Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Moderator: anex
- to sam ja
-
amelino
#77 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Treba li na francuski prevesti - posaljite mi text - [email protected] i saljem Vam prevod sto prije da saljemo i francuskim drustvima za zastitu zivotinja i ambasadi?
-
ajsela
#78 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Poslan ti je tekst na mail za prevod na francuski
-
VeljaPas
#79 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Ukoliko ipak dodje do akcije, ima li spremnih da se sa Coberom i samnom postave kao zivi stit izmedju lovaca i pasa?
Last edited by VeljaPas on 16/01/2009 18:36, edited 1 time in total.
- to sam ja
#80 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Ja bih rado ali ja moram mirovati....tako ljekar rekao
-
amelino
#81 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Imam ja!! Samo recite kad i gdje!!!
- to sam ja
#82 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Evo ja saljem Deana...samo recite gdje i kada
-
VeljaPas
#83 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
javi Coberu na PPamelino wrote:Imam ja!! Samo recite kad i gdje!!!
- Phia
#84 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
I ja sam poslala mailove na sve dosad navedene adrese ako to išta znači...i takođe sam za okupljanje povodom ove užasne namjere lovaca..
- Cholina_Lokica
-
VeljaPas
#86 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
idu i Dean i Che Guevara.Velja wrote:Ukoliko ipak dodje do akcije, ima li spremnih da se sa Coberom i samnom postave kao zivi stit izmedju lovaca i pasa?
-
ajsela
#87 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Svakako Velja, samo recite gdje i kad i dolazim
-
ajsela
- sarajevac071
#89 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
ne laprdajte bzze
- Cholina_Lokica
#90 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
mozda je to bolje za tebe reci...sarajevac071 wrote:ne laprdajte bzze
- to sam ja
#91 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
A morski pas se pojavio opetsarajevac071 wrote:ne laprdajte bzze
-
ajsela
#92 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Nek se pojede budala kad nema nista pametno napisati
- sarajevac071
#93 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
ma svi ste mi vi divni i krasni
sve vas volim
sve vas volim
-
Cober
#94 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Potkrala se jedna greška, 18.01.2009 u NEDELJU a ne u subotu, pa csejla pošto si ti kontaktirala direktno sa Miokovićem javi mu za tocsejla wrote:Postovana,
Zelimo Vas obavijestiti da je sadrzaj Vaseg e-mail odmah po prijemu proslijedjen nacelniku nadlezne policijske uprave, sa zadatkom da seprovjeri da li je nadlezna policijska uprava zvanicno obavijestena o ovoj aktivnosti, te ukoliko nije da se u lovackim drustvima na podrucju opstine Stari grad provjeri podatak da ?e se u subotu, 18.01.2009. godine vrsiti "odstrel ulicnih pasa", na podrucju padinskih dijelova - Faletici, Hladivode, Gornje i Donje Biosko itd.
Izvrsenim provjerama je utvrdjeno da nadleznoj policijskoj upravi, odnosno Upravi policije MUP KS ova aktivnost nije zvanicno prijavljena.
Pod pretpostavkom da je navedena informacija tacna, odnosno da bilo ko (u ovom slucaju lovacko drustvo) na podrucju koje u smislu nadleznosti pokriva MUP kantona Sarajevo planira "odstrel pasa", osnovano je za pretpostaviti da odredjena grupacija ljudi (u ovom slucaju lovci) ima namjeru upotrebljavati vatreno oruzje na javnom mjestu, odnosno u naseljenom podrucju, sto prema zakonu nije dozvoljeno, i sto ce policijija, ukoliko bi do toga doslo, u svakom slucaju sprijeciti odnosno sankcionisati.
Nase provjere, kako smo na pocetku rekli, idu u pravcu provjere navedene informacije, odnosno upozorenja odgovornoj osobi ili osobama da upotreba vatrenog oruzja na javnom mjestu, odnosno naseljenom podrucju, nije dopustena.
Shodno rezultatima navedenih provjera nadlezna policijska uprava ce planirati svoje dalje aktivnosti po ovom pitanju.
S postovanjem,
Odsjek za odnose s javnoscu MUP KS
Dragan Miokovic
Visi inspektor
OVO SAM DOBILA NA MAIL KAO ODGOVOR NA MAIL KOJI SAM IM POSLALA
-
Cober
#95 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Hvala svima koji su se takođe javili na PP za masovni izlazak u "živi zid". Dok usaglasimo potpune informacije, odredićemo mjesto okupljanja. Ja ću takođe sa svojim autom omogućiti prijevoz, i molim sve koji su spremni da svojim vozilima pomognu prevoz što večeg broja učesnika da se direktno jave. Najvjerovatnije će to biti u nedelju 18.01.2009 u jutarnjim satima. Nadam se da će neke televizije takođe objaviti ovu informaciju, pa apelujem da i njih masovno zatrpamo mailovima da bi reagovali i prenijeli tu informaciju.
-
ajsela
#96 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Evo dio iz teksta koji je csejla poslala gosp Miokovicu:
"Tragom informacije da će lovačko društvo iz Starog grada Sarajevo dana 18.01.2009. godine (nedjelja) na padinskim dijelovima općine (Faletići, Hladivode, Gornje i Donje Biosko itd.) vršiti odstrel, odnosno brutalno ubijanje uličnih pasa, na očigled svih građana, ulazemo oštar protest i tražimo da se ta nehumana akcija hitno spriječi, te pristupi humanom načinu rješavanja problema pasa lutalica u skladu sa europskom praksom...."
Vjerovatno je on u prekucavanju napravio gresku ali cu mu odma poslati mail da ga ispravim.
"Tragom informacije da će lovačko društvo iz Starog grada Sarajevo dana 18.01.2009. godine (nedjelja) na padinskim dijelovima općine (Faletići, Hladivode, Gornje i Donje Biosko itd.) vršiti odstrel, odnosno brutalno ubijanje uličnih pasa, na očigled svih građana, ulazemo oštar protest i tražimo da se ta nehumana akcija hitno spriječi, te pristupi humanom načinu rješavanja problema pasa lutalica u skladu sa europskom praksom...."
Vjerovatno je on u prekucavanju napravio gresku ali cu mu odma poslati mail da ga ispravim.
Last edited by ajsela on 16/01/2009 21:05, edited 1 time in total.
-
teAMICA
#97 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Miokoviću svaka čast
, za okupljanje javite gdje i kada i dolazim (osim nedaj Bože čega)
-
ajsela
#98 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Danas smo csejla i ja poslale mailove medijima. Kada se dogovorimo oko termina skupljanja trebamo im ponovo poslati mail sa podacima. Mozda nije lose kontaktirati Bakira iz "60 minuta"
-
Cober
#99 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Naravno, i Hayat, FTV, Dušku Jurišić, PINK, ALFA TV i sve ostale TV kuće..
-
csejla
#100 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju
Poslala sam mu mailCober wrote:Potkrala se jedna greška, 18.01.2009 u NEDELJU a ne u subotu, pa csejla pošto si ti kontaktirala direktno sa Miokovićem javi mu za tocsejla wrote:Postovana,
Zelimo Vas obavijestiti da je sadrzaj Vaseg e-mail odmah po prijemu proslijedjen nacelniku nadlezne policijske uprave, sa zadatkom da seprovjeri da li je nadlezna policijska uprava zvanicno obavijestena o ovoj aktivnosti, te ukoliko nije da se u lovackim drustvima na podrucju opstine Stari grad provjeri podatak da ?e se u subotu, 18.01.2009. godine vrsiti "odstrel ulicnih pasa", na podrucju padinskih dijelova - Faletici, Hladivode, Gornje i Donje Biosko itd.
Izvrsenim provjerama je utvrdjeno da nadleznoj policijskoj upravi, odnosno Upravi policije MUP KS ova aktivnost nije zvanicno prijavljena.
Pod pretpostavkom da je navedena informacija tacna, odnosno da bilo ko (u ovom slucaju lovacko drustvo) na podrucju koje u smislu nadleznosti pokriva MUP kantona Sarajevo planira "odstrel pasa", osnovano je za pretpostaviti da odredjena grupacija ljudi (u ovom slucaju lovci) ima namjeru upotrebljavati vatreno oruzje na javnom mjestu, odnosno u naseljenom podrucju, sto prema zakonu nije dozvoljeno, i sto ce policijija, ukoliko bi do toga doslo, u svakom slucaju sprijeciti odnosno sankcionisati.
Nase provjere, kako smo na pocetku rekli, idu u pravcu provjere navedene informacije, odnosno upozorenja odgovornoj osobi ili osobama da upotreba vatrenog oruzja na javnom mjestu, odnosno naseljenom podrucju, nije dopustena.
Shodno rezultatima navedenih provjera nadlezna policijska uprava ce planirati svoje dalje aktivnosti po ovom pitanju.
S postovanjem,
Odsjek za odnose s javnoscu MUP KS
Dragan Miokovic
Visi inspektor
OVO SAM DOBILA NA MAIL KAO ODGOVOR NA MAIL KOJI SAM IM POSLALA