da ni taj Sefer nije ništa bolji od sadašnje oligarhije na vlasti te da je i njemu samo cilj još jedan mandat u foteljama parlamentaraca pa da rahat troši "zasluženu" penziju jer mu je generalska mala.
Sadržaj statuta ove stranke(pogledaj na http://www.bps-seferhalilović.ba)potvrđuje kakve su mu namjere po pitanju demokratije u NJEGOVOJ stranci.
Džaba mu njegova stranka koja ni nakon toliko godina nije održala kongres a zbog čega da se laički prosuditi iz
čl. 24 statuta bps-sh ; Kongres BPS razmatra i ocjenjuje izvještaje o radu; određuje osnovne pravce politike BPS; donosi, potvrđuje, mijenja i/ili dopunjuje Program i Statut BPS; bira i jedini je nadležan da izabere i razrješi dužnosti Predsjednika BPS; usvaja izvještaj o financijskom poslovanju i donosi rezolucije o pitanjima koja smatra od posebnog značaja za državu BiH i BPS.
Komentar idealneM nije na mjestu kad se uzme u obzir da su to članovi Seferove stranke prevareni od njega samog i da žele da pomognu potencijalnim žrtvama BPS-SH.
Komentar kosmosa mi je sasvim u redu.
I kakav bolan sraman čin, nema taj čovjek i ti oko njega ni srama ni morala.
mocentz

#9 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by mocentz »

Gore navedenih 1900 glasova se odnosi samo na Tuzlu što je više od jedne trećine od 5400 koliko su dobili na TK.
Sargan

#10 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Sargan »

Jakog mi sramotnoga cina. :-)
kosmos

#11 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by kosmos »

kiky wrote:šta je sh ... ??
i ja sam se tako prije godinu provalio. Fino KIKY, nisi nacionalista i fashista i ne treba da znas te baljezgarije
mocentz

#12 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by mocentz »

Slična ako ne i ista situacija objavljena danas u Avazu za dešavanja u stranci za BIH.
Počeo izgleda narod polako da dolazi tobe.
mirza11

#13 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by mirza11 »

Niste ba normalni................. :lol:
mladoliki

#14 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by mladoliki »

Pa ovo je čini mi se već treći slučaj oko kojeg vidim da se pokrenula prašina u vezi sa unutrašnjim odnosima u stranci Sefera Halilovića.
Prva dva takva slučaja su se dogodila u Novom Sarajevu i Centru, gdje je također bilo sukoba, jer su nadređeni stalno odgađali izborne konferencije i gurali na liderske pozicije svoje poslušnike (mahom Sandžaklije i klimoglavce) koji nisu bili u stanju donijeti 50 glasova na izborima. Onima koji su izginuli na lokalnim izborima u te dvije općine i donijeli Seferovoj stranci mnoštvo glasova, navodno je predsjednik Kantonalnog odbora Gredić poručio, ko ih .... postavljajući na sva bitna mjesta svoje ljude!
Epilog takvih odnosa, barem kada je Sarajevo u pitanju rezultirao ja time da je jedna kvalitetna ekipa ljudi iz Sarajeva napustila stranku S.Halilovića i priključila se novoformiranoj Nezavisnoj stranci BiH koja je potpisivala onu peticiju za ukidanje finansiranja političkih stranaka u BiH iz budžeta. Šta će biti u Tuzli sa ovim ljudima iz Seferove stranke i gdje će oni završiti ja ne znam, ali čini mi se da je danas užasno teško naći stranku u kojoj postoji uvažavanje različitih mišljenja unutar stranke. Čim se neko ne slaže sa onim što glavni šef kaže, on postaje partijski neprijatelj broj jedan i eliminira se iz svih kombinacija. Sve u svemu pomalo se opet vrši unutarstranačko prestrojavanje kao uvertira za izbore u oktobru 2010.
eldin_i

#15 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by eldin_i »

Poznavajući dobro situaciju u Tuzlanskoj ispostavi stranke BPS jer sam član već duže vrijeme, slažem se sa osobama koje su iznijele sve gore navedene činjenice u vezi sa situacijom u stranci na lokalnom nivou.

Kao ćlan Inicijativnog odbora BPS-SH Opštine Tuzla učestvovao sam u formiranju Mjesnih odbora i pripremanju Reiborne skupštine Opštinske organizacije BPS-SH Tuzla. Inicijativni odbor u svom sastavu imao je 10 ljudi. Od tih 10 u aktivnom radu je učestvovalo 5 a drugih 5 u opstruiranju i svakom mugućem blokiranju rada IO.

Međutim, bez obzira na sve, dobili smo obećanje od Sefera Halilovića da će se skupština održati 24.07.2009. godine u 19:00 sati u Hotelu Tuzla. Nekoliko dana prije same skupštine došla je odluka iz samog vrha stranke kojom se nipodaštava sav naš višemjesečni rad i trud da se po ko zna koji put u ovom društvu u državi stvari pokušaju promijeniti. No kako statut BPS-SH (Bosanskohercegovačke PRIVATNE Stranke - Sefera Halilovića) dozvoljava predsjedniku da ima neograničene ovlasti u odlučivanju, to može uraditi a da zato nikoga ništa ne pita niti da provjeri da li i koliko je ta odluka valjana.

Za čovjeka koji se kune u "PRAVDU I POŠTENJE" pomalo nevjerovatno. Ali ne treba ni to da nas čudi. Svi primjećujete da se ova PRIVATNA stranka skoro nikako ne oglašava ni po kojem pitanju u zemlji, što može da znači samo jedno, da aminuju sve što se dešava u zemlji. A situacija nam i nije sjajna. Opozicija ne postoji. Zemlja propada nevjerovatnom brzinom. U svemu tome svoju šansu izgleda vide i gospoda iz PRIVATNE stranke.

Žao mi je što nisam uspio u nakani da promijenim nešto na bolje, i zbog toga se osjećam poniženo, ali s druge strane mi je drago što nisam više dio PRIVATNE stranke koja bi sigurno moj rad prisvojila kao svoj a mene zajedno sa ostalima gurnula u stranu i proglasila beskorisnim pošto nemam porijeklo s pedigreom (čitaj iz sandžaka).

Još mi je samo žao što u Bosni i Hercegovini ne postoji niti jedna PRAVA politička opcija, koja će se baviti onim ljudima koji su je izabrali. Sve su to interesne skupine. I žao mi je što građani ove zemlje svejedno glasaju za te interesne skupine koje ih se sjete nekoliko sedmica pred izbore pa kupe glasove za vreću brašna, koju namirnicu i nešto novaca, a ti isti građani na to pristanu kao da imaju pileću pamet pa sve ono što se dešavalo prije tih nekoliko sedmica, zaborave.
Prirodni

#16 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Prirodni »

Gled'o sam ga u njegovim nebuloznim emisijama koje se emitiraju na FTV ili ti BHT ne znam vise tacno...
Sada laze kako je Alija Izetbegovic izdao BiH i prosipa se raznim glupostima ko maksim po divizij...Dok je on bio ziv zasto nije stao pred njega pa muski rekao ono sto ima da kaze ,a ne ovako kao curica od 10 godina.
Strasno me je razocarao. On otvoreno obmanjuje javnost i prica gluposti.Sram ga bilo, neka se stidi svih bosanaca i hercegovaca.
Nekako s proljeća

#17 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Prirodni, nisi objektivan.
Nekako s proljeća

#18 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

kiky wrote:šta je sh ... ??
Inicijali kiky, Sefer Halilović...valjda.
Fair Life

#19 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Fair Life »

Prirodni wrote:Gled'o sam ga u njegovim nebuloznim emisijama koje se emitiraju na FTV ili ti BHT ne znam vise tacno...
Sada laze kako je Alija Izetbegovic izdao BiH i prosipa se raznim glupostima ko maksim po divizij...Dok je on bio ziv zasto nije stao pred njega pa muski rekao ono sto ima da kaze ,a ne ovako kao curica od 10 godina.
Strasno me je razocarao. On otvoreno obmanjuje javnost i prica gluposti.Sram ga bilo, neka se stidi svih bosanaca i hercegovaca.
Davno je to Sefer Aliji "u brk" govorio...

Sefer Halilovic - otvoreno pismo Aliji Izetbegovicu:

"Izdao si Srebrenicu"

SARAJEVO - Sefer Halilovic, bivši nacelnik Glavnog staba Armije BiH, uputio je juce otvoreno pismo Aliji Izetbegovicu, u kojem ga optuzuje da je ''izdao i prodao Srebrenicu''.

"Ovih dana navršava se osam godina od srebrenicke tragedije, koju ste ti i tvoji trabanti izdali i prodali" , kaže Halilovic na pocetku otvorenog pisma upucenog Izetbegovicu.

Halilovic je juce reagovao na otvoreno pismo Izetbegovica od 28. juna ove godine. U tom pismu Izetbegovic je reagovao na tvrdnje Slobodana Milosevica, bivseg predsjednika SR Jugoslavije, koji je pred Haskim tribunalom izjavio da mu je on, kao predsjedavajuci Predsjednistva BiH, 1993. godine nudio zamjenu Srebrenice za Vogoscu. Izetbegovic je u javnom pismu tvrdio da je Milosevic izjavu izvukao iz svjedocenja Sefera Halilovica u Hagu.

Negirajuci da je u Hagu davao iskaze o bilo kojem drugom predmetu osim o zlocinima u Grabovici, za koje je optuzen u Haskom tribunalu po komandnoj odgovornosti, Sefer Halilovic u jucerasnjem pismu kaze Izetbegovicu:

"Dobro si me zadeverao sa ovim podmetanjem kukavicjeg jajeta u Hagu, pa ti nisam stigao ranije odgovoriti. Odlucio sam reagirati, jer tvoje pismo sadrzi nekoliko konstatacija vezanih za moje ime i u cjelini sugerira morbidnu laz da sam ja odgovoran za tragediju koja se u Srebrenici dogodila 1995. godine, iako sam ja tvojom odlukom udaljen iz Armije 26. oktobra 1993. godine nakon visednevnih maltretiranja i izivljavanja od strane sluzbi drzavne i vojne bezbjednosti".

Halilovic objasnjava da je njegov iskaz haskim istraziteljima iskljucivo vezan za pitanja zlocina u Hercegovini, a ne u istocnoj Bosni.

On je spomenuo i "tajne sporazume", koje je Izetbegovic potpisivao. "Ako si zbog godina ili starosti zaboravio, podsjecam te da si 16. septembra 1993. godine sa Momcilom Krajisnikom tajno potpisao Zajednicku deklaraciju o podjeli BiH na tri etnicke republike, koja u stavu pet kaze ''da oformimo radnu grupu za posebna pitanja koja se odnose na teritorijalno razgranicenje izmedju dviju republika u buducoj uniji BiH, ukljucujuci istocnu Bosnu'', a dva dana prije toga sa Tudjmanom si potpisao Deklaraciju o bosnjacko-hrvatskom razgranicenju. I u jednom i u drugom tajno potpisanom dokumentu stoji da se Republika Srpska i HR Herceg Bosna, nakon dvije godine, mogu referendumom izjasniti zele li ostati u uniji BiH ili se prikljuciti Srbiji i Hrvatskoj" , navodi Halilovic u svom pismu i podsjeca Izetbegovica da mu moze poslati ova dva dokumenta koja je potpisao.

Bivsi general ARBiH, podsjetio je Izetbegovica i na odrzavanje bosnjackog Sabora u Sarajevu, septembra 1993. godine, "gdje je trebalo proglasiti bosansku republiku - bosnjacku nacionalnu drzavu bez Srebrenice".

Halilovic kaze da je Izetbegovic i tada devetoclanoj delegaciji Srebrenicana nudio zamjenu Srebrenice za Vogoscu, pozivajuci se na svjedocenje Hakije Meholjica koji je potvrdio da je delegacija odbila ovu Izetbegovicevu ponudu.

"Osim Hakije Meholjica, Amerikanac David Rodhe je u svojoj knjizi pisao o tome kako si 'neutralizirao odbranu Srebrenice' izvlacenjem Nasera Orica iz ovog grada", piše Halilovic i spominje izjave i pisanja Richarda Holbruka i Muhameda Filipovica o ''pregovorima o prodaji Srebrenice".

Halilovic istice da je pod njegovom komandom Armija BiH oslobodila Srebrenicu 1992, a 1993. godine ju odbranila, nakon cega su dosli "plavi sljemovi".

"I umjesto da se u periodu od '93. do '95. iskoristi da se u Srebrenicu i Zepu dovedu novi ljudi i prebace vece kolicine naoruzanja, nego sto su to tvoji lojalni, debeli generali uradili, sve si, zajedno s njima, uradio da taj prostor zaboravis kako bi odgovornost bila prebacena na medjunarodnu zajednicu, a da vi ne biste bili odgovorni" , kategorican je Halilovic.

On je odbacio optuzbe da je sam razoruzao Srebrenicu, dodajuci da se poslije demilitarizacije tog grada formiralo nekoliko brigada i bataljona, te remonta radionica i ratna bolnica. Halilovic to ilustruje i podatkom da je tada u Srebrenici postojla "divizija od 12.000 ljudi, a da je u trenutku pada Srebrenice bilo svega 6.000 vojnika".

"Djeci Srebrenice ces morati odgovoriti zasto si odbio moj prijedlog o formiranju 8. istocnobosanskog korpusa, zašto si nakon mog udaljavanja iz ARBiH polovinu vojnika u 28. diviziji proglasio viškom, zašto si za dvije godine dostavio manje oruzja, nego sto sam ja za dva mjeseca u vrijeme ofanzive na Srebrenicu 1993. godine", kaže Halilovic u pismu upucenom Aliji Izetbegovicu.
Agic Nurija

#20 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Agic Nurija »

Prirodni wrote:Gled'o sam ga u njegovim nebuloznim emisijama koje se emitiraju na FTV ili ti BHT ne znam vise tacno...
Ne znam da li si u pravu kada je u pitanju BOSANSKA POLITIČKA SCENA, vidim ne kontaš baš sasvim današnje rezultate "borbe za slobodu bosanskog naroda 93-95", ali mislim da bi trebao da se "stidiš" što poistovjećuješ BOSANCA sa nekim Hercegovcem - po tebi bi trebalo da postoji "nacija" Hercegovaca, pošto ja, Bosanac po rođenju, po nacionalnosti, po vjeri, po govoru bosanskom, po zemlji bosanskoj, nikako ne mogu da prihvatim da je Hercegovac nešto više nego li pokrajinsko obilježje, kao na primjer Krajišnik ili Dalmatinac ili... Uostalom, Hercegovina je BOSANSKA POKRAJINA i Mostar je prvo u Bosni, pa onda u Hercegovini, bio, jeste i ostaje!
A to što se Bosni 1878 dodao privjesak vlastite pokrajine u nazivu "države", tačnije provincije neke bivše Austrougarske monarhije, eh, to ti je malo viša politička matematika i nije tema za početnike zatečenim u političkim raspravama o tome, ko, kada i šta je činio u ime zemlje bosanske i naroda bosanskoga...............
yugi

#21 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by yugi »

Aman jarabi džaba izdangubi da pročitam ove ponjava postove???Meni fakat nije jasno u čemu je problem?Neki bezbeli ispušili pozicije u stranci i sad digli galamu.Ono što znam o BPS-u u Tuzli je to da im je lista za lokalne izbore bila-jad i čemer ??? Sve elita sa prve linije ali za Minhen???Neko ko pledira da su mu borci tj boračka populacija na prvom mjestu, a to Sefer šupljira već godinama morao je prilikom formiranja listi u prvi plan staviti valjda boračku populaciju!Lista je zaista bila pravi cirkus ali da sad ne elaboriram detaljno.Dakle gospoĐe i gospodo nasjeli ste na ispraznu retoriku demagoga Sefera, sad glabaona i dreka.Tako vam je to u poliKiti :oops:
Nekako s proljeća

#22 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Valjda se to kaze ''niste presli izborni prag'' i to je mjerilo da nesto nije u redu sa Vama, a ne sa drugima.
Narocito sa nama, koji nismo dio te priče o toj stranci...
eldin_i

#23 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by eldin_i »

yugi wrote:Aman jarabi džaba izdangubi da pročitam ove ponjava postove???Meni fakat nije jasno u čemu je problem?Neki bezbeli ispušili pozicije u stranci i sad digli galamu.Ono što znam o BPS-u u Tuzli je to da im je lista za lokalne izbore bila-jad i čemer ??? Sve elita sa prve linije ali za Minhen???Neko ko pledira da su mu borci tj boračka populacija na prvom mjestu, a to Sefer šupljira već godinama morao je prilikom formiranja listi u prvi plan staviti valjda boračku populaciju!Lista je zaista bila pravi cirkus ali da sad ne elaboriram detaljno.Dakle gospoĐe i gospodo nasjeli ste na ispraznu retoriku demagoga Sefera, sad glabaona i dreka.Tako vam je to u poliKiti :oops:
Ti ljudi koji su bili na listi su smijenjeni nakon katastrofalnog rezultata. Ne znam o kakvim pozicijama izgubljenim ti govoris kad je u pitanju inicijativni odbor, nema tu nikakvih pozicija. U pitanju je odluka kojom se smjenjuje ekipa ljudi koja je ponovo okupila ljude u tu stranku, uradila veliki posao, i onda je to nekome zasmetalo, nekome kome Sefer neizmjerno vjeruje, i bez ikakvog objasnjenja donese odluku da to odjednom ne valja. Vidi se da ne poznajes politicku situaciju u Tuzli niti one koji su bili kandidati na listama politickih stranaka na lokalnim izborima.
yugi

#24 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by yugi »

eldin_i wrote:
Ti ljudi koji su bili na listi su smijenjeni nakon katastrofalnog rezultata. Ne znam o kakvim pozicijama izgubljenim ti govoris kad je u pitanju inicijativni odbor, nema tu nikakvih pozicija. U pitanju je odluka kojom se smjenjuje ekipa ljudi koja je ponovo okupila ljude u tu stranku, uradila veliki posao, i onda je to nekome zasmetalo, nekome kome Sefer neizmjerno vjeruje, i bez ikakvog objasnjenja donese odluku da to odjednom ne valja. Vidi se da ne poznajes politicku situaciju u Tuzli niti one koji su bili kandidati na listama politickih stranaka na lokalnim izborima.
Pa neće baš biti da ne poznajem političku situaciju u Tuzli :oops: Već sam napisao da je vaša lista na posljednjim lokalnim izborima bila narodski rečeno-đeriz :oops: Treba li da govorimo o konkretnim imenima :oops: O kakvoj listi i kadrovima se radi najbolje govori izborni rezultat a on veli da niste prešli izborni prag.Ukoliko se zna da je za prelazak izbornog praga bilo potrebno nekih dvije hiljade glasova, što će reći da je svaki od kandidata trebao osvojiti nekih sedamdesetak glasova situacija je više nego jasna :oops:
eldin_i

#25 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by eldin_i »

yugi wrote:
eldin_i wrote:
Pa neće baš biti da ne poznajem političku situaciju u Tuzli :oops: Već sam napisao da je vaša lista na posljednjim lokalnim izborima bila narodski rečeno-đeriz :oops: Treba li da govorimo o konkretnim imenima :oops: O kakvoj listi i kadrovima se radi najbolje govori izborni rezultat a on veli da niste prešli izborni prag.Ukoliko se zna da je za prelazak izbornog praga bilo potrebno nekih dvije hiljade glasova, što će reći da je svaki od kandidata trebao osvojiti nekih sedamdesetak glasova situacija je više nego jasna :oops:
Za prelazak izbornog praga na općinskim izborima u Tuzli bilo je potrebno nesto malo vise od 1300 glasova. A bas bih volio da cujem to sto znas o imenima sa liste, pretvorio sam se u uho.
Post Reply