speedcams postaje hit i u bih

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Qler

#76 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by Qler »

aktina je :) 100% :D
respo

#77 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by respo »

aktivna je i na butmirskoj cesti :D mada ne znam gdje je proletio sam pa je nisam vidio :P
citroen

#78 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by citroen »

Vragolan wrote:ima jedna na aerodromskoj cesti, samo ne znam je li "aktivina", postavljena prije 15ak dana

Aktivna je brate,mene evo veceras uslikala,nisam ni znao da je tu postavljena.To je ona vjerovatno sa lukavicke ceste koja je izmjestena,raja je provalila,ne donosi vise para.Nego kakve su kazne,jel ima neko "lose iskustvo" sa ovim kamerama.Samo da mi ne uzimaju vozacku, a nigdje nikakvog obavjestenja,da je tu kontrola brzine
citroen

#79 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by citroen »

Pa nije valjda da sam ja jedini koji je naletio na ovu kameru,zanima me samo kakve su sankcije.....
uribe

#80 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by uribe »

citroen wrote:Pa nije valjda da sam ja jedini koji je naletio na ovu kameru,zanima me samo kakve su sankcije.....
Prije otprilike 10 dana mislim dame je slikala ta kamera,nisam siguran dali je mene ili auto iz suprotnog pravca kada je slikala vozio sam oko 75 kmh,problem je samo što nisam ni nigdje vidio ograničenje a prolazio sam još najmanje 5 puta istim putem tako da ne znam na koliko slika ni koliko moraš čekati čestitku :D
AdNaN88

#81 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by AdNaN88 »

citroen wrote:
Vragolan wrote:ima jedna na aerodromskoj cesti, samo ne znam je li "aktivina", postavljena prije 15ak dana

Aktivna je brate,mene evo veceras uslikala,nisam ni znao da je tu postavljena.To je ona vjerovatno sa lukavicke ceste koja je izmjestena,raja je provalila,ne donosi vise para.Nego kakve su kazne,jel ima neko "lose iskustvo" sa ovim kamerama.Samo da mi ne uzimaju vozacku, a nigdje nikakvog obavjestenja,da je tu kontrola brzine
Ovako ta kamera slika na 80 (samo prekoracenje brzine) a uzet ce ti vozacku na mjesec dana i kazna je 100KM ,a za bodove nisam siguran mada mislim da ne daju kaznene bodove samo vozacka i 100KM.Ako ti nije slikala lice mozes odnijeti bilo ciju vozacku i reci da je on/ona vozio/la pa da njemu bude zabrana mjesec dana,tako svi rade kome je potrebna vozacka i ne moze bez auta.

PS.ako ti zatreba vozacka samo javi,mogu ti naci dosta ljudi koji trenutno ne voze tj.nemaju ni auto ali eto polozili su :lol:

evo spisak radara:
Sarajevo:
* RTV Dom - pravac prema Ilidži
* Stupska petlja - pravac prema Ilidži
* Dobrinja - kod aerodroma prema lukavici
* Otoka- na raskrsnici
* Pofalići - kod Srednje ekonomske škole
* Stari Grad - raskrsnica iza Vječne vatre u pravcu prema Marijin Dvoru
* Kasarna Maršal Tito - raskrsnica na ulazu u kasarnu prema Ilidži
* Autoput sa jedne i druge strane ceste Sarajevo - Podlugovi

Mostar:
* Gradska obilaznica od HIT-a prema Čekrku - 3 kamere
* Raskrsnica kod zgrade Mostarke

Bihać:
* Cesta prema Izačiću kod OMV pumpe

Livno:
* Semafor na Splitskoj obilaznici

Ljubuški:
* Na magistralnom putu u mjestu Vitina

Zenica:
* Donja Vraca - M17
* Maglaj - M17 na ulazu u Maglaj (semafor)

Orašje:
* Magistralna cesta kod KPZ Orašje

Tuzla:
* Raskrsnica kod Doma penzionera na obilaznici
citroen

#82 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by citroen »

AdNaN88 wrote:
citroen wrote:

Ovako ta kamera slika na 80 (samo prekoracenje brzine) a uzet ce ti vozacku na mjesec dana i kazna je 100KM ,a za bodove nisam siguran mada mislim da ne daju kaznene bodove samo vozacka i 100KM.Ako ti nije slikala lice mozes odnijeti bilo ciju vozacku i reci da je on/ona vozio/la pa da njemu bude zabrana mjesec dana,tako svi rade kome je potrebna vozacka i ne moze bez auta.

PS.ako ti zatreba vozacka samo javi,mogu ti naci dosta ljudi koji trenutno ne voze tj.nemaju ni auto ali eto polozili su :lol:

Nisam znao da uzimaju vozacku,ja sam vozio malo vise od 90km sto ce biti dovoljno da je uzmu.Za vozacku cemo se snaci,u svakom slucaju hvala na ponudi
interface

#83 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by interface »

kamere slikaju ako senzore predjes +20 iznad ogranicenja.
dakle ako je ogranicenje 60 km/h onda slika ako si isao 81 km/h.

kazna za prekoracenje do 20 je samo novcana kazna od 50 km.
za +30 nisam siguran, cini mi se 100 km. ostalo, nemam pojma.
Haris.ba

#84 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by Haris.ba »

Ima li u Kiseljaku kod skole kamera?

Vidio sam senzore za brojace prometa u Kladnju, cesti prema Lukavcu iz Tuzle, mislim pred Olovom, prije Viteza(ima i kamera) cesta uz Lasvu, mislim i oko Bugojna -al nisam siguran. I ispred svih tragove kocenja guma. :D
johntra

#85 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by johntra »

proradila je i ona iza Semizovca prema TZ...ne znam tačnu lokaciju, idem gore u nedjelju, pa javim :D
uglavnom, isto slika iz oba pravca....
za_sada_bez_dobrog_nicka

#86 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

de Boga ti, javi jel' blicne u odlazu ili dolazu. :D
citroen

#87 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by citroen »

evo stigle cestitke iz mupa jucer,dvije nakon 45 dana......fotografije su prelijepe,jedna po noci,druga po danu,90km i 82km prekoracenje brzine.Kazna je 2x50KM,bez kaznenih bodova i oduzimanja vozacke.Malo se ja raspravljao sa njima,cim sam usao u prostoriju za Video nadzor,covjek mi daje uplatnice......reko,cekaj malo inšpektore,daj da to vidim malo na monitoru , kako izgledam :D ,Pitam ja njih moze li ta kamera pogrijesiti,kazu nemere,njemacka proizvodnja,,stara godinu.Haj reko kad je svabo napravio da dalje ne raspravljam,jamim uplatnice i u banku da uplatim i poslije toga krenem ka stupu,malo corbe da naspem i naletim na onu kod stupske petlje,nisam isao preko ogranicenja,ali sam prosao na zuto...bilo ono ludo zeleno trepcuce,pa hocu,necu da stanem pa ga ja produzim.....zanima me zna li iko kako fercera kamera kad je u pitanju slikanje za prolazak na ZUTO(crveno),kad sam prolazio na zuto bio sam tacno ispod(pored) semafora....Molim da neko objasni ako zna kako to sve tandrce.. :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ja1977

#88 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by ja1977 »

Koliko ja znam, tj koliko sam procitao na nekom od foruma :D , kamera ne slika na zuto. Cak prolazak kroz crbveno registrira tek nakon dvije sekunde oda kada se ono upali na semaforu.

Tako da si vjerovatno OK, ali priceka 45 dana pa ces znati :-D
irconbih

#89 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by irconbih »

respo wrote:aktivna je i na butmirskoj cesti :D mada ne znam gdje je proletio sam pa je nisam vidio :P
A gdje je ta na Butmirskoj cesti? Prolazim tim putem skoro svaki dan 3-4 puta, ali ne zamjetih senzore u asfaltu ni kameru :-)
Control panel

#90 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by Control panel »

citroen wrote:evo stigle cestitke iz mupa jucer,dvije nakon 45 dana......fotografije su prelijepe,jedna po noci,druga po danu,90km i 82km prekoracenje brzine.Kazna je 2x50KM,bez kaznenih bodova i oduzimanja vozacke.Malo se ja raspravljao sa njima,cim sam usao u prostoriju za Video nadzor,covjek mi daje uplatnice......reko,cekaj malo inšpektore,daj da to vidim malo na monitoru , kako izgledam :D ,Pitam ja njih moze li ta kamera pogrijesiti,kazu nemere,njemacka proizvodnja,,stara godinu.Haj reko kad je svabo napravio da dalje ne raspravljam,jamim uplatnice i u banku da uplatim i poslije toga krenem ka stupu,malo corbe da naspem i naletim na onu kod stupske petlje,nisam isao preko ogranicenja,ali sam prosao na zuto...bilo ono ludo zeleno trepcuce,pa hocu,necu da stanem pa ga ja produzim.....zanima me zna li iko kako fercera kamera kad je u pitanju slikanje za prolazak na ZUTO(crveno),kad sam prolazio na zuto bio sam tacno ispod(pored) semafora....Molim da neko objasni ako zna kako to sve tandrce.. :-D :-D :-D :-D :-D :-D

a sto si ti problematican vozac. :-D kako te je krenulo ti ces nama izgleda fino objasniti kako sta radi.
Last edited by Control panel on 12/01/2010 15:57, edited 1 time in total.
ovajonaj

#91 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by ovajonaj »

u bihacu ima jos jedna kamera koja se nalazi u jablanskoj ulici...to je jedna dugacka ravna ulica gdje je ogranicenje 50 km/h i slika na 71km/h, a tom ulicom moras proci ako dolazis iz sarajeva i samo prolazis kroz bihac na putu prema cazinu, kladusi, krupi itd...
respo

#92 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by respo »

irconbih wrote:
respo wrote:aktivna je i na butmirskoj cesti :D mada ne znam gdje je proletio sam pa je nisam vidio :P
A gdje je ta na Butmirskoj cesti? Prolazim tim putem skoro svaki dan 3-4 puta, ali ne zamjetih senzore u asfaltu ni kameru :-)
nemam pojma znam samo da sam cestitku dobio za butmirsku cestu
jeli fiksni radar ili su oni s autom slikali u voznji ili pored ceste ne znam
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#93 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by corolla02 »

citroen wrote:evo stigle cestitke iz mupa jucer,dvije nakon 45 dana......fotografije su prelijepe,jedna po noci,druga po danu,90km i 82km prekoracenje brzine.Kazna je 2x50KM,bez kaznenih bodova i oduzimanja vozacke.Malo se ja raspravljao sa njima,cim sam usao u prostoriju za Video nadzor,covjek mi daje uplatnice......reko,cekaj malo inšpektore,daj da to vidim malo na monitoru , kako izgledam :D ,Pitam ja njih moze li ta kamera pogrijesiti,kazu nemere,njemacka proizvodnja,,stara godinu.Haj reko kad je svabo napravio da dalje ne raspravljam,jamim uplatnice i u banku da uplatim i poslije toga krenem ka stupu,malo corbe da naspem i naletim na onu kod stupske petlje,nisam isao preko ogranicenja,ali sam prosao na zuto...bilo ono ludo zeleno trepcuce,pa hocu,necu da stanem pa ga ja produzim.....zanima me zna li iko kako fercera kamera kad je u pitanju slikanje za prolazak na ZUTO(crveno),kad sam prolazio na zuto bio sam tacno ispod(pored) semafora....Molim da neko objasni ako zna kako to sve tandrce.. :-D :-D :-D :-D :-D :-D
To je ba BMW pravio :-D , ma sta oni znaju o halalu
citroen

#94 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by citroen »

ja1977 wrote:Koliko ja znam, tj koliko sam procitao na nekom od foruma :D , kamera ne slika na zuto. Cak prolazak kroz crbveno registrira tek nakon dvije sekunde oda kada se ono upali na semaforu.

Tako da si vjerovatno OK, ali priceka 45 dana pa ces znati :-D

Tako ce i biti,cekat 45 dana.....neko napisa da sam problematican vozac,ma nisam desava se,eto danas sam platio vise nego za cijelih deset godina koliko vozim,inace platio samo dvije kazne do sada i to mandatne,ali cu da vas izvjestavam kako rade te kamere jer ispade da mene samo slikaju ovih dana :D :D :D :D :D :D :D
johntra

#95 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by johntra »

ova što je slikala prema TZ iza Semizovca je mobilni radar sa fotkanjem, koji su MUP-ovci nedavno nabavili...tako da se treba njega dobro paziti, jer ne znaš gdje ga hinje postave :D
starii

#96 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by starii »

johntra wrote:ova što je slikala prema TZ iza Semizovca je mobilni radar sa fotkanjem, koji su MUP-ovci nedavno nabavili...tako da se treba njega dobro paziti, jer ne znaš gdje ga hinje postave :D
ne znam za taj mobilni radar..al obicno su iza cevljanovica pozicionirani..i znaju cesto u civilnom autu da voze iza i slikaju..tako pazite se..
johntra

#97 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by johntra »

moguće da je u pitanju slikanje iz auta...buraza su mu uslikali, pa moram vdijeti o čemu se radi...ali, znam da sam neki dan gledao prilog na TV-u o nabavljanju tog mobilnog radara, pa moguće da je to taj u pitanju...
irconbih

#98 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by irconbih »

respo wrote:
irconbih wrote:
nemam pojma znam samo da sam cestitku dobio za butmirsku cestu
jeli fiksni radar ili su oni s autom slikali u voznji ili pored ceste ne znam
Moze biti, ali opet nelogicno mi. Ako su kraj ceste, to sam upratio, imaju dvije loge na Butmirskoj. Viri samo njuska auta i kroz prozor "gadjaju". Ako se upecaju, upale rotaciju i onaj drugi iskace na cestu ko furija.

A ako je iz auta, nekako logicno da te zaustave na licu mjesta. A mozda im je to kakva nova praksa :D
respo

#99 Re: speedcams postaje hit i u bih

Post by respo »

zato igovorim da je vjerovatno radar onaj fiksni jer bi sigurno bila rotacija
Post Reply