ŠPANSKI JEZIK u Sarajevu?
-
merhunisa
#1 ŠPANSKI JEZIK u Sarajevu?
Ljudi da li neko zna da li postoje kursevi španskog u Sarajevu? Imam nekog znanja iz gimnazijskih dana kada su se kursevi odrzavali na Ilidži i vrlo rado bi nastavila.
Last edited by merhunisa on 04/06/2009 10:44, edited 1 time in total.
- suncica24
#2 Re: ŠPANSKI JEZIK u Sarajevu?
Bila vec ne jedna, nego vise tema, ali evo, (j)opet:
CEH - Centro de estudios hispanicos
http://www.ceh.ba
Tu imas kontakte i informacije, za upis na ovaj semestar si zakasnila, slijedeci rok je u septembru
CEH - Centro de estudios hispanicos
http://www.ceh.ba
Tu imas kontakte i informacije, za upis na ovaj semestar si zakasnila, slijedeci rok je u septembru
Last edited by suncica24 on 04/06/2009 10:51, edited 1 time in total.
- Kraljica_Suza
#3 Re: ŠPANSKI JEZIK u Sarajevu?
Sto online ne ucis kad vec imas predzanje? ono, sam si svoj majstor i nekako je bolje kako god okrenes
osim ako ti nije u interesu diplomica
-
merhunisa
#5 Re: ŠPANSKI JEZIK u Sarajevu?
Kraljica_Suza wrote:Sto online ne ucis kad vec imas predzanje? ono, sam si svoj majstor i nekako je bolje kako god okrenes![]()
moze li malo konkretnije, na koji nacin online. sto se tice diploma vidila sam da se u CEH-u polazu ispiti Dele.
-
shalaedin
#6 Re: ŠPANSKI JEZIK u Sarajevu?
upali tv i gledaj samo spanske serije i nema naucices za godinu bez bacanja para i profesora...
PORKE HIMENA PORKE
PORKE HIMENA PORKE
- Kraljica_Suza
#7 Re: ŠPANSKI JEZIK u Sarajevu?
@merhunisa, online ucenje spanskog sam mislila da fino u google ukucas ''ucenje spanskog jezika online'' gdje ce ti izbaciti kamion stranica.. fino otvaras jednu po jednu i trazis sta ti treba, tj. ucis spanki preko kompjutera - citanje, pisanje, izgovor, gramatika.
Znaci sam si svoj majstor - biras sto zelis uciti i sto ti treba i to radis kada ti zelis, tj. kad imas vremena slobodnog.
mozes uciti dnevno sat, dva, pet, deset...za dzabali
dok npr. na kursu jezika si ogranicen vremenom, obicno kursevi budu sedmicno dva puta po dva sata, a jos kad tome dodas da vas je ciitava grupa na tom casu, pa se profa ne moze posvetiti tebi da ti objasnjava sta hoces i naravno iskreširaš love do sveca!
moj ti je savjet, ako ti nije vazna diplomica/certifikat koji ces dobiti nakon zavrsenog kursa, uci samostalno
Znaci sam si svoj majstor - biras sto zelis uciti i sto ti treba i to radis kada ti zelis, tj. kad imas vremena slobodnog.
mozes uciti dnevno sat, dva, pet, deset...za dzabali
dok npr. na kursu jezika si ogranicen vremenom, obicno kursevi budu sedmicno dva puta po dva sata, a jos kad tome dodas da vas je ciitava grupa na tom casu, pa se profa ne moze posvetiti tebi da ti objasnjava sta hoces i naravno iskreširaš love do sveca!
moj ti je savjet, ako ti nije vazna diplomica/certifikat koji ces dobiti nakon zavrsenog kursa, uci samostalno
- x0z0y0
#8 Re: ŠPANSKI JEZIK u Sarajevu?
kad smo vec kod spanskog
ima li kakvihh informacija za talijanski?
- Michun
-
maja-sa
#10 Re: ŠPANSKI JEZIK u Sarajevu?
Ja sam redovna u CEH-u i toplo ih preporucujem,profesorice su spanjolke i stvarno su super.Ako zelis da nastavis oni ti imaju intenzivne kurseve tokom ljeta.Ja se pripremam za stipendiju i vec sam polagala kod njih ispit DELE