Spomenik Rocky Balboi u Zitistu, i Tarzanu u Međi

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...
Post Reply
User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

Spomenik Rocky Balboi u Zitistu, i Tarzanu u Međi

Post by Neelix » 09/04/2007 10:07

Selo Žitište podići će spomenik Rokiju.

Stanovnici sela Žitište kod Zrenjanina žele da u svom mestu podignu spomenik Rokiju Balboi, bokseru koga je u nizu filmova igrao Silvester Stalone.

Opština Žitište već je podržala inicijativu, a potpredsednik opštine Zoran Babić uputio je pismo Filladelfiji, gradu u kome se odvijala radnja filma. ''Uputili smo poruku ljudima u Filladelfiji gde se već nalazi spomenik Rokiju da nas podrže u ovoj nameri i očekujemo odgovor.'' - rekao je Babić.

U ovom malom mestu, inače, većina kafića nazvani su italijanskim imenima, a glavnom trgu bi nakon nedavne rekonstrukcije ime trebao nadenuti ambasador Italije u Srbiji. Babić smatra kako bi se spomenik ''italijanskom pastuvu'' sjajno uklapao u novi izgled trga.

Na ideju o podizanju spomenika došao je Bojan Marčeta dok je gledao šesti nastavak ''Rockija'' koji je izašao nedavno. Marčeta će uskoro registrovati organizaciju koja će nositi ime filmskog junaka, a spomenik će, smatra on, svetu pružiti novu, veseliju sliku ovog banatskog sela.:lol: :lol: :lol: kad moze IKAR, moze i Balboa :D :D :D
Last edited by Neelix on 09/04/2007 10:11, edited 1 time in total.


User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

Post by Neelix » 09/04/2007 10:09

al su ludi 100% eo i tarzana :lol: :lol: :lol:

Maleno srbijansko selo Međa na granici s Rumunjskom pokrenulo je inicijativu za izgradnju spomenika svjetskom plivačkom rekorderu i filmskom Tarzanu, Johnnyju Weissmülleru

BEOGRAD - Naime, peterostruki olimpijski pobjednik rođen je 1904. godine kao Janos Weissmüller u tom selu u Banatu, koje je tada bilo dio Austro-Ugarske Monarhije.

Mještani Međe su ideju za svoju inicijativu dobili nakon što je u srbijanskom selu Žitištu podignut spomenik Rockyju Balboi, filmskom boksaču kojega je utjelovio Sylvester Stallone.

Kuća u kojoj je Weissmüller rođen u Međi i dalje postoji, a nekoliko članova njegove obitelji pokopano je na mjesnom groblju.

Weissmüller, čija je obitelj emigrirala u SAD ubrzo nakon njegova rođenja, osvojio je tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu 1924. godine i još dvije četiri godine kasnije u Amsterdamu. Obarao je svjetske rekorde nevjerojatnih 67 puta i bio prvi čovjek koji je 100 metara preplivao ispod minute.

Kasnije se posvetio filmskoj karijeri, a najpoznatiji je po ulozi strip junaka Tarzana kojeg je na velikom platnu glumio 12 puta.

:lol: :lol:

Post Reply