Spavanje bebe

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

goga+

#26 Re: Spavanje bebe

Post by goga+ »

Kad sam svog sina donela iz porodilišta i stavila ga na stomak da spava, jer se to savetovalo, on je podigao glavu i okrenuo je na drugu stranu. Pošto deca u tom uzrastu ne mogu da drže glavicu, ja sam se uplašila da on nekada možda ne uspe da je okrene pa da ostane nosićem uz dušek. Više ga tako nisam stavljala. Spavao je dosta na leđima, jer mu je tako bilo najzgodnije. Što se tiče njegove glave, ima savršen oblik.
cHupjahalic@

#27 Re: Spavanje bebe

Post by cHupjahalic@ »

u Norveskoj preporucuju da bebe leze na ledjima. cak dijele bodice za male bebice (a mogu se i kupiti) i na strani od bodica na prsima stoji fino: "Ova strana gore". :D
neutral

#28 Re: Spavanje bebe

Post by neutral »

Najpravilnije je da beba pajki na boku... postoji pozicioner koji je drzi da se ne prevrne na ledja ili stomak...
ImageImage
ali se moze zarolati i obicni peskir istaviti iza ledja bebi...

ne preporucuje se spavanje na stomacicu jer se beba navodno moze ugusiti ako pri okretanju glave jednostavno ne uspije u tome... naravno do godinu dana se ne koristi jastuk... ne preporucuje se ni na ledjima jer se beba opet moze ugusiti mlijekom koje ne izbljucne prije pajkenja pa je to moze ugusiti...
ALI...
Moja bebana (za par dana 6 m) od svog 14-og dana spava na stomacicu ... pozicioner nije zeljela...
od tog dana sama podize glavu i okrece je sa strane tako da sam procjenila da joj se nista lose nece desiti... bebe su borci :)

imas jako puno dobrih savjeta na nasem forumu http://www.ringeraja.ba
Post Reply