Sram Da Nas Bude...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Amneris90

#1 Sram Da Nas Bude...

Post by Amneris90 »

Prebiruci i ceprkajuci po raznim stranicama, pozitivno naelektrisan jucerasnjom pobjedom naletih na prepirku sirih razmjera izmedju nekih dijasporaca clanova BHF a i navijaca iz nase drzave koji su isli na tekmu

E pa samo da vi vidite te psovke i tog ciganlupa u pm.
U jednom trenutku sam se postidio sto sam iz ove drzave

Uglavnom cjela teorija dijaspore BHF a je to da su oni ucinili za BiH vise od patriota koji su ostali u BiH i da je dijaspora hranila bosnu u ratu

Navijaci ( koji su ostali za vrijeme rata u BiH ) su se protivili barkljadi i kritikovali BHF zbog toga, a na kraju su nabijali na nos ovim zasto su napustili BiH za vrijeme rata

Cjela ta svadja se bazirala na tezi :" JXXEM JA NJEGA, GXUZI ON MENE"

Meni je najvise zasmetala recenica nekog dijasporca ko u smislu otisao sam pa sta i onda dalje I krv svoju za Bosnu ,...

Pa stvarno jel nama to treba da se medjusobno provociramo i vrijedjamo

Malo nam sto nas drugi jebu u zdrav mozak, pa hajmo i mi sami da se....
-danTe-

#2 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by -danTe- »

ne opet... :roll:
paja_patak

#3 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by paja_patak »

a sta ce seljaci iz dijaspore valja otkriti sve cari civilizacije nije to isto ko njihova sela ispod gornje podromanije...
rado_vidjen

#4 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by rado_vidjen »

tema je legitimna. strah me samo ako belgija povede, pa da face probaju recept iz genka. ubjedjen sam da bi bilo registrovano 0:3.

po prvi put u zivotu, zelim drotovima na stadionu da odrade dobro svoj pos'o. skinite ih do gaća. :D
u zemlji u kojoj zive ne smiju bacit opusak na cestu, a ovdje bi se kurcili :roll:
Baltazar_khan

#5 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by Baltazar_khan »

Treba apelovat na sve, da ne unesu niti jednu jedinu baklju na bilinom polju!
elSaik

#6 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by elSaik »

Koji ste vi da ne kažem šta, to je nevjerovatno. Dijaspora ovo, dijaspora ono. Fuj.
poostar

#7 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by poostar »

Nikada ne valjamo. Supci smo i ovako i onako, isli ili ne isli na te utakmice mi iz dijaspore nikad ne valjamo. Al nema veze, NASIM IGRACIMA je itekako bilo vazno da ih neko sa tribina bodri i to je ono najvaznije a ne sta neki paja patak, bivsi vojnik zlocinackog VRS-a misli o "seljacinama" iz dijaspore.
The 51st State

#8 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by The 51st State »

paja_patak wrote:a sta ce seljaci iz dijaspore valja otkriti sve cari civilizacije nije to isto ko njihova sela ispod gornje podromanije...
tamo svakako navijaju za istocne komsije.
-danTe-

#9 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by -danTe- »

tema prezvakana hiljadu puta...sta vam je vise ljudi... :roll: :roll: :roll:
Zmaj Ciro

#10 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by Zmaj Ciro »

Motku i udri onoga ko pravi nered dok mu koza ne popuca. Udri ga penderkom u glavu po bubrezima, udri ga nogom u stomak i jaja. Sline upisane, nek baca dimne bombe po svojoj kuci, hasisari drogirani.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#11 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by Nosferatu »

paja_patak wrote:a sta ce seljaci iz dijaspore valja otkriti sve cari civilizacije nije to isto ko njihova sela ispod gornje podromanije...
A iz kojeg si ti sela da mi je znati?

Jerbo, iz grada da si, i da ti je tatko, i da ti je dedko, tesko.

I jos nesto. 90% ove djece koju referiraju seljacima je iz Srpske. Otjerana, s 10-tak godina. Ako su oni seljaci nakon 15 godina Europe i Amerike, sta su oni koji ostadose u Srpskoj kao ti? I ako oni se ne emancipirase, sta se desi tek sa sakama gradjanstva u Srpskoj u kojoj je civilizacija dozivila debakl i kolaps, do te mjere, da sve sto je ostalo je podjebavati na forumu i ici pratiti kojekakve sportske kolektive koji nemaju nikakve perspektive a i ako imaju - sto li je toliko bitna?

Sve i jedan igrac reprezentacije BiH je iz dijaspore. Svi igraju u dijaspori. I svi su seljaci za mene osim npr. Spahica i Barbareza. Edin Dzeko pali sefte Ibricicu dok ih kamere Hayata snimaju, Ibisevic ima postapalicu "ma nista", itd, itd. dakle sve djeca koja su izabrala balun umjesto skolovanje. A to ne moze izabrati niko vise i prije drugih osim seljaka.

I sad dodje lik registrovan prije 10 dana i sa 9 postova, da on svoje mitove oplete ovuda. Jeste, seljaci su, seljaci su najbolje sto imamo, a narucito seljaci koji vani pare beru i dzepovi im rastu, ja znam sta je problem tu. Problem je sto domaci ne mogu otici na utakmici a da u Sloveniji ne stoje 3 sata i sa Shanegenskom vizom, i sto FIFA moze puknuti kaznu radi bakljade pa nece biti teferica u Zenici sto je vrlo bitna stvar jerbo cemo radnu Srijedu konvertirati u neradnu Subotu ili Nedjelju, i na kraju svega toga, opet ce doci neka dijaspora - i u Zenicu, da gledaju igrace koji igraju vani, i koji su postali igraci vani, ne u BIH i ne pod Cirinom palicom, zna se za koliko je para Edina Dzeku prodao Zeljeznicar, a gdje je momak sada. A kod Cire igra izmedju trklji postavljenim ispred hotela i ne mogu im naci nikog s kim da odigraju prijateljsko osim s NK Rijekom. I neko kaze - sramota ga.

Podsjeti me to na onaj vic. Kad je Mujo bio u Ausvicu. I stoji u redu za egzekuciju. Neki Svabo toljagama udara ljude po glavama i drugi glavu na panj mece. I dodje red na Muju. Udari ga jednom, ne razbi mu glavu, udari ga drugi put, opet nista, a Muje sramota - narod ceka...

I jos nesto. Meni su u ratu seljaci glavu spasili, u dijaspori seljaci prvi pomogli, i na kraju nemam se ja sta stiditi svojih seljaka, narucito dok seljaci pobjede Belgiju 4-2, a neko bi da gleda reprizu u Zenici, u kojoj eto, koja je stopa nezaposlenosti i slicno. I na kraju - ne brinite se Dnevni Avaz je danas javio da je vec 3000 dijasporaca dobilo odkaze vani zbog ekonomske krize a oko 1600 ih se vraca u Bosnu, sa svojim parama, i pokojim talom, ja bih se plasio da ne uzmu poslove koje i vi imate, pa bi malo vise gledali kako do kruha nego do igara.

I jos nesto. Gdje je to rodjen Zlatan Bajramovic, Zvjezdan Misimovic i Sanel Jahic? De malo pogledaj gdje su rodjeni ljudi, i vec 30 godina zive, pa igraju za BiH, cak sto vise, ti su ljudi 3 gola dali juce.
mire - ložač

#12 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by mire - ložač »

Ono što moram da kažem jeste i uvijek će biti : BAKLJE NE TREBAJU DOBROJ EKIPI, a posebno ne nama !!!! :bih:

Da obrazložim : Uzmimo za primjer našeg vrijednog čovjeka koji je sa malim djetetom krenuo na tekmu, da bi i tom malom djetetu ulio malo ljubavi prema domovini u kojoj zbog ružnih stvari nije u mogućnosti da živi, ali na terenu mu neki HAJVAN pogodi dijete bakljom i dijete doživi traumu... koja traje JAAAAAKO dugo :bih: , a da pri tome isti taj čovjek prije ulaska na stadion nije mogao djetetu objasniti zašto su ih oboje skinuli do gole kože a ostale nisu, a nakon toga ne može objasniti šta je to dijete učinilo loše da bi ga neko gađao ili još gore zašto drugi uopšte bacaju bilo šta......

Pouzdano znam da je BHF u svojim zvaničnim pozivima navijačima STROGO naglasio poštovanje REDA PRIJE I POSLIJE UTAKMICE, jer to nisu ljudi koji su neobrazovani i jako cijenim i njih i ono što su do sada uradili da bi istjerali STOKU iz saveza.... Dakle, onu bakljadu su mogli napraviti samo ljudi koji VEZE NEMAJU SA BHF-om a kriju se kao kukavice iza tog VELIKOG IMENA.....

I na kraju, mi smo kao navijači obilježeni stalno i kad bi igrali i protiv XY repke bila bi proglašena kao meč velikog rizika, što moramo izbiti iz svojih glava, a stoka će iz saveza otići ( nema sumnje)....

Dakle, bacati bilo šta na igrače ili na teren je zapravo napadanje vlastitih igrača i naše reprezentacije u koju se navodno isti ti BACAČI kunu........
kv99

#13 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by kv99 »

Ovo je tema postavljena samo da bi se stvarao problem gdje ga nema i nije bilo. Bio sam na tekmi i bilo je navijaca iz BiH, iz dijaspore, Bosnjaka, BiH Hrvata, BiH Srba ali niko nije gledao odakle je ili ko je ko jer su SVI navijali za Bosnu i Hercegovinu i svi su bili Bosanci i Hercegovci :bih: Onaj ko voli Bosnu i Hercegovinu navija za nju bez obzira gdje zivi ili koje je religije . On navija za Bosnu i Hercegovinu :thumbup:
bez_ideje

#14 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by bez_ideje »

20 drotova na 50 navijaca,prije tekme na stadion samo sluzbneno osoblje smije uci, do gole koze skidat sve,kad nemamo kulture i pameti drugacije ni ne mozemo :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by -LIBERO- »

Hajde prestanite vise srati na ovu temu dijaspora-BHF,patriotizam-BH navijaci..bla bla bla.

Najvece zlo navijackog svijete je ovaj faking internet.

Jeste li svjesni uopste,da ova prepirka sto mentalno limitiranih jedinki,sto pubertetlija,sto kompleksasa koji stadiona nece vidjeti ocima,sem preko TV-a..da ova prepirka samo zlo i sranje moze izazvati :x :x :x

Pumpanjem tih vjestackih animoziteta samo moze krv pasti.

Dokaz vam je napadi na BHF,i to najcesce zbog umobolnih prepirki preko neta,koji se kasnije prenesu na tribine i ulicu.

Dozovite se malo.
Last edited by -LIBERO- on 30/03/2009 00:37, edited 1 time in total.
Jazz_Junkie

#16 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by Jazz_Junkie »

rado_vidjen wrote:tema je legitimna. strah me samo ako belgija povede, pa da face probaju recept iz genka. ubjedjen sam da bi bilo registrovano 0:3.

po prvi put u zivotu, zelim drotovima na stadionu da odrade dobro svoj pos'o. skinite ih do gaća. :D
u zemlji u kojoj zive ne smiju bacit opusak na cestu, a ovdje bi se kurcili :roll:
Pa ako opet bude zasrali, latite se lijepo motke pa nece moci 3 sedmice na baustelu.
elSaik

#17 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by elSaik »

Pričajte šta god hoćete, ali da bakljade nije bilo mi ne bismo pobijedili. To su i igrači izjavili. Ne znam uopšte zbog čega pametujete, zna se da se vodi rat protiv Saveza i da je ovo jedini način da isti dobije po ušima. Meni dovoljan razlog da podržavam takve akcije. A te priče o tome kako će nas neko zbog baklji diskvalifikovati pričajte maloj djeci. Hrvatski navijači su formirali svastiku pa su ostali u igri, šta više, kvalifikovali se na Euro, a da nas izbace zbog malo dima - how yes no.
Fratris

#18 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by Fratris »

elSaik wrote:Pričajte šta god hoćete, ali da bakljade nije bilo mi ne bismo pobijedili. To su i igrači izjavili. Ne znam uopšte zbog čega pametujete, zna se da se vodi rat protiv Saveza i da je ovo jedini način da isti dobije po ušima.
Nazivanje pubertetskog divljanja na stadionima ratom je uvreda za sve one koji su prosli stvarni rat, a ne sjedili po Belgiji, Svedskoj i Njemackoj. Cuj, rat.
zambaklija

#19 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by zambaklija »

onim divljacima sto su one baklje pobacali sve najgore,nisam mogao disati a oke su gorile i sto se mene tice dao bi im vjecnu zabranu pristupa u bilo koji stadion.

Ali i cudi me da su mogli unijeti te baklje jer su inace kontrole rigorozne ali ovaj put????cini mi se da su belgijci to namjerno pustili da prodje jer kada se sjetim kontrola na tom istom stadionu kada je sarajevo igralo protiv genka,malte nam i kozu nisu svukli... :x :x :bih:
Jazz_Junkie

#20 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by Jazz_Junkie »

elSaik wrote:Pričajte šta god hoćete, ali da bakljade nije bilo mi ne bismo pobijedili. To su i igrači izjavili. Ne znam uopšte zbog čega pametujete, zna se da se vodi rat protiv Saveza i da je ovo jedini način da isti dobije po ušima. Meni dovoljan razlog da podržavam takve akcije. A te priče o tome kako će nas neko zbog baklji diskvalifikovati pričajte maloj djeci. Hrvatski navijači su formirali svastiku pa su ostali u igri, šta više, kvalifikovali se na Euro, a da nas izbace zbog malo dima - how yes no.
Onda trebaju ici u Sarajevo i tamo savezu kroz prozor bacati baklje umjesto da to cine gdje nije mjesto.
Point.

#21 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by Point. »

Nekad citam i kontam, sta je sa ljudima? Baklje su, bar na ovim juznjackim prostorima, uvijek bili dio tribine, vazda su se palile........i sad dodje neko i buni se protiv ebene baklje? I jos kad se zna zbog cega se pale pitam se koliko je pamcenje u bosanaca i hercegovaca?

Nosferatu....svaka cast za zadnji post. Uzivancija stroga.

A ostalim bi porucio da se kane razdvajanja na dijasporce i "ove iz bih", svi smo mi jedno koji vam je djavo vishe, nek ide sve do vraga, sto bi reko jedan strip junak.
Krigla_Sa

#22 Re: Sram Da Nas Bude...

Post by Krigla_Sa »

Jazz_Junkie wrote:
elSaik wrote:Pričajte šta god hoćete, ali da bakljade nije bilo mi ne bismo pobijedili. To su i igrači izjavili. Ne znam uopšte zbog čega pametujete, zna se da se vodi rat protiv Saveza i da je ovo jedini način da isti dobije po ušima. Meni dovoljan razlog da podržavam takve akcije. A te priče o tome kako će nas neko zbog baklji diskvalifikovati pričajte maloj djeci. Hrvatski navijači su formirali svastiku pa su ostali u igri, šta više, kvalifikovali se na Euro, a da nas izbace zbog malo dima - how yes no.
Onda trebaju ici u Sarajevo i tamo savezu kroz prozor bacati baklje umjesto da to cine gdje nije mjesto.
Slazem se, jer sto se mene tice, baklje nebi bile problem kada bi nas vjecno kaznjavali novcano... Bojim se da ce nas poceti kaznjavati igranjem bez publike,pa oduzimanjem bodova....Sto se tice price "baklje su nam pomogle da se saberemo"
Pa ne znaci da sljedecu tekmu nece biti "baklje su nas kostale prekida utakmice,bodova,igranja bez publike 1,2,3 utakmice..."
Ne treba nam to, cak i igraci mole da se to ne radi,trazi selektor... Realno kad nemamo muda uletiti u savez, razbiti muniba dok seta titovom ili mu napraviti ceku ispred nekog restorana onda ne trebamo ni uskracivati igracima da igraju,nisu oni krivi sto nam je savez ovakav kakav jeste.
Locked