Pozdrav forumaši. Trebam izvaditi Visa electron debitnu karticu, pa se dvoumim izmedju ove ProCredit i Sparkasse banke.
U mom gradu ProCredit banka ima "samouslužnu zonu 24/7", pa ne znam je li onda ja mogu u nekom gradu gdje ima zvanična prava banka sa uposlenicima, izvaditi debitnu karticu, a koristiti ostale usluge odavde iz mog grada, preko bankomata. Mogu li preko bankomata plaćati mjesečnu naknadu za debitnu karticu ?
I da li uopšte obe banke nude Visa electron debitnu karticu i ako da, kolika je naknada za mjesečno vođenje, svake od njih ?
Sparkasse i Procredit
Moderator: anex
-
niho92
#2 Re: Sparkasse i Procredit
Ako imas Sparkasse u blizini uzmi kod njih, a što se tiče placanja kad dobijes karticu i imas sredstva na racunu mozes ih podizati gdje hoces na bankomatu banke bez provizije, dok na bankomatima drugih banaka placas proviziju i to ti je tako svugdje.Homo Sapiens wrote:Pozdrav forumaši. Trebam izvaditi Visa electron debitnu karticu, pa se dvoumim izmedju ove ProCredit i Sparkasse banke.
U mom gradu ProCredit banka ima "samouslužnu zonu 24/7", pa ne znam je li onda ja mogu u nekom gradu gdje ima zvanična prava banka sa uposlenicima, izvaditi debitnu karticu, a koristiti ostale usluge odavde iz mog grada, preko bankomata. Mogu li preko bankomata plaćati mjesečnu naknadu za debitnu karticu ?
I da li uopšte obe banke nude Visa electron debitnu karticu i ako da, kolika je naknada za mjesečno vođenje, svake od njih ?
Placa se održavanje racuna a ne kartice, karticu placas eventualno godišnje 5KM za članarinu, a održavanje racuna svaki mjesec u Sparkasse 2,50KM.
Placanje u svim radnjama karticom je bez provizije.
- ExNihilo
#3 Re: Sparkasse i Procredit
Dvije i po marke mjesečno je pljačka. Ja nedavno ugasio račun.
-
Drinski
#5 Re: Sparkasse i Procredit
Ni jedna, oboje su bezze, pro credit ukida filijale i ne radi subotom a kod sparkasse moras pet puta otici da ti zatvore racun i onda te bukvalno pet godina gnjave sa promo sms.
-
Homo Sapiens
#6 Re: Sparkasse i Procredit
Saznao sam da kod ProCredit-a moram koristiti interent bankarstvo (5 km mjesečno) Pa me zanima zna li nekoDrinski wrote:Ni jedna, oboje su bezze, pro credit ukida filijale i ne radi subotom a kod sparkasse moras pet puta otici da ti zatvore racun i onda te bukvalno pet godina gnjave sa promo sms.
je li se mora placati tih 5 km svaki mjesec uprkos tome ako nisam imao ni jednu trasakciju taj mjesec ?
-
kerot
#7 Re: Sparkasse i Procredit
Tih 5 km placas svaki mjesec, bez obzira dali imao transakcija ili ne. Dobijes karticu Visa debitnu i token za e banking bez naknade, mislim njih ne placas dodatno.Homo Sapiens wrote:Saznao sam da kod ProCredit-a moram koristiti interent bankarstvo (5 km mjesečno) Pa me zanima zna li nekoDrinski wrote:Ni jedna, oboje su bezze, pro credit ukida filijale i ne radi subotom a kod sparkasse moras pet puta otici da ti zatvore racun i onda te bukvalno pet godina gnjave sa promo sms.
je li se mora placati tih 5 km svaki mjesec uprkos tome ako nisam imao ni jednu trasakciju taj mjesec ?