Spor između Makedonije i Grčke
- problemnatravunu
#76 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Apropo ovog sporazuma, danas putovao, slusao razne radio stanice, pa tako uhvatim i BN radio i tema, sta mislite o ovome...... ukratko vaskoliki Srbi iz BIH se nadigli na radiju, te to je Juzna Srbija, te ne postoji i nikad nije postojala tzv Makedonija, te to je diktator Tito sve nametnuo, te Srbija suti a ne bi trebala, te trebala je to Srbija rijesiti prije 27 godina, jebote, sve neki srpski sokolovi, satrase se govoreci o srskoj Makedoniji, matere mi tvajlajt zon.....
- Tito_i_Partija
#77 Re: Spor između Makedonije i Grčke
https://www.klix.ba/vijesti/regija/make ... /180613101
Kakva glupost jbt.
Propade zemlja zbog ponosa.
Kakva glupost jbt.
- Edin H.
#78 Re: Spor između Makedonije i Grčke
@Haznadar likes thisproblemnatravunu wrote:Apropo ovog sporazuma, danas putovao, slusao razne radio stanice, pa tako uhvatim i BN radio i tema, sta mislite o ovome...... ukratko vaskoliki Srbi iz BIH se nadigli na radiju, te to je Juzna Srbija, te ne postoji i nikad nije postojala tzv Makedonija, te to je diktator Tito sve nametnuo, te Srbija suti a ne bi trebala, te trebala je to Srbija rijesiti prije 27 godina, jebote, sve neki srpski sokolovi, satrase se govoreci o srskoj Makedoniji, matere mi tvajlajt zon.....
- zlaataan
#79 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Pa normalno da neće kad je on iz VMRO-DPMNE.Tito_i_Partija wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/make ... /180613101
Kakva glupost jbt.![]()
Da je Zaev dogovorio da se Solun pripoji Republici Makedoniji, ovaj bi i to odbio samo da baci kontru.
- fakat
#80 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Pa hoce li se rjesiti ili nece?
- BarbaDue
#81 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Makedonci da bi dobili šansu za pristup EU promjeniše ime države.cyprus wrote:Hajde, nek se i ovo okončalo![]()
Sjeverna Makedonija, ima smisla
Zar nije logičnije bilo da grci imenu svoje pokrajine dodali "južna"?
-
Saul Alvarez
#82 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Nece to proci u grckom parlamentu
- arzuhal
#83 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Saće Dado morat napravit reviziju pjesme...
Tamooooo jeeeeeEeEeEeEEEeeE
SjevernamakedoniiijaaAAaaaaaaA
SjevernamakedoniiijaaAAaaaaaaA
- Toffee karamela
#84 Re: Spor između Makedonije i Grčke
cccccc e čuj Sjeverna Makedonija
...taman kad se bliži ujedinjenje Koreje nastaje nova fantomska sjeverna državna tvorevina...tako i Angli otcapariše komad Irske pa i to Sj. Irska a niđe veze
...pa i turski dio Kipra je Sj. Kipar 
- insomnia78
#85 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Najbolje da Maćedonci udare na njih pa kom opanci kom obojci. Uostalom šta bi učinio Aleksandar.
PS: znam, izbio bi u Siriju
PS: znam, izbio bi u Siriju
- Connaisseur Karlin
#86 Re: Spor između Makedonije i Grčke
ovakav spor je potpuno NEPOTREBAN , nema nikakvog smisla
- insomnia78
#87 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Pa jes’. Otprilike ko da ja tebi kazem ne mozes se ti zvati Sanja jer se moja majka tako zvala
Last edited by insomnia78 on 14/06/2018 00:55, edited 1 time in total.
- arzuhal
#88 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Skoro 3/4 (ako se ne varam, ili 2/3) oblasti povijesno poznate kao Makedonija pripada (nalazi se u) Grčkoj, ostatak je u Bugarskoj i ex-Yu SR Makedoniji. Imaju Grci pravo što se bune, odnosno njihova galama ima osnova, šta'š...Samo što je malo reći da pretjeruju oni nacionalisti među njima koji Makedoniji ne daju da ikako koristi ime Makedonija ili pridjev makedonski.
Sjeverna Makedonija nije loš kompromis.
- Toffee karamela
#89 Re: Spor između Makedonije i Grčke
jah eto, trebala jeproblemnatravunu wrote:Apropo ovog sporazuma, danas putovao, slusao razne radio stanice, pa tako uhvatim i BN radio i tema, sta mislite o ovome...... ukratko vaskoliki Srbi iz BIH se nadigli na radiju, te to je Juzna Srbija, te ne postoji i nikad nije postojala tzv Makedonija, te to je diktator Tito sve nametnuo, te Srbija suti a ne bi trebala, te trebala je to Srbija rijesiti prije 27 godina, jebote, sve neki srpski sokolovi, satrase se govoreci o srskoj Makedoniji, matere mi tvajlajt zon.....
Last edited by Toffee karamela on 14/06/2018 01:01, edited 1 time in total.
- insomnia78
#90 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Da li to ljubav pravi od nas slabiće

-
zrakomlat
#91 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Autoput Aleksandar Sjevernomakedonski
- Toffee karamela
#92 Re: Spor između Makedonije i Grčke
pa geografski jeste drevna Makedonija bila većinski na teritoriju današnje Grčke...samo postoji jedna kvakica, naime i sami tadašnji Grci te Makedonce nisu fermali ni 2% i nazivali su ih varvarima jer se nisu mogli s njima sporazumjeti kad bi se sreli u planinama...drugačije rečeno ti su im Makedonci bili daleki rođaci kojih su se stidiliarzuhal wrote:Skoro 3/4 (ako se ne varam, ili 2/3) oblasti povijesno poznate kao Makedonija pripada (nalazi se u) Grčkoj, ostatak je u Bugarskoj i ex-Yu SR Makedoniji. Imaju Grci pravo što se bune, odnosno njihova galama ima osnova, šta'š...Samo što je malo reći da pretjeruju oni nacionalisti među njima koji Makedoniji ne daju da ikako koristi ime Makedonija ili pridjev makedonski.
- arzuhal
#93 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Meni je drago što Albance u Makedoniji zaboli falus oko imena 
-
John Cleese
#94 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Makar ce se moc normalno slusat na grckom radiju.arzuhal wrote:Saće Dado morat napravit reviziju pjesme...
SjevernamakedoniiijaaAAaaaaaaA![]()
Sad kazu ide: "Tamooooo jeeeeeeee BEEEEEEEEEEEEP"
- Connaisseur Karlin
#95 Re: Spor između Makedonije i Grčke
a evo sad gledam, Grci imaju vec makednske regije podljenje u skldu strana svijeta, i njim je jednsotvno dananaj Makedonija Sjeverna Makedonija , ali to je totalno nepotrebno, jer ovo je vjerovatno iskljucivo teznja Pan-Makedonaca u MAK koji podrzavaju Grcku ideju , ne razumijem svrhu konflikta !?insomnia78 wrote:Pa jes’. Otprilike ko da ja tebi kazem ne mozes se ti zvati Sanja jer se moja majka tako zvala
Attica / Αττική
Central Greece / Στερεά Ελλάδα
Central Macedonia / Κεντρική Μακεδονία
Crete / Κρήτη
Eastern Macedonia and Thrace / Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Epirus / Ήπειρος
Ionian Islands / Ιόνια νησιά
North Aegean / Βόρειο Αιγαίο
Peloponnese / Πελοπόννησος
South Aegean / Νότιο Αιγαίο
Thessaly / Θεσσαλία
Western Greece / Δυτική Ελλάδα
Western Macedonia / Δυτική Μακεδονία
- Connaisseur Karlin
#96 Re: Spor između Makedonije i Grčke
zasto ti je drago , ne razumijemarzuhal wrote:Meni je drago što Albance u Makedoniji zaboli falus oko imena
- arzuhal
#97 Re: Spor između Makedonije i Grčke
John Cleese wrote:Makar ce se moc normalno slusat na grckom radiju.arzuhal wrote:Saće Dado morat napravit reviziju pjesme...
SjevernamakedoniiijaaAAaaaaaaA![]()
Sad kazu ide: "Tamooooo jeeeeeeee BEEEEEEEEEEEEP"
- arzuhal
#98 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Pa ne sekira ih makar to...Connaisseur Karlin wrote:zasto ti je drago , ne razumijemarzuhal wrote:Meni je drago što Albance u Makedoniji zaboli falus oko imenane kuzim zasto je to vazno ili nije vazno Albancima iz MAK
- Connaisseur Karlin
#99 Re: Spor između Makedonije i Grčke
ma ne znam, previse je mrznje na Balkanu bez razloga , narod ne zna zivjeti bez mrznjearzuhal wrote:Pa ne sekira ih makar to...Connaisseur Karlin wrote:zasto ti je drago , ne razumijemarzuhal wrote:Meni je drago što Albance u Makedoniji zaboli falus oko imenane kuzim zasto je to vazno ili nije vazno Albancima iz MAK
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#100 Re: Spor između Makedonije i Grčke
Ohrid i jezero su baš simpatični ali ne kontam koji im je onaj fazon sa pravoslavnim crkvama.
kao , ima na Ohridu 365 crkava , ali je većina od tih 365 onako kao neke malo veće makete
inače, ima nekoliko lijepih starih manastira , a onaj Svetog Nauma je poseban i po nekom arhaičnom izgledu i po lokaciji ,
samo što su napravili tu opet neki folklor sa turizmom, sa restoranima, svadbama i ostalim kičem okolo manastira.
Ipak, ukupan dojam je ipak pozitivan. vrlo simptaično i pomalo neobično mjesto
kao , ima na Ohridu 365 crkava , ali je većina od tih 365 onako kao neke malo veće makete
inače, ima nekoliko lijepih starih manastira , a onaj Svetog Nauma je poseban i po nekom arhaičnom izgledu i po lokaciji ,
samo što su napravili tu opet neki folklor sa turizmom, sa restoranima, svadbama i ostalim kičem okolo manastira.
Ipak, ukupan dojam je ipak pozitivan. vrlo simptaično i pomalo neobično mjesto