SPASIMO VUČICU IZ DOMANOVIĆA!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

dizzy

#1 SPASIMO VUČICU IZ DOMANOVIĆA!!!

Post by dizzy »

Ova priča za sada nema sretan kraj...a konkretno od nas zavisi da li će ga ikada i imati!
Plan da joj se ugradi čip za praćenje i da se cijeli slučaj koristi u edukativne svrhe je propao!
Čovjek koji je drži kod sebe u kavezu ne želi je dati tek tako, već traži otkupninu u iznosu od
800 maraka!

Ukoliko ne uspijemo skupiti ovu količinu novca Vučicu ima namjeru, kako saznajemo, prodati nekim ljudima u Zadru da na njoj vježbaju lovačke pse!
(ne trebamo ni napominjati o kakvom životu i koliko dugom će biti riječ, sve je jasno!)

MOLIMO VAS DA KO GOD- KOLIKO GOD MOŽE UPLATI NA ŽIRO RAČUN SOS.a
ILI DIREKTNO DONESE NOVAC U URED!

Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo
RAIFFEISEN BANK DD BiH SARAJEVO
Za uplate iz BiH:
Transakcioni račun 1610000022670075
Za uplate iz inostranstva:
Donatorski račun 533711000-52000334
SWIFT code: RZBABA2S

DARUJMO JOJ ŽIVOT JER SMO JEDINA NADA KOJA JOJ PREOSTAJE!

Image
barby02

Post by barby02 »

Kreten :x Trebamo je otkupiti i pustiti, gdje joj je mjesto - u šumu !

Da psi vjezbaju na njoj !!!!!!!!!????? :x :x :x :x :x
Tesssa

Post by Tesssa »

vjezbat ce na nekoj drugoj sto je najgore :( :( :(
barby02

Post by barby02 »

Znam ja to, ali se borimo za jedno po jedno. . . . znas nastavak :roll:
Tesssa

Post by Tesssa »

barby02 wrote:Znam ja to, ali se borimo za jedno po jedno. . . . znas nastavak :roll:
znam sve...naravno podrzavam ovo i odvojit cu koliko mogu, naravno...

samo sto me ovakve price nenormalno rastuzuju svaki put, onda jos pomislim koliko toga jos ima... :(
dizzy

Post by dizzy »

Naravno dinchy da je tako, ali ako bi isli tim principom koliko ovakvih i slicnih slucajeva jos ima i da je sve ovo kap u moru mogli bismo davno da okrenemo glavu i odustanemo od svih pokusaja...ali ono zbog cega ne mozes da okrenes glavu je sto smo ovom jadnom stvorenju posljednja nada MI!
Ja se nadam da cemo barem dio uspjeti skupiti pa da uplatimo dio, a dio kasnije...nemam pojma sta da radimo...
jasminasab

Post by jasminasab »

Moze li neko napisati kompletnui pricu o vucici skupa s apelom na engleskom? (Ja sam na poslu i nemam toliko vremena trenutno.) Da postavim na facebook... Posto ima nacin za uplatu iz inostranstva, vjerujem da ce neko reagovati...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

I adresu gdje se vucica nalazi stavite. Da bi je preveo preko granice, mora je cipovati i imati veterinarski pasos, a kurac ce ista dobiti, posaljite mi sve podatke o vlasniku na pp da mu slozimo prijavu.
Hvala.

Ovakvi me pogledi svaki put unazade, ja bi sad nekog udavila...
buba

#9 re

Post by buba »

Ne palite se tako lako..
Zakonski covjek nema prava da je drzi zatvorenu, pogotovo sto je to divlja zivotinja..bar mislim da nema.
Tog ppka treba zastrasiti ovom nasom ni-za-sta birokratijom, ako nista isfolirati i pod nos mu staviti papir da je prijavljen i drugi gdje je kao vec pokrenuta tuzba protiv njega, za nezakonito drzanje divlje zivotinje u pritvoru, krsenje zakonskih propisa i neprijavljivanje nadleznim ustanovama itd..itd..bla,bla..usljed cega slijedi novcana kazna u min i max iznosu ili relevantna zatvorska kazna..blaaaaaaaaaa..blaaaaaaa..

Najcesce se to zavrsi 180-tnim obratom ponasanja kod tih lihvara..pa su najednom spremni za svaku nagodbdu..tako da podrzavam mirc za takav postupak. Ne treba mu ni feninga dati!
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Mirci kontaktiraj Velju. Mislim da on ima vise podataka.
jasminasab

Post by jasminasab »

Mozda, a mozda je onda ubije za odmazdu, pa se ti natezi po sudovima s njim... :sad:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

jasminasab wrote:Mozda, a mozda je onda ubije za odmazdu, pa se ti natezi po sudovima s njim... :sad:
E onda je jebo jeza u ledja...

Dan mi je poceo gadno, blizu kancelarije sam nasla pregazenu macedu...
jasminasab

Post by jasminasab »

mIRCerka wrote:
jasminasab wrote:Mozda, a mozda je onda ubije za odmazdu, pa se ti natezi po sudovima s njim... :sad:
E onda je jebo jeza u ledja...

Dan mi je poceo gadno, blizu kancelarije sam nasla pregazenu macedu...
A ja sam vidjela sintore, prvi put u zivotu. Stvarno izgledaju odvratno i strasno. :-x
atko

Post by atko »

Kako ljudi mogu biti monstrumi pa to je nevjerovatno... cuj ti ucjene, daj te mi 800 KM ili ce vucica biti prodana nekome negdje da bi bila zlostavljana :shock:

Imam dojam da ce pojedini smradovi sad namjerno pokazivati zlostavljane zivotinje da bi SOS crkavo da im skupi sumu koju traze... to treba polomiti sve redom :x

A sto se zakona tice, vjerovatno i on ima neko zakonsko uporiste tipa "NE MOZETE MI NISTA" :x :(
Cober

#15 Re: re

Post by Cober »

buba wrote:Najcesce se to zavrsi 180-tnim obratom ponasanja kod tih lihvara..pa su najednom spremni za svaku nagodbdu..tako da podrzavam mirc za takav postupak. Ne treba mu ni feninga dati!
Moram priznati da si u pravu za ovo boldirano, samo nisam siguran da je to baš tako izvodljivo. Strašno je i pomisao da našeg vuka, umjesto da ga štitimo na svaki način prodajemo za trening lovačkih pasa. Bojim se da dok se to sve ne izganja, a pitanje je i ko i šta to konkretno, jadna vučica ne zaglavi kao mamac za lovačke pse.. Ukoliko je uopće moguće da se završi pozitivnim ishodom a da za vučicu ne bude prekasno.. Poto još uvijek postoji dobra volja za donacijom opreme za radio praćenje, pa tako osim vraćanja vučice u njenu prirodnu sredinu tako postoji i prava korist za doprinos zaštiti prirode kao i vučije populacije.

Zbog toga dajem svoj svoj doprinos od 50 KM kao i apel da brzo skupimo potrebna sredstva i oslobodimo vučicu dok ne bude kasno.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ovako, zvala sam ured za veterinarstvo BiH i informacije koje sam dobila su slijedece: da bi vucicu izveo iz zemlje, ona mora biti chipovana i mora imati pasos. Zbog ne znam ni ja vise cega, ZAKON O DOBROBITI ZIVOTINJA jos uvijek nije donesen, stoga na to se ne mozemo pozvati, a vucica je u kavezu i hrani je, stoga ne mozemo ni policiju angazovati.
Ono sto mozemo trenutno uraditi je slijedece:
ANIMAL SOS treba napisati dopis sa svim mogucim detaljima o ovom slucaju, poslati ga svim vet.stanicama i institucijama koje bi mogle izdati pasos vucici, napraviti medijsku hajku a istovremeno skupljati novac da se vucica otkupi.

:x :x :x
jasminasab

Post by jasminasab »

Evo ga na facebooku:
http://apps.facebook.com/causes/view_ca ... id=7119671

Zovite ljude, sirite vijest! Nadam se da cemo joj pomoci... :(

Ja veceras uplacujem ako Bog da, tako da svi koji me znaju a hoce preko mene da uplate eventualno, neka mi se jave ili donesu pare.
mIRCerka

#18 Re: re

Post by mIRCerka »

Cober wrote:
buba wrote:Najcesce se to zavrsi 180-tnim obratom ponasanja kod tih lihvara..pa su najednom spremni za svaku nagodbdu..tako da podrzavam mirc za takav postupak. Ne treba mu ni feninga dati!
Moram priznati da si u pravu za ovo boldirano, samo nisam siguran da je to baš tako izvodljivo. Strašno je i pomisao da našeg vuka, umjesto da ga štitimo na svaki način prodajemo za trening lovačkih pasa. Bojim se da dok se to sve ne izganja, a pitanje je i ko i šta to konkretno, jadna vučica ne zaglavi kao mamac za lovačke pse.. Ukoliko je uopće moguće da se završi pozitivnim ishodom a da za vučicu ne bude prekasno.. Poto još uvijek postoji dobra volja za donacijom opreme za radio praćenje, pa tako osim vraćanja vučice u njenu prirodnu sredinu tako postoji i prava korist za doprinos zaštiti prirode kao i vučije populacije.

Zbog toga dajem svoj svoj doprinos od 50 KM kao i apel da brzo skupimo potrebna sredstva i oslobodimo vučicu dok ne bude kasno.
cober, dajte sto prije napisite tekst sa svim tim detaljima, okacite ovdje, slacemo okolo...
jasminasab

Post by jasminasab »

Ja imam ovaj na engleskom koji su mi poslali iz SOS-a, nije najbolji prijevod, ali moze posluziti:

LET US SAVE THE WOLF FEMALE FROM DOMANOVIĆI !!!!!

This story doesn´t have a happy ending, at least for now..
from us depends will it ever have one!!!!
3. 02. 2007. wolf female fell into the swimming pool which some organization
was building in Domanovići.
They managed somehow to get her out of there and wanted to kill her.
One stundent spoke in favour of her and prevented killing.
He tried to negotiate with people to let her go into to nature!
During the negotiation, as the student says, this wolf girl was the
most tame creature there...
The plan was to get her a tracking collar, set her free and use whole case in educative purpose, but whole plan failed.
Men who has her in the cage sience 03.02.2007. now asks for
800 KM of ransom!
He can do this because he has realized that the noone from government key persons
doesn´t care about her at all.
We, as organization for preventing animal cruelty, tried to speak with the man...but everything we tried was useless...
If we fail to raise this amount of money he will sell her to some people in Zadar, Croatia,
who will train their hunting dogs on her. Unoficially,it also seems she is pregnant...
It´s unecessary to say what kind of horrible life will that be for this poor girl.

PLEASE!! HELP US TO RAISE THE NECESSARY
AMOUNT OF MONEY TO SAVE HER!

Civic organization for prevention of cruelty to animals SOS Sarajevo
RAIFFEISEN BANK DD BiH SARAJEVO
For payments from BiH:
Transaction account 1610000022670075
For payments from abroad:
Donation account 533711000-52000334
SWIFT code: RZBABA2S

Let us give her life back, because we are the last hope she has left!
spectra

Post by spectra »

To nije dugorocno rjesenje.
Jos ce covjek skontati da moze napraviti dobar biznis na taj nacin...
Sta je nejgov sljedeci korak? Vjerovatno bi nas uskoro sam obavijestio da ima "novog vuka u kavezu"..

Ako je ko voljan da ucini nesto sto Buba predlaze, i da se pritisne malo od "odozgo"..poslati mu neku komisiju...bilo sta, ali u dugorocnom planu..
Bajko

Post by Bajko »

rizikujem da me napadnete, ali ...
mislim da nebismo smjeli nasjedati na ucjene ovih monstruma koji divlje zivotinje drze u kavezu ... sutra ce komsiji ispricati da je za vucicu dobio 800KM, pa ce komsija doci na ideju da napravi isto, i eto ti biznisa ...

mislim da je pametije da uradimo ovo sto mirci kaze, obavijestiti sve vet. stanice da slucajno ne izdaju pasos za ovu vucicu, mada ja cisto sumnjam da taj rogonja koji je drzi uopste zna i sta mu treba da bi zivotinju preveo preko granice, i sigurno ce prije pokusati to ilegalno da uradi ...

pare ce se i skupiti, ali rizikujemo bumerang
:(

ps. poklopih se s spectrom :D
VeljaPas

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote:Ovako, zvala sam ured za veterinarstvo BiH i informacije koje sam dobila su slijedece: da bi vucicu izveo iz zemlje, ona mora biti chipovana i mora imati pasos. Zbog ne znam ni ja vise cega, ZAKON O DOBROBITI ZIVOTINJA jos uvijek nije donesen, stoga na to se ne mozemo pozvati, a vucica je u kavezu i hrani je, stoga ne mozemo ni policiju angazovati.
ANIMAL SOS treba napisati dopis sa svim mogucim detaljima o ovom slucaju, poslati ga svim vet.stanicama i institucijama koje bi mogle izdati pasos vucici, napraviti medijsku hajku a istovremeno skupljati novac da se vucica otkupi.

sve je isprobano i znaju svi koji trebaju. u ovom trenutku kuhanjem joj mozemo samo zivot ugroziti.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Velja wrote:
mIRCerka wrote:Ovako, zvala sam ured za veterinarstvo BiH i informacije koje sam dobila su slijedece: da bi vucicu izveo iz zemlje, ona mora biti chipovana i mora imati pasos. Zbog ne znam ni ja vise cega, ZAKON O DOBROBITI ZIVOTINJA jos uvijek nije donesen, stoga na to se ne mozemo pozvati, a vucica je u kavezu i hrani je, stoga ne mozemo ni policiju angazovati.

sve je isprobano i znaju svi koji trebaju. u ovom trenutku kuhanjem joj mozemo samo zivot ugroziti.
Velja, treba obavijestiti i carinike, jer NEMAMO VETERINARSKU INSPEKCIJU NI NA JEDNOM OD PRELAZA...
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Kao prvo

Sve veterinarske stanice i da se obavijeste, poznato je da u ovoj zemlji petobanka ili stoja "zavrsava posao". Tako da to nije rjesenje. A ako bi se neka veca hajka digla, on jednostavno moze da je ubije iz inata.

Kao drugo

Bitno nam je da je izvucemo zivu i da je obiljezenu pustimo u prirodu ( kako bi se sprijecilo da bude ubijena ili opet uhvacena )
atko

Post by atko »

Sve to stoji o dugorocnom rjesavanju problema... ali kad vidim taj pogledi z kaveza... ja cu dati pare da se spasi... a o dugorcnom rjesavanju problema pocnimo razmisljati vec sad...

p.s.
@Bajko a ti se cuvaj tog poklapanja ... jer ako te ja ... ma ni sos te nece stici otkupiti :D
Post Reply