a otkad ja govorim za Koflera da je KoflerBHF_Manijak wrote:Ja ovo govorim otkako se Robben pojavio, ali ne jebu ovi nasi komentatori zivu silu! I sto je jos zalosnije i onog ko pravilno izgovora (nekad MArjan Mijajolovic) neki od kretena ubjede da to nije tako pa ga navuku na svoj izgovor Robeeeeen, pa nije Francuz jebote!symbolstar wrote:
Robben-Roben, kratko i jasno, naglasak na prvom slogu. Kakav crni Robeeeeeeeeeeeen...![]()
Jedini Suko je (bar kad sam ga zadnji put sluso da prenosi utakmicu u kojoj Robben igra) promjeno taj seljacki nagalsak i covjeka izgovara kako treba, kratko Roben, dok ostali (posebno mi je debeli krmak Velid Spaho iritantan tu) furaju svoj fazon koji ih je nekad neki kreten poducio!
![]()
Ali najjaci je krelac Kristic danas, sta kaze za duel Terry Ribery, oni su imali okrsaj u finalu Lp!![]()
Da ne povjerujes da frajer ne zna ni ko je igrao u finalu LP!
Sportski novinari u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- simonese
#201 Re: Sportski novinari u BiH
- Comrad
#202 Re: Sportski novinari u BiH
Mora se ispunit kvota hrvatskih rijeci. Od 18-20 je hiljada, precka, stativa, od 20-22 tisuca, greda, vratnica...itd. I ajd meni uopste ne smetaju ni hrvatske niti srbijanske rijeci, cak naprotiv zanimljivo mi je slusati ljude iz zagreba i beograda, ali ovo je bas na silu, jer vidi se da onaj Boris tako ne prica, jednostavno je ocito da na silu pokusava nesto. Mislim ono, koliko ljudi koji su rodjeni u Sarajevu i odrasli tu tako prica, na stranu to da li su hrvati, srbi ili bosnjaci.zahvalan wrote:IMAMO PROBLEMA S AUDIJOM ahha pita me nana sta je Audio ?? ahhaha hej tugo zalosna
GREDA i precka meni nikako nije isto
Vratnica ili ti ga Stok od vrata pa ne igraju po haustorima majka mu stara![]()
![]()
tisuca itd itd hej tugo s kim ja dijelim drzavu
I takodjer izraz "poslo im je za nogom" je totalno nebulozan. To neko treba da im objasni. Pa to je fraza koja se koristi kad ti nesto ide veoma dobro, zamjena za to je "ide mu od ruke"; "poslo mu za rukom". Nebitno o cemu se radi, ne mora to imati veze sa rukama, i najcesce ni nema. Npr. "Denis bez imalo muke polaze ispite - Ispiti Denisu idu od ruke". Znaci neces rec "Poslo mu je za mozgom da polazi ispite".
- Muhamed Đakmić
#203 Re: Sportski novinari u BiH
Znam ja Bilića onako površno, nije loš momak uopšte, a pošto na televiziji radi kao Hrvat, mora i koristiti hrvatski jezik, tako da, nije do njeg. Ili mislite da bi iz nekih principa trebao da podnese ostavku? 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#204 Re: Sportski novinari u BiH
Denis ima štelu !Comrad wrote:Mora se ispunit kvota hrvatskih rijeci. Od 18-20 je hiljada, precka, stativa, od 20-22 tisuca, greda, vratnica...itd. I ajd meni uopste ne smetaju ni hrvatske niti srbijanske rijeci, cak naprotiv zanimljivo mi je slusati ljude iz zagreba i beograda, ali ovo je bas na silu, jer vidi se da onaj Boris tako ne prica, jednostavno je ocito da na silu pokusava nesto. Mislim ono, koliko ljudi koji su rodjeni u Sarajevu i odrasli tu tako prica, na stranu to da li su hrvati, srbi ili bosnjaci.zahvalan wrote:IMAMO PROBLEMA S AUDIJOM ahha pita me nana sta je Audio ?? ahhaha hej tugo zalosna
GREDA i precka meni nikako nije isto
Vratnica ili ti ga Stok od vrata pa ne igraju po haustorima majka mu stara![]()
![]()
tisuca itd itd hej tugo s kim ja dijelim drzavu
I takodjer izraz "poslo im je za nogom" je totalno nebulozan. To neko treba da im objasni. Pa to je fraza koja se koristi kad ti nesto ide veoma dobro, zamjena za to je "ide mu od ruke"; "poslo mu za rukom". Nebitno o cemu se radi, ne mora to imati veze sa rukama, i najcesce ni nema. Npr. "Denis bez imalo muke polaze ispite - Ispiti Denisu idu od ruke". Znaci neces rec "Poslo mu je za mozgom da polazi ispite".
- Ce-de-vi-ta
#205 Re: Sportski novinari u BiH
Ali vrh vrhova sada u pregledu je sljedeće:
"I u VRŠKU napada se nalazio xxx napadač"
eh cuj vršku napada
Pa Borise dragi, malo pretjerujes

"I u VRŠKU napada se nalazio xxx napadač"
- ultima_palabra
#206 Re: Sportski novinari u BiH
Bilić večeras bio najmanje loš od kad je počeo raditi 
- Revolucionar ★
#207 Re: Sportski novinari u BiH
zacenuh se kad je reko' lik da imaju problema sa audijom

- BHF_Manijak
#208 Re: Sportski novinari u BiH
Gledaj sad kad izazovem gnjev forumske mase na sebe ali
meni je bio extra originalan sa onom metaforom "softver ekipe"!
O tome sam prico, koliko god on karina bio u biti, meni je recimo ova fraza super jer dosad je nisam cuo i djeluje mi originalno za razliku od 99% onih ucestalih tipa da je otisla lopta nebu pod oblake ili da lopta ide poput topovskog djuleta.
Jest da se 99% raje u kaficu gdje sam gledo odavlila odmah sprdati tipa "hahaha ja debila cuj softver ekipe", no meni je to bilo simpaticno i inovativno, raja valjda nije navikla na slicne komentare pa odmah poletila ismijati ionako zalosnog Bilica. 
- Revolucionar ★
#209 Re: Sportski novinari u BiH
meni je ta izjava dovoljna da ga proglase neuracunljivim
-
pOZz
#210 Re: Sportski novinari u BiH
Neka radi ono što najbolje zna, u novinarstvo je zalut'o.Sarajevo1946 wrote:Znam ja Bilića onako površno, nije loš momak uopšte, a pošto na televiziji radi kao Hrvat, mora i koristiti hrvatski jezik, tako da, nije do njeg. Ili mislite da bi iz nekih principa trebao da podnese ostavku?
Mogu sve komentatore slušati, ali njega ne. U subotu sam ga sluš'o jer sam bio u društvu i pomalo mi bi žao momka. Ne znam zašto mu ovo treba u životu, neko ga je baš uvalio u govna. Večeras sam mor'o na ZDF-u gledati.
- matsuda
#211 Re: Sportski novinari u BiH
Dajte im i kanal i treci entitet i nezavisnost ako treba, samo sklonite to ruglo sa televizije! (mislim na to forsiranje izmisljenog jezika i one koji to rade)

- BHF_Manijak
#212 Re: Sportski novinari u BiH
Sto ba, ti bi onda gro zapadnih komentatora proglasio neuracunljivim, da vidis tamo fraza kukala ti majka.Revolucionar ★ wrote:meni je ta izjava dovoljna da ga proglase neuracunljivim
@OStali, gdje vi to nafatate majkevam ZDF i ARD??? JA se slomi trazeci nigdje nema, a prosto uzivam u njemackim emisijama prije tekme i samom komentarisanju. Jel to preko streama ili neki od kablovskih operatera ndui u programskojj shemi ta dva kanala?
-
pOZz
#213 Re: Sportski novinari u BiH
Ja gledam preko digitalnog resivera (satelitska antena), a ti programi su i besplatni.BHF_Manijak wrote:@OStali, gdje vi to nafatate majkevam ZDF i ARD??? JA se slomi trazeci nigdje nema, a prosto uzivam u njemackim emisijama prije tekme i samom komentarisanju. Jel to preko streama ili neki od kablovskih operatera ndui u programskojj shemi ta dva kanala?Trazio sam kanal sopcasta medjutim nisam uspio naci.
- cyprus
#214 Re: Sportski novinari u BiH
Mene silne statistike najviše nerviraju, a izgleda da su ih se svi naši komentatori uhvatili ko pjan polta (valjda ne znaju kako popunit vrijeme
)... Posebno kad je u pitanju engleska liga... Ja ne znam koji debili uopšte računaju onakve glupe podatke... Npr. šta bi nam trebala značiti lupam informacija da Blackburn nije postigao gol glavom na gostovanjima u mjesecu aprilu od 2003. godine...
A slične podatke svakodnevno čujemo, što od naših komentatora, što od onih sa Sport Kluba... Iz statistike se valjda izvlači kakav zanimljiv podatak ako ima, a ne mora se pročitat svaka brojka koja se nađe...
A od učestalih rečenica me najviše nervira ona kad npr. jedan igrač igra za Everton, a drugi za Manchester City, i u sudaru njihovih reprezentacija komentator izvali: njih dvojica se dobro poznaju iz engleske Premier lige

A od učestalih rečenica me najviše nervira ona kad npr. jedan igrač igra za Everton, a drugi za Manchester City, i u sudaru njihovih reprezentacija komentator izvali: njih dvojica se dobro poznaju iz engleske Premier lige
- KPNCTNJAH
#215 Re: Sportski novinari u BiH
Veceras su igrali Šalstrom, Čalstrom i Kalstrom, najvise se na terenu zadrzao Čalstrom...
prikazuju dijete od 5 godina on spominje omalenog navijaca... vratnica je bila jaca od Ibrahimovica
pa nije se pobio s njom... pa je tu istu vratnicu koju je Ibra pogodio spomenuo jos 10-15 puta... u 5 minuta je tri puta rekao da je Ukrajina prvi put na EP i da su pred prvom pobjedom
a i veci dio informacija je ponovio po dva-tri puta... siguran sam da je dobar momak, al' brate mojne vise... skupi drustvo u kuci ili kaficu, pa im prenosi utakmicu, uzivajte, ali nemoj vise na TV-u....
Fan Persi bi kao trebalo biti ispravno i on je prvi poceo tako izgovarati njegovo prezime, ali ja se najezim kad to cujem... mi se toliko brinemo oko toga kako ce nasi komentatori izgovarati imena stranih igraca, a Dzeku nakon toliko godina i dalje strani komentatori zovu Zeko ili kako vec, Papac=PapaČ, a da ne pricam o Salihamidzicu (SalamicČic) i ovim zahebanijim prezimenima... Robeen, Van Persi, Kalstrom kako smo navikli i vozdra... Guily, Žili, Žuli, Đuli ili Chivu, Čivu, Kivu... Maikon, Maison itd... bilo je tih eksperimentisanja... Kajt je valjda pravilno, ali godinama ga zovu svi kod nas Kujt i sad odjednom se mijenja...
prikazuju dijete od 5 godina on spominje omalenog navijaca... vratnica je bila jaca od Ibrahimovica
Fan Persi bi kao trebalo biti ispravno i on je prvi poceo tako izgovarati njegovo prezime, ali ja se najezim kad to cujem... mi se toliko brinemo oko toga kako ce nasi komentatori izgovarati imena stranih igraca, a Dzeku nakon toliko godina i dalje strani komentatori zovu Zeko ili kako vec, Papac=PapaČ, a da ne pricam o Salihamidzicu (SalamicČic) i ovim zahebanijim prezimenima... Robeen, Van Persi, Kalstrom kako smo navikli i vozdra... Guily, Žili, Žuli, Đuli ili Chivu, Čivu, Kivu... Maikon, Maison itd... bilo je tih eksperimentisanja... Kajt je valjda pravilno, ali godinama ga zovu svi kod nas Kujt i sad odjednom se mijenja...
- am0niman
#216 Re: Sportski novinari u BiH
E je*es ga ako moramo ispunjavati i u ovome neke nacionalne kvote ccc
-
Αθήνα
#217 Re: Sportski novinari u BiH
Žalosno je što mora da postoji nacionalna kvota, ali ajde ako je stanje već takvo, neka dovuku nekoga ko od rođenja govori hrvatskim narječjem i onda će to zvučati puno prirodnije i bolje, jer normalnom nacionalno neopterećenom čovjeku neće smetati ni vratnica, ni greda, ni zaleđe, svejedno je kad se savršeno razumijemo. No činjenica je da je ono što je potrebno jeste da taj neko zna raditi komentatorski posao, a ja sam siguran da među 6-7 miliona hrvata na zemaljskoj kugli ima bar 2 miliona istih koji bi taj posao obavljali puno bolje od antitalenta Bilića, protiv kojeg lično nemam ništa, al brate nek se skloni sam kad posluša svoj prenos, nije glup, biće mu jasno da nije za tog posla. Onako kao spiker je zaista ok i treba da vodi sportsku rubriku ili čak cijeli dnevnik, samo nek se makne sa prenosa uživo. Sreća pa propada ta državna televizija, pa u budućnosti neće vjerovatno ništa više prenositi, tako da ćemo biti pošteđeni i njega i ostalih neznalica.
- Morales
#218 Re: Sportski novinari u BiH
Sad nek mi neko kaze kako neko moze placati rtv pretplatu ovim sa javnog servisa poslije onog sinoc??
- debeljko20
#219 Re: Sportski novinari u BiH
ali kad reče "omaleni navijač" a kamera prikazuje dijete otprilike predškolskog uzrasta.
naši komentatori ne znaju značenje pojedinih riječi i to ne nekih stručnih termina i izraza nego frekventnih riječi koje se svakodnevno upotrebljavaju u govoru.
prije rata, da bi dospio blizu mikrofona ti si morao da budeš odličan učenik, da iz tadašnjeg s-h imaš peticu i da lijepo čitaš, lijepo pišeš, lijepo govoriš, ispoljiš kreativnost... e onda te nastavnica pošalje da učestvuješ u nekoj emisiji na radiju ili televiziji. ako ti se svidi i ako oni na rtv-u procijene da bi mogao da radiš onda ideš na fono-test pa kad to prođeš onda se usavršavaš.
jgarantujem da niko od ovih komentatora iz predmeta jezik, ma koji on bio, nije imao ni zaključnu ocjenu 4 a kamoli 5. tu su došli po političkoj, rodbinskoj i bog te pit'o kojoj još liniji.
neobrazovani, nepismeni, arogantni... slika i prilika društva kakvog nam nameću vladajuće "elite".
naši komentatori ne znaju značenje pojedinih riječi i to ne nekih stručnih termina i izraza nego frekventnih riječi koje se svakodnevno upotrebljavaju u govoru.
prije rata, da bi dospio blizu mikrofona ti si morao da budeš odličan učenik, da iz tadašnjeg s-h imaš peticu i da lijepo čitaš, lijepo pišeš, lijepo govoriš, ispoljiš kreativnost... e onda te nastavnica pošalje da učestvuješ u nekoj emisiji na radiju ili televiziji. ako ti se svidi i ako oni na rtv-u procijene da bi mogao da radiš onda ideš na fono-test pa kad to prođeš onda se usavršavaš.
jgarantujem da niko od ovih komentatora iz predmeta jezik, ma koji on bio, nije imao ni zaključnu ocjenu 4 a kamoli 5. tu su došli po političkoj, rodbinskoj i bog te pit'o kojoj još liniji.
neobrazovani, nepismeni, arogantni... slika i prilika društva kakvog nam nameću vladajuće "elite".
- drugtito2011
#220 Re: Sportski novinari u BiH
Pa sto se patite...prebacite na Erste ili ZDF, i rahat...slika 1000 puta bolja, Svabo moze pricati sta hoce, a ne kontas ga, pivu u ruke i gledas tekmu...rahat
- aveos
#221 Re: Sportski novinari u BiH
Nisam iz Sarajeva iz hercegovine sam pa ne znam...Koji se program po kaficima u Sarajevu prenosi,jel isto FTV i BHT il su strani,jel ima HTV
- aveos
#223 Re: Sportski novinari u BiH
Kod nas ovamo sve HTV (citluk)...kod mene s kucnom antenom ne mogu uhvatiti nijedan signal bh televizija,treba postavit antenu na kran da bi gledao..žuti wrote:FTV i BHT
- ganjeta
#224 Re: Sportski novinari u BiH
KPNCTNJAH wrote: prikazuju dijete od 5 godina on spominje omalenog navijaca...

- ascari
#225 Re: Sportski novinari u BiH
Moze li neko da objasni "igraci Ukrajine sa ruskim mentalitetom"? Mislim da je to bilo prije utakmice.