SportKlub plus

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

stachu

#1 SportKlub plus

Post by stachu »

Imam "nezvanicne" informacije da bi od 1.9. trebao krenuti SportKlub plus, koji ce prikazivati samo fudbalske utakmice 10 evropskih liga, i kupove nekih od tih liga. Zvanicno, Svi koji imaju obicni SportKlub, trebali bi imati i SportKlub plus, eh sad poznavajuci nase supke od kablovskih operatera ne bi me nista iznenadilo, pa da i nemamo SportKlub plus. A koje su lige u pitanju? :D
To su:
Njemačka (obje Bundes lige), francuska, holandska, portugalska, argentinska, druga engleska, belgijska, ruska i MLS.

Nadam se da cemo i mi dobiti SportKlub plus!
van Basten

Post by van Basten »

da... idealno bi bilo : Njemačka, Engleska, Italija, Španija.... :D ali dobro de... ako i ovako bude ja ću biti zadovoljan, ako ništa da malo pojača konkurenciju na ekranu. Naravno da se sada en bih ubijao prateći npr argentinsku ligu intenzivno ali bih rado pogledao Boca Juniors - River Plate npr.
van Basten

Post by van Basten »

Šta potcjenjujem? Fino rekoh da ću biti zadovoljan :-D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam već kupio veći frižider da mogu nagurati više piva.
:D
Isabell

Post by Isabell »

TO bi bilo odlicno. No ja evo prije par minuta pricala s ljudima iz HS-a koji su potvrdili da od rijesenja pitanja sporta na HRT 2 nema nista.
Tako da sto se mene osobno tice cijelo pitanje kablovske je doslo u pitanje.
ek

Post by ek »

Čisto sumnjam pošto ista srpska kompanija koja ima prava na sportklub ima i na film plus, a sada kreću sa doq kanala i sportklub plus, a pošto mi do sada nismo dobili ni film plus ne vidim razloga da dobijemo i sportklub plus. Mislim da je to sve do dogovora između kablovskih operatera i gore navedene kompanije. Vjerujte mi našim kablovskim operaterima je sve skupo. Ovako daju šta oni hoće a glupi narod plaća i njima dobro a mi nemamo gdje drugo jer nema konkurencije.
in33sa

Post by in33sa »

A mozda se radi o hrvatskoj verziji sporklub plus kanala, jer kako citam ovih dana, i Hrvati pokrecu taj kanal na svojim kablovskim kucama.

Mada sumnjam ja u to, poznavajuci debile iz AKOP-a.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ako SportKlubPlus nema UFC meni ne treba, neka ostane ovaj
stachu

Post by stachu »

SportKlub plus ce biti zastzpljen na cijeloj tritoriji bivse Jugoslavije osim mozda Makedonije, i sve zemlje ce imati apsolutno istu programsku semu, osim sto ce SportKlub u Hrvatskoj i Sloveniji imati svoje komentatore, a nama ce biti komentatoru k'o u Srbiji. Znaci apsolutno ista sema. I Ima film+ na kanalima nekih kablovskih operatera, a sto su ovi drugi gamad tu ja ne mogu nista! Koliko ja znam, SportKlub plus, bi trebali da imaju svi operateri (kablovski), koji imaju i obicni SportKlub, a sad vidjet cemo, nista me nebi iznenadilo poznavajuci nasu gamad! A sto se tice SportKlub-a plus, stvoren je, kako bi se klasicni SportKlub rasteretio fudbalom, kako bi mogli ici drugi sportovi! Nesto se spominje i mogucnost NBA. ;)
elSaik

Post by elSaik »

ne znam za vas ali kod mene je sad umjesto SportKluba nekakav PTC1 :?
Neelix

Post by Neelix »

stachu wrote:SportKlub plus ce biti zastzpljen na cijeloj tritoriji bivse Jugoslavije osim mozda Makedonije, i sve zemlje ce imati apsolutno istu programsku semu, osim sto ce SportKlub u Hrvatskoj i Sloveniji imati svoje komentatore, a nama ce biti komentatoru k'o u Srbiji. Znaci apsolutno ista sema. I Ima film+ na kanalima nekih kablovskih operatera, a sto su ovi drugi gamad tu ja ne mogu nista! Koliko ja znam, SportKlub plus, bi trebali da imaju svi operateri (kablovski), koji imaju i obicni SportKlub, a sad vidjet cemo, nista me nebi iznenadilo poznavajuci nasu gamad! A sto se tice SportKlub-a plus, stvoren je, kako bi se klasicni SportKlub rasteretio fudbalom, kako bi mogli ici drugi sportovi! Nesto se spominje i mogucnost NBA. ;)
joj nba :D svrsicu :D :D :D
Vincent Vega

Post by Vincent Vega »

Vijest je tačna ali niko nije rekao da to možda neće biti jedan od programa iz dodatnih paketa.
ek

Post by ek »

stachu wrote:SportKlub plus ce biti zastzpljen na cijeloj tritoriji bivse Jugoslavije osim mozda Makedonije, i sve zemlje ce imati apsolutno istu programsku semu, osim sto ce SportKlub u Hrvatskoj i Sloveniji imati svoje komentatore, a nama ce biti komentatoru k'o u Srbiji. Znaci apsolutno ista sema. I Ima film+ na kanalima nekih kablovskih operatera, a sto su ovi drugi gamad tu ja ne mogu nista! Koliko ja znam, SportKlub plus, bi trebali da imaju svi operateri (kablovski), koji imaju i obicni SportKlub, a sad vidjet cemo, nista me nebi iznenadilo poznavajuci nasu gamad! A sto se tice SportKlub-a plus, stvoren je, kako bi se klasicni SportKlub rasteretio fudbalom, kako bi mogli ici drugi sportovi! Nesto se spominje i mogucnost NBA. ;)
Koji to operateri puštaju film+ ?
in33sa

Post by in33sa »

Na Sport klubu upravo najavljuju pocetak emitiranja sportklub + od sutra 1 septembra, test signal od 12 h i prenos prve tekme u 20h, PSV-Twente.

Ima li kakvih informacija od nasih vajnih operatera?
stachu

Post by stachu »

Stvarno ne znam, kako je krenulo, tesko. Trabe ih zvati sutra pa pitati, pa ce oni reci da nemaju pojma! Kao i uvijek! :x
BSn

Post by BSn »

groar

Post by groar »

je li iko dobio sport klub plus?

ja sam na bhcabelu i za sada nema nista

nadam se da ce se pojaviti u skorije vrijeme :?
stachu

Post by stachu »

Nista ni kod mene i ja sam na bh cable. Treba im sjesti na dusu i da puste. Jer svi moramo imati tja kanal, jer imamo obicni sportklub!
groar

Post by groar »

da
sjesti im na dusu
neka ukinu vec jednom kanale poput onog skejterskog, al dzazire, makedonske televizije, dragana mirkovic tv i slicnih bljuvotina...pogotovo 99..ili tv igman iz pazarica...ili tv kiseljak......ja ne znam postoji li iko da to gleda......
i ubace kanale na kojima se ima sta vidjeti....treba li spomenuti da isti vlasnik drzi i sportklub i kanal "film+" na kojem su cijeli dan filmovi.....pa neka i povecaju pretplatu za par maraka...necu se buniti ako moje druzenje sa televizijom nece spasti na listanje gore spomenutih idiotskih kanala
BSn

Post by BSn »

Polahko ba ljudi!

Pustit ce to oni za mjesec, za dva!

U Srbiji su vec pustili, ali znate nase kabl-operatere!
Sem toga, danas je vikend! :D
groar

Post by groar »

e nema to ovdje na bh cabel.....bar koliko sam ja upoznat :x
stachu

Post by stachu »

Ma ja se nadam da ce za jedno pola godine, tu negdje pustiti i sportklub plus! :x :x :x
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

Manje od deset sati do starta
AutoPlus ugašen, danas kreće Sportklub +
Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 2:45

Sve je spremno za start novog sportskog kanala u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Kao što smo već pisali, SportKlub + biti će najnoviji sportski kanal u produkciji kompanije IKO Kabel TV, a novi kanal će se emitirati u kabelskim mrežama u svim zemljama bivše Jugoslavije izuzev Makedonije.

Testno emitiranje kanala najavljeno je za sutra u 12:00 sati, a već u 19:55 na njemu će se emitirati prvi prijenos utakmice. Kanal će se do kabelskih mreža distribuirati preko satelita Eutelsat W2 (16° istočno) preko platforme Total TV, kodirano u sistemu NDS Videoguard.

Pošto je tijekom jučerašnje večeri SBB ugasio kanal AutoPlus na satelitu, za očekivati je da će se tijekom sutrašnjeg dana na njegovoj poziciji pojaviti upravo SportKlub+. AutoPlus emitirao se na frekvenciji 11.428 GHz V, Symbol Rate 30000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u sistemu NDS videoguard, a bio je dio osnovnog paketa. Umjesto kanala Autoplus trenutno se emitira samo info karta o prekidu emitiranja ovog kanala. Kao razlog prekida navode se tehnički razlozi.
Ovako AutoPlus izgleda danas...

Novi kanal SportKlub + biti će specifičan po tome što će se jedan video feed emitirati za pet zemalja, no na tri različita jezika: kanal će biti dostupan sa slovenskim, hrvatskim i srpskim komentarom, a prema zadnjim neslužbenim informacijama trebao bi biti dostupan u većini kabelskih mreža u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, a u Hrvatskoj je njegov dolazak zasad potvrdila T-comova služba za korisnike.
A ovako je to izgledalo sve donedavno...

SportKlub + u svojoj će programskoj shemi emitirati samo nogomet - 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Emitirat će se čak 10 nogometnih liga iz cijeloga svijeta; 1 i 2 Bundesliga, Eredivisie, Ligue 1, prva portugalska, argentinska, belgijska i ruska liga, MLS (Major League Soccer), a i britanski Championship (2. liga). U budućnosti će kanal emitirati utakmice kupa Uefa pa i kvalifikacijske utakmice za svjetsko i europsko nogometno prvenstvo. Sportklub + biti će prvi sportski kanal lokaliziran na hrvatski jezik.
Najava za SportKlub + na dnu SportKlubovog ekrana

"Originalni" kanal SportKlub možete naći na satelitu Eutelsat W2 na 16° istočno, na frekvenciji 11.554 GHz V, Symbol Rate 30000, FEC 7/8 Mpeg2 kodirano u sistemu NDS Videoguard. SportKlub Srbija se emitira u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Osim srpske verzije, SportKlub se emitira i u Sloveniji, Mađarskoj, Poljskoj i Rumunjskoj. Poljska je jedina zemlja gdje se emitira i SportKlub+, a on se donedavno emitirao i u Mađarskoj gdje je naknadno i ugašen. Shema SportKluba + u Poljskoj i Mađarskoj drastično je drugačija (odnosno bila drugačija) od one koju će nuditi domaća verzija.

Dakle, odbrojavajmo sate... odbrojavajmo minute do starta SportKluba +!

http://www.satelitv.net
stachu

Post by stachu »

Samo sto ga kod nas ni traga ni glasa!
elSaik

Post by elSaik »

prije no uključe SportKlub+ moraju isključiti jedan sportski program, a to bi po nekoj logici trebao biti Extreme sport (za koji ne znam da ga iko prati :? ) nevermind... ja čisto sumnjam da će ti biti uskoro... vjerovatno za mjesec ili 2, ako ikako i bude :-)
Post Reply