Spava mi se!!
Moderator: anex
-
nedzad9
#1 Spava mi se!!
Znaci nije zajebancija nikad nisam naspavan strasno mnogo spavam i po 13-14 sati znam odspavati poslije kad ustanem opet mi se spava
imate li kakav lijek ili bilo sta da mi se ne spava vise?
imate li kakav lijek ili bilo sta da mi se ne spava vise?
- ProbuseniDolar
#3 Re: Spava mi se!!
Ja imam slican problem, samo sto ja nocu ne mogu da spavam, li preko dana mogu spavati koliko hocu ... Ima li neko za mene lijeka? 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Spava mi se!!
Batali meso, mlijeko, jaja i njihove proizvode. Postani djelomični vegy, pa samo pravi mliječno-mesne izlete povremeno!
Probaj samo 5 dana, pa javi spavaš li?
Probaj samo 5 dana, pa javi spavaš li?
- beautyfool
#5 Re: Spava mi se!!
Provjeri krvnu sliku moze biti da imas nisko zeljezo ili ti pritisak opada cesto.Uglavnom pokusaj se hraniti zdravije, sa vise vitamina, vise zeleni i bavi se nekom fizickom aktivnosti. Izbjegaji slatko i izbjegaji prejedanje.Eto ukratko, ali najbolje bi bilo kao sto rekoh da provjeris krvnu sliku i da te doktor posavjetuje.
-
ime i prezime
#6 Re: Spava mi se!!
Mene da nebude nebi nikada ustajao. Tuga jedna. Mislim da su zivci.
-
nedzad9
#7 Re: Spava mi se!!
ok hvala,pridrzavat cu se ovog heftu pa reknem rezulatate
u
-
nigdje.nikog
#8 Re: Spava mi se!!
GRIPA !
Ne zezam se, ja sam je imao skoro mjesec dana me drzala i svo vrijeme mi se samo spavalo. Nije bilo temperature, samo malo kaslja.
Ali sam spavao ko medzed u zimskom snu.
Ne zezam se, ja sam je imao skoro mjesec dana me drzala i svo vrijeme mi se samo spavalo. Nije bilo temperature, samo malo kaslja.
Ali sam spavao ko medzed u zimskom snu.
- zambaklija
#9 Re: Spava mi se!!
care seks je lijek za sve pa makar i sa livankom ili desankom

- anais_nin
#10 Re: Spava mi se!!
a da odes kod strucne osobe tj doktora na razgovor (i moguce pretrage) umjesto sto "lijek" trazis kod neprofesionalaca?
spavanje ma koliko bezazleno se cinilo itekako ima veze sa sveukupnim zdravljem...uzroci za to sto ti prolazis mogu biti razni...tesko da ce ti neko dati ispravan odgovor (cak i profesionalac) ovako "na slijepo"
postoji razlog zasto se doktorske konsultacije ne obavljaju online ili preko telefona nego je potrebno da te doktor VIDI
sretno....
- turban
#11 Re: Spava mi se!!
zambaklija wrote:care seks je lijek za sve pa makar i sa livankom ili desankom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pazi samo na upalu zglobova...
- Epitop
#12 Re: Spava mi se!!
Pod uslovom da ti svjetluca pred očima kad naglo ustaneš i tvoje dugotrajno spavanje može se povezati samo sa anemijom i to najvjerovatnije zbog manjka željeza u krvi. Ako nije to u pitanju najbolje je da ideš doktoru i lijepo krvnu sliku ti urade i problem riješen.
- neprilagodjena
#13 Re: Spava mi se!!
Trudnica nisi
idi doktoru na pregled i pusti se kafe 
-
nedzad9
#14 Re: Spava mi se!!
ma 90% sam siguran da je anemija imam i malo izrazene podocnjake...
-
nedzad9
#15 Re: Spava mi se!!
kupio sam sumece za zeljezo pa cu vidjet rezultate ako se ne poboljsa oticu doktoru 
-
dezurni_ucenik
-
dezurni_ucenik
-
barby02
#18 Re: Spava mi se!!
Ja mislim da si u depresiji. postoje depre nepoznatog uzroka i naravno, podocnjaci su izrazeni. Bjezanje u san je isto vid depresije. . pogotovo zamjena dana za noc. . .Ako imas anemiju, ona moze otezati simptom ali sa stabilizacijom, ne moze izljeciti depru. . . . Dakle, nista strasno 
- anais_nin
#19 Re: Spava mi se!!
ja se zaista pitam zasto su nam uopste potrebni doktori, bolnice, ordinacije, testovi i pregledi, kad je sasvim dovoljno da covjek dodje na forum i nakon 2 reda bude mu postavljena i dijagnoza i tok lijecenja
ne znam zasto ali ovo me tako jako podsjeca na moju nenu i njenu konu koje bi ponekad onako mjenjale se za tablete koje su im doktori prepisali (naravno za razlicita oboljenja) jer, mislim, one to znaju najbolje
ne znam zasto ali ovo me tako jako podsjeca na moju nenu i njenu konu koje bi ponekad onako mjenjale se za tablete koje su im doktori prepisali (naravno za razlicita oboljenja) jer, mislim, one to znaju najbolje
- Bumbar
#20 Re: Spava mi se!!
ja tebi jednu ovu rozu a ti meni dvije one bijele maleanais_nin wrote:ja se zaista pitam zasto su nam uopste potrebni doktori, bolnice, ordinacije, testovi i pregledi, kad je sasvim dovoljno da covjek dodje na forum i nakon 2 reda bude mu postavljena i dijagnoza i tok lijecenja![]()
![]()
ali sada ozbiljno, ne mozes nista rijesiti preko foruma (osim mozda biti isprepadan sa desetak razlicitih prica i dijagnoza). Knjizicu u ruke i kod doktora
- anais_nin
#21 Re: Spava mi se!!
Bumbar wrote: ja tebi jednu ovu rozu a ti meni dvije one bijele male....
to to to je to, hajde da se bobamo
- Bumbar
#22 Re: Spava mi se!!
anais_nin wrote:![]()
![]()
![]()
to to to je to, hajde da se bobamo![]()
- potpuni stranac
#23 Re: Spava mi se!!
imao sa istih problema u studentskim danima (na nervnoj bazi, stres i tako to), i iz iskustva znam da to nije nimalo bezazlen problem, pogotovo ako sa ne lijeci duze vrijeme pa pređe u hronični oblik. meni je pomoglo ljekovito bilje (sadik sadiković, narodno zdravlje je super knjiga) , nešto sam kupovao i kod matije (jes da je skupo ali nije loše), nešto u apoteci, a nešto sam i sam sakupljao. trajalo je to nekoliko mjeseci, i proslo. sad je sve ok, izbjegavam sekiraciju, ponekad uzmem nesto za smirenje na biljnoj bazi (kad sam u problemima).ProbuseniDolar wrote:Ja imam slican problem, samo sto ja nocu ne mogu da spavam, li preko dana mogu spavati koliko hocu ... Ima li neko za mene lijeka?
-
barby02
#24 Re: Spava mi se!!
Sto se tice forumske dijagnoze
znas kako je: kad se komsiji razboli dijete, das savjet, "ja cula-pomaze" a kad se razboli tvoje ides doktoru 
-
legendo_moja
#25 Re: Spava mi se!!
Svaki čovjek je specifičan fiziološki, i svako ima različite navike koje mu odgovaraju što se tiče spavanja.
Ja recimo također ne mogu zaspati po cijelu noć, i onda mogu spavati pola dana. Ali sam skontao da mi je optimalno da spavam 5-6 sati preko noći, i onda kad me nekad kasno popodne uhvati umor dovoljno mi je 15-20 minuta sna da se potpuno preporodim.
Ja recimo također ne mogu zaspati po cijelu noć, i onda mogu spavati pola dana. Ali sam skontao da mi je optimalno da spavam 5-6 sati preko noći, i onda kad me nekad kasno popodne uhvati umor dovoljno mi je 15-20 minuta sna da se potpuno preporodim.