spavaj 8 sati dnevno...
-
St.Germain
#1 spavaj 8 sati dnevno...
prestani pusiti, ne pij alkohol, lezi u 10, ustaj u sest, brini se o narastaju, ne razocaraj roditelje, ne visi na forumu, bavi se sportom, ne budi predugo na suncu, nemoj biti previse otvoren, hrani se zdravo, prestani citati vijesti iz Bosne, ne varaj partnera, budi iskren prema prijateljima, ne pravi nepotrebne kompromise, budi fin s ljudima, ne gledaj puno TV, ne podlijezi reklami, ne pij colu light, ne jedi meso, gledaj da nikog ne uvrijedis.
Ne podilazi mediokritetima, ne glumi facu, budi politicki korektan, ne vrijedjaj familiju, ispuni ocekivanja, ne iznenadi se, postani bolji covjek, nadji idealnog partnera, ne postani internet-ovisnik, budi zadovoljan, ne kritikuj druge, preispitaj se, ne podilazi nikome, ne vrijedjaj verbalno, slusaj starije, ne slusaj radio, ne sumnjaj u sebe, vjeruj svom razumu, budi bolji ljubavnik, ne zali se, budi socijalan, djeluj atraktivno, oblaci se moderno, budi aptudejt, ne sramoti se, ne pokazuj osjecaje, ne osjecaj se izgubljeno, budi redovan na poslu, brani svoj stav do granice besmislenosti, ne nosi bijele carape, pazi na licnu higijenu, peri zube, ne jedi masno, budi uvijek protiv i ne zali za prozivljenim
(inspired by lyrics fitter happier by radiohead)
Ne podilazi mediokritetima, ne glumi facu, budi politicki korektan, ne vrijedjaj familiju, ispuni ocekivanja, ne iznenadi se, postani bolji covjek, nadji idealnog partnera, ne postani internet-ovisnik, budi zadovoljan, ne kritikuj druge, preispitaj se, ne podilazi nikome, ne vrijedjaj verbalno, slusaj starije, ne slusaj radio, ne sumnjaj u sebe, vjeruj svom razumu, budi bolji ljubavnik, ne zali se, budi socijalan, djeluj atraktivno, oblaci se moderno, budi aptudejt, ne sramoti se, ne pokazuj osjecaje, ne osjecaj se izgubljeno, budi redovan na poslu, brani svoj stav do granice besmislenosti, ne nosi bijele carape, pazi na licnu higijenu, peri zube, ne jedi masno, budi uvijek protiv i ne zali za prozivljenim
-
St.Germain
nisam opisivao nikogatigris wrote:takva osoba ne postoji a i da postoji nije zanimljiva brate.........
-
St.Germain
tema/post je inspirisan/a pjesmom koja banalizuje sumnje i potrebe modernog covjeka, te sam zahvalan za nejavljanje ukoliko reakcija na istu u percepciji opozita ne poprimi zeljeni efekat
-
Drug_Tito
#11 Re: spavaj 8 sati dnevno...
Posto nista ne kaze za drkanje, to znaci da mogu da nastavimSt.Germain wrote:prestani pusiti, ne pij alkohol, lezi u 10, ustaj u sest, brini se o narastaju, ne razocaraj roditelje, ne visi na forumu, bavi se sportom, ne budi predugo na suncu, nemoj biti previse otvoren, hrani se zdravo, prestani citati vijesti iz Bosne, ne varaj partnera, budi iskren prema prijateljima, ne pravi nepotrebne kompromise, budi fin s ljudima, ne gledaj puno TV, ne podlijezi reklami, ne pij colu light, ne jedi meso, gledaj da nikog ne uvrijedis.
-
The_Flyer2002
kad bi bilo sta bi bilo
utsvari bilo bi --- naspavo bi se.
utsvari bilo bi --- naspavo bi se.
-
St.Germain
Druze Tito...ovo NISU nova pravila foruma, ako si me misunderstood 
-
St.Germain
Flyer, naveo sam nekoliko stvari, koje covjek nesvjesno snosi kao obavezu prema sebi i drugima, ustvari, htio sam reci da je pritisak koji nosimo svaki dan kao civilizovana postena individua veci nego sto mislimo...
-
The_Flyer2002
buraz znam ovo. kako citam tekst pronalazim sebe u njemu.St.Germain wrote:Flyer, naveo sam nekoliko stvari, koje covjek nesvjesno snosi kao obavezu prema sebi i drugima, ustvari, htio sam reci da je pritisak koji nosimo svaki dan kao civilizovana postena individua veci nego sto mislimo...
sta mu ja sad mogu? promjeniti to? phlease! nema sanse.
ko sto rece: sta bi bilo kad bi bilo?
ali dobri savjeti though
-
St.Germain
Drustvo nas samo cini takvim da se osjecamo nezadovoljno i sugavo i tjera nas na perfekciju. Pogledaj reklame na TV-u, novinama, neces vidjeti normalnog insana, sve su to lutke "sa naslovne strane", perfektna tijela, ovaj ti govori ne valja ovo, ne valja ono, budi ovakav budi samo ne ono sto u stvari jesi...meni tu individualnost ostaje jednostavno zakinuta. ali moze se i citati kao nevezano nabrajanje licnih i tudjih frustracija, slazem se...
-
The_Flyer2002
samo jos ne kontam ovo:
jel to nekome nestalo klora?ne nosi bijele carape,
-
St.Germain
The_Flyer2002 wrote:samo jos ne kontam ovo:jel to nekome nestalo klora?ne nosi bijele carape,
nositi bijele carape je vec dugi niz godina okarakterisano kao modni papanluk, no ja ih i dalje nosim...
-
The_Flyer2002
pa ja nista drugo i nenosim.
ko god je rekao da su bijele carape "papanluk" nek se meni obrati da me pokusa slucajno uvjeriti u to.
ko god je rekao da su bijele carape "papanluk" nek se meni obrati da me pokusa slucajno uvjeriti u to.