Spediterske firme u BIH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Nihad_27

#1 Spediterske firme u BIH

Post by Nihad_27 »

Interesuju me spediterske i firme koje se bave logistickim polosvima u BIH.
Mozete li mi navesti neke od njih?
*mima*

#2 Re: Spediterske firme u BIH

Post by *mima* »

Nihad_27 wrote:Interesuju me spediterske i firme koje se bave logistickim polosvima u BIH.

Jeli trazis savjet koji je najbolji?
Nihad_27

#3 Re: Spediterske firme u BIH

Post by Nihad_27 »

mima wrote:
Nihad_27 wrote:Interesuju me spediterske i firme koje se bave logistickim polosvima u BIH.

Jeli trazis savjet koji je najbolji?
Pa tako nesto. Ja radim za jednu aviokompaniju koja uvozi/izvozi robu iz Evrope na druge kontinente. Od nedavno smo poceli dopremati i robu na teritorij bivse SFRJ. Roba stize avionom u EU a onda je kamionima dopremamo u razne zemlje/ili obratno.

Sto se tice zemalja bivse SFRJ sklapali smo svaki put novi ugovor. Medutim zelio bih naci jednu speditersku firmu koja bi bila nas stalni saradnik. Mogao bih izabrati lahkocu i uzeti recimo slovenski Viator and Vektor , ali ja hocu da to bude neka firma iz BIH. Vec sam pronasao neke kao Intersped,Bihor, Bihteam itd...

Bilo bi mi korisno ako mozete preporucite neke druge ili jos bolje ako ste imali iskustva sa nekim koje se bave spedicjom i logistickim uslugama.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja radim u špeditersko - logističkoj kompaniji, ali koliko vidim ti tražiš domaće, a ova to nije tako da se nebih očitovao osim ako ti nemaš interesa.

Ako imaš, javi se na PP, slabo će ti ko od domaćih formi ponuditi kvalitetan servis, a da ne pričam o brzini informacija....
zlatan01

Post by zlatan01 »

Postoji veliki broj spediterskih firmi u BiH, ali vecina nema kapacitete za velike poslove. Prednost malih firmi je u obicno vecem zalaganju u poslu da bi se sacuvao klijent, a i fleksibilnost je daleko veca. Ono sto je cesto vrlo bitno je da firma ima svoje ispostave na vise granicnih prijelaza ali i na mjestu konacnog carinjenja. Napisi na PP tacno sta zelis, pa te na osnovu toga mogu povezati sa nekih ko prema mom iskustvu moze odgovoriti na tvoje zahtjeve. Inace sam radio u jednoj takvoj firmi 4 godine...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

zlatan01 wrote:Postoji veliki broj spediterskih firmi u BiH, ali vecina nema kapacitete za velike poslove. Prednost malih firmi je u obicno vecem zalaganju u poslu da bi se sacuvao klijent, a i fleksibilnost je daleko veca. Ono sto je cesto vrlo bitno je da firma ima svoje ispostave na vise granicnih prijelaza ali i na mjestu konacnog carinjenja. Napisi na PP tacno sta zelis, pa te na osnovu toga mogu povezati sa nekih ko prema mom iskustvu moze odgovoriti na tvoje zahtjeve. Inace sam radio u jednoj takvoj firmi 4 godine...
Ja se unaprijed izvinjavam ali ako je definicija spedicije i sama bit carinjenje robe, odmah uzmi ubij pa se pistolj...

Carinjenje kao takvo vise skoro ni ne postoji u EU kao ni u ostalim dijelvima svijeta te prezivljava na prostorima ex yu.

Moderni tokovi u spediciji su prvenstveno transport i to Air & Sea a onda slijede Land i Logistika.

Carinjenje, daj majke ti...
Eshek

#7 Re: Spediterske firme u BIH

Post by Eshek »

Zavisi o kojim količinama robe i destinacijama se radi. Ako mi to daš, možda i mogu reći nešto pametno...
Topla voda

Post by Topla voda »

DaysleepeR wrote:
zlatan01 wrote:Postoji veliki broj spediterskih firmi u BiH, ali vecina nema kapacitete za velike poslove. Prednost malih firmi je u obicno vecem zalaganju u poslu da bi se sacuvao klijent, a i fleksibilnost je daleko veca. Ono sto je cesto vrlo bitno je da firma ima svoje ispostave na vise granicnih prijelaza ali i na mjestu konacnog carinjenja. Napisi na PP tacno sta zelis, pa te na osnovu toga mogu povezati sa nekih ko prema mom iskustvu moze odgovoriti na tvoje zahtjeve. Inace sam radio u jednoj takvoj firmi 4 godine...
Ja se unaprijed izvinjavam ali ako je definicija spedicije i sama bit carinjenje robe, odmah uzmi ubij pa se pistolj...

Carinjenje kao takvo vise skoro ni ne postoji u EU kao ni u ostalim dijelvima svijeta te prezivljava na prostorima ex yu.

Moderni tokovi u spediciji su prvenstveno transport i to Air & Sea a onda slijede Land i Logistika.

Carinjenje, daj majke ti...
jesil to shenkerovac?to mi nekako njihova prica
kolko vas to ima speditera ,na forumu :)
posalji ga na doljane kod marije :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Schenkerovac jesam
Last edited by DaysleepeR on 09/10/2007 01:45, edited 2 times in total.
Topla voda

Post by Topla voda »

DaysleepeR wrote:Schenkerovac jesam
pa dobro najjaci ste u vezi ovog sto lik trazi.samo hoce domacu firmu,al bogami tanke ove domace...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Neznam, ima nacin kako prijevoznici traze partnere u nekoj zemlji, postanje na forumu nije jedan od njih, nekako mi je neozbiljan
m3d0

Post by m3d0 »

kad je ----SPAM----, nek je sve ----SPAM----
Last edited by m3d0 on 09/06/2009 23:53, edited 1 time in total.
Nihad_27

Post by Nihad_27 »

Pokusat cu odgovoriti na ovih par pitanja i malo objasnjenja. Ja sam u firmi spacontrolor to jeste gledam da sve stigne na vrijeme, nagledam utovar aviona i nacin konstruckija paleta, prioritete itd...

Tako da u biti i nisam glavni odgovoran za ovaj dio posla(mada i to nadgledam), medutim posto pricam bosanski onda je nekako i normalno da pobrinem za tu regiju.

Sto se tice prevoza na prostor bivse SFRJ u zadnja 2 mjeseca dostavljali smo 3 puta u ZG, 3 puta u PG, 2 puta u Maribor, 1 put u Cacak i za par dana u BIH. Dakle za sada to nije neka ogromna frenkventnost a i nemoguce je reci koliko ce to biti u budcnosti.
Svaki put do sada to su bile firme izvan BIH. Ipak bih volio da to odrade nasi ljudi a ne ovi iz Cacka recimo kao sto je bio slucaj zadnji put.
Zavisi o kojim količinama robe i destinacijama se radi. Ako mi to daš, možda i mogu reći nešto pametno...

Zavisi od slucaja do slucaja. 17-18 oktobra trebamo prebaciti BIH 11 dijelova tezine 3 tone i 22m kubna. Medutim za nas tezina nije bitna jer placamo cijeli kamion za ovakve destinacije. Nekad mozemo imati i 100kg/kamion.

Nekad je neophodno samo dobaviti robu do krajnje destinacije a ponekad nam je potrebno i skladistenje.

Neznam, ima nacin kako prijevoznici traze partnere u nekoj zemlji, postanje na forumu nije jedan od njih, nekako mi je neozbiljan
Tvoje misljenje. Na netu je moguce naci skorom sve. A evo i na ovome forumu se nade 5-6 ljudi koje se bave ovim poslom i koji su upuceni sa situacijom u BIH.

Ja sam vec pronasao nekoliko firmi ali zelio sam cuti nekoga iz Bosne ko se bavi ovim poslom i da dobijem ako je moguce neke preporuke.

Nihade svaka cast! To cijenim kad neko kaze mogao bih ja 101 firmu uzeti ali trazim bosansku!
Zasto ne bosansku? Mislim da i kod nas ima neko ko to moze odratiti bez problema. Ne vjerujem da su ovi is Srbije spretniji od nas.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Onda samo naprijed.

Imaš samo par domaćih firmi koje posjeduju skladište i vozila kojima mogu dostaviti robu na adresu.

Carinjenje radi svako samo neznam koliko je roba vrijedna, obavezno pitaj svakog koga budeš kontaktirao za visinu carinske garancije.
ins

Post by ins »

Pa valjda Intersped Sarajevo?

http://www.intersped.ba/
Post Reply