Spongebob

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
St.Germain

#1 Spongebob

Post by St.Germain »

u nedostatku laganijih tema, nastavljam..Ima ih na SuperRTL svaki dan od 19:15 do 19:45...Do skora je isao punih sat vremena, do 20:15
odlican crtic, uvrnut do daske :)

elem...postovani auditoriju, ovo je Spongebob:

Image

Image

i opet spongebob sa svojim najboljim jaranom Patrick-om:

Image

ovo mu je sef Mr. Crabs:

Image

A ovo je komsija i radni kolega Spongebob-a, Tadeus

Image

obozavam ih :)
PR80.

Post by PR80. »

Izgleda da Spongebob ima dosta raje. :D Radi se o nekom pozitivnom liku jel`? :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

A joj germa neka si mi rekao. Imam SuperRTL, juhuuuuuuuuuuu
St.Germain

Post by St.Germain »

PR80. wrote:Izgleda da Spongebob ima dosta raje. :D Radi se o nekom pozitivnom liku jel`? :)

Spongebob je spuzva koja zivi na dnu okeana u gradnu zvanom Bikini bottom. Ovo su samo glavni likovi, a sporednih isto ima kijamet :)
Crtic je ko fol za djecu, ali ima toliko skrivenog vica za odrasle.
St.Germain

Post by St.Germain »

horns&drums wrote:A joj germa neka si mi rekao. Imam SuperRTL, juhuuuuuuuuuuu
na njemacki su....pa ne znam koliko se time sluzis :roll:
ako ces mi vjerovati, moj mali sestric je naucio njemacki uz taj crtic
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma raszumijem ponesto, ipak najvise je njemackih kanala, a godinama ih gledam.

Hehe, ja isto ucim njemacki sa crtica :D
St.Germain

Post by St.Germain »

ma vjerujem da nesto mozes skontat ako njemacke kanale gledas duze....ali stvarno, mali (8 mu godina) nikad nije ucio njemacki iz knjige ili u skoli...Postavljao sam mu pitanja vezana za crtic (na njemackom) i on mi je dao tacne odgovore...meni je to stvarno bilo nepojmljivo :?
maccarona

Post by maccarona »

samo uci :D nikad se ne zna :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma djeca su sva cudo u malom.

Od moje bivse sestrici takodjer su naucili njemacki s TV-a. Nisu ni posli u skolu, a vec pricaju tecno. Sad im je po 11/12 godina, ljetos sam bio svjedok kako pricaju s njom njemacki. Ja se zijanio. Nikada u skoli, nikakav kurs, ma nista
horns&drums

Post by horns&drums »

maccarona wrote:samo uci :D nikad se ne zna :D
Macca, stroga uciteljice :D:D:D:D
vesela

Post by vesela »

St.Germain wrote:ma vjerujem da nesto mozes skontat ako njemacke kanale gledas duze....ali stvarno, mali (8 mu godina) nikad nije ucio njemacki iz knjige ili u skoli...Postavljao sam mu pitanja vezana za crtic (na njemackom) i on mi je dao tacne odgovore...meni je to stvarno bilo nepojmljivo :?
Djeca su pravi mali genijalci za jezike. Ja radim sa djecom u osnovnoj skoli i jos uvijek su mi zanimljivi kako vizuelnim metodama nauce masu stvari.

Prije dvije godine sam uvela ozbiljnu muziku na casovima likovnog vaspitanja, da ruku sa kistom pokrecu u ritmu muzike. Koji rezultati i raspolozenje na casu! :)
PR80.

Post by PR80. »

Nisam ovaj crtic gledala ali izgleda da se djeca mogu uporediti sa ovim Spongebobom.
Upijaju sve k`o spuzvica. :)
St.Germain

Post by St.Germain »

vesela wrote:
St.Germain wrote:ma vjerujem da nesto mozes skontat ako njemacke kanale gledas duze....ali stvarno, mali (8 mu godina) nikad nije ucio njemacki iz knjige ili u skoli...Postavljao sam mu pitanja vezana za crtic (na njemackom) i on mi je dao tacne odgovore...meni je to stvarno bilo nepojmljivo :?
Djeca su pravi mali genijalci za jezike. Ja radim sa djecom u osnovnoj skoli i jos uvijek su mi zanimljivi kako vizuelnim metodama nauce masu stvari.

Prije dvije godine sam uvela ozbiljnu muziku na casovima likovnog vaspitanja, da ruku sa kistom pokrecu u ritmu muzike. Koji rezultati i raspolozenje na casu! :)
mogu misliti :)

kao sto HD rece...stvarno su cudo. Mi odrasli trazimo objasnjenje za sve na ovoj planeti a kad se desi da recimo neko dijete od 11-12 godina odlicno savlada jezik zemlje koju poznaje samo preko sinhronizacije crtica...To je za mene vec dimenzija koju ne razumijem i koja baca sasvim drugo svjetlo na poimanje svijeta oko mene. Jer je to bas...CUDO. Ja bih volio kad bi mi svi vise ucili od djece.
maccarona

Post by maccarona »

Image

samo sam film pogledala :) bio je dobar! nije bio ni toliko smjesan, koliko su se djeca smijala :) pa i ja sa njima :D
Post Reply