Sporo ucitavanje stranica

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MrRango

#1 Sporo ucitavanje stranica

Post by MrRango »

U zadnje vrijeme Facebook i Instagram stranice mi uzasno sporo ucitavaju se, i to jedino preko racunara/laptopa, dok aplikacija na mobitelu uredno radi. Ako preuzimam neki dokument sa grupe, brzina DL je nekih 10kb/s, ucitavanje videa nikako, cak ni na najnizoj rezoluciji ne mogu normalno gledati. Dok YouTube sasvim normalno radi, 1080p pa cak i 1440p mogu gledati normalno. Brzina neta je nekih DL 10-11,5 Mbps; UL do 1Mbps.
Probao preko drugog browser-a, opet isto njesra. Koristim Bh Telecom MojaTV Full paket.
Da li je jos neko imao slican problem, neko rješenje??
Hvala unaprijed.
zongo

#2 Re: Sporo ucitavanje stranica

Post by zongo »

probaj ovo

za facebook:

I actually figured out after doing some more googling. It was being caused by the amount of active session that the account was in on various devices. There were something like 400 active session from as far back as 2012. I ended all of those and it seems to be working fine now.

If anyone else has this issue, all you have to do is go to: Setting > Security, Click on the "Where You're Logged in " tab and end all the sessions.
Vidal89

#3 Re: Sporo ucitavanje stranica

Post by Vidal89 »

Isti slucaj i kod mene, sporo ucitava slike i video na fcb i instagram bilo to na mob, tab ili laptopu :-)
Tesla Edison

#4 Re: Sporo ucitavanje stranica

Post by Tesla Edison »

MrRango wrote:U zadnje vrijeme Facebook i Instagram stranice mi uzasno sporo ucitavaju se, i to jedino preko racunara/laptopa, dok aplikacija na mobitelu uredno radi. Ako preuzimam neki dokument sa grupe, brzina DL je nekih 10kb/s, ucitavanje videa nikako, cak ni na najnizoj rezoluciji ne mogu normalno gledati. Dok YouTube sasvim normalno radi, 1080p pa cak i 1440p mogu gledati normalno. Brzina neta je nekih DL 10-11,5 Mbps; UL do 1Mbps.
Probao preko drugog browser-a, opet isto njesra. Koristim Bh Telecom MojaTV Full paket.
Da li je jos neko imao slican problem, neko rješenje??
Hvala unaprijed.
Kasno vidjeh tako da ne mogu sad nista.

Haj pozovi 1444 i prijavi. Bice rijeseno.
Post Reply