sport na ftv i bht

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

b@tto

#1 sport na ftv i bht

Post by b@tto »

ovako,evo gledam sport na bht i na kraju priloga o ATP turniru vijest o pobjedi ančića.ok,jedna me stvar zanima,da li je do mene ili još neko primjećuje da na ftv i bht,bar što se tiče sporta,i to najčešće tenisa,svaki meč hrvatskih i srbijanskih igrača je vijest za sebe,to se izdvoji od ostalih mečeva,ko god da igrao od hrvatskih ili srbijanskih igrača ne ove 2 tv kuće se obavezno kaže kako su igrali igrači iz ove 2 države,pa bio to i prije par mjeseci ančić koji je tada bio oko 120. mjesta na svijetu,a tada nije bilo bitno kako je igrao blake koji je bio oko 15. mjesta na svijetu ili matthieu koji je bio oko 20. mjesta.
slična stvar je i sa drugim sportovima,skijanje,obavezno se kaže kako je skijala ana jelušić.
šta mislite o tome.
meni to ne smeta,hrvat sam,ali zar nije malo čudno,pa i na hrt ili rts neće non stop spominjati koliko je kuglu bacio hamza alić
cyprus

#2 Re: sport na ftv i bht

Post by cyprus »

A jes vala, i meni se čini da je recimo Marin Ćilić popularniji od Federera :-)
b@tto

#3 Re: sport na ftv i bht

Post by b@tto »

cyprus wrote:A jes vala, i meni se čini da je recimo Marin Ćilić popularniji od Federera :-)

ma za čilića i mogu shvatiti ,ipak je on iz bih ,ali da se uvijek obavezno kaže kako je igrao karlović ili koliko je skočila blanka vlašić u sezonama kada nije bila dominantna kao prošle,stvarno mi čudno
TM1987

#4 Re: sport na ftv i bht

Post by TM1987 »

U BiH zive 3 konstitutivna naroda :wink: hrvate zanimaju hrvatski teniseri,srbe srpski,a mi smo primorani da to pratimo,kako bi to rekao Arsla :wink:
Frane-x

#5 Re: sport na ftv i bht

Post by Frane-x »

Iako nisu komercijalne, BHT i FTV su ipak napravljene da služe svojim gledateljima.
Dakle ima da prikazuju ono što gledatelje zanima.
Pa štogod to bilo.
Ako dobar dio gledatelja želi gledati borbu pijetlova u Japanu, ima da se to prikazuje ako treba i danonoćno.
Isto tako, ako značajan dio BiH građana želi gledati meč HR reprezentacije u tenisu, pa čak i navija za tu reprezentaciju- ima da se to prikazuje na televiziji! :evil:

Radi se čisto o zakonima tržišta i potražnje. Svaka televizija u borbi za gledatelje pokušava vidjeti što ih zanima, pa da im to omogući.
burekodsira

#6 Re: sport na ftv i bht

Post by burekodsira »

TM1987 wrote:U BiH zive 3 konstitutivna naroda :wink: hrvate zanimaju hrvatski teniseri (tenisači),srbe srpski(srbski),a mi smo primorani da to pratimo,kako bi to rekao Arsla :wink:
mala ispravka - lokalizirana varijanta na hr i sr :D :lol: :run:
cyprus

#7 Re: sport na ftv i bht

Post by cyprus »

srbski?
burekodsira

#8 Re: sport na ftv i bht

Post by burekodsira »

cyprus wrote:srbski?
e jebiga jer raja ne skonta fol moramo otici u offtopic... sorry. zar nisi vidio table na mitinzima za kosovo... :lol:
b@tto

#9 Re: sport na ftv i bht

Post by b@tto »

TM1987 wrote:U BiH zive 3 konstitutivna naroda :wink: hrvate zanimaju hrvatski teniseri,srbe srpski,a mi smo primorani da to pratimo,kako bi to rekao Arsla :wink:
i mene više zanima kako je igrao npr. ančić ili čilić nego neki argentinac ili španac ali su to ipak igrači iz druge države
cyprus

#10 Re: sport na ftv i bht

Post by cyprus »

Mene zanima Baghdatis, al nažalost ne forsiraju ga. Kome da se obratim, ipak sam i ja punopravni (dobro, ne konstitutivni) državljanin ove zemlje? :D
alen_zenica

#11 Re: sport na ftv i bht

Post by alen_zenica »

to je zbog toga sto polovinu gledaoce cine bosanski srbi i hrvati koji prate sport svojih drugih domovina . ja nevidim da bi to nekom smetalo.
cyprus

#12 Re: sport na ftv i bht

Post by cyprus »

alen_zenica wrote:to je zbog toga sto polovinu gledaoce cine bosanski srbi i hrvati koji prate sport svojih drugih domovina . ja nevidim da bi to nekom smetalo.
Problem je što oni misle da im je to druga ili čak prva domovina.
Judge_Dread

#13 Re: sport na ftv i bht

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:46, edited 3 times in total.
b@tto

#14 Re: sport na ftv i bht

Post by b@tto »

Judge_Dread wrote:
b@tto wrote:ovako,evo gledam sport na bht i na kraju priloga o ATP turniru vijest o pobjedi ančića.ok,jedna me stvar zanima,da li je do mene ili još neko primjećuje da na ftv i bht,bar što se tiče sporta,i to najčešće tenisa,svaki meč hrvatskih i srbijanskih igrača je vijest za sebe,to se izdvoji od ostalih mečeva,ko god da igrao od hrvatskih ili srbijanskih igrača ne ove 2 tv kuće se obavezno kaže kako su igrali igrači iz ove 2 države,pa bio to i prije par mjeseci ančić koji je tada bio oko 120. mjesta na svijetu,a tada nije bilo bitno kako je igrao blake koji je bio oko 15. mjesta na svijetu ili matthieu koji je bio oko 20. mjesta.
slična stvar je i sa drugim sportovima,skijanje,obavezno se kaže kako je skijala ana jelušić.
šta mislite o tome. meni to ne smeta,hrvat sam,ali zar nije malo čudno,pa i na hrt ili rts neće non stop spominjati koliko je kuglu bacio hamza alić
Pokusajmo shvatiti da u ovoj drzavi zive i oni kojima je to bitno. Ako je nekom napr. Hrvatu bitno kako je igrao Ancic ili ko vec, a na tu televiziju ima isto pravo kao i drugi ne vidim u cemu je problem. Ili mozda nema isto pravo?? Cemu onda cudjenje kad se ne placa pretplata i ne dozivljava je se kao svojom ??? Ili mozda neko drugi nema koga da se sa njim identificira pa je zavidan? U svakom slucaju lakse cu se identificirati sa Ancicem nego sa nekim Gonzalesom.
Uvjek me fascinira ovo bjezanje od realnosti tj. infantilno ignorisanje realiteta, kao da u konkretnom slucaju govrimo o sportasima iz Kirgistana i Papua Nove Gvineje, a ne susjednih drzava i svim vezama u milion ravni koje ljudi iz BIH imaju sa drzavama iz kojih dolaze pomenuti sportisti.
Mozda ce se starter ove teme naljutiti ali zaboli me jer ovakav thread ja stavljam u istu ravan sa Dodikom i njegovim nebulozama (biraj koju hoces i previse ih je). Doprinosi izgradnji BiH do jaja :? :? :? Zivo me interesira hocemo li mi ovdje u Sarajevu ikad skontat da je godina 2008, a ne 1978 i da BiH ne pocinje na Marjin Dvoru, a zavrsava kod tunela na Bazenima ???
Odogovor: naravno da necemo i uvjek cemo sve mimo ovih granica smatrati papcima po principu "s'a oni znaju i hoce"....pa cemo se jos na kraju cuditi danasnjem stanju u drzavi.
Aj zivjeli...
ja sam i sam rekao da mene više zanima kako je igrao karlović a ne neki nijemac ili španac,ali uvijek naglašavati kako je igrao igrač iz drugr države,jebiga meni je to zanimljiva pojava, i čudna pojava.
i slažem se da mi u bih imamo neku povezanost sa susjednim državama i npr. sportašima iz tih država,ali sam siguran da na tv stanicama iz susjednih država nikada neće objaviti da je npr. hamza alić,on mi prvi pada na pamet ,bio 4. na evr. prvenstvu ili nešto slično.
in33sa

#15 Re: sport na ftv i bht

Post by in33sa »

Pa kad bi BiH imala nekog spomena vrijednog uspjeha u nekom sportu, sigurno da bi i oni nas spominjali.

Sta ce spominjati, pobjedu Mervane Salkic nad 398-plasiranom teniserkom svijeta :-)

Djokovic, Kostelic, Ivanovic Ana, Blanka, Ancic, Ivanisevic, Balic, Petrovic, Divac, to su institucije svjetskog sporta.
b@tto

#16 Re: sport na ftv i bht

Post by b@tto »

in33sa wrote:Pa kad bi BiH imala nekog spomena vrijednog uspjeha u nekom sportu, sigurno da bi i oni nas spominjali.

Sta ce spominjati, pobjedu Mervane Salkic nad 398-plasiranom teniserkom svijeta :-)

Djokovic, Kostelic, Ivanovic Ana, Blanka, Ancic, Ivanisevic, Balic, Petrovic, Divac, to su institucije svjetskog sporta.
tačno,ali pazi,prije par mjeseci kada ančić nije bio ni među top 100 tenisera svijeta,na kraju vijesti iz tenisa se kaže kako je on igrao,niđe veze,a nema vijesti o tome kako je igrao neko ko je među 30 najboljih na svijetu
in33sa

#17 Re: sport na ftv i bht

Post by in33sa »

Pa nije bio medju 100 jer nije ni igrao godinu i vise dana.

Mononukleoza.

Prije toga je bio u top 10, tamo ce se i vratiti pretpostavljam.

Ma komsije, naravno da ih prate mediji s obzirom da su to sve popularni sportovi i sportasi, a evo danas igraju vaterpolo Final 4 eurolige dva hrvatska kluba, kladim se da BH mediji to nece ni spomenuti jer nama nije zanimljivo.
Umjetnik a

#18 Re: sport na ftv i bht

Post by Umjetnik a »

cyprus wrote:Mene zanima Baghdatis, al nažalost ne forsiraju ga. Kome da se obratim, ipak sam i ja punopravni (dobro, ne konstitutivni) državljanin ove zemlje? :D
a tebe zanima zato što je on sa :mrgreen: ;-) kipra
b@tto

#19 Re: sport na ftv i bht

Post by b@tto »

vidim na txt bht sutra u 18 sati prenos košarke hrvatska -njemačka,kvalifikacije za olimpijadu.glavna informativna tog javnog servisa se zbog tog prenosa pomjera za čitav sat.podsjećam,u pitanju su kvalifikacije za olimpijadu,ne neko polufinale ili finale evropskog ili svjetskog prvenstva ili olimpijade.
šta mislite o tome.
campa_xxx

#20 Re: sport na ftv i bht

Post by campa_xxx »

b@tto wrote:vidim na txt bht sutra u 18 sati prenos košarke hrvatska -njemačka,kvalifikacije za olimpijadu.glavna informativna tog javnog servisa se zbog tog prenosa pomjera za čitav sat.podsjećam,u pitanju su kvalifikacije za olimpijadu,ne neko polufinale ili finale evropskog ili svjetskog prvenstva ili olimpijade.
šta mislite o tome.
Mislim da je to jedno veeeliko sranje...sto kreteni nisu prenosili utakmice nasih klubova u Euro nastupima...FUJ :x
Area_51

#21 Re: sport na ftv i bht

Post by Area_51 »

Dobro receno, nisu prenosili tekme nasih klubova. Dragi prijatelju, kao da ne znas da tamo neki Belmin Karamehmedovic vodi sportsku redakciju, a ovamo Baho, sto znaci da jednostavno NASI nisu igrali Euro meceve, vec NJIHOVI. Jako jednostavno i ocito. A tamo bagra se steli da ide u Peking, nicim izazvani, da ne kazem nezasluzeno. Neka, nije bas ni cija do zore gorila.
ja.neron

#22 Re: sport na ftv i bht

Post by ja.neron »

neka ovi naši voditelji nauče bosanski ili hrvatski ili srpski jezik pa neka onda prenose koga hoće ja više ne mogu da ih slušam dok gledam TV "ugrožavaju me svojim neartikulisanim vokabularom"
in33sa

#23 Re: sport na ftv i bht

Post by in33sa »

b@tto wrote:vidim na txt bht sutra u 18 sati prenos košarke hrvatska -njemačka,kvalifikacije za olimpijadu.glavna informativna tog javnog servisa se zbog tog prenosa pomjera za čitav sat.podsjećam,u pitanju su kvalifikacije za olimpijadu,ne neko polufinale ili finale evropskog ili svjetskog prvenstva ili olimpijade.
šta mislite o tome.
Belmin je lijepo objasnio (u intervjuu za portal kosarka.hr) ovaj turnir su dobili u paketu sa pravima prijenosa sljedeceg EP-a za zene i muskarce.

Ne vidim u cemu je problem. Mislim, vidim, ali cemo se praviti da "to" nije problem, vec eto, informativna emisija ce kasniti, pa ovaj, ima li to smisla.
Metafizicz

#24 Re: sport na ftv i bht

Post by Metafizicz »

Belmin je lijepo objasnio (u intervjuu za portal kosarka.hr) ovaj turnir su dobili u paketu sa pravima prijenosa sljedeceg EP-a za zene i muskarce.

Ne vidim u cemu je problem. Mislim, vidim, ali cemo se praviti da "to" nije problem, vec eto, informativna emisija ce kasniti, pa ovaj, ima li to smisla.
Ma ja, nek mi mozemo gledat hrvatsku na kvalifikacijama, nek mozemo slusat nase komentatore kako se prave veliki hrvati, nek se informativne emisije pomjeraju radi te hrvatske, a nek mi ne mozemo gledati nase klubove u evropskim nastupima.

I isti taj belmin je naglasio za navaedeni portal da se teziste baca na prenose hrvatske reprezentacije, te eventualno neki drugi zanimljiv susret u kojem ne sudjeluje hrvatska. I necemo se praviti da "to" nije problem kad jeste. Mozda ima gledatelja koji bi da prate svestranu shemu tih kvalifikacija, i isto tako placaju rtv taksu!?
Vaso

#25 Re: sport na ftv i bht

Post by Vaso »

Area_51 wrote:Dobro receno, nisu prenosili tekme nasih klubova. Dragi prijatelju, kao da ne znas da tamo neki Belmin Karamehmedovic vodi sportsku redakciju, a ovamo Baho, sto znaci da jednostavno NASI nisu igrali Euro meceve, vec NJIHOVI. Jako jednostavno i ocito. A tamo bagra se steli da ide u Peking, nicim izazvani, da ne kazem nezasluzeno. Neka, nije bas ni cija do zore gorila.
zanimljivo. nisam znao da ni FK.Sarajevo nije "nase", posto ih lani nije bilo u prenosu javnih emitera.

ne smarajte sa teorijama zavjere i laznom ugrozenoscu.
Last edited by Vaso on 19/07/2008 01:00, edited 1 time in total.
Post Reply