Sportske aktivnosti i djeca

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
tatoo

#1 Sportske aktivnosti i djeca

Post by tatoo »

Dakle forumasi da li svoju djecu usmjeravate u sportske aktivnosti ili mozda planirate? Mislim da je sport vazna karika u odrastanju mlade osobe iz puno razloga? Koje sportove preferirate i mislite da su pogodni za djeciji uzrast?
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Kao i mi odrasli djeca imaju puno pravo izbora, odrasli su tu da ih bodre, koji god to sport bio....
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Nemam jos djece, ali jednog dana akobogda ih budem usmjeravao prema sportu koji zele. Na meni je obaveza da ih upoznam sa sto vise sportova i dovedem u dodir sa istim, a na njima je da vide sta zele. :D

Mislim da je plivanje najbolje za djecu u razvoju, bez obzira na uzrast. Uz to bi dodao neku borilacku vjestinu kao i tenis
zena21

Post by zena21 »

FortunaBela wrote:Kao i mi odrasli djeca imaju puno pravo izbora, odrasli su tu da ih bodre, koji god to sport bio....
Ja imam problem sto moja djeca nisu zainteresovana za bilo kakav sport. Pokusavam da im objasnim koliko je to bitno i za zdravlje i za razvoj i za puno toga, ali oni nece pa nece. Pokusali su nesto pa odustali. Mislim da se na silu ne moze natjerati... Ili mozda grijesim :? :?
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ili mozda nisi dovoljno pokusala. Mislim da je ovdje bitnije da jednostavno krenu prije dijaloga sa njima da li im to treba ili ne, jer djeca sport manje vide kao fizicku aktivnost a vise kao nacin druzenja. I mene su moji roditelji tako vidoli pa sam dobacivao dok svoje nisam nasao i na tom ostao.
tatoo

Post by tatoo »

neko iz mase wrote:ili mozda nisi dovoljno pokusala. Mislim da je ovdje bitnije da jednostavno krenu prije dijaloga sa njima da li im to treba ili ne, jer djeca sport manje vide kao fizicku aktivnost a vise kao nacin druzenja. I mene su moji roditelji tako vidoli pa sam dobacivao dok svoje nisam nasao i na tom ostao.
Mislim da treba ako nisu u stanju sami da odaberu u ranoj dobi , to onda uciniti roditelji, i da ce navika i ljubav prema sportu doci sa vremenom. No ono sto me zabrinjava je jako mali broj roditelja koji smatraju ovo bitnim (nisam iz Sarajeva), ne kontam zasto?
FortunaBela

Post by FortunaBela »

zena21 wrote:
FortunaBela wrote:Kao i mi odrasli djeca imaju puno pravo izbora, odrasli su tu da ih bodre, koji god to sport bio....
Ja imam problem sto moja djeca nisu zainteresovana za bilo kakav sport. Pokusavam da im objasnim koliko je to bitno i za zdravlje i za razvoj i za puno toga, ali oni nece pa nece. Pokusali su nesto pa odustali. Mislim da se na silu ne moze natjerati... Ili mozda grijesim :? :?
Ne griješiš...
Post Reply