SPC teritorijalno priznaje BiH

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
So What!

#1 SPC teritorijalno priznaje BiH

Post by So What! »

Image

Oduvijek me je zanimalo viđenje SPC-a na teritoriju BiH. Prije par dana sam odlučio da vidim koliko eparhija ima SPC i iznedaio sam se kada sam vdio da SPC ustvari na BiH gleda u njenim stvarnim granicama bez entiteske podjele. Iznimka je naravno eparhija Zahumsko-Hercegovačka koja iz prahtičnih razloga zahvata i područje Dubrovačke regije. Sada me baš zanima, mada je SPC često se stavljao u službu ratnih zločina i zločinaca kako to da se do sada nije podijelila BiH i po njihovim teritorijalnim jedinicama.

Treba navesti svijetli primjer vraćanja prijestolnice eparhije Zahumsko-hercegovačke iz Trebinja u Mostar gdje joj je i mjesto. Čeka povratak sjedišta eparhije Zvorničko-tuzlanske u Tuzlu, a sada kada je Kačavenda napokon smijenjen to je pitanje vremena.
escobar__

#2 Re: SPC teritorijalno priznaje BiH

Post by escobar__ »

So what? Ne mijenja to činjenicu da njeni predstavnici počesto uzmu učešće u velikosrpskom orgijanju nad drugim narodima.
So What!

#3 Re: SPC teritorijalno priznaje BiH

Post by So What! »

escobar__ wrote:So what? Ne mijenja to činjenicu da njeni predstavnici počesto uzmu učešće u velikosrpskom orgijanju nad drugim narodima.
I ne mijenja, ali eto dolazi ispred Srpskog naroda, a ne przinaje RS u njenim granicama nego BiH. Svi znamo Srbi iz RS-a su alergični i agresivni na sve što prelazi entitetsku granicu, čak neće da uvedu bilokakve teritorijalne unutrašnje jedinice pa mi je prava enigma zašto nisu mijenjali teritorije eparhija.
Post Reply