SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post Reply
Alfons Kauders

#1 SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Alfons Kauders »

Fakat su pretjerali s ovim predstavama i takticko-pokaznim vjezbama. Pa jel svaki put kada neko izda nalog za pretres, grad treba izgledati kao da u posjetu dolazi Obama?

- U Maocu onomad upade 600 policajaca u stotinu vozila... Oduzmu dvije puske - nikom nista
- Neki dan u Orasju hapse osumnjicene kao da su krenuli u akciju protiv nekih terorista koji se ne predaju... Ljudi se uredno odazivali na pozive (i opet trojicu fulali!)
- Jutros u Sarajevu vise od 100 policajaca upada u KPZ... Da izuzmu dokazni materijal? Sto ljudi?! Mogli su namjestaj iznijeti, a ne dokazni materijal.

Jasno je i meni da se negdje mora pokazati oprema i policija, ali brate mili usrase ga. Jebote jos malo pa ce ljude koji duguju TV pretplatu privoditi u fantomkama, s dugim cijevima.

Indikativno je da je ovo specijalitet SIPA-e, koja je vjerovatno najkorumpiranija i, u kadrovskom smislu, najbesmislenija policijska agencija u drzavi (zato jer i nije policijska, vec politicka institucija). Vazda gledamo kako SIPA nekog privodi u full opremi, a mahom privode likove koji ne predstavljaju ni najmanju prijetnju po zivot policajaca. Zapravo, ne sjecam se da je ikad SIPA bila u situaciji da puca na ljude, ili da pucaju na njih?

To nije slucaj npr. s obicnom policijom u Sarajevu, Tuzli, Banjaluci itd... Jer su imali gubitke u svojim redovima, a i ohladili su nekoliko krimosa u proteklim godinama... Valjda bi onda bio red da oni dobiju jebacku opremu, auta i uniforme? Jer se iz prilozenog da primjetiti da i pored svojih problema i upitne sposobnosti, opet rade opasniji i ozbiljniji posao od SIPA-e?
Danguba

#2 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Danguba »

Ovo postalo normala.

Jbte u kakvoj drzavi mi zivimo.
Alfons Kauders

#3 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Alfons Kauders »

Fakat pretjeruju... Svako malo neka akcija, ulete kao da razbijaju narko-kartel...

I na kraju se ispostavi da hapse ljude koji kasnije ne budu ni osudjeni (Gibraltar, Pandora itd.)

Dakle da barem te akcije rezultiraju osudjujucim presudama, pa hajd... Ovako - koja je svrha? Dignu desetine ili stotine ljudi za kojekakve akcije, a rezultata nema.

Samo bacaju pare da bi izgledali bolje na TVu. :roll:
kritichar

#4 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by kritichar »

Srđan Puhalo je nedavno govorio kao gost na N1, "vehabije-teroristi" su se bombastično hapsili, a u tišini puštali. Jadno je i da policija i tužilaštvo učestvuju u medijskoj kampanji protiv ovih ljudi.
Alfons Kauders

#5 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Alfons Kauders »

kritichar wrote:Srđan Puhalo je nedavno govorio kao gost na N1, "vehabije-teroristi" su se bombastično hapsili, a u tišini puštali. Jadno je i da policija i tužilaštvo učestvuju u medijskoj kampanji protiv ovih ljudi.
To je tek jad - kao akcija Svjetlost (Maoca)

Kada bi pogledao sva ta silna hapsenja, danas ne bi nasao ni 5% privedenih u zatvoru, a vecina nikad nije ni osudjena.

Kada ih privode, naprave spektakl za kamere... A kada Mevlid napravi spektakl, ti isti zajebani drotovi ga puste da pola sata rafala po gradu...
muzicar_iz_parka

#7 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by muzicar_iz_parka »

Problem je u pravosudju a ne policijskim agencijama.

Prije ce nadrljati neki jado koji nije platio 1000 KM struje nego krupni diler.
Danguba

#8 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Danguba »

Meni je najzalosnija ona akcija kada su upali u UIO i hapsili. Vidio se kriminal iz aviona a na kraju Causevic iz dzepa platio sav taj ceh.
Streptokok

#9 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Streptokok »

vrhunac spektakularnosti mi je hapšenje budimira. panciri u sred predsjedništva. na kraju čovjek završi sa prekršajnom prijavom. bezbeli je i ona na kraju odbačena.
Drvosjeca iz Dejcica

#10 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Danguba wrote:Meni je najzalosnija ona akcija kada su upali u UIO i hapsili. Vidio se kriminal iz aviona a na kraju Causevic iz dzepa platio sav taj ceh.
E jes i platio eno ga na slobodi, šetka se i troši "teško" stečen novac. Ja bih se dobrovoljno javio da završim kao on uz par miliona KM. :mrgreen:

Treba sada Hrvatsku pitati i Čovića zašto ne protestuju kada 150 policajaca u sred Sarajeva upadne k'o da je 1992. :oops:
Danguba

#11 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Danguba »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Danguba wrote:Meni je najzalosnija ona akcija kada su upali u UIO i hapsili. Vidio se kriminal iz aviona a na kraju Causevic iz dzepa platio sav taj ceh.
E jes i platio eno ga na slobodi, šetka se i troši "teško" stečen novac. Ja bih se dobrovoljno javio da završim kao on uz par miliona KM. :mrgreen:

Treba sada Hrvatsku pitati i Čovića zašto ne protestuju kada 150 policajaca u sred Sarajeva upadne k'o da je 1992. :oops:
O tome ti i pricam
Pljenidba imovine Kemala Čauševića, bivšeg ravnatelja UNO BiH, po izgubljenoj tužbi koju je podnio Mehmedalija Osmić, čelnik Sindikata UNO BiH nije izvršena jer je Čaušević na račun nadležnog suda jučer uplatio iznos od 5800 KM
Drvosjeca iz Dejcica

#12 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Danguba wrote:

O tome ti i pricam
Pljenidba imovine Kemala Čauševića, bivšeg ravnatelja UNO BiH, po izgubljenoj tužbi koju je podnio Mehmedalija Osmić, čelnik Sindikata UNO BiH nije izvršena jer je Čaušević na račun nadležnog suda jučer uplatio iznos od 5800 KM
To je ono što se zna a koliko je novca uzeo što se ne zna?
O'zone
Globalni moderator

#13 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by O'zone »

Vidim ga jučer vozika plavi Porsche Cayenne Turbo. Na licu mu se vidi napaćenosti i muka kroz koju prolazi
PM72

#14 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by PM72 »

A ima i dva stana kod katedrale,tačnije,u zgradi pored "staklenog " grada.

Prije rata nije imao ni civare a šljeg'o iz sela kod Rogatice.Njemu je rat i posljeratni period itekako valjao.Pa ne opsuj SDA,Aliju,partiju...
ranger

#15 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by ranger »

djeca nam se smiju moj reufe... tako nam se smiju causevici,brankovici,arslanagici i ostali lopovi dok se mi tripujemo u naku policiju sudovie picke materine...
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

O'zone wrote:

Vidim ga jučer vozika plavi Porsche Cayenne Turbo. Na licu mu se vidi napaćenosti i muka kroz koju prolazi
Ma joooooj, ova gore farsa o oduzimanju imovine je za naivne. Oduzeli mu lupam 500.000, ostalo još par miliona. Pa ja bih prvi na to pristao i pustili ga na slobodu. Da je zakona i pravde taj bi gulio najmanje 10 godina zatvora i bila bi mu oduzeta sva imovina i ona koja je na rodbini. :oops:

Image
Toffee karamela

#17 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Toffee karamela »

Alfons Kauders wrote: (Gibraltar, Pandora itd.)
Vise od samih akcija gade mi se bombasticna imena koja im neko smisli noc prije dok napusen gleda Stivena Segala

Patriot, Udar, Skad raketa, Stinger, Shok, Tajfun....Pomenuti Gibraltar ne bi znali naci na karti da im zivot ovisi od tog.
JThomas

#18 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by JThomas »

pa neće država reći - evo mi trošimo vaše milijarde na plate a ne radimo ništa. nije lijepo, ali je potpuno normalno da nas pokušavaju slagati da oni nama trebaju, a ne da nam sišu krv na slamku.
JThomas

#19 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by JThomas »

nije vam to s čauševićem "to", to je lična građanska tužba...krivični predmet je nazad u ladicama nakon što se dogovorio da ne oda nalogodavce u zamjenu za slobodu :mrgreen:
PM72

#20 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by PM72 »

Čaušević da je otišao u zatvor sigurno bi progovorio za koga je radio.Njegov intelekt i pamet nije dovoljna da osigura rukovodeće mjesto na kojem je uzimao "bagerom" a ne lopatom.Doveden je i postavljen ,kao i svako hajvanče samo što nije imao uže nego kravatu.Pošto je u ovoj Alijinoj džamahiriji od 1990 parola pogodan a ne sposoban,sve se uvezalo.Kemal nije u stanju samostalno napisati diktat a kamoli opuhati milione.

Moj drug mu je bio u onim pomenutim stanovima.U jednom od njih živi mu babo (doveo ga sa sela) pa se jadnik sav ibreti i okreće oko sebe.Taj ne zna upaliti mikrovalnu a kamoli samostalno izaći iz zgrade.

Znam da mi se taj jaran valjao od šege i komentarisao da većeg seljaka nije imao ni Matija Gubec u svojim redovima.
Alfons Kauders

#21 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:pa neće država reći - evo mi trošimo vaše milijarde na plate a ne radimo ništa. nije lijepo, ali je potpuno normalno da nas pokušavaju slagati da oni nama trebaju, a ne da nam sišu krv na slamku.
Ali ovo postaje toliki kretenluk... Ok evo taman i da je potrebna ovolika racija u zatvoru, u po grada.

Zasto u jutarnjoj spici, da svi vide? Dobar faktor iznenadjenja. Sto nisu uletili jutros u 3 i odradili posao daleko od ociju javnosti, kada bi i ti koje pretresaju bili u krevetu? I kada bi bilo manje zaposlenih unutra?

Imalo bi smisla da su usput priveli desetak zaposlenika i jos toliko zatvorenika. A nisu.
GeeTnT

#22 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by GeeTnT »

Causevic se vodio onom...bolje zivjet 30 godina kao lav, nego 60 kao ovca.... Ipak mislim da u BiH lavovi zive duze.
Trebam te

#23 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by Trebam te »

Alfons Kauders wrote:
JThomas wrote:pa neće država reći - evo mi trošimo vaše milijarde na plate a ne radimo ništa. nije lijepo, ali je potpuno normalno da nas pokušavaju slagati da oni nama trebaju, a ne da nam sišu krv na slamku.
Ali ovo postaje toliki kretenluk... Ok evo taman i da je potrebna ovolika racija u zatvoru, u po grada.

Zasto u jutarnjoj spici, da svi vide? Dobar faktor iznenadjenja. Sto nisu uletili jutros u 3 i odradili posao daleko od ociju javnosti, kada bi i ti koje pretresaju bili u krevetu? I kada bi bilo manje zaposlenih unutra?

Imalo bi smisla da su usput priveli desetak zaposlenika i jos toliko zatvorenika. A nisu.

Ali zato znaju cvaju na drumu :izet:
muzicar_iz_parka

#24 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by muzicar_iz_parka »

Njegovih 30 godina po količini nahapanog ispane kao 300 od običnog građanina.
JThomas

#25 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)

Post by JThomas »

ma on k'o on potpuno nebitan lik. ako ćemo praviti analogije sa životinjskim svijetom najprije bi bio ona riba što ajkuli čisti zube... :mrgreen:
Post Reply