SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
-
sarajlija4ever
#51 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
...
Last edited by sarajlija4ever on 17/03/2021 17:12, edited 1 time in total.
- demetra22
#52 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
SPUS je bio dobar jedino onome mediokritetu za samopromociju. Neka su se napapali o nasem trosku, tako i treba. Aferim. A onda palamudi nekom drugom o moralu
Steta za be ha studenta da dozivi ovakav krah. Inace su studenti bili i trebali biti ona kriticna masa koja ispravlja nepravde, smice mediokritete, lopove, ublehase. A ne pretvara se u iste. Ljut sam

EDIT: Iskreno se nadam da je u pitanju kozmicka greska sa ovim izvjestajem. Donijeli ga vanzemaljci. Nije istina. Bilosta!!!
Steta za be ha studenta da dozivi ovakav krah. Inace su studenti bili i trebali biti ona kriticna masa koja ispravlja nepravde, smice mediokritete, lopove, ublehase. A ne pretvara se u iste. Ljut sam
EDIT: Iskreno se nadam da je u pitanju kozmicka greska sa ovim izvjestajem. Donijeli ga vanzemaljci. Nije istina. Bilosta!!!
- Jeff Bingham
#53 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
ovi mi vuku na OIA i onog njihovog ublehasa 
-
kennann
#54 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Rajo ba ludi ste svi koji placate 5 KM ZA TE LEŠINARE KOJI NAM NISTA NISU IZBORILI......svi imamo pravo to da ne platimo.....koji god fakultet kaze da je to obavezno ima neki tal sa Spusom..........ALI ZAPAMTITE IMATE PRAVO DA TU UPLATNICU UVAZENIM YUGO DAMAMA NA STUDENTSKOJ VRATITE......Cuj neki Adnan bajric sve je to politika, momak se selami samo a vamo zavrce na sve strane, takvi su najgori - uostalom ako cita ovo pitala bih ga od kuda mu opel corsa 2009 godiste (DOK JE JOS BIO NA STUDIJU)....Sadasnju predsjednicu ne poznajem ali sumnjam da ce drvo od panja daleko !!! SVE JE OVO NAMA SDA NAPRAVILA ........
-
MUNAFIK
#55 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Ma nista nije krah... Stari studenti odlaze, novi dolaze, pa tako i njihovi predstavnici, zasto uvjek biti negativan, kada inace studenti budu aktivniji i zeljeli vise da se ukljuce u drustvo tada ce imati i bolje... Nije ovaj momak sa slike kriv, on se nasao na tom mjestu sigran sam jer 10000 drugih nije bilo zainteresovano e to je problem naseg drustva...demetra22 wrote:SPUS je bio dobar jedino onome mediokritetu za samopromociju. Neka su se napapali o nasem trosku, tako i treba. Aferim. A onda palamudi nekom drugom o moralu![]()
Steta za be ha studenta da dozivi ovakav krah. Inace su studenti bili i trebali biti ona kriticna masa koja ispravlja nepravde, smice mediokritete, lopove, ublehase. A ne pretvara se u iste. Ljut sam![]()
![]()
-
StudentskiIC
#56 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Čuj zar će svaki student da se informiše, pa šta će drugo raditi nego se informisati.sarajlija4ever wrote:Zaista ne mora to si u pravu, ne mora se ni studirati...
Da li ti uspjevas shvatiti da nije bilo naznačeno da je na dobrovoljnoj osnovi, i zar će svaki student da se informiše mora ili ne mora...
No, u pravu si da su krivi studenti, kome se još može prodati dvolisnica za 2KM, ili i pored ISSS-a uplaćivati prijava za ispit, ili št ose dešavalo naplaćivati razna uvjerenja i pored uplaćenog ISSS-a.
Ni fakulteti ni studentske ni studenti nisu informisani. Zapravo svak' radi kako mu kažu zato i dolazi do ovakvih stvari. Neki fakulteti prodaju prijave, a usporedo ide i preko ISSS-a, što da ne, nikoga ne smeta odvojiti par maraka i preskočiti kafu dan dva. Onome kome smeta "prođe ga" brzo, onaj jedan od sto ode i pita. Pa mu kažu znaš kad bi mi mijenjali nešto dugo bi trajalo ovako je sve pouzdano i on sretan odgovorom.
Da sve to ne valja to se podrazumijeva.
-
sarajlija4ever
#57 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
...
Last edited by sarajlija4ever on 17/03/2021 17:12, edited 1 time in total.
-
diskretan
#58 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Bruka brate.
nasta su danas studenti spali.
- atko
#59 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
...samo jos jedan dokaz da je ovo drustvo kancerogeno u svojoj srzi ... nista novo 
-
Leftist
#60 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Studentska udruzenja po fakultetima su takva smijurija, npr. na farmaciji je predsjednik studentskog udruzenja dekanesin sin

- žulijan asanž
#61 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
sve po zakonuLeftist wrote:Studentska udruzenja po fakultetima su takva smijurija, npr. na farmaciji je predsjednik studentskog udruzenja dekanesin sin![]()
![]()
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#62 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Nije to ništa, zar nije prije 4-5 godina predsjednik Unije studenata UNSA ili kako se već to zvalo (tada nije bilo ovoga Spusta) bio blizak rođak tadašnjeg rektora Hasana Muratovića? Neki lik sa stomatologije, čini mi se.žulijan asanž wrote:sve po zakonuLeftist wrote:Studentska udruzenja po fakultetima su takva smijurija, npr. na farmaciji je predsjednik studentskog udruzenja dekanesin sin![]()
![]()
![]()
![]()
-
StudentskiIC
#63 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Smiješno je otići pitati nekoga nešto, interesovati se. Naravno da ne postoji način da se student žali, kako će postojati kad student ne zna složiti dvije rečenice i pitati nešto što ga interesuje ili bi ga trebalo interesovati jer se radi o njegovim parama. Smiješno je obratit se bilo kome.sarajlija4ever wrote:"Da sve to ne valja", oko toga se možemo složiti, i ne postoji način da se student žali, da ode u studentsku,hehe, da ode kod prodekana,hehe, da ode kod dekana..., ili da ode u udruženje studenata...
Tipkamo rečenice...uzalud..., i ovo će biti aktuelno par dana i ugostit ćemo amneziju...
Shvati da nemamo svi isti mentalni sklop i nije svima u karakteru preispitivat autoritete , odluke..., neki pročitaju da treba uplatiti i oni to i uplate.
Naivan si ako misliš da se može protiv vjetenjača, pa zar nije nedavno bila ona afera kako su na FPN uzeli pare za postdiplomski iako je inspektor ustvrdio da je posrijedi neregularnost.
Reci mi kome se žaliti kad ti teta na studentskoj kaže uplati...
Nema tu nikakvih vjetrenjača. Ko je stao iza inspektora, niko? Nema interesa, plati i tišu dobro je sve. Vjetrenjače su kad se boriš a uzalud, ovdje nema borbe. Samo prazne priče i preseravanja.
Naravno da je uzalud pisati sve ovo, ovo je internet forum i ništa od ovoga nije ozbiljno. Gomila nula i jedinica.
Ko još internet piskaranja shvata ozbiljno?
-
StudentskiIC
#64 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Zašto bi neko platio bilo šta udruzi koja pregovara o cijeni karte i poveća je za skoro četiri puta? Zašto platiti nesposobne, nije mi jasno.
S druge strane, neko će platiti i njima i kartu od 180 maraka. Pa bujrum, niko ne treba odlučivati za druge.
Društvo nije kancerogeno u srži, gluho bilo. Samo je totalno nezainteresirano. Deen promijenio spol, jedino to privlači ljude.
S druge strane, neko će platiti i njima i kartu od 180 maraka. Pa bujrum, niko ne treba odlučivati za druge.
Društvo nije kancerogeno u srži, gluho bilo. Samo je totalno nezainteresirano. Deen promijenio spol, jedino to privlači ljude.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#65 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Kao što su se od samog osnivanja SPUS-a u rukovodstvo infiltrirali SDA omladinci, tako poslah putem Foruma ideju da glasanjem na Izbornoj skupštini FORUM MLADIH SDP ''preuzme'' Udruženje. Sve po zakonima i Statutu Udruženja.poznanik wrote:Šta ima Forum mladih SDP sa jednom studentskom organizacijomPipiDugaDevetka wrote:Nadam se da će FORUM MLADIH SDP-a nešto učiniti u ovom slučaju i prilikom sljedeće Izborne skupštine Udruženja animirati studente da glasaju za druge, provjereno poštene i odgovorne studente u rukovodstvo.
Ovi disadašnji bi mogli biti prijavljeni Tužilaštvu, pa šta Tužilaštvo odluči.Još nam samo treba politizacija studentskih udruženja...
Pipi, loša ti je ideja
![]()
Ništa nasilno ili po nalogu ministra.
-
node1
#66 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
otuzno i jadno.
ovo je za tuzilastva! koliko ima studenata koji jedva studiraju a njihovo rukovodstvo ovako pronevjerava studentski novac - morali su uplatiti pet KM prilikom upisa. bezočna bezobraznost, drustvo nam je postalo toliko bolesno da je sasvim normalno doci na poziciju neke organizacije, u ovom slucaju studentske - najranjivije, i pokrasti sta se ukrasti moze. kakva je to psiha i moral dotičnog klana kad su se mogli usuditi na takvo sto? da li isti znaju koliko su studenti danas egzistencijalno ugrozeni? kako jedva spajaju kraj s krajem? te korupcija, mito, nepotizam i ostali usud koji ih tare na fakultetima? umjesto da zastiti studenta i da se pocne baviti pitanjima na terenu, spusovci su se okrenuli sebi i svom materijalnom zbrinjavanju. sto i ne bi kad znaju da ih niko nece procesuirati.
dolazi takvo vrijeme da im se zavidi sto su se snasli i stvorili priliku za smicanje novca. jer, cemu da se nadamo ako znamo da ce i ovo sve ostati na nivou bosnjacko-mahalskog cudjenja?
ovo je za tuzilastva! koliko ima studenata koji jedva studiraju a njihovo rukovodstvo ovako pronevjerava studentski novac - morali su uplatiti pet KM prilikom upisa. bezočna bezobraznost, drustvo nam je postalo toliko bolesno da je sasvim normalno doci na poziciju neke organizacije, u ovom slucaju studentske - najranjivije, i pokrasti sta se ukrasti moze. kakva je to psiha i moral dotičnog klana kad su se mogli usuditi na takvo sto? da li isti znaju koliko su studenti danas egzistencijalno ugrozeni? kako jedva spajaju kraj s krajem? te korupcija, mito, nepotizam i ostali usud koji ih tare na fakultetima? umjesto da zastiti studenta i da se pocne baviti pitanjima na terenu, spusovci su se okrenuli sebi i svom materijalnom zbrinjavanju. sto i ne bi kad znaju da ih niko nece procesuirati.
dolazi takvo vrijeme da im se zavidi sto su se snasli i stvorili priliku za smicanje novca. jer, cemu da se nadamo ako znamo da ce i ovo sve ostati na nivou bosnjacko-mahalskog cudjenja?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#67 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
demetra22 wrote:SPUS je bio dobar jedino onome mediokritetu za samopromociju. Neka su se napapali o nasem trosku, tako i treba. Aferim. A onda palamudi nekom drugom o moralu![]()
Steta za be ha studenta da dozivi ovakav krah. Inace su studenti bili i trebali biti ona kriticna masa koja ispravlja nepravde, smice mediokritete, lopove, ublehase. A ne pretvara se u iste. Ljut sam![]()
![]()
Pred sadašnjim studentima je karijera, traženje zaposlenja, formiranje porodice,...Pred njima je faktor VRIJEME i to je njihova prednost. Kako će svoju buduću djecu odgajati, ako je krađa i korupcija normalna pojava? Odmah se ubijte, ne rađajte djecu ako će ovako stanje biti i dalje!
-
drama
#68 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
halalit' cu ti sve ovo do sada uplaceno ( jer niko nije znao da uplata nije obavezna pa tako ni ja
niti je to igdje bilo naznaceno ) ali ti mogu obecati da cu uraditi sve sto bude u mojoj moci da sto manje
studenata tih 5KM uplati slijedece godine.
i ono sto je najtuznije jeste da se ovdje prica o tome da je placanje na dobrovoljnoj osnovi pa
prema tome ovi iz spusa mogu to trositi kako oni hoce a ne prica se o tome kako su trosene pare
zbog cega je i otvorena tema.
niti je to igdje bilo naznaceno ) ali ti mogu obecati da cu uraditi sve sto bude u mojoj moci da sto manje
i ono sto je najtuznije jeste da se ovdje prica o tome da je placanje na dobrovoljnoj osnovi pa
prema tome ovi iz spusa mogu to trositi kako oni hoce a ne prica se o tome kako su trosene pare
- travar
#69 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Neka me neko ispravi ali mi se čini da se na ETF-u tih 5KM za SPUS ne plaća (osim ako onih 5KM od osiguranja ne ide u SPUS-ov fond). 
-
MUNAFIK
#70 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Opet nas ''glupi'' mentalitet...drama wrote:halalit' cu ti sve ovo do sada uplaceno ( jer niko nije znao da uplata nije obavezna pa tako ni ja
Last edited by MUNAFIK on 15/01/2020 20:51, edited 1 time in total.
- JThomas
#71 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
i kako ti bi u splitu i osijeku? 
-
drama
#72 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
@munafik
koje ba studentske organizacije?
cilj vecine tih organizacija jeste ostvarenje licnih interesa. kad se desi neka pobuna
zbog nerada nekih ljudi znaj da iza toga stoji opet grupa ublehasa koji hoce njihovo mjesto i privilegije.
nevladine i te studentske organizacije su idealno mjesto za dugogodisnje studente dok redovan student
nema vremena ni zivaca zajebavat' se sa tim idiotim koji obicno uz to imaju i ledja pa na kraju ti to dodje
k'o obicni gubitak vremena.
kad vidis kako se zavrsavaju ispiti, kako se naslijedjuju mjesta asistenata i profesora, kad vidis da vecina
onih, kojima uopste nije potrebna stipendija, ima stipendiju bude ti jasno da si niko i nista i da ces to i ostat'
ako se ne budes borio al' ne protiv njih nego za sebe.
koje ba studentske organizacije?
cilj vecine tih organizacija jeste ostvarenje licnih interesa. kad se desi neka pobuna
zbog nerada nekih ljudi znaj da iza toga stoji opet grupa ublehasa koji hoce njihovo mjesto i privilegije.
nevladine i te studentske organizacije su idealno mjesto za dugogodisnje studente dok redovan student
nema vremena ni zivaca zajebavat' se sa tim idiotim koji obicno uz to imaju i ledja pa na kraju ti to dodje
k'o obicni gubitak vremena.
kad vidis kako se zavrsavaju ispiti, kako se naslijedjuju mjesta asistenata i profesora, kad vidis da vecina
onih, kojima uopste nije potrebna stipendija, ima stipendiju bude ti jasno da si niko i nista i da ces to i ostat'
ako se ne budes borio al' ne protiv njih nego za sebe.
- PipiDugaDevetka
#73 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Pozivam FORUM MLADIH SDP-a da prema Statutu udružuenja predlože svoje kandidate i na prvoj sljedećoj Izbornoj skupštini udruženja ''preuzmu'' udruženje pod svoju kontrolu!MUNAFIK wrote:Opet nas ''glupi'' mentalitet...drama wrote:halalit' cu ti sve ovo do sada uplaceno ( jer niko nije znao da uplata nije obavezna pa tako ni ja
Umjesto da se kaze da ces uraditi sve da studentske organizacije prorade ili bar na tvom fakultetu profunkcionisu i da ces uraditi sve da uplaceni novac bude iskoristen na sto bolji nacin, ti ces radje radit sve da niko u SPUS ne uplacuje...
Kako je to samo plitko...
To je isto kada bi mi sad svi blokirali drzavu jer je prosla vlada potrosila novac na nacin koji mi ne odobravamo, a mi umedjuvremenu izabrali i novu vladu i nove ljude koji su tu dosli da poprave stvari...
SPUS nije privatno udruzenje, tu postoji skupstina i biraju se predstavnici (koji se ocito mjenjaju) ocito je da je taj mandat lose radio, ali isto tako je ocito da ta organizacija ima kapaciteta da uradi velike stvari za studente, i nikako mi nije jasno zasto bi neko to prije rusio, kada moze vrlo lahko da se ukljuci u rad svega toga i tako doprinese boljem i kvalitetnijem radu...
Mozda je odgovor u tome, da je nama svima puno lakse kritikovati nego nesto konkretno raditi... Zato ti ja evo savjetujem, kad vec zelis da trosis vrijeme oko SPUS-a. Potrosi ga tako da ljudi uplate novac ali da taj novac bude iskoristen na prave stvari u pravom omjeru...
Last edited by PipiDugaDevetka on 23/10/2011 13:31, edited 1 time in total.
- I naravno Dzej
#74 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
A mogli su vala i koalirati, kad vec imaju ti mladi iz SDAPipiDugaDevetka wrote:Pozivam FORUM MLADIH SDP-a da prema Statutu udružuenja predlože svoje kandidate i na prvoj sljedećoj Izbornoj skupštini udruženja ''preuzmu'' udruženje pod svoju kontrolu!MUNAFIK wrote:Opet nas ''glupi'' mentalitet...drama wrote:halalit' cu ti sve ovo do sada uplaceno ( jer niko nije znao da uplata nije obavezna pa tako ni ja
Umjesto da se kaze da ces uraditi sve da studentske organizacije prorade ili bar na tvom fakultetu profunkcionisu i da ces uraditi sve da uplaceni novac bude iskoristen na sto bolji nacin, ti ces radje radit sve da niko u SPUS ne uplacuje...
Kako je to samo plitko...
To je isto kada bi mi sad svi blokirali drzavu jer je prosla vlada potrosila novac na nacin koji mi ne odobravamo, a mi umedjuvremenu izabrali i novu vladu i nove ljude koji su tu dosli da poprave stvari...
SPUS nije privatno udruzenje, tu postoji skupstina i biraju se predstavnici (koji se ocito mjenjaju) ocito je da je taj mandat lose radio, ali isto tako je ocito da ta organizacija ima kapaciteta da uradi velike stvari za studente, i nikako mi nije jasno zasto bi neko to prije rusio, kada moze vrlo lahko da se ukljuci u rad svega toga i tako doprinese boljem i kvalitetnijem radu...
Mozda je odgovor u tome, da je nama svima puno lakse kritikovati nego nesto konkretno raditi... Zato ti ja evo savjetujem, kad vec zelis da trosis vrijeme oko SPUS-a. Potrosi ga tako da ljudi uplate novac ali da taj novac bude iskoristen na prave stvari u pravom omjeru...
- PipiDugaDevetka
#75 Re: SPUS - FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ - SKANDALOZNO!
Jest', pa da se rodi koalče malo!I naravno Dzej wrote:
A mogli su vala i koalirati, kad vec imaju ti mladi iz SDA![]()
Koalirati = Roditi koalu.