Spasen SA pas iz ledene Miljacke

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
VeljaPas

#1 Spasen SA pas iz ledene Miljacke

Post by VeljaPas »

Danas, 04. januara 2009.godine nešto iza 11 sati, SOS je obaviješten da se u koritu Miljacke kod Carevog mosta nalazi pas koji nema šanse da se sam izbavi iz neprilike.

Saša, koji ga je primijetio i nije htio napustiti, dežurao je dok nismo našli način da mu pomognemo.

Ovoga puta naišli smo na razumijevanje sarajevskih vatrogasaca koji su uspjeli da ga na najbezbolniji nacin izvuku.
Oko 12 sati je sve bilo zavrseno.

Pas očito ima vlasnika (ogrlica je doduše bez ikakve oznake) jer se poslije oslobađanja lagano uputio u pravcu Bistrika.
Zastajkivao je na naše pozive (namjera nam je bila da ga posušimo i nahranimo), no očito mu je za danas bilo dosta uzbuđenja.
Ostaje tajna kako je dospio u Miljacku, jer u tom dijelu njenog korita nema mjesta gdje pas može sam ući u vodu.

Image
Image
Image
Image

Hvala svima koji su ucestvovali u ovoj akciji,posebno Sasi i sarajevskim vatrogascima kojima ovakve akcije nisu u opisu sluzbe.
Ovo je možda prilika da se inicira stvaranje jednog odjela u Vatrogasnoj brigadi Grada Sarajeva u okviru kojega bi se organizirala dodatna obuka vatrogasaca za spasavanje zivotinja i nabavila potrebna oprema za tu namjenu.
to sam ja

#2 Re: Spasen SA pas iz ledene Miljacke

Post by to sam ja »

SVAKA CAST SVIMA!!!
BRAVO VATROGASCI!!!
:thumbup:
schnjufko

#3 Re: Spasen SA pas iz ledene Miljacke

Post by schnjufko »

Vatrogasci rulezzz :-)
:-D :) :) :) :sax: :thumbup: :bih:
mycy

#4 Re: Spasen SA pas iz ledene Miljacke

Post by mycy »

Svaka caaaast!

Ne mora znaciti da je bas na tom dijelu upao u rijeku. Sigurno je to uradio negdje u visocijem dijelu gdje mu je to pristupacno.
Cober

#5 Re: Spasen SA pas iz ledene Miljacke

Post by Cober »

Velja wrote:Ovoga puta naišli smo na razumijevanje sarajevskih vatrogasaca koji su uspjeli da ga na najbezbolniji nacin izvuku.

..vatrogascima kojima ovakve akcije nisu u opisu sluzbe.

Ovo je možda prilika da se inicira stvaranje jednog odjela u Vatrogasnoj brigadi Grada Sarajeva u okviru kojega bi se organizirala dodatna obuka vatrogasaca za spasavanje zivotinja i nabavila potrebna oprema za tu namjenu.
Odična ideja.
Moram istaći da u prvom kontaktu razumijevanje vatrogasaca nije uopće postojalo niti su uopće bili voljni da ni na koji način učestvuju. Znači na kraju se radilo o dobroj volji pojedinaca među njima, možda medijskoj eksponiranosti i slično. U svakom slučaju nakon određenog natezanja su ipak izašli na teren, vjerovatno uz dobru volju dobrih ljudi među njima. Zbog toga treba podržati i aktivno pokrenuti inicijativu kojom će ovakve akcije biti u opisu službe. Ima li zainteresovanih koji bi nam se tu pridružili i aktivno poveli vođenje akcije uz svo lobiranje, brojne dopise nadležnima i zakonodavnoj vlasti koji će u početku ostajati bez odgovora, peticije, angažovanje medija, sprovođenje svega i svačega i za par godina vjerovatno dođemo do toga. Ukoliko smatrate da imate volje i kapaciteta za tako nešto, molim vas da nam se pridružite i javite u SOS.

Pozdrav, Cober.
teAMICA

#6 Re: Spasen SA pas iz ledene Miljacke

Post by teAMICA »

Jooj duša maja, mogu mislit' kako je smrznut bio.... :(
Svaka čast za akciju! :thumbup:
Post Reply