spomenik na kazanima

Locked

da li se na kazanima treba izgraditi spomen-obiljezje ubijenim srpskim civilima?

1. da
84
67%
2. ne
42
33%

Total votes: 126

JBL

#126 Re: spomenik na kazanima

Post by JBL »

Kad se vec postavlja spomenike onda treba jos koji u Bratuncu za sve Naserove "zrtve" jer Naser=Mladic a Alija=Karadzic. Zar ne? Sve je to isto. I kad se na nekom forumu pokrene prica o Sarajevu pocet ce odma i prica o Kazanima. Srebrenicu ce pratiti prica o Bratuncu, itd, itd. To je sve isto, to je sve bla bla bla bla bla bla.
callmethebreeeze

#127 Re: spomenik na kazanima

Post by callmethebreeeze »

mIRCerka wrote:
JBL wrote:
Nemas ti blage. U Sarajevu su ginuli muslimani, drugi su bili "slucajne" zrtve. Mozda si zaboravila naredjenje đenerala gdje i zasto treba gadjati? Na tim spomenicima ce neko graditi mitove iducih 10 generacija i onda kad dodje do s... ginut ce opet muslimani (mozda i neko "slucajno"). Uostalo, neko i napad na Hrvatsku stalno opravdava Jasenovcem.
Nek ti imas blage... ti ovim putem pravdas Cacu i njegove rabote, i nek ti je na cast.
puno vise materijala za gradnju mitova imaju zahvaljuci postovima poput tvog.

p.s moja recenica se odnosila na post koji je napisao JBL
Last edited by callmethebreeeze on 19/03/2008 12:13, edited 1 time in total.
voajer

#128 Re: spomenik na kazanima

Post by voajer »

Da ponovima: rekao si da si postavio anketu da bi izvrsio uticaj na vlasti da izgrade spomenik, ja sam ti jasno pokazao tvoje sopstvene rjeci po kojima pravis anketu da bi nekome pokazao kako Sarajlije nijecu taj zlocin i ne zele obiljezje na Kazanima. Jasnije od ovoga ne moze.

Da si iznenadjen me nesto posebno ne iznenadjuje jer je ocito da ti i o proteklom ratu i o gradu o kojem pises znas najvise sa Djoginih dnevnika.

Tebe su lagali, lazu te i ti te lazi prihvartas objerucke bez ikakve zelje da stvoris neko objektivno misljenje.
I ne samo da se ne trudis da saznas sta je i kako je, nego se i boris protiv te spoznaje iz petnih zila. To je do duse tvoj licni problem, ali nemoj misliti da svojim adolescentnim folovima mozes ovdje da nas pravis lude na nacin na koji to sebi radis.
Last edited by voajer on 19/03/2008 12:16, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#129 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

JBL wrote:Kad se vec postavlja spomenike onda treba jos koji u Bratuncu za sve Naserove "zrtve" jer Naser=Mladic a Alija=Karadzic. Zar ne? Sve je to isto. I kad se na nekom forumu pokrene prica o Sarajevu pocet ce odma i prica o Kazanima. Srebrenicu ce pratiti prica o Bratuncu, itd, itd. To je sve isto, to je sve bla bla bla bla bla bla.
Nije to sve isto i svaki zlocinac treba odgovarati za svoj zlocin, ali tebi to ocigledno nije jasno jos uvijek jer je tebi u glavi NAS ZLOCINAC NIJE ZLOCINAC, ON JE NAS I SVE STO JE ON URADIO JE OK...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#130 Re: spomenik na kazanima

Post by hrasno38 »

Ne znam zasto je uopste potrebno raspravljati da li treba neki primjernim nacinom obiljeziti necije stradanje pogotovo ako se radi o vecem broju ljudi. Dakle kada je Sarajevo u pitanju to zaista jesu Kazani i u njima jesu na zalost najvise stradali Srbi ali isto tako stradali su i pojedini ljudi koji nisu Srbi a koji su dosli pod ruke zlocinca Cace i njegovih hordi. I naravno to mjesto treba obiljeziti "SPOMENIKOM" ali u spomenike ne spadaju krstovi, krizevi, polumjeseci i sl pogotovo ako se grade u monumentalnim razmjerama. Takva gradnja je iskljucivo protkana provociranjem i izazivanjem pogotovo sto bi se gradila na mjestima odakle je bez ikakvih dilema pobijeno hiljade sarajlija svih nacionalnosti. Medjutim to ima i druge pozadine a najvise je trenutno skretanje pozornosti sa Dodikovog kriminala, reforme policije i ostalih stvari koji su trenutno daleko bitnije od podizanja spomenika. Taj krst je cista navlakusa jer njegovim pojavljivanjem ce se pojaviti sigurno i masa onih koji ce ga htjeti srusiti (medju kojima sam i ja sam) da bi se naravno poslije toga reklo da je federalna strana kriva za nemogucnost suzivota i da bi se dao povod za raspisivanje referenduma RS-a.
Dakle ovdje treba biti hladne glave i napraviti strahovito jak pritisak na ured OHR-a i natjerati Lajcaka da pocne da radi svoj posao i da sve strane u BiH pocne podjednako da proziva i kaznjava. Uporedjivati spomenik u Srebrenici (koji nije napravljen u obliku polumjeseca i zvijezde) sa ovim sto se hoce praviti iznad Sarajeva je bolesno, maloumno a ponajvise bezobrazno i nadam se da gradjani Sarajeva nece tako lako preci preko toga.
Sto se tice spomenika na Kazanima ja cu prvi dati ako bude potrebno dobrovoljni prilog za njegovu izgradnju ali samo ako to zaista bude predstavljalo spomenik nevinim zrtvama.
voajer

#131 Re: spomenik na kazanima

Post by voajer »

I da dodam, spomenik na Kazanima i "spomenik" na Zlatistu nemaju nikakve uzrocnoposljedicne veze jedan s drugim. Jedan bi bio spomenik zrtvama fashizma, drugi bi bio spomenik fashizmu.
Meni kao sto sam vec rekao ni onaj drugi ne bi smetao, vec bi mi sluzio iskljucivi kao danonocni podsjetnik da koljacka ideologija jos uvjek zivi u jednom dijelu moje domovine i da mi nema normalnog zivota dok i posljednjeg fashistickog ideologa ne smjestim pod zemlju ili iza brave.
JBL

#132 Re: spomenik na kazanima

Post by JBL »

mIRCerka wrote:
JBL wrote:Kad se vec postavlja spomenike onda treba jos koji u Bratuncu za sve Naserove "zrtve" jer Naser=Mladic a Alija=Karadzic. Zar ne? Sve je to isto. I kad se na nekom forumu pokrene prica o Sarajevu pocet ce odma i prica o Kazanima. Srebrenicu ce pratiti prica o Bratuncu, itd, itd. To je sve isto, to je sve bla bla bla bla bla bla.
Nije to sve isto i svaki zlocinac treba odgovarati za svoj zlocin, ali tebi to ocigledno nije jasno jos uvijek jer je tebi u glavi NAS ZLOCINAC NIJE ZLOCINAC, ON JE NAS I SVE STO JE ON URADIO JE OK...
Ako glupost napises CAPSIMA nece biti nista manje glupa. Puno stvari je bilo prije i poslije Kazana. Kad ce poceti izgradnja Memorialnog centra Kravice?
mIRCerka

#133 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

JBL wrote: Nije to sve isto i svaki zlocinac treba odgovarati za svoj zlocin, ali tebi to ocigledno nije jasno jos uvijek jer je tebi u glavi NAS ZLOCINAC NIJE ZLOCINAC, ON JE NAS I SVE STO JE ON URADIO JE OK...
Ako glupost napises CAPSIMA nece biti nista manje glupa. Puno stvari je bilo prije i poslije Kazana. Kad ce poceti izgradnja Memorialnog centra Kravice?[/quote]
To su tvoje gluposti i ti pricas da bi obiljezavanjem Kazana izjednacili zrtvu i zlocinca. Odrasti i prestani se ponasati kao balavo dijete, jer ako pokrijes oci i ne vidis nista, ne znaci da tamo nicega nema.
saviola

#134 Re: spomenik na kazanima

Post by saviola »

winabike wrote:
saviola wrote:btw, editovao sam uvodno pitanje, naslov ankete nazalost nisam u mogucnosti.
Sa ovako editovanim naslovom ("spomenik na kazanima"), recimo kada bi i anketno pitanje bilo tako editovano, moj glas "NE", komotno mijenjaj u "DA". Par postova iznad sam objasnio zasto.

Bolje?

:)

kao sto rekoh, nazalost nisam u mogucnosti da editujem anketno pitanje... nemam tu opciju.

i da, naravno da je bolje :thumbup:
callmethebreeeze

#135 Re: spomenik na kazanima

JBL wrote:
mIRCerka wrote:
Ako glupost napises CAPSIMA nece biti nista manje glupa. Puno stvari je bilo prije i poslije Kazana. Kad ce poceti izgradnja Memorialnog centra Kravice?
pa sta je za tebe bio caco? kako ti gledas na kazane?
winabike

#136 Re: spomenik na kazanima

Post by winabike »

JBL, previse pojednostavljujes stvari, nije bas tako. Ja nikad nisam bio ljubitelj lika&djela Alije Izetbegovica, ali dvije stvari se moraju UVIJEK jasno reci: ja za svoje 4 godie u ARBiH nikad nisam cuo naredbu "ubij civila", a jako se dobro sjecam Izetbegovicevog govora kad je postrojenoj Armiji govorio da se, po nacinu ratovanja, ugledaju na Titove partizane - dakle bez osvete, bez ubijanja civila... Kazem, nisam ljubitelj lika i djela, ali sam pricitao njegove memoare - htio sam da saznam sta se u glavi tog covjeka desavalo. Tamo je napisao da je izdao naredbu Armiji da NE ULAZI u Vitez, Busovacu i Novi Travnik jer ga je bilo strah za civile, Hrvate, koji su bili na tom podrucju (a svako zna da se moglo uci za jedan dan...). O Alijinim greskama drugi put, ali ove dvije stvari koje sam gore naveo mu niko pametan ne moze osporiti. Razlika izmedju ovoga i "Tuci Velusice, tamo nema srpskog zivlja" je ocigledna da ne moze biti ociglednija. I ko je ne shvata, jednostavno je nacionalno zaslijepljen ni nikada je nece shvatiti.

Ali ima jos nesto iz ove izjave iz Alijinih memoara: i Aliju je bilo strah pojedinih pripadnika Armije sta ce uraditi ako bi se uslo u Vitez i Busovacu. U Armiji je, JBL, bilo na kraju rata preko 150.000 ljudi, mnogi od njih su izgubili sve, neki su bili jednostavno kriminalci, a neki jednostavno sadisti. Pojedinici iz Armije, sada namjerno kazem pojednci jer sam na pocetku napisao da sam svjedok da plana i sisematskog ubijanja nije bilo, JESU pocinili zlocine.

MEne, kao pripadnika te Armije je STID zbog toga. Zato nismo krenuli u rat. Sa mnom su se borili i Hrvati i Srbi. Cinjenica je da su ti zlocini, kako napisah, za dvije nule manji od srpskih, ali su se desili. A jos me je vise strah, ako radi sebe, radi svoje borbe, stvari ne istjeramo do kraja na cistac: ko je iz Armije, "u nase ime" te zlocine pocinio, i da ih za m*da povjesamo iznad vjecne vatre da se polako peku, na tihoj vatri. A ljudima koje su pobili podici spomenik, jer su to nasi sugradjani, sudrzavljani, koji to NICIM nisu zasluzili. Ili mislis da su npr. one babe iz Grabovice "zestoke ustase"?

Evo, opet cu ponoviti: ne radi Srba, ne da bi se nekom "izvinjavali", ne radi EU, nego radi NAS, da smo mi cisti sami pred sobom, i pred svojom djecom, pred Bogom, cime god hoces, na kazanima se MORA podici spomenik svim nevinim ljudima koje je monstrum pobio. Ako PC-jevci svojim monstrumima, koji pobise najvise ljudi u Europi nakon WW2, pisu guslarske pjesme, Boga mi, ja dok sam ziv cu se "svojih" monstruma stiditi.
1gorstak

#137 Re: spomenik na kazanima

Post by 1gorstak »

JBL wrote:
mIRCerka wrote:
JBL wrote:
Zar ti stvrno mislis da se ovdje o radi samo o spomeniku? Prave mitovi zbog kojih ce muslimani (opet) ginuti.
Znas sta, u Sarajevu nisu ginuli samo muslimani, ginuli su svi gradjani SARAJEVA koji nisu bili van linije opsade.
Nemas ti blage. U Sarajevu su ginuli muslimani, drugi su bili "slucajne" zrtve. Mozda si zaboravila naredjenje đenerala gdje i zasto treba gadjati? Na tim spomenicima ce neko graditi mitove iducih 10 generacija i onda kad dodje do s... ginut ce opet muslimani (mozda i neko "slucajno"). Uostalo, neko i napad na Hrvatsku stalno opravdava Jasenovcem.
Aktivisti velikosrpstva su eliminisali ili su pokusavali eliminisati sve one koji su im stajali na putu, bez obzira na to radi li se o Hakiji Turajlicu ili Srdjanu Aleksicu. Pripadnost odredjenom narodu nije bila bitna. Zasto cetnici nisu ubijali Abdica i njegove kvislinge, nego su im pomagali i snabdjevali ih ? Odi na google pa vidi ko je Ismet Djuheric. Ti si zbog nekvalitetnog kucnog odgoja na ovaj forum dosao s felerom pa ne vjerujem da ce se tu nesto promjeniti, ali eto, moje je da ti kazem.
voajer

#138 Re: spomenik na kazanima

Post by voajer »

huhu, sad kad odcepi, samo gledaj...

Ne mogu docekat onaj dan kad se donese zakon o sankcionisanju raspirivanja mrznje i negiranja zlocina.
Onda ce zivotinje po zatvorima moci da se caste izrazima a nocu ce njezno jedan drugom uz guzove da se prislanjaju i uzdisu na uho.
saviola

#139 Re: spomenik na kazanima

Post by saviola »

voajer wrote:I da dodam, spomenik na Kazanima i "spomenik" na Zlatistu nemaju nikakve uzrocnoposljedicne veze jedan s drugim. Jedan bi bio spomenik zrtvama fashizma, drugi bi bio spomenik fashizmu.
Meni kao sto sam vec rekao ni onaj drugi ne bi smetao, vec bi mi sluzio iskljucivi kao danonocni podsjetnik da koljacka ideologija jos uvjek zivi u jednom dijelu moje domovine i da mi nema normalnog zivota dok i posljednjeg fashistickog ideologa ne smjestim pod zemlju ili iza brave.

da li i ja spadam u takve?
callmethebreeeze

#140 Re: spomenik na kazanima

winabike wrote:
JBL, previse pojednostavljujes stvari, nije bas tako. Ja nikad nisam bio ljubitelj lika&djela Alije Izetbegovica, ali dvije stvari se moraju UVIJEK jasno reci: ja za svoje 4 godie u ARBiH nikad nisam cuo naredbu "ubij civila", a jako se dobro sjecam Izetbegovicevog govora kad je postrojenoj Armiji govorio da se, po nacinu ratovanja, ugledaju na Titove partizane - dakle bez osvete, bez ubijanja civila... Kazem, nisam ljubitelj lika i djela, ali sam pricitao njegove memoare - htio sam da saznam sta se u glavi tog covjeka desavalo. Tamo je napisao da je izdao naredbu Armiji da NE ULAZI u Vitez, Busovacu i Novi Travnik jer ga je bilo strah za civile, Hrvate, koji su bili na tom podrucju (a svako zna da se moglo uci za jedan dan...). O Alijinim greskama drugi put, ali ove dvije stvari koje sam gore naveo mu niko pametan ne moze osporiti. Razlika izmedju ovoga i "Tuci Velusice, tamo nema srpskog zivlja" je ocigledna da ne moze biti ociglednija. I ko je ne shvata, jednostavno je nacionalno zaslijepljen ni nikada je nece shvatiti.

Ali ima jos nesto iz ove izjave iz Alijinih memoara: i Aliju je bilo strah pojedinih pripadnika Armije sta ce uraditi ako bi se uslo u Vitez i Busovacu. U Armiji je, JBL, bilo na kraju rata preko 150.000 ljudi, mnogi od njih su izgubili sve, neki su bili jednostavno kriminalci, a neki jednostavno sadisti. Pojedinici iz Armije, sada namjerno kazem pojednci jer sam na pocetku napisao da sam svjedok da plana i sisematskog ubijanja nije bilo, JESU pocinili zlocine.

MEne, kao pripadnika te Armije je STID zbog toga. Zato nismo krenuli u rat. Sa mnom su se borili i Hrvati i Srbi. Cinjenica je da su ti zlocini, kako napisah, za dvije nule manji od srpskih, ali su se desili. A jos me je vise strah, ako radi sebe, radi svoje borbe, stvari ne istjeramo do kraja na cistac: ko je iz Armije, "u nase ime" te zlocine pocinio, i da ih za m*da povjesamo iznad vjecne vatre da se polako peku, na tihoj vatri. A ljudima koje su pobili podici spomenik, jer su to nasi sugradjani, sudrzavljani, koji to NICIM nisu zasluzili. Ili mislis da su npr. one babe iz Grabovice "zestoke ustase"?

Evo, opet cu ponoviti: ne radi Srba, ne da bi se nekom "izvinjavali", ne radi EU, nego radi NAS, da smo mi cisti sami pred sobom, i pred svojom djecom, pred Bogom, cime god hoces, na kazanima se MORA podici spomenik svim nevinim ljudima koje je monstrum pobio. Ako PC-jevci svojim monstrumima, koji pobise najvise ljudi u Europi nakon WW2, pisu guslarske pjesme, Boga mi, ja dok sam ziv cu se "svojih" monstruma stiditi.

svaka ti cast za ovo.
:thumbup: :bih:
voajer

#141 Re: spomenik na kazanima

Post by voajer »

Reci mi da je PC legitimni izraz narodne volje a ne rezultat ubistava i progona pa cu znat jesi li ili nisi.
mIRCerka

#142 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

saviola wrote:
voajer wrote:I da dodam, spomenik na Kazanima i "spomenik" na Zlatistu nemaju nikakve uzrocnoposljedicne veze jedan s drugim. Jedan bi bio spomenik zrtvama fashizma, drugi bi bio spomenik fashizmu.

da li i ja spadam u takve?
Ti spadas u dislociranog dezinformisanog moRe bit srednjoskolca :D
Ne znam kako drugacije da te shvatim.
1gorstak

#143 Re: spomenik na kazanima

Post by 1gorstak »

mIRCerka wrote:
JBL wrote:
mIRCerka wrote: Nije to sve isto i svaki zlocinac treba odgovarati za svoj zlocin, ali tebi to ocigledno nije jasno jos uvijek jer je tebi u glavi NAS ZLOCINAC NIJE ZLOCINAC, ON JE NAS I SVE STO JE ON URADIO JE OK...
To su tvoje gluposti i ti pricas da bi obiljezavanjem Kazana izjednacili zrtvu i zlocinca. Odrasti i prestani se ponasati kao balavo dijete, jer ako pokrijes oci i ne vidis nista, ne znaci da tamo nicega nema.
Daj vidi s administracijom da se napravi lista stvari koje kad se dovedu u pitanje, opravdavaju ono sto bi administracija inace tretirala uvredom. Ovako kako jeste, na svako smece moram odgovarati obazrivo kao da se radi o legitimnim politickim misljenjima, a ne ispadima kretena.
voajer

#144 Re: spomenik na kazanima

Post by voajer »

winabike wrote:

Svaka cast na ulozenom trudu. Jedna je stvar kada se ubice uspale i ubiju neduzne, sasvim druga kad drustvo stane u nihovu odbranu i pocne zataskavati zlocin.
JBL

#145 Re: spomenik na kazanima

Post by JBL »

winabike wrote:Evo, opet cu ponoviti: ne radi Srba, ne da bi se nekom "izvinjavali", ne radi EU, nego radi NAS, da smo mi cisti sami pred sobom, i pred svojom djecom, pred Bogom, cime god hoces, na kazanima se MORA podici spomenik svim nevinim ljudima koje je monstrum pobio. Ako PC-jevci svojim monstrumima, koji pobise najvise ljudi u Europi nakon WW2, pisu guslarske pjesme, Boga mi, ja dok sam ziv cu se "svojih" monstruma stiditi.
Mislis da ovo sto rade stvarno ima ikakve veze sa mrtvima ili spomenikom? :-?
voajer

#146 Re: spomenik na kazanima

Post by voajer »

Ne radi se ovdje o tome sta oni rade nego o tome sta mi moramo uraditi. Samo ja nisam bas siguran da se ti ubrajas pod mi.
winabike

#147 Re: spomenik na kazanima

Post by winabike »

JBL wrote:
winabike wrote:Evo, opet cu ponoviti: ne radi Srba, ne da bi se nekom "izvinjavali", ne radi EU, nego radi NAS, da smo mi cisti sami pred sobom, i pred svojom djecom, pred Bogom, cime god hoces, na kazanima se MORA podici spomenik svim nevinim ljudima koje je monstrum pobio. Ako PC-jevci svojim monstrumima, koji pobise najvise ljudi u Europi nakon WW2, pisu guslarske pjesme, Boga mi, ja dok sam ziv cu se "svojih" monstruma stiditi.
Mislis da ovo sto rade stvarno ima ikakve veze sa mrtvima ili spomenikom? :-?
JBL, hebe me se za njih. Kao sto gomila ljudi ovdje napisa, ispred onog krsta treba podici ogromnog "Vucka" da ne gledamo taj spomenik fasizmu, genocidu, primitivizmu i gluposti.

Jer koliko god da se mi "odavde" upinjali da svojim "komsijama" u PC-u objasnimo sta se u stvari desavalo prije 15 godina, od toga nema hajra. Sve dok Srbi, sami Srbi, ne rasciste sa bliskom prosloscu, tu niko drugi ne moze pomoci. Ako nikad ne rasciste, najvise ce oni propatiti. I svi mi ostali koji pored njih ili sa njima zivimo, ali najvise oni sami. Jer, zajebano je kad se to ne uradi: danas se puno vise govori o turskom genocidu nad Armenima, neko o njemackom nad Zidovima, iz prostog razloga sto su Nijemci sami sa sobom rascistili, i tu se vise nema sta reci. Dok se Srbi sami ne zapitaju zasto sa skoro svim komsijama imaju "poluratne" odnose, zasto se uz imenicu Srbi u svijetu danas najcesce veze imenica "genocid", sve sto mi cinili, postavljali mi spomenike ili ne postavljali, ne mijenja nista na stvari.

Mene ovdje interesujemo "mi", Sarajlije, Bosanci i Hercegovci, ovakvi kakvi smo, a o tome vec dovoljno napisah, mislim :)
bosanska rijec

#148 Re: spomenik na kazanima

Post by bosanska rijec »

callmethebreeeze wrote:o srpskim zlocinima jedino jedan dio srba ne zeli nista da zna (a taj dio je izgleda veliki) medjutim, uprkos tome ja mislim da mi trebamo rascistiti sa "nasim" zlocinima... jer ne mozes upirati prstom u bratunac, a praviti se kao da je u sarajevu bilo sve bajno, bez obzira na ko je prvi poceo i broj zrtava.
Malo ti bolje procitaj Muhin post....
Ova sredina je davno osudila pojedince za ubijanje i Srba koji pojedinci su iz istih razloga ubijali i Bosnjake. I ne znam kako se sve to uopce moze i porediti. Nedaj boze da stitim takve pojedince, ali kako se moze stiti citav jedan projekat za organizirano masovno unistenje civila, od istih koji zele da dizu neke spomenike. Svasta. :-?
JBL

#149 Re: spomenik na kazanima

Post by JBL »

voajer wrote:Ne radi se ovdje o tome sta oni rade nego o tome sta mi moramo uraditi. Samo ja nisam bas siguran da se ti ubrajas pod mi.
Ti to uradi u svoje ime. Prosjecan Bosnjak/musliman ima puno manje sa Cacom nego prosjecan Srbin sa Ratkom. A sad bi muslimani trebali uraditi XYZ da savjest bude cista :-? Ti se izvinjavaj i postavljaj spomenike a oni ce sakrivati "junake" po sumama. Pa kad neki medjunarodni sud presudi su su svi "isti" onda kontaj zasto i kako.
mIRCerka

#150 Re: spomenik na kazanima

Post by mIRCerka »

JBL wrote:
voajer wrote:Ne radi se ovdje o tome sta oni rade nego o tome sta mi moramo uraditi. Samo ja nisam bas siguran da se ti ubrajas pod mi.
Ti to uradi u svoje ime. Prosjecan Bosnjak/musliman ima puno manje sa Cacom nego prosjecan Srbin sa Ratkom. A sad bi muslimani trebali uraditi XYZ da savjest bude cista :-? Ti se izvinjavaj i postavljaj spomenike a oni ce sakrivati "junake" po sumama. Pa kad neki medjunarodni sud presudi su su svi "isti" onda kontaj zasto i kako.
Dvije stvari su beskonacne: Svemir i ljudska glupost.
Locked