SPC i Islamska Zajednica BiH

KraljTvrtkoII

#1 SPC i Islamska Zajednica BiH

Post by KraljTvrtkoII »

SPC i SIZ BiH

Bilo je za ocekivati i to se i desilo da ce SPC, koja djeluje u BiH biti na strani cetnika - najgorijih fasista koje je svijet ikada vidio. Cetnicki fasizam je bio stravicniji i gori cak i od onog vidjenog u nacistickoj Njemackoj, jer oni su bili prvi koji su lansirali krilaticu "Final solution", kada su se ponosili time da su i zadnjeg Jevreja u Nedicevoj-Mihajlovicevoj Srbiji skratili za glavu.

No nazalost oni nisu jedini. Danas poslije Laticeve i Cericeve besjede povodom svecanosti 468. godisnjice Gazi Husrevbegove medrese u Sarajevu, jasno je da je IZ BiH, zahvaljujuci svom rukovodstvu zapravo Srpska IZ BiH. Poruke koje odavde dolaze i politicka sprega sa ratnim rukovodstvom SDA jasno upucuju da se radi o krilu, aktivno ukljucenom u projekat stvaranja Velike Srbije na tlu Republike BiH.

Oni u svojoj besjedi pozivaju Bosnjake na Islamsku kulturnu revoluciju (sto je GLAVNI ZGODITAK za cetnike) i pored toga oni javno saopstavaju notornu laz da su Bosnjaci zapravo Turci, sto je jos jedan ZGODITAK ZA CETNIKE, jer eto sta Turci traze u "srpskoj Bosni". To saopstavaju u uvijenoj formi pozivajuci na "Bosnjacku kulturnu revoluciju", a u stvari citava besjeda se odnosi na "Islamsku kulturnu revoluciju". I druga stvar, poznato je da je kultura glavni atribut jednog naroda. Ako oni tvrde da se u BiH radi o osmanskoj kulturi (osmanskom narodu), to znaci, po njima, da u Bosni zive Turci, a ne Bosnjaci.

Vrh ove institucije je u direktnoj sluzbi velikosrpske ideologije i stoga mora biti raskrinkan i mora im se oduzeti pravo da predvodi Bosnjake muslimane, ako zelimo da postignemo bioloski opstanak Bosnjaka i ocuvamo drzavu - Republiku BiH.

Evo njihove frapantne besjede, koja jasno otkriva njihovu misiju.

Poziv na bosnjacku kulturnu revoluciju

(Oslobodjenje 09.01.05)

Pjesnik Dzemaludin Latic u subotu je, na svecanosti povodom 468. godisnjice Gazi Husrevbegove medrese u Sarajevu, pozvao svoje sunarodnjake na bosnjacku kulturnu revoluciju. Latic je, zajedno sa reisu-l-ulemom dr. Mustafom ef. Cericem, ovogodisnji dobitnik uglednog i tradicionalnog priznanja, kojeg najstarija vaspitno-obrazovna ustanova u BiH dodjeljuje svojim bivsim ucenicima, a sada uglednim licnostima. Direktor Medrese Zijad ef. Ljevakovic govorio je o izuzetnim zaslugama “gazinovaca”, reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerica i pjesnika Dzemaludina Latica, a potom im je priznanja urucio predsjednik Upravnog odbora Medrese naibu reis Ismet ef. Sahic. Zahvaljujuci se na priznanju, Latic je procitao dugu, zanimljivu besjedu. Govoreci o znacaju Medrese, Latic je kazao kako se “bez intelektualnog truda njezinih ucenika nasa kultura i civilizacija ne bi mogle zamisliti”. “ Ali, braco i sestre”, dodao je on, “nasa islamska civilizacija je na citavom Balkanu... unistavana preko stotinu i trideset godina. To je islamska i to je osmanska kultura i civilizacija koja se iznova radja u svom sjaju i zamahu, poput sunca u oblacnom danu, na evropskom kontinentu.[/B] I tu mi, ucenici Medrese moramo odigrati svoju plemenitu ulogu, ulogu “nasljednika Allahovih vjerovjesnika” i Gazi Husrev-bega. Ja to godinama nazivam trecom bosnjackom renesansom, a u posljednje vrijeme bosnjackom kulturnom revolucijom”. Sekularisti i nacionalisti “Nazalost”, kazao je dalje Latic, “literatura koju su ispisivali brojni bosnjacki pisci - sljedbenici sekularne utopije kao i najpoznatiji jugoslavenski pisci - sljedbenici vulgarnog nacionalizma napravila je nesagledivu pustos u nasem pamcenju. U toj literaturi hodze i hadzije se predstavljaju karikaturalno, Osmansko carstvo kao tiranija, a Bosna kao tamni vilajet u kojoj islam - da citiram osnovnu ideju vodeceg jugoslovenskog pisca XX stoljeca - “zaustavio duhovni i kulturni razvoj”. I to je trajalo sve dok Mehmed Selimovic nije napisao svoga “Dervisa” - sa vedrim i dostojanstvenim likom Ahmeda Nurudina, “svjetla vjere”. Latic je jos kazao kako kako s “ilahije i kaside pokazale put kako se moze revitalizirati i nase naslijedje u arhitekturi, slikarstvu, muzici, u svim granama umjetnosti i nauke”. Podsjecajuci na Garodijeve rijeci da je evropski kontinent “zahvaljujuci vatri slobodnog misljenja”, najbolji prostor za islam, Latic je rekao da bi u narednim godinama u Evropsku uniju mogle biti uclanjeni Bosna i Hercegovina, citav balkanski region i Turska, te da bi “u tom slucaju svaki treci stanovnik te zajednice bio musliman”. Sarajevski Oksford “Tesko je govoriti poslije pjesnika islama i Bosne”, rekao je reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Ceric. Nije komentarisao ono sto je govorio Latic, ali je usput spomenuo “male narode i velike ideje”, ali ta mu je misao ostala nedorecena. Reisu-l-ulema dr. Ceric je takodje govorio o novom univerzitetu u Sarajevu i to Gazi Husrev-begovom univerzitetu, koji u svom nazivu ne bi imao atribut “islamski”, jer ga “nema ni Medresa”. “Gazi Husrev-begov univerzitet u Sarajevu treba da bude poput Harvarda, Oksforda, Kembridza”, objasnio je on. U bogatom kulturno-zabavnom programu ucenici i ucenice Medrese pokazale dio onog sta znaju i za sta su nadareni. “Mozda ce neko od vas biti buduci reis”, rekao je reisu-l-ulema. Svecanost je tacno u jedan popodne prekinuta, jer je stradalima od smrtonosnog vala “cunami” odata pocast sutnjom od tri minuta i proucena Fatiha.
Engram::X

Post by Engram::X »

uvijek zaboravim da je ubleharima sa tzv. "Bosanskog kongresa" jedini interes unosenje smutnje, lazi i ublaha medu narodom... :oops:
Srklet-jok

Post by Srklet-jok »

Sto vishe iscitavam ovakve postove i slusam razne ljude u raznim situacijama sve se vise i vise divim velikom Avdi Sidranu i njegovim tako velikim i tako jednostavnim mudrostima tipa " Ko zna - ne treba mu pricat , ko ne zna - dzaba mu pricat "
Meni je pravo drago sto se ti furas na srednjevjekovnu Bosnu i to ti pripisujem kao vrlinu - ali treba biti vise od talentovanog umjetnika pa nakon unistenja svega sto podsjeca na jedan narod ( i njegovu kulturu ) na 70% teritorije na kojem zivi ,prepoznati opasnosti u pozivu na kulturni preporod na ono malo prostora na kojem je jos uvijek ( sto ocigledno mnoge zalosti ) opstao- i to nakon sto je taj isti narod ucinio haman sve da zaboravi bilo sta sto bi ga moglo razlikovati od susjeda i komsija.

Ps. Drago mi je sto mislis da BILO KAKVA izjava jednog pjesnika moze opravdati godinama ( desetljecima ) smisljanje i ostvarivane velikodrzavne projekte pracene genocidima.Upitam se za motive odmah.
A moralni relativizam je strasna stvar.
Ostalo necu ni komentarisati

Pps. Ipak ja slusam Avdu tj. ovo je jedna od strasno malog broja situacija kad sam odlucio da otipkam nesto-ne zamjerite.
St.Germain

Post by St.Germain »

Srklet-jok wrote: Pps. Ipak ja slusam Avdu tj. ovo je jedna od strasno malog broja situacija kad sam odlucio da otipkam nesto-ne zamjerite.
steta...(mislim ozbiljno, nije ironija :roll: )
Srklet-jok

Post by Srklet-jok »

E yebi ga
ko mi je kriv pa nisam odmah vidio da je rijec o " Kongresnoj " expozituri Kos-a
nego ja pomislio da je rijec o nekome dobronamjernom koji mozda slucajno raspolaze krivim informacijama.
do mene
yebi ga :roll:
violentjack

Post by violentjack »

Engram::X wrote:uvijek zaboravim da je ubleharima sa tzv. "Bosanskog kongresa" jedini interes unosenje smutnje, lazi i ublaha medu narodom... :oops:
Ovaj Tvrtko stvarno ima problema :lol: :)
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Srklet-jok wrote:E yebi ga
ko mi je kriv pa nisam odmah vidio da je rijec o " Kongresnoj " expozituri Kos-a
nego ja pomislio da je rijec o nekome dobronamjernom koji mozda slucajno raspolaze krivim informacijama.
do mene
yebi ga :roll:
Zadnji Kongres koga su Bosnjaci imali bio je onaj od Husein Kapetana Gradascevica. Sve ostalo do danas imamo ekspoziture SANU, razne varijente Cvetkovic-Macek, palamudjenje velikosrpskog lobija MZ i nase drage Bosnjake, koji su najveci neprijatelji sami sebi i svim svojim vlastitim kongresima.

Ja znam da bi ti bio ustogljen i pocascen da prisustvujes cetnickom kongresu na Palama, to bi za tebe bila cast. Za sve ostale kongrese, pogotovu one Bosnjacke i ti i armija mahalskih jalijasa pokazujete samo odvratnost.

FUJ.
artzy

#8 Jeeeeeee

Post by artzy »

Jeeeee, sad cemo i mi biti "nebeski narod" :-)
Shoba

Post by Shoba »

citat".......Podsjecajuci na Garodijeve rijeci da je evropski kontinent “zahvaljujuci vatri slobodnog misljenja”, najbolji prostor za islam, Latic je rekao da bi u narednim godinama u Evropsku uniju mogle biti uclanjeni Bosna i Hercegovina, citav balkanski region i Turska, te da bi “u tom slucaju svaki treci stanovnik te zajednice bio musliman”.......

Jedina stvar koja je cudna u svemu ovome su neki kontradiktorni stavovi Dzemaludina Latica. On je uvijek pricao protiv mijesanih brakova i sl. a da pri tom se zalaze za evropske integracije. Ulazak u evropu znaci prihvatanje evropskih standarda, ne samo ekonomskih, nego i drustvenih. U evropi ne gledaju poziitivno na one koji zagovaraju podjele po bilo kojoj osnovi, a pogotovo ne na one koji misle da ne bi niko trebao da se mijesa ni sa kim. Evropa i jeste mijesanje svih rasa i naroda, obicaja, itd.

PO toj logici bi , recimo, francuska vlada trebala da "preporucuje" svojim gradjanima da se ne mijesaju sa muslimanima ni za crncima i ni sa kim ko je razlicit. A to znaci getoizacija/segregacija velikog broja gradjana francuske.....a to je uvod u fasizam..........

zivi i pusti druge da zive kako god hoce je najzdravija stvar. .Apsurdno je zagledati u tudji krevet i obicaje............[/quote]
spiel4

Post by spiel4 »

"U toj literaturi hodze i hadzije se predstavljaju karikaturalno.."

a gdje njih po hijerarhiji smjestiti u buducem drustvu,hoce li nam oni sluziti kao ideja vodilja i svjetlost koja nam obasjava tamne staze
Srklet-jok

Post by Srklet-jok »

Zadnji Kongres koga su Bosnjaci imali bio je onaj od Husein Kapetana Gradascevica. Sve ostalo do danas imamo ekspoziture SANU, razne varijente Cvetkovic-Macek, palamudjenje velikosrpskog lobija MZ i nase drage Bosnjake, koji su najveci neprijatelji sami sebi i svim svojim vlastitim kongresima.

Ja znam da bi ti bio ustogljen i pocascen da prisustvujes cetnickom kongresu na Palama, to bi za tebe bila cast. Za sve ostale kongrese, pogotovu one Bosnjacke i ti i armija mahalskih jalijasa pokazujete samo odvratnost.

FUJ.[/quote]

U ovih devet ( 9 ) redova koje si mi posvetio ( a ja tebi necu vise ni jedan ) napisao si samo jednu tacnu cinjenicu i opcenito i u dijelu koji se tice mene - a to je da ja STVARNO osjecam odvratnost prema tzv. bosanskom kongresu - za koji sam siguran da su ga osnovali , vodili a mozda ga i jos uvijek vode kosovci i udbasi - a kad mi ne bi bilo dovoljno to- gadili bi mi se kao likovi koji misle da sebi mogu dopustiti da palamude po Amerikama o tome kako jedini oni znaju kako se boriti za Bosnu i kako svi drugi grijese- a bilo je dovoljno frontova na kojima se to moglo dokazati.
Nejise - sad valjda treba opravdati svoj vlastiti kukavicluk i moralnu ljigavost tako sto cemo popljuvati i srozati sve one koji se JESU borili za Bosnu i na druge nacine osim samo pricom.
pa makar i pogresno.

Ps. nisam znao da je u toku cetnicki kongres na palama - ali vidim da si ti upucen u te vase porodicne stvari i da imas informacije iz prve ruke -ipak ste Vi djeca mame Udbe i tate Kosa-bezze da vam ja kvarim skup , meni tu nije mjesto.
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Srklet-jok wrote:
U ovih devet ( 9 ) redova koje si mi posvetio ( a ja tebi necu vise ni jedan ) napisao si samo jednu tacnu cinjenicu i opcenito i u dijelu koji se tice mene - a to je da ja STVARNO osjecam odvratnost prema tzv. bosanskom kongresu - za koji sam siguran da su ga osnovali , vodili a mozda ga i jos uvijek vode kosovci i udbasi - a kad mi ne bi bilo dovoljno to- gadili bi mi se kao likovi koji misle da sebi mogu dopustiti da palamude po Amerikama o tome kako jedini oni znaju kako se boriti za Bosnu i kako svi drugi grijese- a bilo je dovoljno frontova na kojima se to moglo dokazati.
Nejise - sad valjda treba opravdati svoj vlastiti kukavicluk i moralnu ljigavost tako sto cemo popljuvati i srozati sve one koji se JESU borili za Bosnu i na druge nacine osim samo pricom.
pa makar i pogresno.

Ps. nisam znao da je u toku cetnicki kongres na palama - ali vidim da si ti upucen u te vase porodicne stvari i da imas informacije iz prve ruke -ipak ste Vi djeca mame Udbe i tate Kosa-bezze da vam ja kvarim skup , meni tu nije mjesto.
Ko prizna pola mu se prasta. Tebi se gadi Bosanski Kongres (koji sa mojom malenkoscu veze nema) zato sto se zove BOSANSKI. Time si sve rekao o sebi, ko si i sta si. Ni rijeci o sadrzaju teme, ispravnosti i neispravnosti javnih poruka. To tebe ne zanima, niti to komentarises. Vidis samo poruku jalijasa koji tvrde da iza ove kritike Latica stoji BOSANSKI kongres. Sam si rekao to je za tebe bilo dovoljno da pricas sa gadoscu, jer zaboga nije tvoj obopzavani SRPSKI kongres, tj SANU. Priznaj da bi bio prvi fan ove cetnicke "elite" cim bi se pojavili u Sarajevu. BTW: Slusas li CECU, hoces li i njoj prirediti velicanstven docek u Sarajevu-to me nebi iznenadilo, jer ti si u dusi SRBALIJA i nista drugo.

Tebe, kao ni armiju drugih srbalija ne zanima sustina, istina, sadrzaj, ti samo znas za svoje cetnicke gospodare, da im vjerno sluzis. Ugradjen ti je robovski cip i da sutra zapuca ti bi bio gori cetnik i od samih srpskih cetnika. Ti imas MOTIV, gadi ti se sve sto ima nazib BOSANSKI.

S toga preporucujem ti da ides svom psihijatru Karadzicu na pregled. nesto stvarno destruktivno izbija iz tvoje duse.
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Seratori iz Bosnjackog Kongresa!!!!!

Ja vas smatram saucesnicima u svemu onome o cemu vi kritikujete SDA i druge, jer je vas uvazeni profesor sve znao a nije objelodanio narodu na vrijeme!!!!
Prema tome, neka se vrati u Bosnu i neka javno objelodani narodu ko je i sta skrivio!!!!
Ne moze se jebati a da ti ne udje!!!!
margareta

Post by margareta »

Tako TO biva kad' se jednom jednoj budali dozvoli da "stvori" jednu cijelu naciju ! Ode onda sve u sto i 1 PM !
To ti je kao da djetetu das cio materijal da gradi kucu.
margareta

Post by margareta »

Uloga IVZ :
A njome Cerić vlada u potpunosti oslonjen na moć koju crpi iz činjenice da ima potporu Stranke demokratske akcije. Preko Cerića SDA i upravlja Islamskom zajednicom, čiju razgranatu i decenijama stvaranu infrastrukturu koristi uoči svakih izbora u skladu sa svojim potrebama. Do koje mjere Cerić zloupotrebljava džamije svjedoči i činjenica da su imami nakon džume u svojim hutbama svojevremeno upozoravali vjernike "da onima koji glasaju za Silajdžića ni odlazak na hadž neće biti upisan u dobro". Ako je aminovao tako nakaradnu harangu protiv jednog Bošnjaka vjernika i pritom iz porijeklom nepobitno vjerski ugledne familije, zar se je onda čuditi Cerićevim primitivnim uvredama na račun nekoliko novinara koji godinama razobličuju kriminal funkcionera Stranke demokratske akcije?
Engram::X

Post by Engram::X »

marge, ljubavi,

ne lupaj

Image
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Teška tema :D :D
spiel4

Post by spiel4 »

no sikiriki wrote:Seratori iz Bosnjackog Kongresa!!!!!

Ja vas smatram saucesnicima u svemu onome o cemu vi kritikujete SDA i druge, jer je vas uvazeni profesor sve znao a nije objelodanio narodu na vrijeme!!!!
Prema tome, neka se vrati u Bosnu i neka javno objelodani narodu ko je i sta skrivio!!!!
Ne moze se jebati a da ti ne udje!!!!
znas' ti na koja vrata kucas
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Hajd´ da malo spustimo loptu na zemlju, da se ne prepiremo oko kongresa vec da malo protresemo onaj govor. Ako je autentican?
Pretpostavimo da jeste dakle.
Mene naime zanima vase misljenje koje se vec dugo provlaci kod nas i koje je i Latic naveo:
Ali, braco i sestre”, dodao je on, “nasa islamska civilizacija je na citavom Balkanu... unistavana preko stotinu i trideset godina. To je islamska i to je osmanska kultura i civilizacija koja se iznova radja u svom sjaju i zamahu, poput sunca u oblacnom danu, na evropskom kontinentu. I tu mi, ucenici Medrese moramo odigrati svoju plemenitu ulogu, ulogu “nasljednika Allahovih vjerovjesnika” i Gazi Husrev-bega. Ja to godinama nazivam trecom bosnjackom renesansom, a u posljednje vrijeme bosnjackom kulturnom revolucijom”. Sekularisti i nacionalisti “Nazalost”, kazao je dalje Latic, “literatura koju su ispisivali brojni bosnjacki pisci - sljedbenici sekularne utopije kao i najpoznatiji jugoslavenski pisci - sljedbenici vulgarnog nacionalizma napravila je nesagledivu pustos u nasem pamcenju.
Mislite li zaista da je iskazivanje bosnjacke kulture, umjetnosti, cak i naucnih i sportskih dostignuca vezano iskljucivo za duhovne (citaj: vjerske) osjecaje bosnjackog naroda?
I da li Bosnjaci treba zaista da izvrse renesansu osmanlijske kulture?
Zar se to ne kosi s nasim dokazivanjem da smo mi ipak nacija koja IMA svoje korijene i da oni nikako ne pocinju dolaskom Osmanlijskih osvajaca na nase podrucje. (Ne puntajte se na ovo "osvajaca" jer oni jesu bili to! Tipicni AGRESORI!)
To sto su Osmanlije ostale tako dugo u nasim krajevima dovelo je do toga da smo mi preuzeli dobar dio njihove kulture, ali, opet me zanima je li zaista NASE da se borimo za renesansu iste?
I trebamo li da se grozimo nad sekularizmom?
Sta je alternativa sekularizmu u tom slucaju?

Ponovo vodeci bosnjacki, ovaj put vjerski lideri, cini mi se lutaju prerijama bez da znaju gdje zele doci...
Cuj boriti se za Evropu a htjeti renesansu osmanlijske kulture uz napadanje sekularnih, ovaj put pisaca iz reda sopstvenog naroda...

Karadzic rece jednom da mi nismo narod vec samo "vjerska sekta"...
Pojedinci sve rade da mu pokazu koliko je bio u pravu cini se...

Iznio sam ovdje svoje misljenje i zelio bih da cujem vase o tim pitanjima, ali ne prepucavajte se, zivota vam raznoraznim kongresima i ostalim glupostima. :-?
pitt

Post by pitt »

Svaka cast, u potpunosti se slazem :D
Atomic Punk

Post by Atomic Punk »

Vodenjak wrote:Hajd´ da malo spustimo loptu na zemlju, da se ne prepiremo oko kongresa vec da malo protresemo onaj govor. Ako je autentican?
Pretpostavimo da jeste dakle.
Mene naime zanima vase misljenje koje se vec dugo provlaci kod nas i koje je i Latic naveo:
Ali, braco i sestre”, dodao je on, “nasa islamska civilizacija je na citavom Balkanu... unistavana preko stotinu i trideset godina. To je islamska i to je osmanska kultura i civilizacija koja se iznova radja u svom sjaju i zamahu, poput sunca u oblacnom danu, na evropskom kontinentu. I tu mi, ucenici Medrese moramo odigrati svoju plemenitu ulogu, ulogu “nasljednika Allahovih vjerovjesnika” i Gazi Husrev-bega. Ja to godinama nazivam trecom bosnjackom renesansom, a u posljednje vrijeme bosnjackom kulturnom revolucijom”. Sekularisti i nacionalisti “Nazalost”, kazao je dalje Latic, “literatura koju su ispisivali brojni bosnjacki pisci - sljedbenici sekularne utopije kao i najpoznatiji jugoslavenski pisci - sljedbenici vulgarnog nacionalizma napravila je nesagledivu pustos u nasem pamcenju.
Mislite li zaista da je iskazivanje bosnjacke kulture, umjetnosti, cak i naucnih i sportskih dostignuca vezano iskljucivo za duhovne (citaj: vjerske) osjecaje bosnjackog naroda?
I da li Bosnjaci treba zaista da izvrse renesansu osmanlijske kulture?
Zar se to ne kosi s nasim dokazivanjem da smo mi ipak nacija koja IMA svoje korijene i da oni nikako ne pocinju dolaskom Osmanlijskih osvajaca na nase podrucje. (Ne puntajte se na ovo "osvajaca" jer oni jesu bili to! Tipicni AGRESORI!)
To sto su Osmanlije ostale tako dugo u nasim krajevima dovelo je do toga da smo mi preuzeli dobar dio njihove kulture, ali, opet me zanima je li zaista NASE da se borimo za renesansu iste?
I trebamo li da se grozimo nad sekularizmom?
Sta je alternativa sekularizmu u tom slucaju?

Ponovo vodeci bosnjacki, ovaj put vjerski lideri, cini mi se lutaju prerijama bez da znaju gdje zele doci...
Cuj boriti se za Evropu a htjeti renesansu osmanlijske kulture uz napadanje sekularnih, ovaj put pisaca iz reda sopstvenog naroda...

Karadzic rece jednom da mi nismo narod vec samo "vjerska sekta"...
Pojedinci sve rade da mu pokazu koliko je bio u pravu cini se...

Iznio sam ovdje svoje misljenje i zelio bih da cujem vase o tim pitanjima, ali ne prepucavajte se, zivota vam raznoraznim kongresima i ostalim glupostima. :-?
I ja se slazem. Ja imam svoj identitet koji mi je jasan i mislim da mi nije potrebno poistovjecivanje bilo s kim drugim, bilo da su to svedjani ili arapi.
pitt

Post by pitt »

Turci jesu ostavili traga u nasoj kulturi ali opet se ta kultura razlikuje od njihove. Na tome treba i ostati. :D
Atomic Punk

Post by Atomic Punk »

pitt wrote:Turci jesu ostavili traga u nasoj kulturi ali opet se ta kultura razlikuje od njihove. Na tome treba i ostati. :D
Ali su ostavile i druge kulture pa je nastao orginalan mix. Americka kultura je ostavila veliki trag na gotovo cijeli svijet. Uz to, svaki covjek ima svoje interese pa se moze sada kopati odakle ti interesi poticu.
pitt

Post by pitt »

Na to sam i mislio. Nasa kultura nije exkluzivni produkt turskog uticaja vec i SLavenskog, Austrijskog,Rimskog, i sl. Zato i jesmu u neku ruku unikatni i tu nasu posebnost treba da cijenimo i odrzavamo a nikako da se vracamo u dark ages.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :oops: Ja volim Dark Ages od Jethro Tulla :oops: :D
Post Reply