vivaldi wrote:ljudima trebaju pare koji vam je klinac, druga stvar svaki put kad se organizuju protestna prolivanja mlijeka seljaci vicu da vise ne znaju ni sta sa sirom da rade...
ali prije svega treba malo mucnut glavom, ako ove godine ima 45 miliona litara viska bica ga i sljedece...i one tamo..i one iza nje..sta cemo koji kurac s tolikim sirom
To je zato što očekuju da će im država naći tržište.
Kao i oni što po vasdan ispijaju kafe i očekuju da im država nađe posao.
Kao i oni što.... isto od države nešto očekuju...
Ljudi prvo trebaju da shvate kako im država neće naći ništa, već moraju sami sebi naći kupca, pa makar on bio i u krugu same države.
Ono što je jedini posao države je taj da ti administrativno (birkoratski) olakša - informacije!
Da, informacije. Ja ako sam proizvođač sira i zanima me koje uslove da ispunim da ga mogu izvesti u recimo Švajcarsku, mora postojati adresa na koju mogu pokucati i sa koje će mi dati sve potrebne informacije. A ne ovako, jbte, za nepto tipa lična karta oni mene 6 puta vraćaju sa šaltera jer nisam donio potreban dokument, a i sami ne znaju šta sve treba.
Neshvatljivo mi je da nakon sporazuma EFTOM izvoz opao za skoro 30%. Kako izvoz može opasti posle liberalizacije ne ide mi u glavu. Aj za porast uvoza, to shvatam i to mi je u redu. Ali izvoz.... To znači da ljudi ne znaju jer nemaju potrebne informacije jer vlast ne radi ništa, ali to je zato što se biraju podobni a ne pogodni.