SPASIMO VUČICU IZ DOMANOVIĆA!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Cober

Post by Cober »

jasminasab wrote:Nadam se da ce biti dovoljno... :( :(
Na žalost nije dovoljno, do sada je ukupno prikupljeno 355 KM. Hvala svima koji su već dali svoj prilog, i još jedan apel za prikupljanje potrebnih sredstava za spas vučice iz Domanovića.

Hvala
jasminasab

Post by jasminasab »

Cober wrote:
jasminasab wrote:Nadam se da ce biti dovoljno... :( :(
Na žalost nije dovoljno, do sada je ukupno prikupljeno 355 KM. Hvala svima koji su već dali svoj prilog, i još jedan apel za prikupljanje potrebnih sredstava za spas vučice iz Domanovića.

Hvala
:(

Dajte ljudi, ova zivotinja nije zasluzila da umre na takav nacin. Marka, dvije, pet i mozemo joj pomoci.
h2o

Post by h2o »

Evo ja danas uplacujem 15 KM.
Tamo negdje oko 13-14h odoh do banke ili ako si blizu dodji dam ti kes u ruke. :D
jasminasab

Post by jasminasab »

h2o wrote:Evo ja danas uplacujem 15 KM.
Tamo negdje oko 13-14h odoh do banke ili ako si blizu dodji dam ti kes u ruke. :D
A da i ti vidis s Veljom? Mozda mu mozes odnijeti u Udruzenje, ako si negdje blizu... Ili ti budes njemu usput... (033 651 435 ili 061 350 527)
Cober

Post by Cober »

Hvala firmi HYPO-ALPE-ADRIA LEASING d.o.o. u kojoj je za spas vučice iz Domanovića dobrovoljnim prilozima uposlenika prikupljeno 182 KM.

Hvala.
jasminasab

Post by jasminasab »

Cober wrote:Hvala firmi HYPO-ALPE-ADRIA LEASING d.o.o. u kojoj je za spas vučice iz Domanovića dobrovoljnim prilozima uposlenika prikupljeno 182 KM.

Hvala.
Svaka cast. :thumbup:
Majjah

Post by Majjah »

Bolje bi bilo za 100KM naci dvojicu narkica i poslati ih kuci tom idiotu. Jos bi ga natjerali da se sa njom zamjeni par dana z amjesto boravka :x
Bajko

Post by Bajko »

Ja krecem za koji minut prema kantonalnoj vladi, a usput cu uplatit 20KM za vucicu.
ibnHome

Post by ibnHome »

Htio bih pitati, da li neko zna ime ove osobe koja trazi pare za oslobadjanje vucice?
Unaprijed hvala!
buba

Post by buba »

ibnHome wrote:Htio bih pitati, da li neko zna ime ove osobe koja trazi pare za oslobadjanje vucice?
Unaprijed hvala!
Pa ne, covjek valjda zasluzuje anonimnost. :roll:

Uostalom, ovde se haman nista ne zna, iako je neko vec trazio detalje price, mirci ili neko drugi, ali sve sto cusmo je da je pala vucica u bazen, izvukli je ljudi, htjeli je ubiti, student se zalozio za nju, pa je neki covjek stavio u kavez i drzi je u kavezu od 03.02.2007, a sad trazi pare za nju ili ce je prodati u Zadar?! I nista drugo se ne moze da ne ''zakuhamo'', nego dajte svi sto hitnije uplatite pare!

Od februara 2007 do sad nista..sad frka?! Ili je ovo dole bila greska onog koji je pisao, pa se ovo sa vucicom desilo pocetkom februara ove godine?
Men who has her in the cage sience 03.02.2007. now asks for
800 KM of ransom!

U tom slucaju, stojim ispravljena, ali u svakom slucaju mi nesto ovde skripi.
Valjda ljudi ovde trebaju znati detalje, ko je covjek, ko je i sta pricao s njim i potegao inicijativu da se vucica izbavi ispred ovog SOS udruzenja i na kraju krajeva, neku argumentaciju zasto nista drugo ne moze upaliti, sem davanja ''mita'' tom lihvaru, izuzev argumenta ''prodace je u Zadar i bice ubijena''.

Malo sam izrevoltirana..jer ne volim da sam ja ili bilo ko drugi od ovih ljudi cistih namjera i dobre volje, dio ucjene ili neke vrste manipulacije. Mozda pretjerujem..ne znam. :-?
Cober

Post by Cober »

buba wrote:
ibnHome wrote:Htio bih pitati, da li neko zna ime ove osobe koja trazi pare za oslobadjanje vucice?
Unaprijed hvala!
Pa ne, covjek valjda zasluzuje anonimnost. :roll:

Uostalom, ovde se haman nista ne zna, iako je neko vec trazio detalje price, mirci ili neko drugi, ali sve sto cusmo je da je pala vucica u bazen, izvukli je ljudi, htjeli je ubiti, student se zalozio za nju, pa je neki covjek stavio u kavez i drzi je u kavezu od 03.02.2007, a sad trazi pare za nju ili ce je prodati u Zadar?! I nista drugo se ne moze da ne ''zakuhamo'', nego dajte svi sto hitnije uplatite pare!

Od februara 2007 do sad nista..sad frka?! Ili je ovo dole bila greska onog koji je pisao, pa se ovo sa vucicom desilo pocetkom februara ove godine?
Men who has her in the cage sience 03.02.2007. now asks for
800 KM of ransom!

U tom slucaju, stojim ispravljena, ali u svakom slucaju mi nesto ovde skripi.
Valjda ljudi ovde trebaju znati detalje, ko je covjek, ko je i sta pricao s njim i potegao inicijativu da se vucica izbavi ispred ovog SOS udruzenja i na kraju krajeva, neku argumentaciju zasto nista drugo ne moze upaliti, sem davanja ''mita'' tom lihvaru, izuzev argumenta ''prodace je u Zadar i bice ubijena''.

Malo sam izrevoltirana..jer ne volim da sam ja ili bilo ko drugi od ovih ljudi cistih namjera i dobre volje, dio ucjene ili neke vrste manipulacije. Mozda pretjerujem..ne znam. :-?
Pretjeruješ. Dok si ti izrevoltirana i tražiš da ti neko elaborira "zašto treba" mi smo otišli u Domanoviće i oslobodili divljeg vuka.

Hvala svima koji su pružili podršku u ovoj akciji na bilo koji način. Dok skinem slike stavljam sve na forum.
spectra

Post by spectra »

Ljudi moji, bolje izadjimo na proteste sa transparentima da se mijenja zakon i o zastiti zivotinja... cime bi se dugorocno rjesavao problem, nego "macku po macku"..

Ako bude takvih akcija, spremna sam dati svoj prilog za plakate po gradu, i ostalo sto je potrebno!
liga

Post by liga »

neka neko kontaktira lovacko drustvo u tom rejonu gdje taj covjek drzi vucicu zatvorenu i oni ce to sve da srede bez problema ikakvih..
jasminasab

Post by jasminasab »

Koliko ja vidim, nazalost dosta ljudi ne zna na koji se nacin tretiraju zivotinje u nasoj drzavi, posebno od strane institucija koje bi ih trebale stititi ili ako nista brinuti se za to da dostojanstveno zive i dostojanstveno umru. I ja sam do nedavno bila jedna od tih.

Mislim da bi najvise trebalo raditi na osvjescivanju ljudi o tome kako rade sinteri, lovacka drustva i ostali slicnih zanimanja. Sto se protesta tice, pa vidite koliko je ljudima stalo do ljudi (izaslo nas je samo 3000 jucer), sta mislite koliko bi izaslo da protestuje za prava zivotinja? :roll: Ali, postoje drugi nacini da se pomogne, informacije mozete naci na SOS forumu i web stranici.

Ja bih takodjer voljela malo vise informacija i da budu prezentirane na malo ljepsi nacin, a ne na ho-ruk, kao obicno kad je u pitanju SOS. Nazalost, u mnogim slucajevima, medju kojima je i ovaj, nema vremena i potrebno je reagovati brzo. Ipak, sada, kad je prica "zavrsena", odnosno kad je zavrsen jedan njen dio - bilo bi lijepo da se i napise - ko, sta, kako i ostalo, a ja vjerujem da ce to oni koji su ucestvovali u akciji i uraditi.
atko

Post by atko »

Ok, vucica spasena :)

Sad nam dajte cijelu pricu ime/imane aktera koji su je fatali, zatvorili, iznudili novac itd... sad mozemo malo drugacije da pricamo

I bez obzira na sve, svaka cast ljudima koji su otisli da je spase, lako je pricati treba ovo ili ono, treba jednostavno sve, rjesavati probleme i dugorocno ali kad zapne jebi ga treba i "macku po macku".
buba

Post by buba »

jasminasab wrote:Koliko ja vidim, nazalost dosta ljudi ne zna na koji se nacin tretiraju zivotinje u nasoj drzavi, posebno od strane institucija koje bi ih trebale stititi ili ako nista brinuti se za to da dostojanstveno zive i dostojanstveno umru. I ja sam do nedavno bila jedna od tih.

Mislim da bi najvise trebalo raditi na osvjescivanju ljudi o tome kako rade sinteri, lovacka drustva i ostali slicnih zanimanja. Sto se protesta tice, pa vidite koliko je ljudima stalo do ljudi (izaslo nas je samo 3000 jucer), sta mislite koliko bi izaslo da protestuje za prava zivotinja? :roll: Ali, postoje drugi nacini da se pomogne, informacije mozete naci na SOS forumu i web stranici.

Ja bih takodjer voljela malo vise informacija i da budu prezentirane na malo ljepsi nacin, a ne na ho-ruk, kao obicno kad je u pitanju SOS. Nazalost, u mnogim slucajevima, medju kojima je i ovaj, nema vremena i potrebno je reagovati brzo. Ipak, sada, kad je prica "zavrsena", odnosno kad je zavrsen jedan njen dio - bilo bi lijepo da se i napise - ko, sta, kako i ostalo, a ja vjerujem da ce to oni koji su ucestvovali u akciji i uraditi.
Otprilike tako. :)
Pretjeruješ. Dok si ti izrevoltirana i tražiš da ti neko elaborira "zašto treba" mi smo otišli u Domanoviće i oslobodili divljeg vuka.

Hvala svima koji su pružili podršku u ovoj akciji na bilo koji način. Dok skinem slike stavljam sve na forum.
Ja sam bila jako decidna, da u ovome necu ucestvovati, a i zasto. Ne pristajem na ucjene, ni po cijenu da je ta zivotinja zavrsila na drugoj strani, kao sto nisam ni kad je moja zivotinja bila u pitanju. A ako ovo Udruzenje do sada nije naslo nacin kako da izadje na kraj sa ovakvim situacijama, onda nece ni od sada, pa ce se ovakvi slucajevi i dalje ponavljati, sto govori vise o samom udruzenju, nego o ovim pojavama. Taj novac je gledajuci realno, dovoljan da prehrani dvije gladne porodice mjesec dana ili zivotinje u azilu, zavrsio u rukama ljudskog otpada. Stoga, ponavljam, ni po cijenu da se sudbina te zivotinje tragicno zavrsila, ja ne bih dala ni fening za ucjenu! Da se radilo o otkupu zivotinje koja je u legalnom vlasnistvu, za lijecenje zivotinje ili nesto slicno, to je potpuno druga stvar, a podlijeganje manipulacijama i ucjenama, nema mjesta kod mene i nije princip rada na kojem ovo Udruzenje treba da radi, stoga se mani moralnih zaoka, jer nista moralno ne vidim u tome sto si ti otisao i dao pare drugih ljudi ovom ljudskom izmetu!

Zivotinja slobodna, super, jedina pozitivna stvar u svemu. Kraj price!

P.S. Zaboravila sam dodati..da ne ispadne da sam licemjerna, pa da bi promijenila arsine da je u pitanju neka moja zivotinja do koje mi je stalo..dva puta mi se desavala ista stvar, da je pas ukraden, jedanput su trazili novac, dobili su sto su dobili, ali to sigurno ne. Drugi put, ukraden da bi bio prodat dalje, nismo dali novac ni za kakvu ucjenu, nego smo platili ljudima da nadju ko ga je ukrao i da se pobrinu da duze vrijeme piju na slamku. Mislim da su se dugo sjecali mog psa nakon toga.
Naravno Udruzenje ne moze ici okolo i baviti se vandalizmom nad ljudima, ali je do sada moralo naci formular postupka sa ovakvim situacijama, a ne ''dajte hitno novac''! O tome govorim i na tome Udruzenje treba da radi, a ne da se prica..nema nista drugo i ne moze se nista drugo i bilo sta drugo ce ugroziti postojecu situaciju, jer nema vremena. Ima vremena i 24 sata je ponekad dovoljno vremena da se necije ''misljenje'' promijeni.
Cober

Post by Cober »

buba wrote:Zivotinja slobodna, super, jedina pozitivna stvar u svemu. Kraj price!
Upravo tako :-)
buba wrote:O tome govorim i na tome Udruzenje treba da radi, a ne da se prica..
Super. Nadam se da češ i ti organizovati neko udruženje za zaštitu da nas je više pa im i ti konkretno pomoći na svoj način umjesto priče :-)
buba

Post by buba »

Cober wrote:
buba wrote:Zivotinja slobodna, super, jedina pozitivna stvar u svemu. Kraj price!
Upravo tako :-)
buba wrote:O tome govorim i na tome Udruzenje treba da radi, a ne da se prica..
Super. Nadam se da češ i ti organizovati neko udruženje za zaštitu da nas je više pa im i ti konkretno pomoći na svoj način umjesto priče :-)
Vec i jesam..konkretnom pricom. A Udruzenje u ovom gradu vec postoji, pa taj tvoj komentar meni dobija cistu malicioznu konotaciju. bRez veze :)
U zdravlje :)
Cober

Post by Cober »

buba wrote:Vec i jesam..konkretnom pricom. A Udruzenje u ovom gradu vec postoji, pa taj tvoj komentar meni dobija cistu malicioznu konotaciju. bRez veze :)
U zdravlje :)
Pomogla kome? Nekom napaćenom psiću sa naših ulica? Ili misliš da je pomoć naklapanje na forumu "šta bi to trebalo (neko drugi, naravno) ili šta bi bilo kad bi bilo". Što se vučice tiče ona bi sa takvom tvojom "pomoći" danas bila na putu za krvoločni trening lovačkih pasa. A ni deset udruženja za zaštitu u ovom gradu punom okrutnosti ne bi bilo dovoljno. Kamo sreće da svako pomaže na svoj način, pa da neko drugi preuzme lobiranje, neko treći donošenje zakona i kontakte sa zakonodavcima, četvrti medije, a da im nije krivo što peti pomažu nekom polomljenom psu ili vuku? Šta tebi smeta što smo spasili vučicu? Ako nečeš pomoći čemu opstrukcija? Ja te zaista pozivam da, pošto imaš dobre zamisli kako treba, i ti organizuješ još jedno udruženje, ili drugačije probaš da provodiš to što pričaš i pomažeš NJIMA. Pomogli smo još jednoj napaćenoj životinji, a to jeste jedini i krajnji cilj. Takvih napaćenih stvorenja koji očajnički trebaju našu pomoć ima na hiljade i prostora za sve koji žele pomoći ima. Ali pored takvih "prijatelja životinja" i takve "pomoći" o kojoj ti pišeš njima neprijatelji skoro i ne trebaju.
Cober

Post by Cober »

atko wrote:Ok, vucica spasena :)

Sad nam dajte cijelu pricu ime/imane aktera koji su je fatali, zatvorili, iznudili novac itd... sad mozemo malo drugacije da pricamo

I bez obzira na sve, svaka cast ljudima koji su otisli da je spase, lako je pricati treba ovo ili ono, treba jednostavno sve, rjesavati probleme i dugorocno ali kad zapne jebi ga treba i "macku po macku".
Naravno da ide priča i slike, to smo obavezni svima koji su pomogli ovu akciju, samo malo strpljenja, ovakvo sortiranje dokumentacije, priznanica, stotinjak i uploud nekoliko desetina fotografija traže na sate vremena, ipak sam na poslu a ovo radim u slobodno vrijeme..
buba

Post by buba »

Cober wrote: Pomogla kome? Nekom napaćenom psiću sa naših ulica?
I to ne jednom..psu, a i macki. A sad me se okani, jer nisi dovoljno zreo da podneses kriticki osvrt na sistem rada Udruzenja koje tako srcano branis, a ni pozvan da ocijenjujes ili procijenjujes moj licni doprinos zivotinjskom svijetu, kao sto ni ja ne ocijenjujem niti procijenjujem tvoj, razluci to malo prvo, pa mi onda repliciraj, ukoliko zelis :)
Ovako, nema svrhe. Sve najbolje & bye :)
Cober

Post by Cober »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
jasminasab

Post by jasminasab »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080214160

Objavljeno 14.02.2008. u 15:59
UG SOS: Vučica puštena u prirodno stanište

Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo je 13. februara, uz asistenciju Nasira Sinanovića s Katedre za divlje životinje Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, i Zejnila Berila, biologa, Sarajevske šume, oslobodilo i pustilo u njeno prirodno stanište na području Domanovići-Bivolje brdo, divlju Alfa vučicu.

Lokalno stanovništvo je vučicu uhvatilo 3. februara u bazenu za skladištenje vode.

"Apelujemo na sve one čija je zadaća briga za opće dobro, da, iako je vuk u BiH još van zakona, na neki način zaštite ovog prirodnog sanitarca. Vuk je inače u svim zemljama u kojima je preživio zaštićen kao jedna od najugroženijih divljih životinja", saopćeno je iz Udruženja SOS.
medda

Post by medda »

Svaka cast svima koji su se potrudili i u tome uspjeli. U ovom slucaju cilj je opravdao sredstvo ukoliko ste je odkupili.
Je li vucici stavljen gps? Hoce li uspjeti opstati u prirodi i pridruziti se nekoj svojoj brigadi ili ce postati vuk samotnjak?
pets

Post by pets »

svaka vam čast! Kako mi izgleda na slikama ona jadnica nije mogla normalno stajati u onom kavezu. Ma . LJUDI SU NAJVEĆE ZVIJERI!
Post Reply