Sporski komentatori na Olimpijadi

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

cuturica

#1 Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by cuturica »

Joj kako komentarišu da čovjek zaspi kraj televizora. Baho samo što nije počeo zijevati na utakmici Obala Slonovače - Srbija, a utakmica je bila dobra.
cyprus

#2 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by cyprus »

Baho jučer (ili prekjučer) reče kad je bio pregled događaja sa mačevanja: ...ali italijanka je onda, fudbalskim rječnikom rečeno, napravila preokret...

E, sad mene zanima da li sam ja ukrivu što mislim da je preokret u svakom sportu preokret, a ne samo u fudbalu :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by -LIBERO- »

Samo me interesuje da li je nasih reporteta moralo otici 10tak,koliko ih je otislo u Kinu???

Takva velesila,koja na Olimpijadu posalje 5-6 sportasa,ima preko 10 reportera.!!!!????

I pri tome jos,ni jedan nastup nasih olimpijaca nisu prenosili uzivo.
Pa zar se mora otici tamo da bi se prenosio vec montirani preuzeti prijesek dana na olimpijskim igrama.

Samo me interesuje koliko je drzavu,poreske obveznike, kostao izlet 10tak nasiv strucnih i vrlih sportskih reportera.

Avi karte,hotelski smjestaj,dnevnice ,putni troskovi,vecere ,ruckovi kao prezentacija..i ko zna sta ce sve smisliti nebili uzeli sto vise love,standardno.
cyprus

#4 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by cyprus »

Cjepidlaka sam u vezi ovih stvari jbg, al moram reći da je Medina Šehić danas za takmičarku sa Djevičanskih Ostrva rekla da je dotična iz Obale Slonovače :D . Elem, nije big deal, al meni kao geografu vake stvari stvarno zapinju u ušima i očima :D
Comrad

#5 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by Comrad »

A koliko ih je fakat otislo tamo?

Dosad sam slusao ove: Baho, Majer, Spaho, Sehic i Mustafa, jel Radoncic. Kad ih sve sastavis ne mozes dobiti postenog komentatora. :D Hajd da mi imamo 100-ak sportista dole, da oni imaju sta prenositi. Stvarno ne vidim nikakvu potrebu za njihov odlazak u Kinu, osim njihovu da malo prosveraju na tudji racun.

Spaho se neki dan provali. Bila je pauza, ja mislim da je u pitanju tenis, i ono idu jinglovi, reklame sta vec i vrati se slika ranije na teren, i Spaho prica sa nekim i govori mu: "ma jebeni ovi programi", tako nesto, valjda nije vidio da je "on air". Uglavnom reko vidi Spahe zna i opsovat'. :D

Nadam se da ce se Baho poceti ponasati kao profesionalac. Pa hebote covjek gdje god ode poludi i samo prica kako je tu lijepo, kako je ovo, kako je ono. Pa trbonja nije to turisticko putovanje. Jer pravo jeftino zvuci kada pocne pricati gdje je sve bio i sta je sve obisao.
Vaso

#6 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by Vaso »

-LIBERO- wrote:Samo me interesuje da li je nasih reporteta moralo otici 10tak,koliko ih je otislo u Kinu???

Takva velesila,koja na Olimpijadu posalje 5-6 sportasa,ima preko 10 reportera.!!!!????
sramota fakat. a jedan aco markovic nema sta obuc :roll: :D

jedino radoncic ima prolaznu ocjenu. koja je razlika slusat njegove rukometne prenose, ili onog efendfije velida koji do jucer nije znao ni pravila..a i danas ima ulogu semafora uz par frazetina koje stalno ponavlja...
Neelix

#7 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by Neelix »

jel sporski komentatori komentarisu sudske sporove? :D
sheilak

#8 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by sheilak »

cyprus wrote:Cjepidlaka sam u vezi ovih stvari jbg, al moram reći da je Medina Šehić danas za takmičarku sa Djevičanskih Ostrva rekla da je dotična iz Obale Slonovače :D . Elem, nije big deal, al meni kao geografu vake stvari stvarno zapinju u ušima i očima :D
Je li barem potrefila pravu osobu?

Meni su svi nasi sportski komentatori - odron! Kao da svi pate od usporenog rada stitnjace , pogotovo Belmin ( ne znma je li on jos aktivan ) te Sabahudin Topalbecirovic, a ni drugi bas nisu nesto vidjevniji.
van Basten

#9 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by van Basten »

totalno nepripremljeni su oni otišli tamo... ako koga od sportaša znaju od ranije to je to... Messi, Brayant, Federer, eventualno Pghoelbs i - kapak. Ne znaju ni sport pogoditi (piše na pregledu handball Korea - Russia... a Baho veli - vidjećemo pregled odbojkaškog meča između Koreje i Rusije... :shock: iskreno, poštovani gledaoci, nisam ni znao da Koreja ima odbojkašku ekipu na turniru :lol: , bla bla bla... kad je vidio da cure pucaju rukomet počeo se izvinjavati...) koji ide na pregled, a kamoli da su se barem pripremili i saznali imena 3. najboljih u tom sportu po nekim listama barem.
drama

#10 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by drama »

iz austrije u kinu... lijepo

mene je najvise nervir'o onaj sto je tenis prenosio...
i sada je 15:0 ..... rezultat je 30:40 a bilo je 30:0...
ljudi uopste nemaju nikakve pripreme za prijenos al' opet ima internet
pa mozes vidjet koji je turnir igrac osvojio, h2h ma bilo sta...
ono sto mu se ne moze osporit' jeste da lik zna razlikovat' paralelu od dijagonale :-)
red_djavo

#11 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by red_djavo »

Devet ih je otislo tamo, a nista ne dobijamo osim komentara koje su mogli jednako lose odraditi i iz sarajevskog studija. Katastrofa, ko zna koliko potrosenog novca, nase smo vidjeli na otvaranju i ja slucajno Mekica u snimci... Intervju kakav, pa makar s nasima? Gluho bilo... Neka reportaza, prica, olimpijsko selo, hrana, nesto? Jok, nego preseravanje po sportovima kojima ni pravila ne znaju :?
JThomas

#12 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by JThomas »

kako baho bolid neofirno navija za kinu.

i kao "oni napreduju u svakom mogućem pogledu, organizacija, doček, sve...znam da sam dosadan koliko ih hvalim, dragi gledaoci, ali jednostavno moram..." fuj, povraća mi se :-x
Better Man

#13 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by Better Man »

Nakon povratka sa Olimpijade Baho zauvijek napušta novinarski posao i neće više raditi na tv-u i komentarisati bilo kakav sportski događaj. Ovu informaciju je sam baho potvrdio za Dnevni avaz.
solufash

#14 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by solufash »

Better Man wrote:Nakon povratka sa Olimpijade Baho zauvijek napušta novinarski posao i neće više raditi na tv-u i komentarisati bilo kakav sportski događaj. Ovu informaciju je sam baho potvrdio za Dnevni avaz.
Mubarek vijest :thumbup:

Neka ide, neka mu je sva sreca na novom putu diletantizma!

Ma nije do komentatora, malo je ljudi kod nas koji su u stanju da nesto rade na nacin koji je zadovoljavajuci za njih i za sve ostale u okruzenju.

Mentalitete je cudo, genetika je u osnovi OK, ali mentalitet je porazavajuci element u nasem drustvu.

Nepotizam+mentalitet+mediokritet+diletantizam+javasluk+prepotentnost+kompleksi= drustvo u BIH!

Ali ja sam opet patriota, djaba je :bih:
Qler

#15 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by Qler »

dobar je baho.
JohnnyS

#16 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by JohnnyS »

http://www.jutarnji.hr/peking/clanak/ar ... ,130654.jl

:lol: :lol: :lol:

Ovdje su navedene odabrane izjave HRT-ovih komentatora...

Najjača mi je Mićina:

Otkrivam Kinu preko mlade dame koja mi je dala broj mobitela i napomenula da ponesem sto eura. :D
nigdje.nikog

#17 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by nigdje.nikog »

Uglavnom ne pratim ovo, ali jucer uhvatih karajem uha nekog naseg komentatora kako iscitava neke trkace ili sta vec. Bio neki iz Nigerije, nisam sve upamtio ali jesam ovaj detalj:
- a ovo je XXXX N'tonga iz N'gerije !
in33sa

#18 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by in33sa »

Baho je zaista naporan sa onim svojim iznenadnim podizanjem glasa i urlanjem.

Evo ga prenosi kosarku, malo malo isprepada mi komsije i ptice rastjera sa balkona.
Neelix

#19 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by Neelix »

in33sa wrote:Baho je zaista naporan sa onim svojim iznenadnim podizanjem glasa i urlanjem.

Evo ga prenosi kosarku, malo malo isprepada mi komsije i ptice rastjera sa balkona.
a to je i POENTA sportskog komentarisanja. gledaj sah, tu niko nece galamit
BSn

#20 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by BSn »

Ja i ono malo OI-a sto sam odgled'o, uglavnom sam gledao na EuroSportu - nemam zivaca da slusam ove nase.
in33sa

#21 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by in33sa »

Neelix wrote:
in33sa wrote:Baho je zaista naporan sa onim svojim iznenadnim podizanjem glasa i urlanjem.

a to je i POENTA sportskog komentarisanja. gledaj sah, tu niko nece galamit
Poenta je da urla svaki put kad Kobe polozi loptu na obruc?

Njegov glas svakako nije milozvucan, pa bi ga ipak trebao malo stisati, ili odmaci mikrofon od usta. Ja inace hvalim Bahu, ali on osim nogometa nista drugo ne zna komentarisati. Opasnoooo jeeeeeeee ipak ne prilici jednoj kosarkaskoj utakmici.
x0z0y0

#22 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by x0z0y0 »

nesto u stilu (sinhronizovano plivanje) "glavni zadatak plivacica je da pored sinhronizacije pokreta i blah blah paze da se ne uduse" :-)
zimzelen

#23 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by zimzelen »

Better Man wrote:Nakon povratka sa Olimpijade Baho zauvijek napušta novinarski posao i neće više raditi na tv-u i komentarisati bilo kakav sportski događaj. Ovu informaciju je sam baho potvrdio za Dnevni avaz.
A je li ovo fakat tacan navod? Kako god, kad uporedim Velida efendiju ili onog nesretnog Ademovic, kako li se zove, pa Baho se i moze trpiti. Jest da rastjera ptice s balkona i uzjoguni komsije, ali sta ces, bolje i to nego, da te kaznjavaju sa Spahinim komentarom.
Neelix

#24 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by Neelix »

jest da nije olimpijada al moram :D

kaze sad voditeljica dnevnika na tvsa

Reprezentacija BiH je DEKLARISALA reprezentaciju Crne Gore.... :D :D
Comrad

#25 Re: Sporski komentatori na Olimpijadi

Post by Comrad »

Danas Mustafa Radončić priča nebuloze i to u roku od 2-3 minute je izvalio sljedece:

Izvala 1. Michael Phelps je osvojio osam zlatnih medalja i tako oborio rekord od sedam medalja Michael Phelps-a, star 36 godina iz Minhena. :-)

Izvala 2. Tekma SAD - Australija (finale, zene, kosarka) govori prvo da je u reprezentaciji Australije u prvom poluvremenu dobro igrala Suzy Batković, da bih odmah nekih minut poslije rekao da je Suzy Batković prva skakacica reprezentacije SAD.

Dalje ga nisam mogao slusati. :)
Locked