spomenik
-
hajducka travica
#1 spomenik
Da li je Christiane Amanpour zasluzila spomenik u Sarajevu ili ulicu sa njezinim imenom??
-
razonoda
#2 Re: spomenik
DA ,DA I DA.hajducka travica wrote:Da li je Christiane Amanpour zasluzila spomenik u Sarajevu ili ulicu sa njezinim imenom??
-
hajducka travica
#3 Re: spomenik
Vidim malo odgovora ili su to Bosanci jos pod dojmom papine posjete.Ili,jednostavno kolektivno neznamo prepoznati neke vrijednosti.Da je kojim slucajem postaveljeno isto pitanje o spomeniku ili ulici Erdoganu,vec bi bilo nekoliko stotina komentara.Ova osoba ima peh da nije muslimanka.A,mi imamao peh da smo glupi i takvi cemo ostati zauvijek.razonoda wrote:DA ,DA I DA.hajducka travica wrote:Da li je Christiane Amanpour zasluzila spomenik u Sarajevu ili ulicu sa njezinim imenom??
-
razonoda
#4 Re: spomenik
hajducka travica wrote:Vidim malo odgovora ili su to Bosanci jos pod dojmom papine posjete.Ili,jednostavno kolektivno neznamo prepoznati neke vrijednosti.Da je kojim slucajem postaveljeno isto pitanje o spomeniku ili ulici Erdoganu,vec bi bilo nekoliko stotina komentara.Ova osoba ima peh da nije muslimanka.A,mi imamao peh da smo glupi i takvi cemo ostati zauvijek.razonoda wrote:DA ,DA I DA.hajducka travica wrote:Da li je Christiane Amanpour zasluzila spomenik u Sarajevu ili ulicu sa njezinim imenom??
-
artime
#6 Re: spomenik
Ne. Mozda neku nagradu odavde, ali ulicu i spomenik... ne, ili neka vec saceka u redu. Radio sarajevo ima kolumnu Junaci bez ulica, pa pogledaj.
-
razonoda
#7 Re: spomenik
artime wrote:Ne. Mozda neku nagradu odavde, ali ulicu i spomenik... ne, ili neka vec saceka u redu. Radio sarajevo ima kolumnu Junaci bez ulica, pa pogledaj.
-
artime
#8 Re: spomenik
razonoda wrote:Gdje si bio za vrijeme agresije?
Ko prati danas njenu karijeru na CNN-u ima predstavu. Ja imam svoje misljenje na tragu sto pratim doticnu i njene intervjue aktuelnih ratova na Istoku. Ali.. zar je tebi bitno moje misljenje
-
razonoda
#9 Re: spomenik
artime wrote:razonoda wrote:Gdje si bio za vrijeme agresije?
Rekla sam da saceka u redu.. Gdje si ti bio kada je Franjo ubijen
![]()
Ko prati danas njenu karijeru na CNN-u ima predstavu. Ja imam svoje misljenje na tragu sto pratim doticnu i njene intervjue aktuelnih ratova na Istoku. Ali.. zar je tebi bitno moje misljenje
- insomnia78
#10 Re: spomenik
Cekajte, ne moze se na svakom koraku pljuvati CNN, srbi i bosnje svako iz svojih razloga, a ovamo dizati spomenik gospodji Amanpour
Amanpour=CNN
Amanpour=CNN
-
razonoda
#11 Re: spomenik
Ona nije tipicna CNN osoba, Iranka po rodjenju, znala je daa objasni i koristi prave rijeci u pravo vrijeme. U to vrijeme 92 je Bosni to i TE KAKO TREBALO.insomnia78 wrote:Cekajte, ne moze se na svakom koraku pljuvati CNN, srbi i bosnje svako iz svojih razloga, a ovamo dizati spomenik gospodji Amanpour
Amanpour=CNN
-
dječak sa šibicama
#12 Re: spomenik
Nije jedina novinarka koja je bila u Sarajevu, i definitivno nicim nije zaduzila Sarajevo. Po meni.
Svi ti novinarski lesinari, pozicioniraju kamere pred urgentnom, i cekaju ranjenike, po mogucnosti djeca. To je njima posao... gledam danas neki video iz rata, snimaju ranjenu zenu, nosi je neko njen suprug ili brat, ona kaze "ne snimaj me" a snimatelj navalio.. da je taj njen nije nosio u rukama, razbio bi covjek i kameru i snimatelja.
Svi ti novinarski lesinari, pozicioniraju kamere pred urgentnom, i cekaju ranjenike, po mogucnosti djeca. To je njima posao... gledam danas neki video iz rata, snimaju ranjenu zenu, nosi je neko njen suprug ili brat, ona kaze "ne snimaj me" a snimatelj navalio.. da je taj njen nije nosio u rukama, razbio bi covjek i kameru i snimatelja.
- insomnia78
#13 Re: spomenik
Ona je jedna od asocijacija na CNNrazonoda wrote:Ona nije tipicna CNN osoba, Iranka po rodjenju, znala je daa objasni i koristi prave rijeci u pravo vrijeme. U to vrijeme 92 je Bosni to i TE KAKO TREBALO.insomnia78 wrote:Cekajte, ne moze se na svakom koraku pljuvati CNN, srbi i bosnje svako iz svojih razloga, a ovamo dizati spomenik gospodji Amanpour
Amanpour=CNN
To oko Bosne ti ne pikaju ovi koji su "otvorili oci" i koji znamje skupljaju sa YT i RT
Pitaj eto ovu za razloge pa ce ti se samo kasti
-
razonoda
#14 Re: spomenik
dječak sa šibicama wrote:Nije jedina novinarka koja je bila u Sarajevu, i definitivno nicim nije zaduzila Sarajevo. Po meni.
-
dječak sa šibicama
#15 Re: spomenik
Pa dobro, onda dignimo spomenik tv kameri, ili slicirazonoda wrote:dječak sa šibicama wrote:Nije jedina novinarka koja je bila u Sarajevu, i definitivno nicim nije zaduzila Sarajevo. Po meni.
Svi ti novinarski lesinari, pozicioniraju kamere pred urgentnom, i cekaju ranjenike, po mogucnosti djeca. To je njima posao... gledam danas neki video iz rata, snimaju ranjenu zenu, nosi je neko njen suprug ili brat, ona kaze "ne snimaj me" a snimatelj navalio.. da je taj njen nije nosio u rukama, razbio bi covjek i kameru i snimatelja.ne razumijes jacinu SLIKE-- u ratu. Rijeci tu ne pomazu.
Ona je samo radila svoj posao, mislim, ne vidim po cemu ona zasluzuje spomenik. Nesto se ne sjecam da je u svojim izvjestajima kritikovala UN trupe u Sarajevu, ili politiku zapada, mozda bi spomeni tu i tamo ali uglavnom je sve bilo u "civili ginu, jadni ljudi" stilu. Oni na zapadu samo okrenu tv program, da ne gledaju... isto ko sto mi danas okrenemo kad idu vijesti iz Ukrajine ili Sudana ili ne znam ni ja, daj ba jebo to jebo okreni mi na Grand, sad ce liga prvaka, jebo politiku, jebo dnevnik.
- insomnia78
#16 Re: spomenik
Sto se tice sirenja istine, spomenik ili ulicu, doduse dobio je "sestoaprilsku", vise zasluzuje Bernard-H.L
Amanpour je samo radila ono zbog cega je placena
- bosan
#17 Re: spomenik
Smiljko Sagolj je isto bio placen za ono sto je radio.insomnia78 wrote:Sto se tice sirenja istine, spomenik ili ulicu, doduse dobio je "sestoaprilsku", vise zasluzuje Bernard-H.L
Pitanje je kako je ko izvjestavao .
-
hajducka travica
#18 Re: spomenik
razonoda wrote:dječak sa šibicama wrote:Nije jedina novinarka koja je bila u Sarajevu, i definitivno nicim nije zaduzila Sarajevo. Po meni.
Svi ti novinarski lesinari, pozicioniraju kamere pred urgentnom, i cekaju ranjenike, po mogucnosti djeca. To je njima posao... gledam danas neki video iz rata, snimaju ranjenu zenu, nosi je neko njen suprug ili brat, ona kaze "ne snimaj me" a snimatelj navalio.. da je taj njen nije nosio u rukama, razbio bi covjek i kameru i snimatelja.ne razumijes jacinu SLIKE-- u ratu. Rijeci tu ne pomazu.
slike ostavljaju jaci utisak na srce i dusu.Vise je ovih sa srcem i dusom od onih bez srca i duse.Na zalost ovi bez srca i duse upravljaju svijetom i imaju sve poluge moci u svojim rukama.
-
hajducka travica
#19 Re: spomenik
Spomenik ce podici oni koji prepoznaju sta su njezine rijeci znacile tada a i danas u svijetu.A sta,da je stala uz rame Smiljka Sagolja i Ristub Djogu.insomnia78 wrote:Cekajte, ne moze se na svakom koraku pljuvati CNN, srbi i bosnje svako iz svojih razloga, a ovamo dizati spomenik gospodji Amanpour
Amanpour=CNN
Stala je na stranu istine i pacenika koji su bili izlozeni istrebljenju,bosanskom narodu.
- GeeTnT
#20 Re: spomenik
Postavite je na Zlatiste i to sa jednom rukom u zraku ...naravno sa mikrofonom CNN-a..
- Danguba
#21 Re: spomenik
Usra ti vlastitu temu.hajducka travica wrote: Vidim malo odgovora ili su to Bosanci jos pod dojmom papine posjete.Ili,jednostavno kolektivno neznamo prepoznati neke vrijednosti.Da je kojim slucajem postaveljeno isto pitanje o spomeniku ili ulici Erdoganu,vec bi bilo nekoliko stotina komentara.Ova osoba ima peh da nije muslimanka.A,mi imamao peh da smo glupi i takvi cemo ostati zauvijek.
...i sta onda ocekujes?
-
hajducka travica
#22 Re: spomenik
Ma,samo da vidim koliko nas ima.Sejfudin Tokic kaze da smo vecina u Bosni 50+ jedan bosnjak katolik u Zagrebu.Danguba wrote:Usra ti vlastitu temu.hajducka travica wrote: Vidim malo odgovora ili su to Bosanci jos pod dojmom papine posjete.Ili,jednostavno kolektivno neznamo prepoznati neke vrijednosti.Da je kojim slucajem postaveljeno isto pitanje o spomeniku ili ulici Erdoganu,vec bi bilo nekoliko stotina komentara.Ova osoba ima peh da nije muslimanka.A,mi imamao peh da smo glupi i takvi cemo ostati zauvijek.![]()
...i sta onda ocekujes?