Spominjanje Allaha, vrijednosti zikra,kako lakse do Dzenneta

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
KotromanichII

#1 Spominjanje Allaha, vrijednosti zikra,kako lakse do Dzenneta

Post by KotromanichII »

ovo covjeku nije tesko a kako je lahko doci do dzenneta
samo ako se hoce

pogledaj te ovaj video
http://www.youtube.com/watch?v=tDJi4_x8cN8
seln

#2 Re: Spominjanje Allaha, vrijednosti zikra,kako lakse do Dzen

Post by seln »

KotromanichII wrote:ovo covjeku nije tesko a kako je lahko doci do dzenneta
samo ako se hoce

pogledaj te ovaj video
http://www.youtube.com/watch?v=tDJi4_x8cN8
Ne mogu pogledati, proxy ne dozvoljava. Je li tu prikazano kako covjek ide u dzennet?
KotromanichII

Post by KotromanichII »

Ne mogu pogledati, proxy ne dozvoljava. Je li tu prikazano kako covjek ide u dzennet?
neznam sto nemozes pogfledati :?

radi se o zikr , spominjanu Allaha , vrlo lahko za izgovarati ali to donose ogromne sevape pa da se zasluzi allahova milost pa da se udje u dzennet

jer kako covjek moze da cini velike ogromne grijehe sa jezikom, laganje, potvaranje , ogovaranje itd allah je dao da covjek isto tako lahko moze izgovarati rijeci za koje ce se dobijati nagrada na sudnjem danu
big_bud

Post by big_bud »

to ko biva, na kredit u dzennet?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Znaci izgovaranjem rijeci se skupljaju sevapi? I sto vise puta to izgovoris vise sevapa? :?
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

morel se to kako automatizirat
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jbg sad, prvi sam se sjetio :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

kopiranje je dozvoljeno, nego morel to da idem snimat te rijeci pa da ih pustim na ipod
KotromanichII

Post by KotromanichII »

Znaci izgovaranjem rijeci se skupljaju sevapi? I sto vise puta to izgovoris vise sevapa?
ako isgovaras zikr ,da tacno,

naprmijer subhanallah ve bi hamdihi subhanallahil azim ako izgovoris na dan 100 puta , brise se neka kolicina grijeha, allah zna koliko

isto kao sto mozes da rijecima bacis se sam u dno dzehennema tako isto mozes da zaradis dzennet rijecima

pa po islamu ako imas sex sa svojom zenom pise ti se kao sevap isto kao sto ti se pise grijeh ako imas sex van braka , tako to ide pasha moj
_BosanaC

Post by _BosanaC »

KotromanichII wrote:
Znaci izgovaranjem rijeci se skupljaju sevapi? I sto vise puta to izgovoris vise sevapa?

naprmijer subhanallah ve bi hamdihi subhanallahil azim ako izgovoris na dan 100 puta , brise se neka kolicina grijeha, allah zna koliko

isto kao sto mozes da rijecima bacis se sam u dno dzehennema tako isto mozes da zaradis dzennet rijecima

pa po islamu ako imas sex sa svojom zenom pise ti se kao sevap isto kao sto ti se pise grijeh ako imas sex van braka , tako to ide pasha moj
:D :D :D

Nema zime za Eskime 8-)
seln

Post by seln »

_BosanaC wrote:
KotromanichII wrote:

:D :D :D

Nema zime za Eskime 8-)
Kjafire, ne kvari muslimansku omladinu..... :D
EliasVeskot

Post by EliasVeskot »

Šortkat za Džennet :shock:
I ko nama prijeti džehenemom i upucuje nas u vjeru.
Pa jel ti STVARNO vjerujes u ovo????
Post Reply