spomenik na kazanima

Locked

da li se na kazanima treba izgraditi spomen-obiljezje ubijenim srpskim civilima?

1. da
84
67%
2. ne
42
33%

Total votes: 126

veljaca

#176 Re: spomenik na kazanima

Post by veljaca »

winabike wrote:

Na kraju: Srebrenica, istrazena i dokumentovana. Zvijeri su pobile 8000 ljudi na pravdi Boga, znamo im imena, prezimena, znam ko je bilo tih 8000 ljudi. I nikada vise niko nece imati nikakvu osnovu da kaze da se genocid u Srebrenici nije desio. Jer znamo da jeste. I znamo ko poginuo, i ko ih je ubio.
Uvijek ce biti ovakvih NAIVNIH ( na zalost) koji vjeruju u gore napisano. Pa bolan, ti kao da spavas i ne vidis da svaki dan neko iz PC-a negira genocid u Srebrenici.
winabike

#177 Re: spomenik na kazanima

Post by winabike »

JBL wrote:
winabike wrote:Ulizujem? :? :? :? :?

Da, ulizujes. Puno majki nije ni pronaslo kosti svoje djece a neki bi postavljali neke spomenike "RS"u. :-?

????
Ti si jako, jako bezobrazan i neodgojen. Uz to i odvratni lažov. Ko je govorio o spomenicima RS-u, ikad, igdje?

Nadam se jos mlad, jer onda ima jos neke sanse za tebe. Inace, sta ces... Radi tebe ne vrijedi zarađivati ban.

PS. Administratori?
Last edited by winabike on 19/03/2008 14:13, edited 1 time in total.
JBL

#178 Re: spomenik na kazanima

Post by JBL »

mIRCerka wrote:Ali NEOBILJEZAVANJEM ti sam sebe, ako si bio u ARBiH i u Sarajevu u ratu, svrstavas u istu ravan sa onim koji je gadjao velusice, jer nalazis i opravdanje a i igras se s brojkama...
Samo ti obiljezavaj,

Image

Ovako to zavrsava.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#179 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

winabike wrote:
PS. Administratori?
Molim? Posalji link zoomketu, ja ne zelim da sklanjam sve gluposti ovog lika...jos nismo banirali nekog zato sto je glup.
Eto, nek se pozali i na mene.
winabike

#180 Re: spomenik na kazanima

Post by winabike »

mIRCerka wrote:
winabike wrote:
PS. Administratori?
Molim? Posalji link zoomketu, ja ne zelim da sklanjam sve gluposti ovog lika...jos nismo banirali nekog zato sto je glup.
Eto, nek se pozali i na mene.
:) OK, sorry... spustam lopticu. Ja istina, ne htjedoh da mu napisem da je glup, lijepi strah od administratora. Al ako ti to kazes...
JBL

#181 Re: spomenik na kazanima

Post by JBL »

PS. Administratori?[/quote]

Ma jock, taj spomenik ce biti u cast i dobro BiH :-? Valjda ga zato trazi osoba , koja bi da postavi krst na iznad Sarajeva... :-?
mIRCerka

#182 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

winabike wrote:
:) OK, sorry... spustam lopticu. Ja istina, ne htjedoh da mu napisem da je glup, lijepi strah od administratora. Al ako ti to kazes...
E pa druze, ako je on prezivio kad je meni rekao da sam ja glupa, ovom mojom izjavom ja napravih 1:1.
cogni

#183 Re: spomenik na kazanima

Post by cogni »

mIRCerka wrote:
E pa druze, ako je on prezivio kad je meni rekao da sam ja glupa, ovom mojom izjavom ja napravih 1:1.
[/quote]

Do koliko igrate?
popajic

#184 Re: spomenik na kazanima

Post by popajic »

«Zasto govoriti o Srbima ili bilo kojem drugom narodu i na taj nacin izdvajati
zrtve? Isto tako ovdje su stradali Bosnjaci, Hrvati i svi drugi. Stradali su oni
koji nisu radili ono sto se od njih trazilo,» tvrdi general Divjak.

Naime, u masovnoj grobnici Kazani, i drugim sarajevskim stratistima, nadena su
tijela pripadnika drugih nacionanosti koje su ubijali pripadnici raznih jedinica
Armije BiH."

Ja sam upravo zbog ovoga bio protiv da taj ili bilo koji drugi spomenik ima nacionalni prefix kao sto je @saviola predlagao.
Apsolutno sam ZA osudu zlocina i ZA spomenik stradalim Sarajlijama.
mIRCerka

#185 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

cogni wrote:
mIRCerka wrote:
Do koliko igrate?
Ja do 16:45, onda moram ici na koncert :D
muha_sa

#186 Re: spomenik na kazanima

Post by muha_sa »

mIRCerka wrote:
cogni wrote:
mIRCerka wrote:
Do koliko igrate?
Ja do 16:45, onda moram ici na koncert :D
neceš gledat vaš poraz ??? :D
mIRCerka

#187 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

muha_sa wrote: neceš gledat vaš poraz ??? :D
VAS poraz gledat necu :D

Ja idem na preduskrshnji koncert da se dobro zabavim :D nije intersantno poderat vas dva puta u 10 dana...
muha_sa

#188 Re: spomenik na kazanima

Post by muha_sa »

mIRCerka wrote:
muha_sa wrote: neceš gledat vaš poraz ??? :D
VAS poraz gledat necu :D

Ja idem na preduskrshnji koncert da se dobro zabavim :D nije intersantno poderat vas dva puta u 10 dana...
želim ti dobru zabavu :D samo nemoj rezultat pratit jer ce ti se veselje pokvarit :D pred fajrunt pitaj za rezultat :lol:

ps.
nekad smo na utakmicama pjevali--puca Hase s Trebevica probi mrežu Radovica :D
vidi sad šta barbari hoce na Trebevic da pocale :-)
da ne kvarim temu.
Last edited by muha_sa on 19/03/2008 15:21, edited 1 time in total.
mIRCerka

#189 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

muha_sa wrote:želim ti dobru zabavu :D samo nemoj rezultat pratit jer ce ti se veselje pokvarit :D pred fajrunt pitaj za rezultat :lol:
Hvala na lijepim zeljama :D u koliko je utakmica? :D

Ne sekiram se ja za ovu tekmu, sekiram se radi likova poput ovog kojeg zelim ali ne mogu da ignorisem...
Soul_Sista

#190 Re: spomenik na kazanima

Post by Soul_Sista »

popajic wrote:«Zasto govoriti o Srbima ili bilo kojem drugom narodu i na taj nacin izdvajati
zrtve?
Isto tako ovdje su stradali Bosnjaci, Hrvati i svi drugi. Stradali su oni
koji nisu radili ono sto se od njih trazilo,» tvrdi general Divjak.

Naime, u masovnoj grobnici Kazani, i drugim sarajevskim stratistima, nadena su
tijela pripadnika drugih nacionanosti koje su ubijali pripadnici raznih jedinica
Armije BiH."

Ja sam upravo zbog ovoga bio protiv da taj ili bilo koji drugi spomenik ima nacionalni prefix kao sto je @saviola predlagao.
Apsolutno sam ZA osudu zlocina i ZA spomenik stradalim Sarajlijama.
Zato da bi mogli govoriti vidite kako su Srbi ubijani tamo na drugoj strani od onih anamo (naravno Muslimani ili Bosnjaci)! Ali ne samo to! Treba nesto tako da bi mogli ucvrstiti granice RS, ne toliko one teritorijalne vec one u glavama ljudi, ali i ovo prvo! Da bi Radmanovic i parlamentarici mogli donositi prijedloge o osporavanju prenosenja dokumenata u Sarajevo!Da se eto donose neke istine o kojima se neprica u svijetu!Da se kriju iza nerada! Nije njima do sugradjana Srba (ili bilo koji drugih etnosa) koji su ginuli, ovo je provokacija da se ucvrste pozicije. Kakav ba dijalog i bakaraci :mrgreen:

Ovaj zlocin se mora osuditi ali to, kao sto je neko gore rekao, mora da dodje sa one strane koja je bila duzna da zastiti te civile a nije to uradila! Nikako od Radmanovica..
muha_sa

#191 Re: spomenik na kazanima

Post by muha_sa »

mIRCerka wrote:
muha_sa wrote:želim ti dobru zabavu :D samo nemoj rezultat pratit jer ce ti se veselje pokvarit :D pred fajrunt pitaj za rezultat :lol:
Hvala na lijepim zeljama :D u koliko je utakmica? :D

Ne sekiram se ja za ovu tekmu, sekiram se radi likova poput ovog kojeg zelim ali ne mogu da ignorisem...
u 4.je tekma.
svašta je nas tralo al nas nije satralo--niti ce. Uostalom--sve se zna.
mIRCerka

#192 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

muha_sa wrote: u 4.je tekma.
svašta je nas tralo al nas nije satralo--niti ce. Uostalom--sve se zna.
Hvala ti kao i uvijek sto si uspio smirit temu, makar lagao i fantazirao o pitarskoj pobjedi :D
vjesticanametli

#193 Re: spomenik na kazanima

Post by vjesticanametli »

izjavio smrdljivi premijer SA kaRtona da nema nista od krsta. on reko i gotovo :evil:
mIRCerka

#194 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

vjesticanametli wrote:izjavio smrdljivi premijer SA kaRtona da nema nista od krsta. on reko i gotovo :evil:
Dje je vidjen tita ti? skonto on sta raja misli, pa ko biva NE DA ON...

:D Sta on ima da dozvoli ili ne, kad je ono teritorija istocnog sarajeva :D NIJE TVOJA NADLEZNOST TAJO! JEDINO STO MOZES JE PRIDRUZIT SE RULJI U BORBI PROTIV KRSTA NA ZLATISTU. Eto, sad ne moze reci da mi je rukopis ruzan i da nije mogao procitati.
vjesticanametli

#195 Re: spomenik na kazanima

maloprije izjava na RSG-u :mrgreen:

TAJO PUSI SEEEEEEEE :evil: nemas ti tu sta odlucivat

neam ovlasti :D jel ti poznato samire :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Soul_Sista

#196 Re: spomenik na kazanima

Post by Soul_Sista »

vjesticanametli wrote:izjavio smrdljivi premijer SA kaRtona da nema nista od krsta. on reko i gotovo :evil:
Pitaj ga usput ako se kojim slucjame pojavi iz misje rupe da li zna da nije nadlezan za taj teritorij BiH?? Da nije prespavao sta? Ili mu je fotelja u glavu udarila!??
vjesticanametli

#197 Re: spomenik na kazanima

cuj ja da ga pitam :D . ja sam rulja i mene bi proljevasti premijer ovog nam milog kartona ziiiiiiiiiiiiik

SAMIRE TI SE UPISKIO PISKIO :D
uživo

#198 Re: spomenik na kazanima

Post by uživo »

I have a name wrote:
Umjetnik a wrote:SAMO DA SPOMENIK NE BUDE U OBLIKU KRSTA
slazem se :)
Ali u Evropi smo? :D
rIder

#199 Re: spomenik na kazanima

Post by rIder »

Neka sarajevski srbi (porodice zrtava) odluce o izgledu spomenika, a ovi brdjani neka ga dudlaju..
Prozor

#200 Re: spomenik na kazanima

Post by Prozor »

Potpisujem post od @winabike.

Spomenik na Kazanima treba podici, ne zbog RS-a niti EU, nego zbog Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a prvenstveno zbog familija zrtava i samih zrtava. Ako BiH kao drzava ne moze da se suoci sa zlocinima sto su pocinile njene oruzane snage, prema njenim gradjanima, onda smo kolektivno zna se gdje... A nije, BiH se jeste suocila, i zato BiH treba i obiljezit, a vecina RS-ovaca ce i sa i bez spomenika mislit isto, ne mogu vise da nas mrze nego sto nas mrze, zalosno ali istinito... A Cacu treba iskopati i dati porodici da ga sahrane gdje hoce, samo ne na sehidsko mezarje...
Locked