Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Skupština Kantona Sarajevo na jučerašnjoj sjednici donijelo odluku o legalizciji sprejeva za samoodbrnu, što je do jučer smtrno nedozvoljenom stvari, nešto kao bejzboj palica.
Svi vi koje je bilo strah hodati noću zbog raznih likova željnih vašeg, mobitela, para, jakne, torbice, slobodno se naoružajte ovim sredstvom i paljba.
Usput, gdje se ovo može kupiti u Sarajevu i koliko košta.
bach wrote:Skupština Kantona Sarajevo na jučerašnjoj sjednici donijelo odluku o legalizciji sprejeva za samoodbrnu, što je do jučer smtrno nedozvoljenom stvari, nešto kao bejzboj palica.
Svi vi koje je bilo strah hodati noću zbog raznih likova željnih vašeg, mobitela, para, jakne, torbice, slobodno se naoružajte ovim sredstvom i paljba.
Usput, gdje se ovo može kupiti u Sarajevu i koliko košta.
šta je ovo veliko
možeš uzeti i onaj aparat (crveni) za gašenje
Meni je lik u ulici Koševo u 14. sati popodne prišao i mšući nožem, tržio mobitel,lančić, pare i sve vrijedno. Zahvaljujući tome da ja vjerujem policiji, tužilštvima, sudovima i sličnim kao što vjerujem da je zemlja kockasta, tip je naletio na sebi ravnog, koji gradom ne hoda praznih šaka, a kao klinac sam džudo trenirao.
Meni sperej ne treba.
Tema sam postvio u stilu "Pa zar je do toga došlo"
Mi smo inače dobrodušni i humani.
a
Inčae lopovi ovo u Sarjevu imaju odvno. Imaju oni i pištolje, boksere, palice, kalašnjikove i advokate da ih brane na sudu, kao i tužioce da te stave iza brave jer si se pokušao braniti.
bach wrote:Meni je lik u ulici Koševo u 14. sati popodne prišao i mšući nožem, tržio mobitel,lančić, pare i sve vrijedno. Zahvaljujući tome da ja vjerujem policiji, tužilštvima, sudovima i sličnim kao što vjerujem da je zemlja kockasta, tip je naletio na sebi ravnog, koji gradom ne hoda praznih šaka, a kao klinac sam džudo trenirao.
Meni sperej ne treba.
Tema sam postvio u stilu "Pa zar je do toga došlo"
Mi smo inače dobrodušni i humani.
a
Inčae lopovi ovo u Sarjevu imaju odvno. Imaju oni i pištolje, boksere, palice, kalašnjikove i advokate da ih brane na sudu, kao i tužioce da te stave iza brave jer si se pokušao braniti.
A ti imaš pravo. Sada i žrtva (prvenstveno djevojke) dobijaju svoju oštricu. Koja je razlika? Napali te nožem ili sprejom ako si sam ko janje za klanje. Ovako bar i mi imamo nešto efikasno, pa ko živ, ko mrtav.
Podsjeti me na period kad je u Holandiji bio aktuelan plavi sprej. Kao nasprejas svog nasilnika i on bude nekoliko dana plav i ne moze nicim oprati pa da ga onda mogu naci. Stvarno bi neko se setkao gradom kao strumf...
A ovaj sprej hocu i ja.... Da spricam redom ko mi stane na put
SKUPŠTINA KS DONIJELA ZAKON O NABAVLJANJU, DRŽANJU I NOŠENJU ORUŽJA I MUNICIJE
SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Skupština Kantona Sarajevo donijela je na današnjoj sjednici Zakon o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.
Ovim Zakonom rok važenja oružanog lista ograničen je na pet godina, to je ujedno i najznačajnija izmjena u odnosu na raniji zakon.
Legalizirana je upotreba spreja za samoodbranu, nakon amandmanskog djelovanja SDP-a i Komisije za ravnopravnost spolova, odnosno konačne skupštinske odluke.
Naime, Vlada KS odnosno resorni ministar Željko Mijatović imali su stav da može doći do zloupotrebe ovog spreja, te da njegovu upotrebu zato ne treba ozakoniti.
Fizička osoba prema novom Zakonu može posjedovati po jedan pištolj i revolver, ali iz ovog ograničenja izuzete su osobe koje su oružje nabavile po starom zakonskom rješenju.
Iako je nacrtom bila ukinuta novčana kazna za nelegalno posjedovanje oružja u konačnoj formi zakona ona je ipak predviđena. Što se tiče zatvorske kazne utvrđen je raspon od dvije do šest godina.
Tokom zasjedanja Skupštine KS danas je vođena i duža rasprava o cijenama komunalnih usluga.
medda wrote:Podsjeti me na period kad je u Holandiji bio aktuelan plavi sprej. Kao nasprejas svog nasilnika i on bude nekoliko dana plav i ne moze nicim oprati pa da ga onda mogu naci. Stvarno bi neko se setkao gradom kao strumf...
A ovaj sprej hocu i ja.... Da spricam redom ko mi stane na put
neodlucni penzioneri i to jelde kad se ukopaju iz cista mira u mjestu pa se onako momacki nabijes na njih
sprej se moze nabavit u zenici, kompanija se zove shot i specijalizovana je za ovu vrstu opreme. nalazi se iza restorana dubrovnik u centru zenice. licno preporucujem da se nabave paper sprejevi, jer suzavac djeluje na oboje (napadaca i napadanog) dok peper sprej djeluje samo na onog koji je poprskan, vise iritira kozu i traje duze.
za elektrosokere, ima tip koji ih prodaje po oglasima, cijena se od 120 km pa vise, zavisi od voltaze i modela sokera (je li onaj koji izbacuje strelice (kontakte) ili je onaj koji trazi fizicki kontakt sokera sa napadacem).
za elektrosokere, ima tip koji ih prodaje po oglasima, cijena se od 120 km pa vise, zavisi od voltaze i modela sokera (je li onaj koji izbacuje strelice (kontakte) ili je onaj koji trazi fizicki kontakt sokera sa napadacem).
ne znam ni ja koji je bolji, to mi je za curu, već par puta je napali psi lutalice kad seta sa kujicom pa samo da ih mallo omami dok ne kidnu
ili je ipak bolje taj sprej
Ja sam godinama nosio kamen veličine šake u džepu. Zgodan za uzeti u ruku....stisnuti....i udri u glavu. Još uvijek imam taj kamen. Našao sam ga nekad davno. Mislim da je bila '90 ili '91.
Drugovi i Drugarice forumasi
Vasa drugarica je prosle godine u ova doba platila kaznu u iznosu od 500,00KM zbog nosenja peper spreja za samoodbranu. Nosenje ovog spreja spada pod zakon o koristenju i drzanju municije i oruzja...ili tako nesto..sve su oni meni lijepo objasnili i jos me pitaju sto ga nosim???????
I ja ima kazem'dragi moj cika policajac sutra kad me neko siluje ti sigurno neces biti tu, a da sam znala da je isto kad nosis spraj ili pistoj, nabavila bih pistolj pa ko kome jebp mater!!
i tako...
Ja ću početi nositi onaj Nivein praškasti dezodorans s mirisom agruma...svaki put se oću utušit kad ga stavljam koliko to guši. Eto nije suzavac, ne mogu mi tražiti nikakvu dozvolu, ali sljedećeg džeparoša ima da nafilujem da će mirisat ko mandarina.