Spitfajerke?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Downunda

#1 Spitfajerke?

Post by Downunda »

Zna li neko gdje se mogu kupiti (naravno po mogucnosti kod nas u SA ili bar blizoj okolici) nekada vrlo popularne jakne Spitfire kod nas poznate kao Spitfajerke (unutrasnjost narandzasta a vani mogu biti raznih boja)?
Hvala

Ta ra
iceman ze

Post by iceman ze »

e sad neznam sta zelis, imitaciju Spitfajerke, ili trazis bas orginal. Za ove prve neznam, imas ih na pijaci vjerovatno. Sto se tice ovih drugih, ili bas priblizno orginalu, a s obzirom da jednu posjedujem imas u KM trade-u na Stupu.....cijenu provjeri tel. 634-344, bile su negdje oko 100 KM...... :-)
Downunda

Post by Downunda »

iceman ze wrote:e sad neznam sta zelis, imitaciju Spitfajerke, ili trazis bas orginal. Za ove prve neznam, imas ih na pijaci vjerovatno. Sto se tice ovih drugih, ili bas priblizno orginalu, a s obzirom da jednu posjedujem imas u KM trade-u na Stupu.....cijenu provjeri tel. 634-344, bile su negdje oko 100 KM...... :-)
Hvala u svakom slucaju. Provjericu svakako, mada, da budem iskren, ni sam ne znam razliku orginala od kopije, pogotovo ne u danasnje vrijeme.

Ta ra
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Preporučio bih kombinaciju sa martinkama i obrijanom glavom :D
iceman ze

Post by iceman ze »

U Srbiji i Hrvtaskoj imaju ovlasteni zastupnici za orginal jakne koje ti zelis ali su im cijene i do 200 KM, pa cu ti iz tih razloga uskratiti info........ovi u KM trejdu imaju dosta prilagodenije cijene, mislim da ces naci ono sto trazis za neku razumnu cijenu..... :-)
black

Post by black »

Dirty Harry wrote:Preporučio bih kombinaciju sa martinkama i obrijanom glavom :D
:D

Image
izblajhana

Post by izblajhana »

:lol: :lol:
Bumbar

Post by Bumbar »

black wrote:
Dirty Harry wrote:Preporučio bih kombinaciju sa martinkama i obrijanom glavom :D
:D

Image
nisu dobro...marte moraju imati bijele pertle :D :roll: :lol: :oops:
iceman ze

#9 Re: Spitfajerke?

Post by iceman ze »

Downunda wrote:Zna li neko gdje se mogu kupiti (naravno po mogucnosti kod nas u SA ili bar blizoj okolici) nekada vrlo popularne jakne Spitfire kod nas poznate kao Spitfajerke (unutrasnjost narandzasta a vani mogu biti raznih boja)?
Hvala

Ta ra

Ako nisi nabavio, jedan moj jaran ce prodavati novu Spitfajerku, pa ako te zanima, posalji mi PP.....
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

Post by trimi68 »

Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Svaka cast za linkove trimi.

Alpha industries - stvarno ako hoces da imas artikal koji vrijedi - vrijedi i novca. O tome - kako prepoznati orginal, smijesno je da postavljas to pitanje. Dovoljno je da obuces jaknu, ili pipnes materijal tj jednom kad vidis Alpha vijetnamku - neces pitas kako da prepoznas orginal, vec kako da ga sebi priustis jer za te novce mozes jeftiniju koznu jaknu kupiti, ili neki finiji vunenik kaputic, barem u Americi, sto znaci da je ova cijena - ukoliko je konverzija tacna - dakle 40 dinara = 1km circa 180km za jaknu - nije ni losa. Jedino sto bih ja promjenio na ovoj jakni - je oko vratnik. Ako ikako mozes kupi - s kragnom, a ne s ovom gumom oko vrata. noviji modeli vecinom imaju unaprijeden taj dizajn.

Doduse, ja sam uvijek bio - istrajan u nosenju Vijentamki. Cinimi mi se da ih zovu M65 jakne od Alpha Industries. Nekako, su mi vise prihvatljive i manje upadaju u oci a i duze su te ne zebe prdara - zimi. Imaju i ulozak koji dodje, pa ih mozes unaprijediti ili degradirati iz jakne za jesen/proljece u jaknu za zimu iako - ruku na srce, s uloskom je poteska za nositi, u poredenju s danasnjim vrlo laganim jaknama.

Image

Image
uozo

Post by uozo »

Bolja je Thor Steinar sto puta! :shock:
:roll:
tbaharis

Post by tbaharis »

uozo wrote:Bolja je Thor Steinar sto puta! :shock:
gdje se to kod nas moze kupit Thor???
uozo

Post by uozo »

tbaharis wrote:
Ne znam da li ima, ali mi izgleda da ce uskoro biti, kako se stvari kod nas odvijaju. I to firma ce se zvati garant " Thule" i bice smjestena u ulici Handzar SS divizije na broju 88
:sad:
Kad udjes u radnju svirace Kraftschlag i Skrewdriver ko da gledam!

A to bi ti kupio sebi Thora jel´? :? :roll:
tbaharis

Post by tbaharis »

uozo wrote:
tbaharis wrote:
Ne znam da li ima, ali mi izgleda da ce uskoro biti, kako se stvari kod nas odvijaju. I to firma ce se zvati garant " Thule" i bice smjestena u ulici Handzar SS divizije na broju 88

sto da ne?? :lol:
uozo

Post by uozo »

tbaharis wrote:
uozo wrote:
tbaharis wrote: gdje se to kod nas moze kupit Thor???

sto da ne?? :lol:
Naravno! Evo mozes da dodjes u ovu radnju u Wismaru tu se prodaje Thor Steinar, Lonsdale a bogami i Alpha. Samo reci da si iz Bosne i docekacete ljudi pravo. :D
Evo ovdje imas i jedan video da vidis kako izgleda njihov docek uobicajeno!
http://www.youtube.com/watch?v=EqP4ZQGqi7M
:shock: :D
iceman ze

Post by iceman ze »

pa kome nije Bograd usput, a vecini nije, kakava korist sto se ima gore kupiti, ja sam jednom nazvao jednu firmu gore, da ih pokusam nagovoriti da mi poslaju neke artikle, necete mi vjerovati, ali trazili su preko 100 eura za slanje..... :-?

uglavnom jednom sam isao privatnim poslom, tako da sam obisao i sve army shopove, cijene su kao i u SAD-u ako ne i malo skuplje, uglavnom do gore treba poprilicno goriva, neda mi se maksuz ici.....opet da ti neko gore kupi i to je rizik, jer dok nesto ne probas nemozes znati jel ti odgovara.....

ja licno bi se zadovoljio i kopijom CWU 45/P jer ona ako je kupujes kod zastupnika Alpha inudustries, dode i preko 200 KM

U HR ona kosta negdje oko 940 Kn, ali neisporucuju van svoje zemlje.....

U SRB je oko 8850 Din......ista prica oko isporuke.
Post Reply