Spava mi se!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

nedzad9

#1 Spava mi se!!

Post by nedzad9 »

Znaci nije zajebancija nikad nisam naspavan strasno mnogo spavam i po 13-14 sati znam odspavati poslije kad ustanem opet mi se spava
imate li kakav lijek ili bilo sta da mi se ne spava vise?
beco

#2 Re: Spava mi se!!

Post by beco »

Kafe mnogo mnogo kafe!!
ProbuseniDolar

#3 Re: Spava mi se!!

Post by ProbuseniDolar »

Ja imam slican problem, samo sto ja nocu ne mogu da spavam, li preko dana mogu spavati koliko hocu ... Ima li neko za mene lijeka? :-D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Spava mi se!!

Post by PipiDugaDevetka »

Batali meso, mlijeko, jaja i njihove proizvode. Postani djelomični vegy, pa samo pravi mliječno-mesne izlete povremeno!
Probaj samo 5 dana, pa javi spavaš li?
beautyfool

#5 Re: Spava mi se!!

Post by beautyfool »

Provjeri krvnu sliku moze biti da imas nisko zeljezo ili ti pritisak opada cesto.Uglavnom pokusaj se hraniti zdravije, sa vise vitamina, vise zeleni i bavi se nekom fizickom aktivnosti. Izbjegaji slatko i izbjegaji prejedanje.Eto ukratko, ali najbolje bi bilo kao sto rekoh da provjeris krvnu sliku i da te doktor posavjetuje.
ime i prezime

#6 Re: Spava mi se!!

Post by ime i prezime »

Mene da nebude nebi nikada ustajao. Tuga jedna. Mislim da su zivci.
nedzad9

#7 Re: Spava mi se!!

Post by nedzad9 »

ok hvala,pridrzavat cu se ovog heftu pa reknem rezulatate :-D u
nigdje.nikog

#8 Re: Spava mi se!!

Post by nigdje.nikog »

GRIPA !

Ne zezam se, ja sam je imao skoro mjesec dana me drzala i svo vrijeme mi se samo spavalo. Nije bilo temperature, samo malo kaslja.

Ali sam spavao ko medzed u zimskom snu.
zambaklija

#9 Re: Spava mi se!!

Post by zambaklija »

care seks je lijek za sve pa makar i sa livankom ili desankom :-) :-) :D :dance: :dance: :dance:
anais_nin

#10 Re: Spava mi se!!

Post by anais_nin »

a da odes kod strucne osobe tj doktora na razgovor (i moguce pretrage) umjesto sto "lijek" trazis kod neprofesionalaca? :) spavanje ma koliko bezazleno se cinilo itekako ima veze sa sveukupnim zdravljem...uzroci za to sto ti prolazis mogu biti razni...tesko da ce ti neko dati ispravan odgovor (cak i profesionalac) ovako "na slijepo" :) postoji razlog zasto se doktorske konsultacije ne obavljaju online ili preko telefona nego je potrebno da te doktor VIDI :) sretno....
turban

#11 Re: Spava mi se!!

Post by turban »

zambaklija wrote:care seks je lijek za sve pa makar i sa livankom ili desankom :-) :-) :D :dance: :dance: :dance:

:lol: :lol: :lol:
pazi samo na upalu zglobova... :-)
Epitop

#12 Re: Spava mi se!!

Post by Epitop »

Pod uslovom da ti svjetluca pred očima kad naglo ustaneš i tvoje dugotrajno spavanje može se povezati samo sa anemijom i to najvjerovatnije zbog manjka željeza u krvi. Ako nije to u pitanju najbolje je da ideš doktoru i lijepo krvnu sliku ti urade i problem riješen.
neprilagodjena

#13 Re: Spava mi se!!

Post by neprilagodjena »

Trudnica nisi ;-) idi doktoru na pregled i pusti se kafe ;-)
nedzad9

#14 Re: Spava mi se!!

Post by nedzad9 »

ma 90% sam siguran da je anemija imam i malo izrazene podocnjake...
nedzad9

#15 Re: Spava mi se!!

Post by nedzad9 »

kupio sam sumece za zeljezo pa cu vidjet rezultate ako se ne poboljsa oticu doktoru :sax:
dezurni_ucenik

#16 Re: Spava mi se!!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 04:02, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#17 Re: Spava mi se!!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 04:01, edited 1 time in total.
barby02

#18 Re: Spava mi se!!

Post by barby02 »

Ja mislim da si u depresiji. postoje depre nepoznatog uzroka i naravno, podocnjaci su izrazeni. Bjezanje u san je isto vid depresije. . pogotovo zamjena dana za noc. . .Ako imas anemiju, ona moze otezati simptom ali sa stabilizacijom, ne moze izljeciti depru. . . . Dakle, nista strasno :-)
anais_nin

#19 Re: Spava mi se!!

Post by anais_nin »

ja se zaista pitam zasto su nam uopste potrebni doktori, bolnice, ordinacije, testovi i pregledi, kad je sasvim dovoljno da covjek dodje na forum i nakon 2 reda bude mu postavljena i dijagnoza i tok lijecenja :? :-?

ne znam zasto ali ovo me tako jako podsjeca na moju nenu i njenu konu koje bi ponekad onako mjenjale se za tablete koje su im doktori prepisali (naravno za razlicita oboljenja) jer, mislim, one to znaju najbolje :D
Bumbar

#20 Re: Spava mi se!!

Post by Bumbar »

anais_nin wrote:ja se zaista pitam zasto su nam uopste potrebni doktori, bolnice, ordinacije, testovi i pregledi, kad je sasvim dovoljno da covjek dodje na forum i nakon 2 reda bude mu postavljena i dijagnoza i tok lijecenja :? :-?

ne znam zasto ali ovo me tako jako podsjeca na moju nenu i njenu konu koje bi ponekad onako mjenjale se za tablete koje su im doktori prepisali (naravno za razlicita oboljenja) jer, mislim, one to znaju najbolje :D
ja tebi jednu ovu rozu a ti meni dvije one bijele male :D....

ali sada ozbiljno, ne mozes nista rijesiti preko foruma (osim mozda biti isprepadan sa desetak razlicitih prica i dijagnoza). Knjizicu u ruke i kod doktora :)
anais_nin

#21 Re: Spava mi se!!

Post by anais_nin »

Bumbar wrote: ja tebi jednu ovu rozu a ti meni dvije one bijele male :D....
:lol: :lol: :lol:
to to to je to, hajde da se bobamo :lol: :lol:
Bumbar

#22 Re: Spava mi se!!

Post by Bumbar »

anais_nin wrote: :lol: :lol: :lol:
to to to je to, hajde da se bobamo :lol: :lol:
:lol: :lol: vidis da je dobra ta roza :D :lol: :lol: :lol:
potpuni stranac

#23 Re: Spava mi se!!

Post by potpuni stranac »

ProbuseniDolar wrote:Ja imam slican problem, samo sto ja nocu ne mogu da spavam, li preko dana mogu spavati koliko hocu ... Ima li neko za mene lijeka? :-D
imao sa istih problema u studentskim danima (na nervnoj bazi, stres i tako to), i iz iskustva znam da to nije nimalo bezazlen problem, pogotovo ako sa ne lijeci duze vrijeme pa pređe u hronični oblik. meni je pomoglo ljekovito bilje (sadik sadiković, narodno zdravlje je super knjiga) , nešto sam kupovao i kod matije (jes da je skupo ali nije loše), nešto u apoteci, a nešto sam i sam sakupljao. trajalo je to nekoliko mjeseci, i proslo. sad je sve ok, izbjegavam sekiraciju, ponekad uzmem nesto za smirenje na biljnoj bazi (kad sam u problemima).
barby02

#24 Re: Spava mi se!!

Post by barby02 »

Sto se tice forumske dijagnoze :D znas kako je: kad se komsiji razboli dijete, das savjet, "ja cula-pomaze" a kad se razboli tvoje ides doktoru :-)
legendo_moja

#25 Re: Spava mi se!!

Post by legendo_moja »

Svaki čovjek je specifičan fiziološki, i svako ima različite navike koje mu odgovaraju što se tiče spavanja.

Ja recimo također ne mogu zaspati po cijelu noć, i onda mogu spavati pola dana. Ali sam skontao da mi je optimalno da spavam 5-6 sati preko noći, i onda kad me nekad kasno popodne uhvati umor dovoljno mi je 15-20 minuta sna da se potpuno preporodim.
Post Reply