Spasimo pse pokolja u Tuzli

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

SenSen

#101 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by SenSen »

ajde_vise wrote:nego .. jel ima iko konstruktivne prijedloge

kako stvari stoje ovo ce se desit uskoro
Ja svaki dan pratim sta se dogadja na ovoj grupi http://www.facebook.com/group.php?gid=53854309542 Napisali su pismo vijecnicima u Tuzli, moze se sa strane procitati. Imaju dosta clanova, samo ne znam koliko aktivnih..

Pitala sam ranije ovdje ako neko zna sta ce se dogoditi sa onim azilom? To mene najvise brine, jer ima kazu oko 320 cuka tamo. Sajt od azila nije azuriran ima skoro dvije godine, tako da ne znam sta se dogadja. Mislila sam napisati mail ovim gore da pitam, ali iskreno nisam htjela da ih handrim, posto ionako ne mogu prakticno pomoci jer nisam tu.. Ova grupa ima dosta clanova, valjda se nekako mogu izorganizovati da ih volontira po nekoliko svaki dan i pomogne toj zeni sto se stara o cukama u azilu. Ipak je Tuzla "mlad" grad, sa puno studenata, koji bi trebali da imaju civilizovaniji pogled na zivotinje.. Naravno, ja ne znam kakva je situacija oko toga, mogu samo nagadjati. Ako neko ovdje ima vise informacije, molim da napisu..
ajde_vise

#102 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by ajde_vise »

postaje naivno vjerovat u rjesavanje ovih stvari na fin nacin :?
SenSen

#103 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by SenSen »

ajde_vise wrote:postaje naivno vjerovat u rjesavanje ovih stvari na fin nacin :?
Na fin nacin se mislim malo sta moze postici u B&H, nekada mi se cini da ovdje pali samo bic i mrkva.. Ali zato se mozda mogu ekonomski kazniti odgovorni, ili ih se ucjenjivati ulaskom u EU (bic i mrkva). Samo sto to mora doci od vrha.. Bas me zanima hoce li nesto postici ona zena iz veterinarske inspekcije koju su intervjuisali poslije pokolja u Bosanskom Brodu. Ako samo jednog Nacelnika uspju kazniti, valjda ce se ostali opametiti..
duboka_misao

#104 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by duboka_misao »

predlazem bic...bez mrkve ..mrkva je laz :D
Dogman

#105 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by Dogman »

waterfall wrote: Image
Nevjerovatno je koliko su ljudi u ovoj zemlji primitivni. Neki se cude sto je BiH zaostala zemlja u svemu, pa kakvi su ljudi koji zive u nekoj drzavi takva je i ta drzava.
SenSen

#106 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by SenSen »

Primitivni do bola! To je za nevjerovati kakve stvari se prihvacaju kao normalne! Ispricala sam svom momku (Amerikanac) ovo o djeci iz doma i cukama koji su ubijeni. Rekao je da mu se to cini kao nesto iz nekog filma, da je "diabolical".. Spominjem ovo kao primjer kako neko ko nije iz B&H reaguje..

Puskom. Ubili . Male. Cuke. Pred. Sirocicima. Koji. Su. Ih. Voljeli.
miroslav76

#107 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by miroslav76 »

Ovo je zemlja kriminalaca,primitivaca,ludjaka,divljaka,neznalica,ubica,nacionalista,mafije,..Ovo je Bosna koja mora biti pregazena i unistena u korjenu...Jebo mater Hitler koji je nije porobio!!!..a i onaj koji je branio i ovakvu napravio!!!
Maybach

#108 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by Maybach »

Mislim da se brojem ne moze iskazat koliko sam lutalica cuvala,othranila,porodila,koliko sam batina dobila,vaski,neopravdanih u skoli jer je trebalo nahraniti kucice itd.,koliko ranjenih pasa izlijecila,vakcina primila,koliko ih spasila od sigurnog metka.I da,ubijali su ih svugdje,i u skolskom dvoristu,a ja sam suza i suza isplakala sve to gledajuci.Roditelji su me odgajali da zivotinje volim i brinem se o njima,sto je sevap,kao i o ljudima,bas onako kako roditelji sad uce djecu da zivotinje treba ubijati i udarati,a poslije takva djeca postaju monstrumi.I bas sam ljetos pored svog posla,u pauzi,7 kucica taman odhranila pa su ih neki dan sve pokupili sintori.Nisu ih ubijali,nego pokupili,ali su ih vjerovatno ustrijelili negdje u sumi.Nije se cudit kako jedan lovac moze ubiti psa kad moze zeca ili srnu.Meni je to sasvim isto,jer ja ni ribu ne bih imala srca upecati,a kamoli sta drugo,sto opet ne znaci da su i ti neki drugi ljudi,koji mogu,losi.Naravno,to je moje stajaliste od onog trenutka kada sam postala malo realnija.E sad,kao veliki obozavalac zivotinja,i neko koga zivotinja nije strah,ipak moram reci da mi nije svejedno kad ujutro po mraku i kad jos nema nigdje nikog,idem na posao i susretnem se sa coporom pasa.Nije mi svejedno jer znam da ako jedan napadne,napast ce svi.To je psihologija copora.Nisam za sintore,ali nisam ni za tolike pse po ulici.Ljetos mi je u jednom trenutku doslo da povracam gledajuci kako se mala djecica igraju na igralistu a dva metra od njih se po nekoliko pasa pari,i to vise njih istodobno.Nije rjesenje ni gledati tolike pse po ulici,pogotovo u ovom periodu,izgladnjele,promrzle i nervozne.Umjesto sto pisete ili pisemo raznorazna pisma i peticije,trebalo bi se organizovati u neko udruzenje i poceti sakupljati sredstva za igradnju ili rekonstrukciju tog postojeceg azila,koji bi se na kraju krajeva,mogao finansirati i od gradjana,u cijem interesu i jeste sigurna ulica.Ja licno ne bih imala nista protiv,da mi se svaki mjesec kao i za sve ostale rezije,odvaja i neka para koja ce direktno ici za taj azil.Tako bi se ja mislim problem napokon rijesio.Jer treba shvatit i drugu stranu,da sutra ako neko od tih pasa ozbiljno ugrozi zivot nekom djetetu,nacelnik konkretno ce biti indirektno kriv,i vjerujem da je i on sam pod pritiskom da sto prije poduzme neke korake,pa koji god to koraci bili,a od dva zla covjek je izabrao manje.U ovom vremenu kada ni ljudi nemaju krov nad glavom,a kamoli psi,apsurdno je ukazivati na evropske standarde,na zalost,zato ko god se obraca nadleznim organima,neka se obraca sa konkretnim rjesenjem ili prijedlogom,a ne samo sa kritikom.Tako cemo nadam se sto prije i sprijeciti ubijanje i zbrinuti pse i otkloniti strah gradjana.
Amazonka27

#109 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by Amazonka27 »

miroslav76 wrote:Ovo je zemlja kriminalaca,primitivaca,ludjaka,divljaka,neznalica,ubica,nacionalista,mafije,..Ovo je Bosna koja mora biti pregazena i unistena u korjenu...Jebo mater Hitler koji je nije porobio!!!..a i onaj koji je branio i ovakvu napravio!!!
ok...imate li sta reci na ovo?
waterfall

#110 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by waterfall »

miroslav76 wrote:Ovo je zemlja kriminalaca,primitivaca,ludjaka,divljaka,neznalica,ubica,nacionalista,mafije,..Ovo je Bosna koja mora biti pregazena i unistena u korjenu...Jebo mater Hitler koji je nije porobio!!!..a i onaj koji je branio i ovakvu napravio!!!
Al je li slagao ko je ovo napisao? Mislim za zemlju kriminalaca, primitivaca, ubica! To su cinjenice. Ne znam kako nazvati covjeka koji pred djetetom ubije psa???Kako? Nema to vise veze ni s cim. Ti psi su othranjeni tu, djeca su s njima svaki dan, nisu bila u opasnosti. To su patoloske ubice, adrenalin ih spuca kad vide krv!

Ali BiH je i zemlja dobrih ljudi velikog srca sto pokazuje spasavanje zivotinja svaki dan, iako to uzimamo zdravo za gotovo.

BiH je zemlja lijepe prirode, rijetkih i ugrozenih divljih zivotinja, koje se love i ubijaju, a ubice su na visokim pozicijama.

Kako sprovesti zakon kad oni koji ga trebaju sprovesti ga krse?
ajde_vise

#111 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by ajde_vise »

da bezze .. mogli ste samo obrisat taj post ako vam se ne svidja
il pustit mene da to malo uvijenije napisem :D

kako cu sad komunicirat sa miroslav76??
armin_tz

#112 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by armin_tz »

One bijesne dzukele sto setaju ulicama grada i napadaju sve zivo treba ili kastrirat, stavit u azil, pobit' ili dat ovim koji se zalazu za te zivotinje..

EDIT: Ne pobiti (pisem pod afektom jer su me prije koji sat ganjale tri dzukele), vec eutanizirati...
ajde_vise

#113 Re: Spasimo pse pokolja u Tuzli

Post by ajde_vise »

jah..

gdje u tz ima zelenila i zivotinja .. sami beton i ljudi

ubija osjecaj za prirodom i tolerancijom

de da se i ja EDIT

bice da ti ipak imas dodira sa travnatim povrsinama :D
Locked