Spor usb ali ponekad.

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zdruzdjo

#1 Spor usb ali ponekad.

Post by zdruzdjo »

Windows 7, neki duo core procesor, 6 gb ram, ssd disk 120gb sistemski, dva obicna sata diska onako za peljanje.
Na front panelu imam dva usb prikljucka koji su nakeci na maticnu plocu.
Bez ikakvog sablona brzina kopiranja sa ova dva diska na stick 2.0 nekad bude 900 kb/sec a nekad je 4-5 mb/sec. Obicno kopiram fileove od 500 mb pa do 2gb ali velicina filea nisam skontao da utice na brzinu.
Probao gasiti procese, ostaviti samo prizor gdje se kopira, gasiti programe....
Nista. Isto.
Ima li iko ideju. Nekad na ovom jednom usb bude brze ali opet bez ikakvog sablona.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Dzevy

#2 Re: Spor usb ali ponekad.

Post by Dzevy »

Zavisi kakve fajlove kopiras, programski fajlovi se sporije kopiraju, ostali tipovi podataka su relativno brzi.
Ne znam da li si kopirao neke podatke direktno iz program files-a, odatle ide strašno sporo.
zdruzdjo

#3 Re: RE: Re: Spor usb ali ponekad.

Post by zdruzdjo »

Dzevy wrote:Zavisi kakve fajlove kopiras, programski fajlovi se sporije kopiraju, ostali tipovi podataka su relativno brzi.
Ne znam da li si kopirao neke podatke direktno iz program files-a, odatle ide strašno sporo.
Ma mp3-ice, mp4, mkv, slike......

Dzevy

#4 Re: Spor usb ali ponekad.

Post by Dzevy »

Jos vazno pitanje kakav stick koristiš, ako je vise različitih stickova tu je i odgovor, ne podrzavaju svi velike brzine citanja/pisanja, tako da kvalitetniji stickovi će sigurno vece brzine postizati i obrnuto, msm da je u tome stvar.
zdruzdjo

#5 Re: Spor usb ali ponekad.

Post by zdruzdjo »

Dva imam. Oba su kingston. Jedan 2.0 a drugi 3.0.

Dzevy

#6 Re: Spor usb ali ponekad.

Post by Dzevy »

Provjeri onda i jedan i drugi testiraj na isti file pa ces znati, vjerovatno je do toga ali ne bi smjela biti opet tolika razlika
Post Reply