Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
- zunazu
#1 Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
Želim samo da kažem da me stid kad vidim da je Klix morao onemogućiti komentiranje vijesti o masakru u Parizu.
Zar je moguće da ima takvih neljudi koji taj događaj mogu opisati na bilo koji drugi način osim riječima: tužno, neljudski, sramno, protiv čovjeka, protiv vjere, protiv mira, protiv budućnosti, protiv svih nas...?!
Ko god opravdava, podržava ili ismijava ono što se danas desilo u Parizu nek zamisli svoje najmilije na mjestu poginulih, ranjenih, njihove djece, roditelja, rodbine, prijatelja... i nek shvati da ćemo u svijetu imati slobode onoliko koliko je budu imali svi. Mi bi nakon svih naših ratova, nemira i nesreća morali imati bar toliko pameti da budemo svjesni šta sloboda znači.
SRAMITE SE pojedinci!
Molim Boga da nam omogući svima skupa da postignemo više mira sami sa sobom i naspram drugih, da unesrećenima olakša, prestrašenima podari hrabrosti, razočaranima snage da se izbore za bolje, a onima u čije ime se ovakvo nešto radi da ne budu glupi i da se ne prepuštaju na milost i nemilost nakazama, neljudima i ljudskom otpadu koji ovo radi, podržava i huška na nova nedjela.
PS: Molim administraciju da ne pametuje i da mi dozvoli jednom mjesečno da nešto napišem bez da bude zaključano, premješteno, izbrisano i slično.
Zar je moguće da ima takvih neljudi koji taj događaj mogu opisati na bilo koji drugi način osim riječima: tužno, neljudski, sramno, protiv čovjeka, protiv vjere, protiv mira, protiv budućnosti, protiv svih nas...?!
Ko god opravdava, podržava ili ismijava ono što se danas desilo u Parizu nek zamisli svoje najmilije na mjestu poginulih, ranjenih, njihove djece, roditelja, rodbine, prijatelja... i nek shvati da ćemo u svijetu imati slobode onoliko koliko je budu imali svi. Mi bi nakon svih naših ratova, nemira i nesreća morali imati bar toliko pameti da budemo svjesni šta sloboda znači.
SRAMITE SE pojedinci!
Molim Boga da nam omogući svima skupa da postignemo više mira sami sa sobom i naspram drugih, da unesrećenima olakša, prestrašenima podari hrabrosti, razočaranima snage da se izbore za bolje, a onima u čije ime se ovakvo nešto radi da ne budu glupi i da se ne prepuštaju na milost i nemilost nakazama, neljudima i ljudskom otpadu koji ovo radi, podržava i huška na nova nedjela.
PS: Molim administraciju da ne pametuje i da mi dozvoli jednom mjesečno da nešto napišem bez da bude zaključano, premješteno, izbrisano i slično.
-
Zastavnik_dzemo
#2 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
Klix je komentare zabranio na clancima kojima on sam daje podrsku francuzima .. komentara nema da se ne bi klixu jebala mama
-
LDLT
#3 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
Na FB ima dovoljno komentara pod člancima
-
Cybernetic
#4 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
Komentari na klixu, Radio Sarajevo, sirom FB-a. Pravdanje, teorije zavjere, Palestina....
Fuj stoko jedna.
Fuj stoko jedna.
- Kaćunak
#5 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
12 ljudi je izgubilo zivot. Tragedija je kad jedan covjek izgubi zivot.Sucut.
Ali, ocigledno je da se ne vrijednuje isto zivot npr. mladog Sirijca i Francuza.
Sutra ce najmanje toliko stradati civila u Siriji...pa nikome nista...isto i sad..idemo dalje
Ali, ocigledno je da se ne vrijednuje isto zivot npr. mladog Sirijca i Francuza.
Sutra ce najmanje toliko stradati civila u Siriji...pa nikome nista...isto i sad..idemo dalje
- homega
#6 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
zunazu wrote:Želim samo da kažem da me stid kad vidim da je Klix morao onemogućiti komentiranje vijesti o masakru u Parizu.
...PS: Molim administraciju da ne pametuje i da mi dozvoli jednom mjesečno da nešto napišem bez da bude zaključano, premješteno, izbrisano i slično.
Osnuj i izdaji satirični časopis o ovome, i nacrtaj nešto, ako smiješ...
- Freamon Lester
#7 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
Ja ne znam jel ovo za SIPE, OSE ili nekih trecih organizacija.

- zunazu
#8 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
To je za dobrog doktora, kad su već roditelji propustili šansu.Freamon Lester wrote:Ja ne znam jel ovo za SIPE, OSE ili nekih trecih organizacija.
- amiliana
#9 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
To nije razlog da se ubijaju drugi, to nije opravdanjehomega wrote:zunazu wrote:Želim samo da kažem da me stid kad vidim da je Klix morao onemogućiti komentiranje vijesti o masakru u Parizu.
...PS: Molim administraciju da ne pametuje i da mi dozvoli jednom mjesečno da nešto napišem bez da bude zaključano, premješteno, izbrisano i slično.
Osnuj i izdaji satirični časopis o ovome, i nacrtaj nešto, ako smiješ...
- amiliana
#10 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
Meni je zao kad vidim ovakve komentare i kakav smo mi narod, sutra bi vecina mladih napustila skolu i otisla na strana ratistazunazu wrote:To je za dobrog doktora, kad su već roditelji propustili šansu.Freamon Lester wrote:Ja ne znam jel ovo za SIPE, OSE ili nekih trecih organizacija.
Zalosno
- DaysleepeR
#11 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
u našoj se zemlji decenijama ne ulaže u ljudskost, poštenje, čast i kućni odgoj i to je jedna sasvim logična posljedica, imamo jako veliki broj nekulturnih i nedoličnih polupismenih individua koji imaju pristup internetu na kojem liječe svoje lične frustracije
ova zemlja je izgubljen slučaj u svakom smislu
ova zemlja je izgubljen slučaj u svakom smislu
- don vito
#12 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
Komentari su zakljucani da bi se sakrilo da znacajan broj Bosnjaka podrzava ili (u blazem slucaju) relativizira i opravdava napad islamista u Parizu. Po meni je to neka vrsta cenzure, mozda je bolje reci zabijanje glave u pijesak pred cinjenicom da je radikalni islam stekao dosta pristalica. Koliko je dobro okretati glavu i zavaravati se da je rijec o tek nekoliko stotina vehabija - pokazat ce vrijeme. Uglavnom, danasnji komentari na forumu i ispod tekstova, te na raznim stranicama i drustvenim mrezama trebali bi zabrinuti sve one koji sanjaju o nekoj evropskoj perspektivi Bosne i Bosnjaka. Mozda je u pravu "vjeciti student" kad kaze da ne bi bilo lose raspisati neki referendum sa pitanjem "EU ili kalifat", tek da znamo na cemu smo.
-
Zastavnik_dzemo
#13 Re: Sramim se zbog vlastitog naroda večeras
Sam cin je svakako za svaku osudu ... ali ono sto sam primijetio je secmedijima daju svakakve slobode .... ako su ljudi masovno protestvovali i molilida se karikature ne objavljuju, a ovi jos vise provocirali .... ovo je svakako bilo za ocekivati.
Drugo, zbg ovih nekoliko ljudi ce sutra stradati na hiljade neduznih arapa i to ce biti opravdano, s druge strane ovo je teroristicki cin. Cudno mal
Drugo, zbg ovih nekoliko ljudi ce sutra stradati na hiljade neduznih arapa i to ce biti opravdano, s druge strane ovo je teroristicki cin. Cudno mal