Spomenik BRUCE LEEEEE-ju u Mostaru:)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

anais_nin

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote: nisi shvatila - u playboyu je objavljenja prica o njima dvojici iz mostara :D eto, dokaz kako pogresno citanje posta moze izazvati nesporazum...
plavusha sam...do mene je :lol: :lol: :lol:
Hendrix

Post by Hendrix »

Najsmješnije je kada je onaj lik pričo kako su imali problema kuda da okrenu kip,ako ga okrenu prema zapadu hrvati misle da je bruce protiv njih i brani bošnjake,ako je prema istoku isti belaj,pa će ga okrenuti prema sjeveru ili jugu :)
Inače ideja je super,dobra zajebancija.
zensko

Post by zensko »

hm, stochar od tebe nisam ocekivala takvu reakciju! :roll:

meni je ideja odlicna!!!! a nadam se da ce i realizacija biti jednako dobra..
i zasto ne kip Bruce Lee-a?

ono sto su uradili ispred fisa je ocajno, svaka cast Davorinu i Delibasicu ali kad ono vidis zapitas se koji je to veliki esteta odobrio onakav kic u centru grada
Fair Life

Post by Fair Life »

stochar wrote:Podrzavam svaku zanimljivu ideju ali mislim da se ovdje radi o kompletnim idiotima koji nemaju pametnijeg posla nego da se zajebaju sa postavljanjem spomenika Brucee Leeu. Koji mi qratz imamo s njim?
(...)
Image

www.New Bosnia icon: Bruce Lee
zensko

Post by zensko »

Dobitnik Nobelove nagrade za hemiju, rodjeni Sarajlija

elem, stochar pa eto mjenjaj ti nesto! nemoj cekati da drugi ljudi pokrecu neke stvari!
manje posjecuj stado.org

:)
anais_nin

Post by anais_nin »

stochar wrote: Znas li ti ko je Vladimir Prelog? O estetskim vrijednostima spomenika u Sa. necemo govoriti, ali i to je problem jer niko nece reci da je taj projekat upropasten vec ce svi prichati o Bruce Leeu. Nikog ne zanima sto je Stolac u qrtzu, sto su tipa u Milicima pretukli jer se borio za jednakopravnost, sto su se studenti u Banja Luci pobunili protiv ststuta grada koji priznaje samo 4C i jos svasta-nesta... Bitan je Bruce Lee... Hmmmm...
i sad svi treba da prestanemo da zivimo, i da se sjebajemo jer nam je drzava u Q-urcu, i da prestanemo da podrzavamo otkacene, kreativne ideje zato sto ima nesto sjebanije sto se desava oko nas...nisu oni uzeli pare od penzionera da naprave spomenik....nije cak bitna ni motivacija ni razlozi, bitno je da su se momci dosjetili necega, realizirali projekat, pa ti sada moj stochko sviraj trubu, Bruce Lee ce osvanut u Mostaru :D

I nije da nikog ne zanima, nego nema kod nas Don Quihota vise koji bi se nosili sa svim tim problemima odjednom....nego sto zensko rece, pometi ispred svojih vrata, nek svak proba ponesto promjeniti u svojoj mahali pa ce sve biti drugacije...
alek

Post by alek »

stochar wrote:ja sam samo konstatovao da mi imamo i vecih problema
pa se ipak pise i objavljuje o zajebancijama sa foruma :D :D
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

stochar wrote:Podrzavam svaku zanimljivu ideju ali mislim da se ovdje radi o kompletnim idiotima koji nemaju pametnijeg posla nego da se zajebaju sa postavljanjem spomenika Brucee Leeu. Koji mi qratz imamo s njim? OK, nije frka postavljati takav spomenik ali da smo mi Danska, pa nemamo vise ni na sta ukazivati i haj'mo se zezati s njim pored toliko ljudi za koje se ne zna.

Nagradno pitanje: Ko je Vladimir Prelog?
a) Kung-fu junak koji je umro od droge;
b) Bivsi predsjednik CKSK Jugoslavije;
c) Dobitnik Nobelove nagrade za hemiju, rodjeni Sarajlija. (???)
Dragi Stohcar, kad vec kazes da je neko rodjeni Sarajlija, a pricas o Mostaru, zasto bi mostarci Prelogu postalvjal ispomenik, bezobzira na Nobela????
Pa, ljudi i nece nekog "naseg" da se ne bi bunili i svojatali ga :D
anais_nin

Post by anais_nin »

stochar wrote: Naravno, mene ne nervira sam spomenik, nego sto su sad svi nesto mega-odusevljeni, kao, radi se nesto.
ma ja sam ionako svime uvijek odusevljena...a ako pratis moje postove na forumu znaces da ja dajem svoj danak za napredak poljoprivrede, vocarstva, vinogradarstva, prirode i drustva :lol:
alek

Post by alek »

stochar wrote:Naravno, mene ne nervira sam spomenik
nisi li ranije rekao da nismo truli ko drzava danska :D i da nam bruce lee ne treba? :D pozicioniraj se :D :D
rumenko

Post by rumenko »

i zena mu Brusilica zasluzuje spomenik...
da pamtis

Post by da pamtis »

Born in San Francisco, Lee starred in several kung fu movies, including 1973's "Enter the Dragon". He died at the age of 32 from swelling on the brain.
Image
A-ZO

Post by A-ZO »

:) :) :)

JEDINA POZITIVNA VIJEST IZ BOSNE OD 1992.

Image

Image

Image

Kung Fu legend Bruce Lee to get statue in Bosnian city

12. 09. 2005

SARAJEVO (AFP) - The martial arts legend Bruce Lee is to be honoured with a statue in the southern Bosnian city of Mostar, as a symbolic protest against ethnic division, local authorities said.

Bruce Lee was chosen as a hero that all ethnic groups could relate to, in a city that was nearly destroyed during the fierce fighting between Croats and Muslims during Bosnia's 1992-95 war and that remains bitterly divided.

City authorities have given the green light for the statue to be built, following a proposal made two years ago by a local association, the Urban Movement of Mostar, Zdravko Culjak, head of Mostar's planning department, said.

The life-sized bronze statue of the Kung Fu cinema icon is to be placed in a city park within the next few months.

Lee starred in a string of hugely successful martial arts films -- Fists of Fury, Enter the Dragon, The Chinese Connection and Return of the Dragon -- in the early 1970s, but died at the young age of 32, in 1973.

The Mostar city administration has been unified under international pressure but ethnic divisions remain.

Following the war both ethnic groups erected monuments and renamed streets after heroes of their ethnicity.

"At a time when politics and ethnic ideology have occupied and poisoned everyday life, we want to show that there are true values that have nothing to do with politics," the Mostar association earlier said of the initiative.

"It would also be a reminder of our childhood dreams of a just world where crude physical force does not matter, but skill, speed and the will to fight for justice does."

Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Image
A-ZO

Post by A-ZO »

A-ZO

Post by A-ZO »

Image

Thank you, Mostar :kiss:
stokaindahaus

Post by stokaindahaus »

E moj Stochar...vidi se da si malo mladji dechko...otkud ti to da je Bruce Lee "strani" idol :? ...Chova... Bruce Lee je bio MOJ prvi idol...kad su mi rekli da je Djed Mraz izmishljotina nisam se neshto ni razocharao...al da mi je sluchajno neko rekao da Bruce Lee ne postoji...pa tob mi bio ozhiljak do kraja zhivota... :cry: ...ti ochigledno nisi nikad dozhivo da kao klinac "izletish" iz kina nakon projekcije nekog od Bruce Lee filmova...koje su to marisane bile, maj-geriji prshte na sve strane...a sve i jedan klinac Brus Li...buraz... :-D ...koja su to sjecanja...

...josh da neko hoche Sandokanu podignut spomenik... :D
A-ZO

Post by A-ZO »

stokaindahaus wrote:E moj Stochar...vidi se da si malo mladji dechko...otkud ti to da je Bruce Lee "strani" idol :? ...Chova... Bruce Lee je bio MOJ prvi idol...kad su mi rekli da je Djed Mraz izmishljotina nisam se neshto ni razocharao...al da mi je sluchajno neko rekao da Bruce Lee ne postoji...pa tob mi bio ozhiljak do kraja zhivota... :cry: ...ti ochigledno nisi nikad dozhivo da kao klinac "izletish" iz kina nakon projekcije nekog od Bruce Lee filmova...koje su to marisane bile, maj-geriji prshte na sve strane...a sve i jedan klinac Brus Li...buraz... :-D ...koja su to sjecanja...

...josh da neko hoche Sandokanu podignut spomenik... :D

:thumbup:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 316#530316[/img]
Post Reply