Split: Turisti iz BiH napali vlasnicu apartmana

Locked
mr.nice

#1 Split: Turisti iz BiH napali vlasnicu apartmana

Post by mr.nice »

SPLIT - Vlasnica apartmana u Splitu koji iznajmljuje turistima prijavila je policiji da su ju sinoć napadali gosti, državljani Bosne i Hercegovine, iz Sarajeva i to na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Prema njezinoj prijavi, na spavanje u apartman primila je troje gostiju iz Sarajeva, i to A. T. (1978.), S. T. (1958.) i J. T. (1953.). Kada je radi njihova odlaska došla u apartman, vlasnica J. Š. (1951.) je križ s raspetim Kristom, koji je inače na zidu, našla bačen na pod. Na njezin upit zašto su to napravili, rekli su joj da je ustaška kučka i da je to njezin Isus, a ne njihov. Osim toga, A. T. ju je udario čašom u glavu. Nakon što su platili račun, pri odlasku su zaprijetili da će doći ponovno za tjedan dana i zapaliti nju i njezinu kuću, govoreći kako treba pobiti sve ustaše kojih je puna Hrvatska.

U splitskoj Policijskoj upravi kažu kako je protiv njih podnesena kaznena prijava za prijetnju. (Hina)
Jonx

#2 Re: Split: Turisti iz BiH napali vlasnicu apartmana

Post by Jonx »

mr.nice wrote:SPLIT - Vlasnica apartmana u Splitu koji iznajmljuje turistima prijavila je policiji da su ju sinoć napadali gosti, državljani Bosne i Hercegovine, iz Sarajeva i to na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Prema njezinoj prijavi, na spavanje u apartman primila je troje gostiju iz Sarajeva, i to A. T. (1978.), S. T. (1958.) i J. T. (1953.). Kada je radi njihova odlaska došla u apartman, vlasnica J. Š. (1951.) je križ s raspetim Kristom, koji je inače na zidu, našla bačen na pod. Na njezin upit zašto su to napravili, rekli su joj da je ustaška kučka i da je to njezin Isus, a ne njihov. Osim toga, A. T. ju je udario čašom u glavu. Nakon što su platili račun, pri odlasku su zaprijetili da će doći ponovno za tjedan dana i zapaliti nju i njezinu kuću, govoreći kako treba pobiti sve ustaše kojih je puna Hrvatska.

U splitskoj Policijskoj upravi kažu kako je protiv njih podnesena kaznena prijava za prijetnju. (Hina)
E draga obitelji T. sto ste se kiselili kiselili ste se. Ladno mozete na Jablanicko; tamo su ustase pobijene......
Santos

Post by Santos »

Sta hoces da kazes da ja sad trebam ic na jablanicko radi ove trojice kretena.Ja cu se i dalje kiselit na jadranu a eto ti mi reci razlog da tako i nebude.Trebal si se sad bojat nekakve odmazde prema turistima iz sarajeva radi ove trojice.I ko zna jesu li iz Sarajeva,garant neke doslje a imaju adresu u Sarajevu,jer sumljam da bi prave Sarajlije tako nesto uradile,jer se to nije do sad nikad ni desilo,a ti se idi malo okupaj na Jablanickom kad puste branu tad je najbolje.
mr.nice

Post by mr.nice »

Santos wrote:Sta hoces da kazes da ja sad trebam ic na jablanicko radi ove trojice kretena.Ja cu se i dalje kiselit na jadranu a eto ti mi reci razlog da tako i nebude.Trebal si se sad bojat nekakve odmazde prema turistima iz sarajeva radi ove trojice.I ko zna jesu li iz Sarajeva,garant neke doslje a imaju adresu u Sarajevu,jer sumljam da bi prave Sarajlije tako nesto uradile,jer se to nije do sad nikad ni desilo,a ti se idi malo okupaj na Jablanickom kad puste branu tad je najbolje.
malo je pravih Sarajlija....
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Santos wrote:Sta hoces da kazes da ja sad trebam ic na jablanicko radi ove trojice kretena.Ja cu se i dalje kiselit na jadranu a eto ti mi reci razlog da tako i nebude.Trebal si se sad bojat nekakve odmazde prema turistima iz sarajeva radi ove trojice.I ko zna jesu li iz Sarajeva,garant neke doslje a imaju adresu u Sarajevu,jer sumljam da bi prave Sarajlije tako nesto uradile,jer se to nije do sad nikad ni desilo,a ti se idi malo okupaj na Jablanickom kad puste branu tad je najbolje.
Opste je poznata cinjenica da u Sarajevu prije rata dok su u njemu zivile prave Sarajlije uopste nije bilo kriminala!
mr.nice

Post by mr.nice »

off topic - pa nisu se Celo jedan i drugi, Juka Prazina i co. rodili 91.
bos

Post by bos »

A jos poznatija da nasi susjedi jedva cekaju bilo kakvu situaciju sa bh. turistima za ovakve tekstove.
Ergot

Post by Ergot »

jugoistocnjak wrote: Opste je poznata cinjenica da u Sarajevu prije rata dok su u njemu zivile prave Sarajlije uopste nije bilo kriminala!
Niti idiota. Dok nisu sljegli seljaci u Sarajevu je u svakom ulazu zivjelo 3,67 nobelovaca, te 2,81 vrhunskih umjetnika raznih profila. Prost puk se oslovljavao sa 'vase gospodstvo', svi su pili caj i jeli keksice, i svak je imao godisnju kartu za operu.
Sogan

Post by Sogan »

A u mp3 jos malo ce me biti sramota reci da sam iz Bosne :oops: Sarajlije nam svugdje sjebase reputaciju :-?
from_dust

#10 Re: Split: Turisti iz BiH napali vlasnicu apartmana

Post by from_dust »

mr.nice wrote:SPLIT - Vlasnica apartmana u Splitu koji iznajmljuje turistima prijavila je policiji da su ju sinoć napadali gosti, državljani Bosne i Hercegovine, iz Sarajeva i to na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Papak ostaje papak,odakle god bio,kako se god zvao..........Sto je najgore,napali ZENU,seljacine.
Da ima imalo pravde,bili bi pohapseni kad se vrate.
Pa majmuni jadni,smeta vam krst,nije problem,idite negdje drugo,sto ides prema krstu kretenu,ako ti smeta.

Zbog ovakvih nas smatraju divljacima,primitivcima........... samo su potvrdili reputaciju........aplauz........
A posto smo mi u pitanju,samo cekam kad ce vijest doci na CNN :roll:
Last edited by from_dust on 17/06/2007 15:41, edited 1 time in total.
bos

Post by bos »

Ergot wrote:
jugoistocnjak wrote: Opste je poznata cinjenica da u Sarajevu prije rata dok su u njemu zivile prave Sarajlije uopste nije bilo kriminala!
Niti idiota. Dok nisu sljegli seljaci u Sarajevu je u svakom ulazu zivjelo 3,67 nobelovaca, te 2,81 vrhunskih umjetnika raznih profila. Prost puk se oslovljavao sa 'vase gospodstvo', svi su pili caj i jeli keksice, i svak je imao godisnju kartu za operu.
I onda je jedan dio istih preselio na brda iz najhumanijih razloga...
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Sogan wrote:A u mp3 jos malo ce me biti sramota reci da sam iz Bosne :oops: Sarajlije nam svugdje sjebase reputaciju :-?
Ma nista. Jebiga kad dodjes na more trebas odma reci da nisi iz Sarajeva. Valjda ce to nesta pomoci.
samsonite

#13 vidjecemo

Post by samsonite »

Juka i celo nisu sarajlije vec doslje od roditielja IBeovaca toliko,samo ko vod es e tako jer su zivjeli u Sarajevu, zbog takvih normalni muslimani ce biti sikanirani na Jadranu , rane su svjeze ,
Ergot

Post by Ergot »

bos wrote:
Ergot wrote:
I onda je jedan dio istih preselio na brda iz najhumanijih razloga...
Iz ljubavi prema prirodi i cistom planinskom zraku.
zzzzz

Post by zzzzz »

Jao, strasno. Sad cemo kod pismenih Hrvata ispasti divljaci :-) Kod onih istih Hrvata kod kojih su za svaku utakmicu Hajduka sa Partizanom ili Zvijezdom auta sa BG tablicama zavrsavala u moru. Nekad smo stvarno pateticni do bola.

Pod broj jedan, ne vjerujem da je sve bas ovako bilo dok ne cujem i drugu stranu.Drugo, ako je ovako i bilo to su pojedinci, jedan obicni incident, zbog kojeg bi se sad svi mi kao trebali stidjeti...ma daaaj.
TareSA

Post by TareSA »

Ma ja ovako razmisljam, ako je njoj krst interesantan nije nama, nisam za to da se na pod baca i tuku ljudi, al sto brate ne skloni krst iz soba koje izdaje, pa ne drzimo ni mi mjesec i zvjezdu nigdje, nego stalno mi pazimo na nekakvo bratstvo da nikoga ne uvrijedimo, a oni *ebe se njih oni svoje pa nije bitno ko im to ostavlja pare......naravno ni ja ne vjerujem da su ovi vandali iz sarajeva nema nas jos puno u ovom gradu, al brate vjerski znakovi bi trebali biti eliminisani iz prostorija koje se iznajmljuju, sto bi ja ispod krsta spavao, pa nisam lud.....toliko
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Zatvoreno, ... tema sa istim sadrzajem postoji na "Razne diskusije".
Locked