Spisak gostovanja poznatih svjetskih licnosti u Sarajevu.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Orbini

#1 Spisak gostovanja poznatih svjetskih licnosti u Sarajevu.

Post by Orbini »

Pozdrav Sarajlijama.

Ima li ko spisak, ili uputu na kakav sajt,.. gdje bih mogao naci spisak svih poznatih svjetskih licnosti koji su gostovali u Sarajevu. Sto poslom, sto iz nekih drugih razloga.

Skoro sam se sudario sa jednim bolidom koji mi poce o Teheranu, zaostaloj i zamotanoj Federaciji, - gdje mu se prica svodila kako je u RS Evropa - a u Federaciji zaostala azijska vukohebina.

I ja mu odgovori kako nije istina jer je u Sarajevu U2 drzao koncert, i masa drugih poznatih svjetskih licnosti kulture, filma, muzike, politike,..... tu dolazila.

Ustvari se nisam mogao sjetiti nikog drugog osim U2. Mislim da je bio i onaj Eross Ramazzoti, za Pavarotija nisam siguran,... a bio je i onaj glumac Steve Buschemi.

Dali neko ima veci spisak gostovanja poznatih svjetskih licnosti sto u Sarajevu sto sire u Federaciji?

Unaprijed hvala.
*mima*

Post by *mima* »

To bi ti da se pravdas nekoj primitivnoj budali?
karanana

Post by karanana »

Ma dobro, bio je U2, to je vjerovatno bio vrh. Tu i tamo ulete kakvi srednje do nize-razredni evropski bendovi i licnosti. Bilo je poznatih politicara, eto bio je Richard Gere par dana, ali sve u svemu djelomicno bih se slozio sa tim jednim bolidom da smo mi jedna obicna selendra, s tim sto bih nadodao da ni anamo oni nisu nista bolji.

Jebote kad vidim ko dolazi u Zagreb i Beograd, pocevsi od sportista pa do muzicara muka me uhvati.
ins

Post by ins »

De mu se usput izvini sto smo se patili u ratu, kada se vec pravdas i raspravljas da Sarajevo nije Teheran... :roll:
obuca

Post by obuca »

jamiroquai :-D
*mima*

Post by *mima* »

veca_sa wrote:sako polumenta
Imas od mene i kafu i bozu.
Orbini

Post by Orbini »

obuca wrote:jamiroquai :-D
Hvala na prilogu.
ins
Ne pravdam se nego raspravljam na diskusijama. Isto kao i ti kad imas drugaciji stav. I ostali sto se na politici glodju sa gostima iz RS.
Kada nebi argumentovano odgovarali budalama, njihova spika bi dominirala.
Dakle, U2. Ramazoti, jamiroquai,...
Ko jos od glumaca, sportista, muzicara,.... ?
obuca

Post by obuca »

3 novembra deep purple gostuje u SA
ali ja cekam (naravno uzaludno) river dance, peperse itd :zzzz:
klixober

Post by klixober »

Richard Gere,Michael Moore...Ma ima poznatih rezisera i glumaca koliko hoces.Svake godine na SFF.Bezbroj poznatih sportista sa reprezetnacijama koje su gostovale u Sarajevu.U2& Pavarotti-Miss Sarajevo,Cranberries-Bosnia..ma ne znam gdje bi kraj bio kad bih nabrajao.
Samo ne vidim svrhu da to objasnjavas nekome ko za Sarajevo kaze da je Teheran.Pusti papka.
Downunda

Post by Downunda »

ins wrote:De mu se usput izvini sto smo se patili u ratu, kada se vec pravdas i raspravljas da Sarajevo nije Teheran... :roll:
:thumbup:
Toliko do mene!
Dovoljno je čovjek rekao!
Zatvaraj temu- ubi promaHa!
Dori

Post by Dori »

Simple Minds
Orbini

Post by Orbini »

Downunda wrote:
ins wrote:De mu se usput izvini sto smo se patili u ratu, kada se vec pravdas i raspravljas da Sarajevo nije Teheran... :roll:
Toliko do mene!
Jest, bas si pametan. :roll:
A da je dosao kakav bolid ovdje na forum i izjavio kako je Banjaluka ispred Sarajeva, veca Evropa, modernija, sa medjunarodnim sajmovima, smotrama kulture, gdje dolaze najpametniji ljudi svijeta,.. a Sarajevo azijska rupa - skocilo bi odmah 20 diskutanata sa boljim odgovorima i argumentima nego sve ovo ovdje.

Ta cuvena superiornost krscanske civilizacije naspram islamske je odavno standard u najmanje pola nase domovine. Redovna prepreka u bilo kakvoj komunikaciji, bilo kakvom politickom kompromisu - predrasude su hebena stvar sto znamo skoro svi. Tamo iza brda je to standard u svim slojevima drustva, kod svih socijalnih staleza - od visoko obrazovanih do nepismenih. Pa ti bjezi od promahe.

Uostalom, ja nisam Sarajlija, postavio sam jasno pitanje, i hvala pojedinima na odgovorima.
zlotscha

Post by zlotscha »

karanana wrote:Ma dobro, bio je U2, to je vjerovatno bio vrh. Tu i tamo ulete kakvi srednje do nize-razredni evropski bendovi i licnosti. Bilo je poznatih politicara, eto bio je Richard Gere par dana, ali sve u svemu djelomicno bih se slozio sa tim jednim bolidom da smo mi jedna obicna selendra, s tim sto bih nadodao da ni anamo oni nisu nista bolji.

Jebote kad vidim ko dolazi u Zagreb i Beograd, pocevsi od sportista pa do muzicara muka me uhvati.
to za sport OK, nase reprezentacije, uglavnom (cast izuzecima), su bas sposobne... :?
ali muzika? sta ce nama americko konzumeristicko sr..e? mislis da bi neka zvijezda (npr ono sto je bila dzenifer lopez prije par godina, na vrhuncu slave) ikad napunila Skenderiju kad bi opalila cijenu karte 50 ili vise KM?
zivota mi, vise volim otici na dobru svirku i popit tih 50 KM i to je za mene pametno ulozen novac, dzenifer (navodim je zato sto ne mogu da se sjetim pametnijeg primjera) i slicni=bacanje para!
ajd eto, ne mora biti dzenifer, M manson gostovao u Hr i hrpa raje bila nezadovoljna jer nema komunikaciju sa publikom, nula bodova, dodje, otpjeva naplati, ode, cisto konzumeristicko sr..e. ja volim o njemu razmisljati kao velikom umjetniku i ne bi mi bilo drago da se razocaram (neki jesu!)
a licno znam dosta beogradjana i zagrepcana koji vole doci u SA, i to ne samo iz turbofolk razloga!
Koshpa

Post by Koshpa »

DJ-bobo, Bruce dickinson, Bil klinton :D et dosta od mene
obuca

Post by obuca »

TGSTK wrote:DJ-bobo, Bruce dickinson, Bil klinton :D et dosta od mene
ciuvauva :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zena21

Post by zena21 »

Gipsy Kings
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

U2, Bono Vox sam, Jamiroquai, Manu Chao, Bianca Jagger, Nick Nolte, Bruce Dickens, Simple Minds, Michael Moore, Richard Gere, Ramazzotti, Steve Buscemi, David Copperfild itd...

Pa onda spomenes jos par festivala, tipa SFF, MESS, JazzFest, pa cak i onaj nesretni TeatarFest. Dodas da smo imali cast slusati Dhafera Youssefa uzivo, ili pak gledati Vojceka, sto su neke od stari o kojima oni samo mogu sanjati...
JokTiSi

Post by JokTiSi »

John Malkovich :D, Jeremy Irons, Severina :-)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Lady Di
Steve Buschemi
Richard Gere
Jamiroquai
U2
Bono Vox
Michael Moore
Simple Minds
DJ-bobo
Bill Clinton
Gipsy Kings
Manu Chao
Bianca Jagger
Nick Nolte
Bruce Dickens
Dhafera Youssef
Vojcek
John Malkovich
Jeremy Irons
Coolio
Grace Jones
Luciano Pavarotti
Eros Ramazzotti
Sophia Copola
Woody Harrelson
Jannis Kounellis
Juliette Binoche
The Kelly Family
Papa
Last edited by pinkzelena on 23/10/2007 18:42, edited 3 times in total.
cyprus

Post by cyprus »

Michael Schumacher :D
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Lady Di
pinkzelena

Post by pinkzelena »

GandalfSivi wrote:Lady Di

Kako sam nju mogla zaboraviti :-) .. idem je odmah staviti na listu
lolita_xx

Post by lolita_xx »

david morales :D
Downunda

Post by Downunda »

Orbini wrote:
Downunda wrote:
Toliko do mene!
Jest, bas si pametan. :roll:
A da je dosao kakav bolid ovdje na forum i izjavio kako je Banjaluka ispred Sarajeva, veca Evropa, modernija, sa medjunarodnim sajmovima, smotrama kulture, gdje dolaze najpametniji ljudi svijeta,.. a Sarajevo azijska rupa - skocilo bi odmah 20 diskutanata sa boljim odgovorima i argumentima nego sve ovo ovdje.

Ta cuvena superiornost krscanske civilizacije naspram islamske je odavno standard u najmanje pola nase domovine. Redovna prepreka u bilo kakvoj komunikaciji, bilo kakvom politickom kompromisu - predrasude su hebena stvar sto znamo skoro svi. Tamo iza brda je to standard u svim slojevima drustva, kod svih socijalnih staleza - od visoko obrazovanih do nepismenih. Pa ti bjezi od promahe.

Uostalom, ja nisam Sarajlija, postavio sam jasno pitanje, i hvala pojedinima na odgovorima.
Ja sam (a i hvala Bogu dragom i mnogi moji sugrađani na forumu) već u par navrata napisao da zbog mnogo čega ne mogu priuštiti taj lukzus da se spustim na nivo jednog primitivca i objašnjavati mu kako Sarajevo nije Teheran.
Zna se šta stoji iza tih provincijalskih izjava Dodikovog stila.
Prema tome, što se više raspravljaš sa takvima, više ćete "navući na svoj mlin". Uostalom, to je tvoj izbor.
Mene lično interesuje šta o Sarajevu, mislimo prije svega MI kojima ovaj grad IPAK nešto znači, jer period 1992-1995 je ja mislim dovoljno pokazao šta misle primitivci o Sarajevu.

Ta ra

Ta ra
dube

Post by dube »

Paco De Lucia :)
Post Reply