Sportski ( ne ) komentarori na nasim TV stanicama!?

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dino007

#1 Sportski ( ne ) komentarori na nasim TV stanicama!?

Post by Dino007 »

Bas me interesuje sta mislite o ovim presmijesnim likovima koji nam pokvare uzitak gledanja bar 50 % dobrih tekmi?
radeljas

#2 Re: Sportski ( ne ) komentarori na nasim TV stanicama!?

Post by radeljas »

Dino007 wrote:Bas me interesuje sta mislite o ovim presmijesnim likovima koji nam pokvare uzitak gledanja bar 50 % dobrih tekmi?
neobrazovani, nepismeni, dosadni. baho, koji ima dosta poklonika (a sta ce ljudi kad nisu culi vjerovatno nista drugo, osim njega), sa ambicijom da odredjuje kako treba igrati, ko treba igrati i ko treba da vodi reprezentaciju i saveze. za takve komentare, vjerovatno povezane sa privatnim interesima i talovima, zasluzuje otkaz. ali kod nas se to ne desava. kakav urednik, belmin (tek njega treba cuti kad prenosi nesto, ima fond rijec od 50 koje ponavlja), takvi i novinari ... hayat, smece, rijetko gledam, ali za utjehu tamo su jos gori i jos manje pismeni. obn slicna stvar. sve u svemu za nase pare dobijamo iritaciju i smece, a ne mozemo da prebacimo na hrt2 jer su korumpirani sluzbenici cra prevarili nas korisnike kablovske. dopustili su kablovskim operatorima prodaju sa hrt2 i dr. programima, a onda ih ukinuli. dopustili im da povecaju pretplatu kad god im padne na pamet. ukratko kakva zemlja, takvo i sve ostalo. a komentatori mozda i jos gori...
Dino007

#3 Re: Sportski ( ne ) komentarori na nasim TV stanicama!?

Post by Dino007 »

radeljas wrote:
Dino007 wrote:Bas me interesuje sta mislite o ovim presmijesnim likovima koji nam pokvare uzitak gledanja bar 50 % dobrih tekmi?
neobrazovani, nepismeni, dosadni. baho, koji ima dosta poklonika (a sta ce ljudi kad nisu culi vjerovatno nista drugo, osim njega), sa ambicijom da odredjuje kako treba igrati, ko treba igrati i ko treba da vodi reprezentaciju i saveze. za takve komentare, vjerovatno povezane sa privatnim interesima i talovima, zasluzuje otkaz. ali kod nas se to ne desava. kakav urednik, belmin (tek njega treba cuti kad prenosi nesto, ima fond rijec od 50 koje ponavlja), takvi i novinari ... hayat, smece, rijetko gledam, ali za utjehu tamo su jos gori i jos manje pismeni. obn slicna stvar. sve u svemu za nase pare dobijamo iritaciju i smece, a ne mozemo da prebacimo na hrt2 jer su korumpirani sluzbenici cra prevarili nas korisnike kablovske. dopustili su kablovskim operatorima prodaju sa hrt2 i dr. programima, a onda ih ukinuli. dopustili im da povecaju pretplatu kad god im padne na pamet. ukratko kakva zemlja, takvo i sve ostalo. a komentatori mozda i jos gori...
Upravo tako, za Bahu se posebno slazem, covjek je nepismen i jako neprofesionalan, ne poznaje uopste igru a upusta se u neke komentare za koje na kraju nezan i gdje je pos'o ni gdje je dos'o. Ali sta ces, sto kazes kakva drzava tako nam i sve ostalo!!!
Neznam dali si gled'o rukomet neko vece Bosna-Bistrica, liga prvaka, Mustafa nije prestao cijelu tekmu srati na sudije, kao lose sude, ovo - ono: Ljudi da su htjeli Bosna bi tamo izgubila 10 razlike, rukomet je takav sport gdje sudije mogu, ako hoce kreirati rezultat, sto kod ovih nije bio slucaj, rezultat pokazuje, ali naravno ograniceni mustafa to nije mogao da prepozna, odlicno su sudili, jer da nisu Bosna nikad nebi tamo pobijedila ali problem je sto on ne poznaje pravila igre!!!
Gade mi se vise, a volim sport. Daj Boze da nam vrate HRT2, kako su samo ljudi profesionalni i koliko su posveceni tome.
Sport je nauka a kod nas se svaki klosar mijesa u to misli da sve zna, neka poslusaju analizu i pripremu utakmice Tomislava Ivica i valjda ce uvidjeti kolike su neznalice!!! :x
Dino007

Post by Dino007 »

Kemal Ahmetović!!!!!!!? :x
:D :-D :D :-D
On je karikartura od covjeka, prvi puta kad ga sretnem u gradu pljunut cu ga!!!
Ma ne mogu da vjerujm da je on dobio priliku da prica na Tv sta hoce!!!
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

po STOHILJADITI put ista tema :roll:
hejter

Post by hejter »

Teufik iz Los Angelesa wrote:po STOHILJADITI put ista tema :roll:

Fakat!
paauk

Post by paauk »

Dino007 wrote:Kemal Ahmetović!!!!!!!? :x
:D :-D :D :-D
On je karikartura od covjeka, prvi puta kad ga sretnem u gradu pljunut cu ga!!!
Ma ne mogu da vjerujm da je on dobio priliku da prica na Tv sta hoce!!!
ja ga necu pljuvat ali je karikatura.... :D :D covjek prica nesto a to nema ni pocetka ni kraja...dikcija nula, poznavanje fudbala takodjer, valja gluposti ne zamislive, svaka recenica je karikatura, ma on je fenomen.. :D :D ali onaj s hayata, zalizani sminker( ne mogu zbog njega propstit barsu nikako) fura se na bahu i jednom sam brojao da je za 90 min 60 puta rekao "u ovim trenucima"..." u ovim trenucima precka, stativa, aut, penal,itd..." :D :D ova dvojica su sampioni po meni..... :D :D
*Unreal*

Post by *Unreal* »

kaze Sasha Vugdalic sa OBN-a

" Sad je vrijeme da dotucemo drogiranog protivnika " :D

:D

Moldavija - BIH
babanovac

Post by babanovac »

Sportski komentatori kod nas su katastrofa...
Ali dozvolite da izdvojim jednog...Neznam mu ime,prenosio je neke utakmice sa SP u kosarci,takodjer i sa EP,inace,ne pojavljuje se kao komentator ostali sportskih desavanja na BHT1 ili FTV (mislim da je Srbin,RTRS?).Onda je Belmin otisao u Japan i preuzeo zavrsne utakmice.
Covjek poznaje kosarku.
Da li neko zna ime?
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

jebo vas vise baho!!!!pustite covjeka na miru.vi bi eto bolje komentarisali utakmice..sta vam je ba ?
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Mene najvise nervira Kristic, covjek na sp-u toliko ofirno navija za Engleze da to nije normalno.
babanovac

Post by babanovac »

Murat Sabanovic wrote:jebo vas vise baho!!!!pustite covjeka na miru.vi bi eto bolje komentarisali utakmice..sta vam je ba ?
Nebi.
Zato i ne prenosimo...
bih_finest

#13 Re: Sportski ( ne ) komentarori na nasim TV stanicama!?

Post by bih_finest »

Dino007 wrote:
radeljas wrote:
Upravo tako, za Bahu se posebno slazem, covjek je nepismen i jako neprofesionalan, ne poznaje uopste igru a upusta se u neke komentare za koje na kraju nezan i gdje je pos'o ni gdje je dos'o. Ali sta ces, sto kazes kakva drzava tako nam i sve ostalo!!!
Neznam dali si gled'o rukomet neko vece Bosna-Bistrica, liga prvaka, Mustafa nije prestao cijelu tekmu srati na sudije, kao lose sude, ovo - ono: Ljudi da su htjeli Bosna bi tamo izgubila 10 razlike, rukomet je takav sport gdje sudije mogu, ako hoce kreirati rezultat, sto kod ovih nije bio slucaj, rezultat pokazuje, ali naravno ograniceni mustafa to nije mogao da prepozna, odlicno su sudili, jer da nisu Bosna nikad nebi tamo pobijedila ali problem je sto on ne poznaje pravila igre!!!
Gade mi se vise, a volim sport. Daj Boze da nam vrate HRT2, kako su samo ljudi profesionalni i koliko su posveceni tome.
Sport je nauka a kod nas se svaki klosar mijesa u to misli da sve zna, neka poslusaju analizu i pripremu utakmice Tomislava Ivica i valjda ce uvidjeti kolike su neznalice!!! :x
Odmah da se razumijemo, Baho je operisan od onoga što radi/komentariše, ali ko ste vi da sudite, a i sami ste nepismeni (ovaj napisao Baho nepisemen i sljedeću rečenicu počinje "NEZNAM", piše "DALI" i sl.)...ccc...svakakvih ljudi u pm.. :x
alek

Post by alek »

ma ne znam ja kakav je baho komentator :D ali je katastrofalan urednik :oops: prije njega na tvu se mogla pogledati gimnastika, atletika... jos malo pa ce vam i fudbal ukinuti :D :? :?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ja sebe nerviram što ne isključim ton :oops:
pitt

Post by pitt »

alek wrote:ma ne znam ja kakav je baho komentator :D ali je katastrofalan urednik :oops: prije njega na tvu se mogla pogledati gimnastika, atletika... jos malo pa ce vam i fudbal ukinuti :D :? :?
Al je zato dobar pjevac :D:D

meni omiljeni Mike Lang (za Penguines) :D:D

"It's a... HOCKEY NIGHT in Pittsburgh!"
"I'll be cow-kicked!
"Oh no, Eddie Spaghetti!"
"Hallelujah Hollywood!"
"Heeeeeeeeeeeee shoots and scores!"
"It would take a miracle on Grant Street to come back from this deficit."
"Scratch my back with a hacksaw!"
"Well shave my face with a rusty razor!"
"Great balls of fire!"
"He was hit so hard his kids will be born dizzy"
"He's throwing out checks like it's the first of the month!"
"Donna needs a donut!"
"He left the defensemen on the parkway going to the airport!"
"Look out Loretta!"
"Buy Sam a drink and get his dog one too!"
"He doesn't know whether to cry or wind his watch"
"Michael, Michael, Motorcycle"
"He hasn't scored since the eighth-grade picnic."
"Never teach a pig to sing!"
"Get in the fast lane Grandma, the bingo game's ready to roll!"
"She wants to sell my monkey!"
"Call Arnold Slick from Turtle Creek!" (In western Pennsylvania creek is prounounced crick)
"He beat him like a rented mule!"
"He's all over 'em like a new pair of shoes."
"Big Ben stikes one."
"Ladies and gentlemen, Elvis has just left the building!"
"Book 'em Danno!"
"He picked his pocket like he was walking down 5th Avenue"
"If you missed this, shame on you for six weeks."
"Smilin' like a butcher's dog"
"He takes the heat out of a hot kitchen"
"How much fried chicken can you eat?"
"He gave 'em more moves than Mae West."
"You ain't nothin' but a hound dog!"
"Oh slap me silly Sidney!"
"Get that dog off my lawn!"
"And the kitchen is closed!"
"He smoked him like a bad cigar!" (originally stated in Czech when the Penguins had Jaromir Jagr)
"Go ahead, make my day!"
"You'd have to be here to believe it!"
"You can spit-shine your shoes, 'cause the Pens are going dancing with Lord Stanley!"
"Lord Stanley, Lord Stanley, bring me the brandy!"
"Go for it, Mario; go for it."
Hamzinho

Post by Hamzinho »

babanovac wrote:Sportski komentatori kod nas su katastrofa...
Ali dozvolite da izdvojim jednog...Neznam mu ime,prenosio je neke utakmice sa SP u kosarci,takodjer i sa EP,inace,ne pojavljuje se kao komentator ostali sportskih desavanja na BHT1 ili FTV (mislim da je Srbin,RTRS?).Onda je Belmin otisao u Japan i preuzeo zavrsne utakmice.
Covjek poznaje kosarku.
Da li neko zna ime?
Doticni gospodin je Mladen Stojanovic, elokventan je i zaista se razumije u kosarku. Njegovi izvjestaji sa utakmica nase Premijer lige ili prve lige RS su bolji od svih ostalih zajedno.

Drugi gospodin koji je isto tako dobar je Edin Avdic, enciklopedija za kosarku, radi na Sportcentru i prenosio je Američki fudbal.

Ostali imaju 10-tak floskula koje vrte po citavu utakmicu.
babanovac

Post by babanovac »

Hamzinho wrote:
Covjek poznaje kosarku.
Da li neko zna ime?
Doticni gospodin je Mladen Stojanovic, elokventan je i zaista se razumije u kosarku. Njegovi izvjestaji sa utakmica nase Premijer lige ili prve lige RS su bolji od svih ostalih zajedno.

Drugi gospodin koji je isto tako dobar je Edin Avdic, enciklopedija za kosarku, radi na Sportcentru i prenosio je Američki fudbal.

Covjek se zaista potrudi,cak i kada prenosi neke,uslovno receno "banalne" utakmice poput Argentina vs. Novi Zeland,koja pocinje u 03.00 h.
Prati igru,pojasnjava taktiku,govori o Novozelandskoj ligi,igracima,trenerima,uticaju pojedinih skola,istorijatu...
rIder

Post by rIder »

pogledajte na rtrs-u pregled lige republike srpske i sanse kakve fulaju i komentare ja mislim da se zove dragisha cosic komentator... :lol: plako sam od smijeha :lol:
Zvucnjak

Post by Zvucnjak »

baho meni licno ne smeta ... cak ga volim slusati ono ozivi se lik u tekmu skroz .... al jedno ime mi ide ba zivce ... onaj boris ne znam prezime ... u zadnje vrijeme ga pustaju ( greda, vratnica, kapetan ( pa ne vozi brod jebo te ) , zaledje, udarac iz kuta, ) ide na zivce ba ...

pitanje .... DA LI POSTOJI NACIN DA SE KOMENTATOR ISKLJUCI A DA SE OSTALI ZVUKOVI SA STADIONA ATMOSfERA CUJE .... PLATICU LJUDI AKO MI NEKO KAZE
Neelix

Post by Neelix »

Zvucnjak wrote:baho meni licno ne smeta ... cak ga volim slusati ono ozivi se lik u tekmu skroz .... al jedno ime mi ide ba zivce ... onaj boris ne znam prezime ... u zadnje vrijeme ga pustaju ( greda, vratnica, kapetan ( pa ne vozi brod jebo te ) , zaledje, udarac iz kuta, ) ide na zivce ba ...

pitanje .... DA LI POSTOJI NACIN DA SE KOMENTATOR ISKLJUCI A DA SE OSTALI ZVUKOVI SA STADIONA ATMOSfERA CUJE .... PLATICU LJUDI AKO MI NEKO KAZE
joj...i ja bi platio za to :-)

pade mi na pamet, mislim da je kemo ahmetovic, kad je prokomentarisao jedan potez u zenskoj kosarci : "pogledajte ovu gracioznost. Tima Dzebo - bosanski Jordan" :lol: :lol: :lol:
prleitihi

Post by prleitihi »

da je rek'o bosanski kobe..ne bi se smij'o..ha?! :oops: :D :x :D :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

babanovac wrote:
Hamzinho wrote:
Covjek poznaje kosarku.
Da li neko zna ime?

Covjek se zaista potrudi,cak i kada prenosi neke,uslovno receno "banalne" utakmice poput Argentina vs. Novi Zeland,koja pocinje u 03.00 h.
Prati igru,pojasnjava taktiku,govori o Novozelandskoj ligi,igracima,trenerima,uticaju pojedinih skola,istorijatu...
u pravu ste, i meni je Stojanovic sasvim solidan, cak i duhovit na neki nacin. osatli su losi osim Radoncica kad prenosi rukomet.

neku vece prenoseci, cini mi se, utakmicu Real-Bayern, Zoran Suko rece rezultat utakmice Inter - Valencia 2-1 i potom nam mirne duse preporuci da tu utakmicu mozemo kasnije u miru pogledati u snimci. :D

licno, nisam je ni mislio gledat, al nekom je sigurno pokvario ceif, kao sto ga svakom pokvare, govoreci rezultate ostalih utakmica (kao da smo u 20 vijeku bez teleteksta i ostalih sredstava informacija) ko zeli sa znatizeljom
pogledati one skracene snimke nakon utakmice.
bl4ever

#24 Sportski ( ne ) komentarori na nasim TV stanicama!?

Post by bl4ever »

da pobijem govna, i gotova stvar...
govoriti o bahama, kemama, sashama i ostalim indijancima je deplasirano.
ja licno gledam tekme na pinku (bio je neki srbijanac koji fudbal zna bolje od citave juge zajedno a ni ovaj decko nije los) i na sportklubu. Ostalo je kanta.. i taklo ce nazalost i ostati
babanovac

Post by babanovac »

Gost u studiju tokom SP-a u skijanju,Momir Jelovac,odlican.Stara skola valjda...
Post Reply