Špedicija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Limeni99

#1 Špedicija

Post by Limeni99 »

Pozdrav ljudi, imam 20 godina, imam položenu C1 kategoriju. Volio bih raditi u špediciji? Može li mi neko malo više objasniti šta mi sve treba i preporuku za neku firmu?
Atego

#2 Re: Špedicija

Post by Atego »

Limeni99 wrote:Pozdrav ljudi, imam 20 godina, imam položenu C1 kategoriju. Volio bih raditi u špediciji? Može li mi neko malo više objasniti šta mi sve treba i preporuku za neku firmu?
Trebaju ti jos c i ce za pocetak...
Limeni99

#3 Re: Špedicija

Post by Limeni99 »

Atego wrote:
Limeni99 wrote:Pozdrav ljudi, imam 20 godina, imam položenu C1 kategoriju. Volio bih raditi u špediciji? Može li mi neko malo više objasniti šta mi sve treba i preporuku za neku firmu?
Rekao sam da imam 20 godina... Za C i Ce je potrebno imati 21 godinu.
Atego

#4 Re: Špedicija

Post by Atego »

Limeni99 wrote:
Atego wrote:
Rekao sam da imam 20 godina... Za C i Ce je potrebno imati 21 godinu.
Kod nas djecak sa 20 godina duzi kipera .jedino je morao cekat godinu nakon polaganja c1 da polozi c i ce. Mislim da su sad i to cekanje ukinuli.
Treba ti onda i drzavni, a posto te zanima inostrani transport roba(sto spedicija obicno podrazumijeva) treba ti i cod95 i kartica za tahograf . Ukratko , ta kategorija je prilicno beskorisna i ogranicavajuca. Mozes vozat kombi ili mali kamioncic dok sve ne ispolazes i steknes malo iskustva naravno.
Mlad i Nevin

#5 Re: Špedicija

Post by Mlad i Nevin »

Uhvati se kakve dostave dok ne rijesis c i e. Ili mozes voziti kombi b kategorije u spediciji. Ja sam to radio godinu dana.
Post Reply